Postaus sis. saatuja tuotteita sekä *mainoslinkkejäTunnustan: Olen länträäjä. 

Kasvovesi on yksi niistä ihonhoitotuotteista, joita kulutan ennätysvauhtia. Rakastan länträtä sen kanssa oikein kunnolla ja taputella sitä ihoon roppakaupalla. Vielä muutamaa vuotta aiemmin olisi moni varmasti luokitellut minut tuhlaajien joukkoon. Jos kerran pärjää vähemmälläkin, miksi tuotetta pitäisi yliannostella iholle? 

Iho rakastaa kasvovettä ja sen antamaa lisäkosteutta


Nykyään se kelkka, jossa kasvoveden suhteen suositellaan säästeliäisyyttä, on kääntynyt nurin - jos koskaan pystyssä olikaan. Kasvovesi on nimittäin tuote, jota voi oikeasti hyvällä omallatunnolla "hölvätä" ja länträtä iholle riemukkain mielin. Eikä ohje koske pelkästään vesileikkien ystäviä, sillä iho rakastaa kasvoveden antamaa lisäkosteutusta. Sen yliannostelu saa ihon suorastaan säkenöimään ja parhaimmassa tapauksessa uudestisyntyneen näköiseksi jo ihan muutamassa päivässä. Siksi kasvovettä voi suositella ihan jokaikiselle!


Joku saattaa silti edelleen ajatella kasvoveden olevan täysin turha. Jos satsaa kosteuttavaan seerumiin tai levittää kosteusvoidetta iholle kerros toisensa perään, mihin sitä kasvovettä tarvitsee? 

Tässä kohtaa olisin yleisellä luennolla käsi ylhäällä valmiina pitämään puheenvuoron kasvoveden puolesta. Samaa ilosanomaa levitin silloinkin, kun tein vuosia pääsääntöisesti töitä kauneuskonsulttina ja eri brändien konsulenttina. Kannustin lempeästi kasvoveden käyttöön ja kerroin, miksi se on niin korvaamaton ja jopa "pakollinen" ihonhoidossa. 


Miksi kasvovesi on niin tärkeä ihonhoidossa?


Kasvovesi on ihonhoidon kulmakiviä. Ilman sitä eivät seerumi tai voidekaan pääse kunnolla tekemään tehtäviään. Siksi esimerkiksi seerumikin suositellaan nimenomaan levittämään kasvovedestä kostealle ihollejotta iho pystyy ottamaan seerumin aineosat paremmin vastaan. 

Pelkkä esivalmistelija seerumille ja voiteelle ei kasvovesi kuitenkaan ole. Kuten alussa tulikin jo mainittua, se tarjoaa iholle uskomatonta, jopa hämmästyttävää, kosteutusta, jos vain tuote on valittu oikein. Tästä syystä yritän lämpimästi saada kasvoveden käyttäjiksi heitäkin, joilla on kasvovesistä ainoastaan "huonoja" kokemuksia. 

Klisee "tuotteella on väliä" on nimittäin totta. Monet alkoholia sisältävät kasvovedet ovat kuiva- ja herkkäihoisille lähestulkoon aina liian rajuja ja jättävät ihon kuivaksi ja kiristeleväksi. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että alkoholiyhdisteitä on monenlaisia: Etanolin, tunnistaa INCI-listasta nimellä Alcohol tai Alcohol Denat. Muita alkoholiyhdisteitä, kuten vaikkapa Benzyl Alcoholia, käytetään kosmetiikassa usein säilyvyyttä parantamaan, eivätkä ole samalla lailla pahiksia kuin etanoli. Kaikkia alkoholiyhdisteitä ei siis kannata heti hätkähtää.

Esivalmistelijan ja superkosteuttajan roolin lisäksi kasvovedellä on myös tehtävä ihonpuhdistuksen viimeistelijänä. Nykypäivän kaksoispuhdistuksissa se rooli on tosin jäänyt vähäisemmäksi, sillä monet puhdistustuotteet hoitavat homman ilman kasvoveden apua. 

Kasvovesi on silti olennainen osa ihonhoitoa jo pelkästään ihon pH:n tasapainottajana vesipesun jälkeen. Ilman kasvovettä töksähtää sulavakin ihonhoitorutiini kasvojen pesun ja voiteiden levityksen välissä. Haluaahan meistä jokainen saada myös voiteista ja seerumeista rahoilleen vastinetta. Ja kukapa kieltäytyisi siitä kasvoveden tarjoamasta lisäkosteutuksestakaan, joka saa ihon näyttämään virkeämmältä pehmentäen myös juonteita ja ryppyjä!


Mossan kasvovedet - reilulla kympillä tehokasta luonnonkosmetiikkaa


Edullista luonnonkosmetiikkaa etsiskelevän kannattaa ehdottomasti antaa latvialaiselle Mossalle mahdollisuus näyttää tehonsa. Ecocert-sertifioidun *Mossan tuotteet sisältävät runsaan määrän pohjoismaiden marjojen aktiiviaineita ja anti-age -vaikutteiset antioksidantit tekevät iholle niin hyvää, että hinta alkaa jopa hämäämään. Voiko reilulla kympillä oikeasti saada näin toimivaa ja tehokasta luonnonkosmetiikkaa? Mossan tapauksessa voi. 

Ihoystävälliseltä sarjalta löytyy kaksi erilaista kasvovettä, joista molemmista ihoni on ollut erittäin ilahtunut, tosin eri ajanjaksoina. C-vitamiinia sisältävä *Youth Defence Radiance Toner on kaikkien ihotyyppien kaveri ja saa puolelleen erityisesti kirkastavien kasvovesien ystävät. Itselläni on tällä hetkellä käytössä juuri tämä pullo, joka on hoivannut ihoa ruusuvedellä, xylitolilla sekä lakka- ja mustikkauutteillaan vaalentaen myös itseaiheuttamiani puristeluarpia. 

*Skin Solutions Clarifying Toner sen sijaan on osoittautunut täydelliseksi iholleni juuri silloin, kun se puskee epäpuhtauksia ja tekisi mieli alkaa sörkkimään niitä omin sormin. Kasvovesi sisältää kevyesti kuorivia AHA- ja BHA- happoja, joiden avulla huokoset pysyvät puhtaana ja iho kirkkaampana. Mustaherukalla hellivää kasvovettä suositellaan erityisesti epäpuhtaalle iholle ja sitä voi käyttää myös paikallisesti, jos iholle uhkaa iskeä näppylöitä tiettyyn kohtaan. 

*Molemmat kasvovedet ovat 99% luonnollisia, vaikka luomuprosentit jäävätkin tässä tapauksessa niinkin alhaisiksi kuin 2% ja 3%. Tehollaan nämä kuitenkin yllättävät varsin positiivisesti! 


Tuotteet löydät seuraavista verkkokaupoista:

Onko siellä ruudun toisella puolella muita innokkaita kasvoveden käyttäjiä? 

Entä onko Mossa tuttu?


10 kommenttia:

 1. Valistus on mennyt perille mulle ainakin;) Kasvovesien käyttöä olen kasvattanut ihan huikeasti viimeisen ehkä parin vuoden aikana ja just "hölväämismoodilla", joten kasvovesiä kuluu nyt ihan eri tahtia.
  Denaturoitua alkoholia sisältävät ei tosiaankaan tunnu hyviltä kuivalla iholla, mutta ne jätän suosiolla pois laskuista. Alkoholin lemahdus ei muutenkaan tunnu kivalta. Mossan kasvovesiä en muistaakseni ole kokeillut, joten taitaa mennä nyt to-do -listalle:)
  Ihanaa viikonloppua Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiva, että mun valistuksesta on ollut jotain hyötyä :D Oon aina yhtä onnellinen siitä, kun saan jonkun ihmisen kokeilemaan ja käyttämään kasvovettä - ja vielä kun sieltä tulee se palaute, miten hyvää se on iholle tehnyt! Mun äidillekin on onneksi valistus mennyt perille :D Aiemmin ei uskonut kasvoveden tärkeyteen eikä pitänyt sitä minään, mutta nykyään ei voi olla ilman kasvovettä :D Kasvovesilähettiläs tuulettaa, haha!

   Kivaa loppuviikkoa, Sari! <3

   Poista
 2. Mä jätän nykyään kauppaan ihan suosiolla alkoholia sisältävät kasvovedet, koska haluan mahdollisimman kosteuttavia ainesosia iholle. Nämä Mossat ovat jo pitkään kiinnostaneet, ja etenkin tuo happoja sisältävä voisi olla hyvä mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin katon nykyään aineosat tarkkaan, ennenkuin alan hölväilemään kasvovettä iholle :) Todellakin suosittelen kokeilemaan näitä Mossan vaihtoehtoja, jos et ole vielä kokeillut!

   Poista
 3. Toinen läträäjä ilmoittautuu tässä. Kasvovedet on vaan niin <3
  Ihanaa viikonloppua Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei ja tervetuloa joukkoon :D Ei tää länträäminen turhaa ole! :D
   Ihanaa loppuviikkoa sinne! <3

   Poista
 4. Tuo Clarifying Toner on mun superlemppari! Täytyispä ottaa testiin myös tuo toinen, kirkastava kuulostaa just hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se toimii! Tykkään itsekin siitä tosi paljon. Suosittelen ehdottomasti tuota Radiance Toneriakin! Mun oma pullollinen vetelee viimeisiään, mutta aion todellakin hankkia toisen pullollisen taas jossain välissä :)

   Poista
 5. Hei, käytitkö tuota Mossan Blueberry/cloudberry kasvovettä ”ohjeen” mukaan vanulapulla vai voisiko sitä käyttää sellaisenaan käsien kautta taputellen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Johanna!

   Ehdottomasti voit käyttää tuota kasvovettä myös käsien kautta kasvoille taputellen :)

   Itse yleensä teen niin, että pyyhkäisen yhden kerran ihon vanulapulla, jotta näen, että iho on varmasti puhdas meikistä (jos meikkiä on ollut iholla) ja sen jälkeen lisään kasvovettä taputellen useampia kerroksia. Tekee hyvää iholle etenkin näin talviaikaan :)

   Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!