KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VENTTI DESIGN


Oletko koskaan kuullut sitä jopa vähän ärsyttävääkin neuvoa ja sanontaa, jossa muistutetaan, että "asiat voisivat olla vielä huonommin"? Itse en ole koskaan kokenut sitä rohkaisevaksi tai osannut hyödyntää kyseistä neuvoa niin hyvin kuin olisin halunnut. Sillä mietintäänpä oikeasti: Kuinka moni haluaa ahdistuneena tai kurjassa elämäntilanteessa alkaa pyörittelemään päässään skenaarioita, joissa asiat ovat vieläkin huonommin? 

Vaikka koen lauseen kaikkea muuta kuin kannustavaksi, neuvo on loppujen lopuksi todella osuva etenkin tässä maailmantilanteessa, vaikka sen rohkaisevuudesta voi olla montaa mieltä. Nimittäin kun maanantai ja korona yhdistivät eilen voimansa, ymmärsin, että asiat voisivat oikeasti olla vieläkin huonommin.
Yritin eilen aamulla kaikin keinoin imeä itseeni sitä kiitollisuutta ja rauhaa, jota halusin tuntea huonosti nukutun yön jälkeisestä väsymyksestä huolimatta. Maanantai ja korona onnistuivat kuitenkin liittoutumaan minua vastaan niin, että lopputulos oli 100-0. Väärällä jalalla sängystä noustuani se oli menoa. Mikään ei auttanut, ei edes joogamatolla hengittely. Olisin halunnut eteerisen olotilan siltä istumalta, vaikka juuri pysähtyminen on avainasemassa rauhaa etsiessä. Lopulta "en jaksa, ei huvita" -puoli otti minussa vallan ja menin suihkuun - paitsi että elämän perusasiat, kuten suihku ja virtaava vesi, eivät olekaan niin itsestäänselviä. 

Kun laitoin suihkussa hanan päälle, vesi alkoi sinkoilla sinne tänne. Huomasin suihkupään halkeamat, sammutin vedentulon ja irrotin jostain kumman syystä rikki menneen suihkupään. Aloin päättäväisenä kaivamaan kylpyhuoneen kaapeista vanhaa suihkupäätä, joka asunnossa oli valmiina neljä vuotta sitten siihen muuttaessani. 
Asiat kuitenkin mutkistuivat, kun en löytänyt vanhaa suihkupäätä mistään. Tyhjensin kylpyhuoneen laatikot ja pyykkikorit pitkin lattioita ja lopulta kylpyhuoneen sekasorto alkoi ahdistaa tilanteessa entistä enemmän. Siirryin muille kaapeille ja jatkoin penkomista. Etsin kaikkialta, enkä löytänyt vanhaa suihkupäätä mistään. Siinä vaiheessa kiirekin alkoi ahdistaa. Etätapaaminen netissä lähestyi ja mietin stressaantuneena, miten ehdin saada kaiken sitä ennen valmiiksi. Mistä saan ostettua uuden suihkupään näin äkkiseltään? Mitä jos en pääse suihkuun ollenkaan? 

Ärsytys nousi, kun hiukset likaisena ja nuhjuisena ainoaksi toiveekseni muodostui yhtäkkiä se, että pääsisin vain suihkuun. Mietin epätoivoisena, että jos vain löytäisin vanhan suihkupään, kaikki olisi hyvin.
Siinä hetkessä se sitten tapahtui. Minä pysähdyin. 

Mieleeni palasivat lapsuusajat, jolloin kävelimme talvipakkasillakin pihan poikki 100 metrin päähän naapuritaloon, Fammon ja Faffan luokse kellaritiloihin, jossa sijaitsivat vaatimattomat suihkutilat. Siellä me peseydyimme, sillä lapsuudenkodissani ei ollut suihkua. Muistin, miten luksusta se olikaan, kun 16-vuotiaana muuttaessani omaan pikku yksiööni, sain vihdoin oman suihkun. Enää ei tarvitsisi kävellä ulos, kun halusi mennä suihkuun. Minulla oli oma suihku sisätiloissa!

5 minuuttia tuon pienen hetken jälkeen tiesin, missä etsimäni suihkupää oli. Kävelin siivouskaapille ja otin sieltä vanhan suihkupään, jota olin ennen pysähtymistäni etsinyt hullun lailla joka paikasta, stressaantuneena ja ärsyyntyneenä. Kiinnitin sen suihkuletkuun ja suihkusta tuli taas normaalisti vettä. Pystyin peseytymään. Mieleeni tulvahti lause: Asiat voisivat olla vieläkin huonommin.
Aina on asioita, joista voi iloita - oli tilanne mikä tahansa


Näinä aikoina on erityisen tärkeää, että jaksamme edelleen iloita asioista, joista iloitsimme ennen tätä kaikkea rajoitetumpaa elämää. Oli se sitten kosmetiikka, kirjat, naistenlehdet, ulkoilma, kukat, korut - mitä tahansa. Meillä on edelleen nuo asiat, vaikka osa asioista on maailmantilanteen vuoksi hetkellisesti saavuttamattomissa ja tauolla. Kaikkea ei kuitenkaan ole viety pois: ei aurinkoa, ei tulevaa kevättä, ei lukemisen tai liikunnan iloa, ei musiikkia eikä verkkokaupoissa seikkailemistakaan. On monia asioita, joista voimme vielä nauttia luvan kanssa. Ja juuri niihin nyt on syytä keskittyäkin!

Vaikka omaehtoisessta kotikaranteenissa ei hirveästi tee mieli pukeutua parhaimpiinsa ja laittautua itseään varten, olen huomannut, että kevytkin ehostautuminen tai kivojen vaatteiden päälle pukeminen piristää yllättävän paljon. Kaappeja läpikäydessäni ja kaiken konmarituksen keskellä on myös tullut huomattua, miten paljon kaikkea kivaa päällepantavaa sitä omistaakaan. Vanhatkin löydöt voi yhdistää esimerkiksi uusiin korvakoruihin, joka puhaltaa uutta eloa koko asuun!
Yksi suosikeistani kotimaisten kierrätyskorujen saralla on edelleen Ventti Design, jonka koruihin ihastuin viime kesänä. Tätä nykyä omistan kierrätysnahkasta tehtyjä koruja useissa eri malleissa ja väreissä, koska en tunnu saavan Ventin värivalikoimasta tarpeekseni! Tilasin juuri viikonloppuna kahdet uudet korvakorut kesää varten ja samalla tuin kotimaista pienyrittäjyyttä.

Rakastan korujen värimaailmaa, niiden keveyttä ja sitä, että ne ovat kotimaista käsityötä ja vanhoista nahkatakeista valmistettuja. Jos viime kesänä tykästyin ruosteenkeltaiseen sävyyn, nyt olen innostunut kirkkaankeltaisesta, joita Ventin valikoimasta löytyy Mini lehtikorvakorut ja uutuus Samba-korvikset sekä keltaiset tulppaanikorvikset, jotka näkyvät näissä kuvissa hempeän vaaleanpunaisessa sävyssä. Punainen, keltainen ja oranssihan ovat tunnetusti voimavärejä, joten ehkä tiedostamatta haen niistä jotain voimaantumista.

Vihreä on myös aina kuulunut suosikkiväreihini. Syksyllä suosin enemmän sellaista oliivinvihertävää, keväällä taas kirkkaammat vihreät houkuttavat. Pastellinen vihreä on uusin ihastukseni, ja Ventiltä löytyy valikoimasta myös nuo pastellinvihreät Mini lehtikorvakorut. Jos pastelleista vaaleanpunainen iskee, niitäkin löytyy paitsi ylläni näkyvät tulppaanikorvikset, myös Mini lehtikorvakorut sekä malleja, joissa hempeää vaalenpunaista on yhdistetty kimalteeseen. Ventille on myös hiljattain tullut uusia malleja, joista itse odottelen juuri saapuvaksi mm. pronssisia Jive-korvakoruja, jotka tilasin juuri viikonloppuna (omakustanteisesti).

Siispä kiitos maanantain ja koronan yhteishyökkäyksen, minua muistutettiin jälleen siitä, miten pienistä asioista voi ja kannattaa tässäkin tilanteessa olla kiitollinen - ja aina. Aion siis iloita paitsi toimivasta suihkusta, myös näistä uusista korvakoruistani!


Alennuskoodi Ventti Design -koruihin!


Koodilla ILO15 sinäkin saat 15% alennuksen koko Ventti Designin ihanasta valikoimasta. Alennuskoodi on voimassa viikon eli tiistaille 7.4.2020 saakka. Postikulut ovat 3,50 euroa ja yli 50 euron tilaukset Ventti toimittaa ilman postikuluja. Bloggaajana en hyödy tehdyistä tilauksista, vaan niistä hyötyy ainoastaan pienyrittäjä itse.

Ventti Designin valikoimaan pääset tutustumaan verkkokaupassa täällä.

~~~

Mistä asioista sinä koet iloa juuri nyt? 

Entä mitä mieltä olet tuosta sanonnasta tai näistä Ventti Designin koruista?
2 kommenttia:

 1. Oi miten ihania korviksia! Sanonnat on hyviä ja niistä usein löytyy sellaisia asioita, joita käy miettimään!
  Iloa tuo oma perhe ja se, että on saanut terveenä jatkaa omissa hommissa.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ventistä on noussut yksi mun suosikeista, tykkään näistä niin paljon.

   Aurinkoa ja iloa sinne, tilanteesta huolimatta! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!