KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LAVERA


Postaus sis. *mainoslinkkejä

Tietyistä asioista on hyvä pitää elämässä kiinni, oli tilanne mikä tahansa. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ole väliä millä pesen hiukseni. Olen kirjoittanut blogissa ulkonäön arvostelusta ja itsetunnosta, muihin vertaamisesta ja siitä, tekevätkö kauneusleikkaukset ihmisestä kauniimman. Näiden kaiken pohjalta uskallan sanoa, että yksi niistä harvoista asioista, joista itsessäni olen aina pitänyt, on hiukset. Mutta se ei tarkoita, ettenkö silti olisi elämäni aikana tuskastellut niiden kanssa moneen, moneen otteeseen.

Homman nimi on nimittäin se, että hiuksilleni ei kelpaa aivan mikä tahansa. Hiuksiani voisi verrata uhmaikäiseen lapseen, jonka sanavarastoon kuuluu useammin sana ei kuin kyllä. Se ei kuitenkaan johdu siitä, että hiuspehkoni haluaa tieten tahtoen olla hankala tapaus, vaan fakta on, että sitä se nyt vain on. Paksut ja pitkät hiukset, jotka ovat kuivahkot ja helposti pörrööntyvät sekä vielä taipuisat, eivät ole mikään helppo kombinaatio hoitaa millä tahansa tuotteilla tyytyväisiksi - puhumattakaan luonnonkosmetiikan tuotteilla!
Niin on kuitenkin käynyt, että olen jo aiemmin intoillut blogissa Laveran hiustuotteista. Innostus puhkesi lähestulkoon tasan kolme vuotta sitten, kun päätin ensi kertaa antaa Laveran hiustuotteille mahdollisuuden. Saman vuoden lopulla julistinkin tuotteet luonnonkosmetiikan lottovoitoksi. Sen jälkeen olen nostanut samaiset hiustuotteet joka vuosi esille erinäisissä luonnonkosmetiikan listauksissa, kuten esimerkiksi 10 edullista luonnonkosmetiikan suosikkia -postauksessa

Nyt Laveran hiustuotteet ovat uudistuneet ulkokuorta myöten. Uudet pakkaukset ovat 99% kierrätettyä materiaalia. Lisäksi tuotteet on tuotettu hiilineutraalisti eivätkä ne sisällä silikoneja, joita sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei muutenkaan sallita. Hiustenhoitotuotteet ovat myös vegaanisia.
Laveran uudistuneet shampoot ja hoitoaineet 


Uutuuksien kierrätetty ulkoasu on vieläkin herkullisempi kuin aiemmin: nyt purkkien kyljet pursuavat hyvää tekeviä hedelmiä, kuten avokadoa ja granaattiomenaa. Sisällön osalta raaka-aineiden joukosta löytyy muun muassa luomu kvinoaa ja makadamiaöljyä, ja omat silmäni erottavat raaka-ainelistan olevan jopa hieman typistetympi kuin aiemmin. Shampoissa on käytetty sulfaatteja, mutta aggressiivisemman Sodium Lauryl Sulfaten sijaan niistä löytyy Sodium Coco-Sulfatea, joka on lähtöisin kookosöljystä ja jota käytetään usein luonnonmukaisissa tuotteissa muodostamaan vaahtoa. Sodium Coco-Sulfate hyväksytään Ecocert- ja BDIH -sertifioiduissa luonnonkosmetiikan tuotteissa. 

Monille nämä ovat makuasioita, haluaako, että oma shampoo vaahtoaa vai ei. Toisinaan sulfaatit voivat myös ärsyttää päänahkaa, mutta sekin saattaa riippua tuotesisällön kokonaisuudesta ja siitä, mitä sulfaatteja tuotteissa tarkalleen on käytetty. Usein ihoystävällisemmiksi vaihtoehdoiksi on koettu esimerkiksi Lauryl Glucoside tai Coco-Glucoside, jotka vilahtavat myös Laveran INCI-listoissa. Itse pidän toisinaan jaksoja, jolloin en pese hiuksiani sulfaatteja sisältävillä tuotteilla, jos hiuspohja on erityisen herkistyneessä tilassa ja hilseilee kuivuuttaan.
Siinä missä entisistä tuotteista suosikkejani olivat nimenomaan lottovoitoksi kutsumani Repair Care -linja sekä Gloss & Bounce -tuotteet, tunnustan jo nyt, että juuri nuo kaksi ovat näistä uutuuksistakin omille hiuksilleni osoittautuneet parhaimmiksi. Gloss & Bouncen tilalle tullut Gloss & Shine on erityisesti kiiltoa kaipaavien, elottomien ja väsähtäneiden hiusten kaveri. Shampoo ja hoitoaine tuovat pehmeyttä, kiiltoa ja eläväisyyttä hiuksiin. Näissä tuoksu on maltillisen makea ja hiukset jäävät ihanan keveän tuntuisiksi ja helposti hallittaviksi. Tuotteet sisältävät muun muassa luomu avokadoa ja luomu kvinoaa.
Repair & Care -sarjan shampoo ja hoitoaine hurmaavat yhtä lailla tuoksullaan, joka näissä on hieman täyteläisempi, pähkinäisempi ja makeampi kuin Gloss & Shine -tuotteissa. Shampoo saa mielen harhailemaan kinuskikastikkeella viimeisteltyyn vaniljajäätelöön ja piristää siten hiustenpesuhetkeä. Repair & Care -pari on omiaan normaaleille ja kuiville hiuksille ja hemmottelee hiuksia luomu kvinoan lisäksi viinirypäleensiemenöljyllä - ilman latistavaa efektiä! Hoitoaine on myös hyvä korjaamaan kaksihaaraisia ja ehkäisemään uusien syntymistä.
Color & Care on mielestäni hyvä valinta värjätyille hiuksille, jos hiukset eivät kaipaa hoitavampia tuotteita muuten. Shampoo ja hoitoaine tuoksuvat raikkaan omenaisilta ja sisältävätkin luomu granaattiomenaa. Näillä saa kivasti hehkua värjätyille ja sävytetyille hiuksille, mutta jos hiukset ovat kovin karheat tai kuivat (kuten itselläni välillä), suosittelen valitsemaan kiiltoa tuovista tuotteista ennemmin Gloss & Shine -tuotteet. Ne ovat ehkä hitusen vielä hoitavampia kuin Color & Care ja antavat myös näkyvästi kiiltoa. Mutta jos hiuslaatu on ohuempi, Color & Care tekee varmasti hyvin tehtävänsä. Olen itsekin käyttänyt tätä paria aina välillä.
Expert Repair & Deep Care sen sijaan on Repair & Care -tuotteita astetta hoitavampi vaihtoehto. Se toimii silloin, kun hiukset kaipaavat erityistä syväkorjaavaa vaikutusta ja intensiivistä hoitavuutta. Sanoisin, että tämä pari on kuin SOS-hoito hiuksille, jotka kaipavat pikaista elvytystä. Käytän hoitoainetta välillä hiusnaamion tapaan ja annan sen vaikuttaa hieman pidempään, jotta hiukset saavat kaipaamaansa uutta puhtia ja pehmeyttä. Näidenkin tuotteiden tuoksuun on helppo tykästyä. Parasta kuitenkin on se, että tuotteiden sisältö oikeasti toimii!

Uskallan suositella Laveraa sinulle, jolla on ollut vaikeuksia löytää luonnonkosmetiikan shampoista ja hoitoaineista toimivia vaihtoehtoja. Valikoimasta löytyy volyymia kaipaavalle myös Volume & Strength -linja sekä rasvoittuville hiuksille suunnattu Freshness & Balance. Lavera Family Shampoo puolestaan sopii koko perheen päivittäiseen käyttöön.

Tuotteita maahantuo NHS, ja kaikki Lavera-jälleenmyyjät löydät täältä. Nykyään Laveraa saa myös Citymarketeista ja Prismoista. Verkkokaupoista suosittelen kurkkaamaan etenkin *Biodellyn, *Hyvinvoinnin Tavaratalon ja *House of Organicin valikoiman. Hinnat näillä uutuuksilla ovat alle kympin.

Ps. Jos kaipailet kevääseen meikkiviboja, kurkkaa vuoden takainen postaukseni, jossa esittelyssä on Laveran keväisiä meikkejä! Postauksen löydät täältä.
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!