KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VENTTI DESIGN


Kun kenellä tahansa meistä on taloudellisesti tiukempaa, usein oletus on, että tulee kulutettua vähemmän ja jätettyä pois myös kaikki ylimääräinen. Yllätyinkin suuresti, kun ollessani pitkään kauneusalan yrittäjänä ymmärsin, että asia ei olekaan mustavalkoisesti aivan näin. Jo pelkästään useat aiheesta tehdyt tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi laman tai taantuman aikana huulipunien myyntikäyrä on aina noussut ylöspäin. En usko tämän johtuvan siitä, että naiset olisivat olleet turhamaisia ja pitäneet huulten punaamista elintarvikkeita tärkeämpänä, vaan voisin väittää, että huulipuna on ostettu mieltä kohottavan vaikutuksensa vuoksi ja siksi siitä on pidetty kiinni myös vaikeina aikoina. 

Köyhän lapsuuden lisäksi olen nuoruudessa ja myös aikuisena elänyt kausia, jolloin on pitänyt laskeskella rahankäyttönsä tarkkaan, jotta saa leipää pöytään ja laskut maksetuksi. Silti tunnustan, että minäkin olen sallinut itselleni vaikeina aikoina jotain sellaista, minkä järjellä ajateltuna olisin voinut jättää ostamatta. Se on voinut olla paketti luomuteetä, jokin ihana kasvonaamio tai vaikka uudet korvakorut. Ne ovat pieniä asioita, joita ilman kyllä pärjäisi, mutta niillä voi olla hyvin suuri vaikutus mielelle arjen pieninä iloina.
Olen aina rakastanut korvakoruja. Äiti vei minut korvien rei'itykseen ollessani 6-vuotias. Tämä oli meillä ikään kuin perinne, sillä myös pikkusiskojeni korvat on rei'itetty samanikäisenä. Olen siis pitänyt korvakoruja pienestä tytöstä asti, ja ne ovat olleet minulle luonteva asia. Ehkä siksi tänäkin päivänä laitan korvakorut korvaan yhtä huomaamatta kuin sipaisen vaikka deodoranttia kainaloihin. Ilman korvakoruja tuntuu kuin jotain puuttuisi, ellen sitten ole sporttivaatteissa ja menossa vaikkapa joogaan tai salille. Siellä en käytä korvakoruja, muuten kyllä.

Törmäsin jokin aika sitten kotimaisiin Ventti Design -kierrätysnahkakoruihin. Korujen erilaiset muodot ja ihanat värit saivat minut aivan hullaantuneeksi, ja viimeistään yrityksen tarinaan tutustuttuani tiesin, että tässä olisi brändi, jonka haluaisin tuoda blogissani esille. Niinpä minustakin tuli kierrätysnahkakorujen käyttäjä.
Ventti Designin takana toimii Venla, jonka rakkaus koruja kohtaan roihahti jo 80-90-luvun vaihteessa teini-ikäisenä. Korvisfriikiksi tunnustautuva Venla eli Ventti suunnittelee ja valmistaa kaikki korut käsin täällä Suomessa. Kaikki koruissa käytetty nahka on peräisin käytetyistä nahkatakeista, joten esimerkiksi värilliset korut ovat uniikkeja, koska niitä valmistuu vain sen verran, kun yhdestä nahkatakista materiaalia riittää. Ventti Designin tärkeisiin arvoihin kuuluvat myös vastuullisuus ja ekologisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että nahkatakkien lisäksi myös korupahvit ovat kierrätysmateriaalia. 


Henkilökuvat: Charlotta Eve

Minusta on mahtavaa, että tänä päivänä kotimaisten käsitöiden arvo on nousussa ja meillä Suomessa on yrittäjiä, jotka haluavat luoda uutta kierrätysmateriaalista. Se antaa tavaroille ihan uudenlaisen arvon, kun tietää, että ostamalla ja käyttämällä tällaisia tuotteita tukee paitsi pienyrittäjiä, myös kierrättämistä. Nahkatakki, -laukku tai -hame voi saada uuden elämän jonkun toisen korvakoruina!
Sen lisäksi, että arvostan brändin vastuullisia ja ekologisia arvoja, rakastan näiden korvakorujen keveyttä. En ole koskaan innostunut painavista korvakoruista, vaikka riippuvia korvakoruja olen mielelläni käyttänytkin. Nämä keltaiset lehtikorvakorut ovat korvissa niin kevyet, että niitä ei edes huomaa käytössä - paitsi kun joku tulee huomauttaneeksi kauniista korvakoruista. Okrankeltainen väri on myös aivan täydellinen alkavaan syksyyn. Ventti Designin verkkokaupasta löytyy paljon erilaisia muotoja, malleja ja värejä - myös kaulakoruja. Kaikki kierrätetystä ja puhdistetusta nahkasta, valmiina uuteen käyttöön.

Ventti Design tekee myös tilaustuotteita, joten Venlaan voi olla yhteydessä myös silloin, jos toivoisi esimerkiksi omasta vanhasta nahkatakista tai -laukusta valmistettavan korut itselleen ja ystäville. Tai jos sinulla on esimerkiksi äidin tai isoäidin vanha nahkainen vaate, jolle ei ole käyttöä, niistäkin voi valmistuttaa Ventti Designin kautta koruja omaan käyttöön, jolloin vaate jää vielä elämään. Miten ihana idea! 


Ventti Designin verkkokauppaan pääset tästä.

Metalliosat koruissa ovat nikkelivapaata korumetallia ja korvakorukoukut hopeoituja tai kirurgin terästä. Kaikki koruissa käytetty nahka puhdistetaan ja suoristetaan, minkä jälkeen se on kuin uutta.

Ps. Facebookin ja Instagramin puolella myös arvonta!

Mitäs tykkäätte Ventti Designin koruista? 
4 kommenttia:

 1. Tosi ihania koruja ja mainio idea hyödyntää vanhoja nahkavaatteita koruiksi!

  Upeat kuvat jälleen, voi että olet niin kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin mainio kierrätysidea! Tykkään näistä koruista paljon. Niin kauniita värejä ja muotoja!

   Ja eikä, en tiedä mitä sanoisin. Kiitos <3 Mun on tunnustettava, että oli tosi vaikea löytää kuvaussessiosta sopivat kuvat tähän postaukseen. Aina näen itsessäni vaan ne "viat". Hyvä, jos ei muut niitä huomaa! Nimimerkillä "itsensä hyväksymistä harjoitellessa - edelleen".

   Poista
 2. Nämähän on aivan ihania koruja. Täydet pisteet myös kierrätykselle!
  Kivaa torstaita Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aivan ihania! Ja nimenomaan, kierrätys on iso plussa! <3
   Kivaa viikonloppua, Outi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!