KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LUONKOS


Niin kauan kuin saatan muistaa, olen aina ollut kakkujen ja pullien ystävä. Jossain vaiheessa teini-ikää olisin voinut elää pelkillä kakkupalasilla, leivoksilla ja muffinsseilla. Oli lukiolaisen onni, kun kolikoita oli taskunpohjalla sen verran, että saatoin pyörähtää paikallisen konditorian kautta hakemassa palan suussa sulavaa mansikkakakkua, jonka jokainen suupala teki onnelliseksi. Pullista suosikkini oli korvapuusti, joka pysyi pitkään kauppareissujen vakio-ostoksena. 


Kolmenkympin toiselle puolelle pyörähdettyä ovat elämäntavat hieman muuttuneet. Kakkusia rakastan edelleen, mutta IBS (eli ärtyvän suolen oireyhtymä) rajoittaa herkkujen napostelua jonkin verran ja toki myös se, että tässä iässä vaatteet alkavat aika nopeasti kiristämään toisin kuin teini-ikäisenä, jolloin herkkuja pystyi popsimaan lähes päivittäin, eivätkä ne silti kertyneet takamukseen tai lanteille. Olen sitä mieltä, että elämästä pitää nauttia, enkä siksi halua kieltää itseltäni myöskään herkkuja, mutta koska haluan voida hyvin, en niitä myöskään päivittäin mutustele. Tämänkin lupauksen pystyn mielessäni pitämään, kun ajattelen sen niin, että haluan voida hyvin ja tuntea oloni hyväksi enkä negatiivisessa mielessä siten, etten voi enkä saa syödä herkkuja joka päivä. 





Onneksi joistain kakkusista voi kuitenkin nauttia päivittäin. Nämä kotimaiset, vegaaniset, 100% luonnolliset ja käsityönä valmistetut kakut ovat naantalilaisten naisten taidonnäyte, joita ei suinkaan ole tehty suuhun pistäväksi, vaikka luonnon superfoodeja kakkupalat pursuavatkin! Söpöt saippuoita muistuttavat öljypuhdistuskakut on tarkoitettu kasvojen puhdistamiseen ja tuovat ihonhoitorutiineihin aivan uuden ulottuvuuden.




Vaikka villitys käsintehtyjen saippuoiden suhteen käy tällä hetkellä kuumana, Ilona Luonkosin kakkupalaset eivät suinkaan ole luokiteltavissa perinteisiin kasvosaippuoihin. Eettisten ja laadukkaiden tuotteiden takana ovat ekokosmetiikan asiantuntijat ja opettajat, joilla on vankka kokemus ja rautainen osaaminen ihonhoidosta, kosmetiikasta sekä luonnon hoitavista raaka-aineista. Sitä osaamista tänä päivänä tarvitaankin, jos aikoo luonnonkosmetiikan markkinoilla menestyä. Tuotteita tulvii markkinoille kovaa vauhtia, ja pelkästään tuotteen laatukaan ei välttämättä enää riitä. Tarvitaan kokonaisuus, joka toimii ja ihastuttaa kuluttajan pakkausta myöten. Hinnallakin on merkitystä, vaikka hyvästä tuotteesta mielelläni itse maksankin.



Luonkos öljypuhdistuskakut - innovatiivisuutta monesta eri kulmasta


Näissä kakkusissa innovatiivisuus näkyy upeasti ja monella eri tavalla. Ensin katse osuu persoonalliseen pakkaukseen, jonka suunnittelu miellyttää kovasti omaa silmääni. Sen lisäksi, että pahvikotelo on erittäin kätevä ja ulkoasultaan kaunis ja selkeä, on se myös valmistettu täysin uudesta Kotkamillsin biohajoavasta kartongista. Näin ollen se on ensimmäinen kosmeettinen tuote, jossa on täysin pahvinen pakkaus ilman liimaa ja muovia. Ilona Luonkos haluaakin pitää kiinni siitä, että kaikki sarjan tuotteet tultaisiin jatkossakin pakkaamaan muovittomasti. Pakkaukset ovat joko kierrätettäviä tai maatuvia ja luontoa mahdollisimman vähän rasittavia. Kotelosta paljastuu myös kokonaisuuden kruunaava ihastuttava viesti: "You are beautiful".




Myös ohjelappusen ovat puhdistuskakkujen takana olevat supernaiset onnistuneet luomaan sellaiseksi, että normaalisti tylsä paperinpala herättääkin huomion ja saa jopa hymyilemään. Tuoteohje on otsikoitu isolla "Hello Beautiful!", ja lapussa kerrotaan lyhyesti turhia runoilematta, miten herkullisia kakkusia hyödynnetään omassa ihonpuhdistuksessa. Kakkuja löytyy kolmea erilaista, joten kaikki ihotyypit on otettu huomioon ja jokaiselle iholle löytyy omansa. 





Kakut ovat käytössä uskomattoman helppoja ja toimivia. Puhdistuskakkua hierotaan puhtaiden ja kuivien käsien välissä, jonka jälkeen pehmeän öljymäisillä käsillä hierotaan kasvoja. Näin meikki ja päivän aikana iholle tarttunut lika irtoaa kasvoilta ilman, että iho altistuu liian peseville aineosille. Öljy on hyvä poistaa kasvoilta esimerkiksi kasvoliinan tai konjac-sienen avulla. Silloin iho jää täysin puhtaaksi ja ihanan pehmeäksi! Laadukkaista kasviöljyistä valmistettu kakku on iholle todella hellävarainen, ja sen huomasi omakin ihoni jo muutamassa päivässä. Rakastan öljymäisiä puhdistustuotteita muutenkin, mutta nämä ovat tuoneet ihonpuhdistukseen ihan uudenlaisen kokemuksen. 


Luonkos öljypuhdistuskakku löytyy jokaiselle ihotyypille


Vitamiinipitoisia, kotimaisia vegaanikakkuja on tällä hetkellä Luonkosin valikoimassa kolmea erilaista: Kuivalle ja herkälle iholle kehitetty Rebirth -kaakaokakku, rasvaisen ja epäpuhtaan ihon Healing -kakku sekä kaikille ihotyypeille ja hajusteallergisille sopiva
Radiant -tyrnikakku, jota olen itse käyttänyt aktiivisimmin. Radiant on kakuista ainoa hajusteeton kakku eli se ei sisällä lisättyjä tuoksuja tai eteerisiä öljyjä, mutta raaka-aineidensa puolesta siinä on mieto tyrnin ja aprikoosin tuoksu. Jokaisen kakun pääraaka-aineina toimivat luomu kaakaovoi ja kookosöljy. Radiant -kakkupalaan on lisäksi käytetty luomu sheavoita, aprikoosinkiviöljyä sekä tyrninsiemenöljyä, joka hellii ihoa muun muassa B-, C- ja E-vitamiineilla.  

Kuivan ja herkän ihon Rebirth -kakku tuoksuu omaan makuuni kaikkein lempeimmältä ja miedoimmalta, vaikka siihen onkin lisätty eteerisiä öljyjä. Kaakaovoin ja kookosöljyn lisäksi tämä makeahko luomukakku sisältää manteliöljyä ja raakakaakaota - nam! Kakkuja voi hyvin vaihdella ihon kunnon ja vuodenajan mukaan. Rebirth on loistava talvella pintakuivuudestakin kärsivälle iholle, kun taas Healing -kakkuun voi tarttua silloin, kun iho alkaa äksyillä ja pukata epäpuhtauksia. Rasvaisen ihon kakkuna se sisältää myös kaoliinisavea ja hamppuöljyä, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Näistä kakuista voivat siis nauttia muutkin kuin kakkufanit - ja ihan vuoden jokaisena päivänä!

Luonkosin 100% luonnonmukaiset ja vegaaniset öljypuhdistuskakut löytyvät nettikaupoista ja kivijalkakaupoista ympäri Suomen jo 40:stä eri pisteestä. Verkkokaupoista esimerkiksi *Biodelly, *House of Organic sekä *TwistBe tarjoavat valikoimassaan Luonkos-kakkuja. 

PSSST! Instagramin puolella kakkusista myös arvonta, johon pääset osallistumaan profiilissani täällä

Mitäs sanotte näistä uutuuksista? Oletteko jo kuulleet kakkusista tai kokeilleet itse?











10 kommenttia:

  1. Hei, mainio ajoitus sillä juuri eilen hain oman kakkuni postista ja kun entinen öljyputsari loppuu ihan lähipäivinä niin sitten pääsen omaani kokeilemaan. Tuo zero waste ajatus on tässä aivan nerokas ja se ratkaisikin tämän putsarin valinnan seuraavaksi. Paljon tätä on kehuttu ympäri nettiä enkä usko että turhaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! :) Kiva, että postauksen ajoitus osui kohdilleen! Nämä kakkuset ovat kyllä aivan mainio keksintö, ei voi muuta sanoa. Kaikki pakkausta myöten kohdillaan! Itse olen tosiaan eniten käyttänyt tuota Radiant-kakkua, mutta tuo kaakaokakku on tuoksultaan oma suosikkini ja on kyllä näin talviaikaan täydellinen pintakuivalle iholle. Minkä kakuista itse valitsit? :)

      Mukavaa loppuviikkoa sinne! :)

      Poista
  2. Nämä tuotteet herättivät heti kiinnostukseni, kun törmäsin näihin ekaa kertaa instassa. Todellakin houkuttaisi kokeilla näin ekologista ja hoitavaa tuotetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat ihania kaikin puolin! Iho tykkää ja kakut on käteviä myös matkoilla :) Suosittelen todellakin tutustumaan!

      Poista
  3. Hahaa, kirjoitin näistä juuri. :* Ihania ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sattuipa taas sopivasti, haha! Täytyypä käydä lukaisemassa myös sun mietteitä ;)

      Poista
  4. Ostin tämän joulun alla, samaan aikaan kun sain pahan allergisen ihoreaktion. Rebirth- kakun avulla olen saanut ihoni taas kuntoon ja tuloksia näkyi jo parin käytön jälkeen. Olin kyllä alkuun tosi epäileväinen miten ihoni tähän reagoi, kookosöljy kun ei ole aiemmin toiminut ihollani, mutta epätoivoisessa tilanteessa olin valmis kokeilemaan ihan mitä vain ja onneksi kokeilin. Jää kyllä ehdottomasti käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, että kakku on auttanut ihon kuntoon saamisessa! Mullekaan kookosöljy ei käy sellaisenaan, vaan aiheuttaa pieniä tukkeumia. Kokeilin aikoinaan ja ei toiminut, kun tukki ihoa liikaa. Näissä kakuissa kookosöljy ei kuitenkaan ole ainut aineosa, joten ehkä se siksi toimii, kun mukana on muutakin ja raaka-aineiden kombo hiottu toimivaksi :)

      Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonjatkoa! :)

      Poista
  5. Enpä ollut näistä kuullutkaan aikaisemmin, mutta kuulostavat aivan ihanilta! Jo pelkkä sana "kakku" sai mut vakuuttuneeksi :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy myöntää, että tuotteen nimeämisessä on onnistuttu täydellisesti :D Ja näistä voi nautiskella hyvällä omallatunnolla, vaikka joka päivä! :D

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!