KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - IMPOLAN KASVITILA

*mainoslinkki

Meillä jokaisella on erilaisia kausia elämässä. Välillä jaksamme pitää itsestämme parempaa huolta, kun taas toisinaan huomio suuntautuu toisaalle; työhön, arkeen tai muuhun perheeseen. Kuitenkin etenkin tällaisina aikoina, mitä juuri nyt elämme, oman hyvinvoinnin merkitys korostuu entistä enemmän. Emme saa unohtaa itseämme, emme etenkään nyt. 

Väitän, että jos nyt elettäisiin marraskuuta, olisi moni entistä alttiimpi ahdistukselle ja masennukselle tämän epidemian keskellä. Ulkona olisi pimeää lähes aamusta iltaan ja räntäsade olisi piste i:n päälle viimeistelemään päivien synkkyyden. Hymyilyttäisi vähemmän kuin nyt, jos ollenkaan.

Muistan, kuinka viime vuoden lopulla noina pimeinä päivinä tartuin pitkäksi venyneen työpäivän jälkeen joulunajan konvehtisekoituksiin, joita saatoin syödä lähes kokonaisen laatikon siltä istumalta. Kun tietokoneen näyttö sammui, olin valmis kaatumaan sänkyyn. En jaksanut alkaa kokkailemaan, nukuin huonosti enkä jaksanut liikkuakaan. Ja kun nälkä iski, halusin jotain, mikä sammuttaisi nopeasti nälän - ravintosisällöstä piittaamatta.
Mikä sitten muuttui? Se, että halusin jaksaa arjessa paremmin. 

Halusin voida paremmin. En halunnut olla enää väsynyt ja sille oli tehtävä jotain. Olennaisin muutos oli ehkä se, että ymmärsin jotain todella perustavanlaatuista: Se, mitä syön, vaikuttaa paitsi suoliston hyvinvointiin myös henkiseen hyvinvointiin - tai oikeastaan suoliston hyvinvoinnin kautta henkiseen hyvinvointiin. Se melkein jopa määrää sen, miten voin. Olin siis pitkälti luonut oman olotilani ihan itse, syömällä ruokaa, joka väsytti entistä enemmän.

En koe itseäni terveysintoilijaksi, enkä elä tiukkaa dieettiä noudattaen. En ole myöskään kieltänyt itseltäni herkuttelua, sillä hyvästä ruuasta nauttiminen on edelleen minulle yksi elämän suomista parhaista elämyksistä. Ruokavalinnoilla on kuitenkin niin järjettömän suuri vaikutus omaan henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen, että olen halunnut lisätä omaan ruokavaliooni enemmän ravinteikkaita vaihtoehtoja. Sillä pidän paljon enemmän itsestäni jaksavampana ja energisenä kuin uupuneena ja jatkuvasti väsyneenä. 
Monipuolinen hamppu & Impolan Kasvitilan hampputuotteet


Hampusta riittäisi rutkasti kerrottavaa sen vuosisatojen taakse ulottuvan historian myötä. Siitä on tehty paitsi kankaita ja vaatteita, jopa kirjoituspaperia ennen ajanlaskumme alkua. Tämä taito oli aikoinaan kiinalaisilla, jotka ensimmäisinä omaksuivat hampun hyödyn luonnonlääkkeenä ja alkoivat viljellä sitä kuitukasvina. (Lähde: Wikipedia)

Nykypäivänä hamppu on kuitenkin yksi parhaista kasviperäisistä proteiininlähteistä. Sitä voisi nimittää jopa täydelliseksi proteiininlähteeksi, sillä se sisältää ainoana kaikki 20 aminohappoa, mukaan lukien kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Sen lisäksi se sisältää B- ja E-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, magnesiumia sekä muita tärkeitä mineraaleja. Hampunsiemenöljy pursuaa myös omega-3, -6, ja -9-rasvahappoja, ja juuri siksi sitä suositellaan monesti myös iho-ongelmien hoitoon, kuten atopiaan. Hyvien rasvojen saannista kannattaa siis ehdottomasti huolehtia myös sisäisesti - varsinkin, jos kamppailee iho-ongelmien kanssa. Impolan Kasvitilan kylmäpuristettu Hamppuöljy onkin loistava vaihtoehto turvata päivittäinen rasvahappojen saanti, kun haluaa suosia kotimaista.
Hamppuöljy valmistetaan siemenistä mekaanisesti kylmäpuristamalla ja se on viljelty ilman torjunta-aineita. Kylmäpuristettua hamppuöljyä voi käyttää esimerkiksi salaatinkastikkeena tai lisätä kuumiin ruokiin kypsennyksen loppuvaiheessa, mutta paistamiseen se ei sovellu, toisin kuin esimerkiksi Impolan Camelina-öljy, jota voi hyödyntää kaikenlaiseen ruuanvalmistukseen vaikkapa kypsennettyjen vihannesten "lisämausteena". Hamppuöljyä voi kuitenkin nauttia yhden ruokalusikallisen päivässä myös sellaisenaan, ja öljystä saa sen hyvät vaikutukset irti myös siten. Hamppuöljyssä omega-6-rasvahapot ovat omega-3-rasvahappoihin juuri siinä ideaalisessa suhteessa 3:1, mitä moni maailman terveysorganisaatioista ja asiantuntijoista suosittelee.
Sen lisäksi, että Hampunsiemenöljyä sisäisesti nauttimalla voi sen ihanteellisen rasvahapposuhteen vuoksi vahvistaa hiustenkasvua, hoitaa päänahkaa ja kosteuttaa ihoa sisäisesti, on sillä myös keholle hyviä vaikutuksia. Rouskuvia Hampunsiemeniä voi sujauttaa esimerkiksi smoothien sekaan ja ottaa vastaan kuitupitoisten hampunsiementen ruuansulatusta parantavat vaikutukset. Impolan Kasvitilan Hampunsiemenet ovat yllättävän hyviä myös sellaisenaan ja niitä voi helposti hyödyntää myös itsetehtyyn siemennäkkäriin. Nämä kuoritut hampunsiemenet ovatkin Impolan Kasvitilan tuotteista yksi suosikeistani. Hampunsiemenet löytää myös *Hyvinvoinnin Tavaratalosta täältä

Hampunsiemeniä on saatavilla myös kuorittuina. Niiden koostumus on hieman puuromaisempi ja pehmeämpi, joten jos haluaa hyödyntää hampun hyvää tekevät vaikutukset, mutta ei tykkää rapeudesta, ovat kuoritut hampunsiemenet parempi valinta. Niistä on poistettu siemenen uloin kuori, mutta jäljelle jäävä ydin sisältää runsaasti proteiinia ja öljyä. Itse käytän kuorittuja hampunsiemeniä yleensä kaurajogurtin kanssa ja ripottelen niitä Impolan Hamppu-Kaura-Mustikka myslin päälle. Yhtä lailla kuorittuja hampunsiemeniä voi lisätä puuroon, salaatteihin ja erilaisiin kastikkeisiin. Niiden maku on mieto ja hieman pähkinäinen.

Mitä tulee Hamppu-Kaura-Mustikka mysliin, se maistuu myös sellaisenaan jogurtin kanssa, sillä toisin kuin useimmat kauramyslit, ruokosokeri ja hunaja tuovat siihen juuri sopivasti makua ja tasapainottavat hampun "suolaisia" vivahteita. Tämä sekoitus on ihanan pehmeä, ja kaurahiutaleet ovat vieläpä luomua, kuten myös myslissä käytetty ruokosokeri. Tuotteen löytää Impolan Kasvitilan omasta verkkokaupasta täältä ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta *täältä. Pussi on riittoisa 400g.

Hamppuproteiini tukee immuunijärjestelmää ja antaa energiaa päivään


Yksi syy lisää siihen, miksi tykkään usein sujauttaa hamppuproteiinia smoothien ja muiden välipalojen sekaan, on se, että hamppuproteiini on myös hyvä energiatason kohottaja. Kuten aiemmin tuli jo mainittua, ravintorikas hamppu sisältää ihmiselle elintärkeitä omega-rasvahappoja ja vieläpä oikeassa suhteessa. Fakta on, että rasva sisältää energiaa kaksi kertaa enemmän kuin sama määrä hiilihydraatteja tai proteiineja, mutta terveyden kannalta oleellisinta on kuitenkin rasvojen laatu. Hamppu on juurikin hyvien rasvojen lähde (kuten pähkinät tai avokado) ja hyvä valinta myös proteiinipitoisuutensa ansiosta, sillä proteiinipitoiset ruuathan tunnetusti pitävät nälän pidempään loitolla ja auttavat jaksamaan paremmin.

Hamppuproteiinin käyttö on siis yksi helpoimpia tapoja antaa keholle niitä monipuolisia ravinteita, mitä se tarvitsee. Hamppuproteiini tukee myös ihmisen immuunijärjestelmää. Jauhemaisena tuotteena se saattaa tuoksua sellaisenaan hieman yrttiseltä ja jopa vähän tymäkältä, mutta itse en ainakaan maista smoothien seassa mitään sen kummallisempaa, vaikka laittaisin sitä joukkoon reilun ruokalusikallisen. Yksi desilitra hamppuproteiinijauhetta sisältää 20 grammaa proteiinia. Tuotteen löytää Impolan Kasvitilan omasta verkkokaupasta ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta *täältä.
Hamppuproteiinin ja hampunsiementen käyttö on itselläni muodostunut jo soljuvaksi osaksi arkea, enkä aina hampunsiemeniä joukossa edes noteeraa. Esimerkiksi Impolan Hamppusuklaassa tulee hampunsiemenet mutusteltua huomaamatta. Omaan makuuni paremmalta maistuu Tumma Hamppusuklaa, jonka kaakaopitoisuus on 64%. Molemmat suklaat, myös hampunsiemenillä rikastettu Maitosuklaa sisältävät 20% kuorittuja hampunsiemeniä. Näissä on myös todella kiva pakkaus, jos haluaa antaa laadukasta suomalaista käsityötä lahjaksi. Kuten Impolan Kasvitilan muutkin tuotteet, myös tummasuklaan löytää *Hyvinvoinnin Tavaratalosta.
Hampputuotteiden hyödyntäminen arjessa on siis helpompaa kuin moni luulee. Kaurapuuron ystäville Impolan Kasvitilan tuotteista löytyy myös Gluteeniton Hamppu-Kaurapuuro, joka sisältää gluteenittomien kaurahiutaleiden ja gluteenittomien kauraleseiden lisäksi 20% kuorittuja hampunsiemeniä. Näin puuro muuttuu samalla myös proteiininlähteeksi kuitupitoisuutensa lisäksi.

Ruokavalinnat ovat pieniä tekoja arjessa, mutta niillä on yllättävän suuri vaikutus omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Siksi haastan sinutkin miettimään, mitä hyvää sinä voisit syödä tänään, mikä vaikuttaisi positiivisesti myös hyvinvointiisi ja omaan jaksamiseesi?


~~~

Impolan Kasvitilan tuotteisiin voit tutustua heidän nettisivuillaan, jossa tuotteita voi myös tilata verkkokaupasta. Tuotteiden jälleenmyyjiin kuuluu muun muassa *Hyvinvoinnin Tavaratalo.

Impolan Kasvitila sijaitsee Sastamalassa, rauhallisella maaseudulla Kämmäkän kylässä ja tila on ollut saman suvun hallussa jo 1800-luvun lopulta lähtien. Nykyinen yrittäjä Kaarlo Impola on järjestyksessään neljäs isäntä. Hamppua tilalla on viljelty vuodesta 2010 lähtien, ja Impolan Kasvitila onkin yksi hampunviljelyn uraauurtavista toimijoista, missä öljyhamppua jalostetaan monipuolisiksi tuotteiksi. Impolan Kasvitila painottaa tuotannon ekologisuutta ja eettisyyttä sekä tuotteiden laatua, terveellisyyttä ja turvallisuutta. Näitä kotimaisia tuotteita voi siis nauttia hyvällä omallatunnolla ja turvallisesti!

Impolan Kasvitilan Facebook-sivut löydät täältä ja Instagramissa yrityksen tuulia voit seurata täällä.


Miten tuttuja Impolan Kasvitilan tuotteet tai hampputuotteet ovat teille? 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!