KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - JYSK SUOMI Viime vuoden lopulla yllätin itseni ajattelemasta muuttoa. Tavallaan se tuntui kummalliselta, koska minulla ei oikeasti ole mitään syytä etsiä uutta kotia. Rakastan tätä rauhallista ja kodikasta seutua, jossa asun. Kun aikoinaan muutin takaisin pääkaupunkiseudulle ja kävin katsomassa useampia asuntoja, tänne tullessani tunsin heti olevani kuin kotonani. Jo asunnon ovella tiesin, että tässä se on, vaikka en ollut nähnyt asuntoa vielä sisältä, en edes mitään kuvia. Kolmen vuoden aikana olenkin juurtunut tänne, ja erityisesti kesällä nautin vehreästä asuinalueesta.

Kun aloin selailemaan asuntojen vuokrailmoituksia, tajusin, etten oikeasti halua muuttaa. Ajatukset muutosta johtuivatkin siitä, että kaipasin jotain uudistusta kotini sisustukseen. Siinä missä vaihtelu virkistää kosmetiikassa, vaatetuksessa tai hiustyylissä, huomaa sitä kaipaavansa sisustukseenkin jotain pientä piristystä aina välillä. Keittiöni kalusteet ovat jo yli 10 vuotta vanhat, olohuoneen sohva, matto ja verhotkin tuli valittua melkein 6 vuotta sitten. Sama kalustus on siis kulkenut mukanani kodista toiseen, kalusteiden vaihtaessa paikkaa aina välillä. 

Toisaalta en ole koskaan ollut sellainen, että laittaisin kotini sisustukseen suuria summia. Ihailen kyllä sisustusbloggaajien kauniita koteja ja televisio-ohjelmissa näkyviä unelma-asuntoja, joissa sisustukseen on satsattu tuhansia euroja. Itse en kuitenkaan ole koskaan ostanut minkäänlaisia design-kalusteita, vaikka kosmetiikasta olen sievoisia summia maksanutkin. Kotoisaan tunnelmaan ja kivan kodin luomiseen ei mielestäni vaadita kalliita kalusteita. 
Muutosta kaivatessaan ei myöskään tarvitse pistää kertaheitolla ranttaliksi ja uusia koko kodin sisustusta kerralla - mihin ei välttämättä ole taloudellisesti mahdollisuuttakaan. Itse olen aloittanut piristysprojektini makuuhuoneesta muutamilla pienillä muutoksilla ja huomannut, että jo ne ovat lisänneet onnellisuutta ja viihtyisyyttä kotona oleskeluun. Aina kävellessäni makuuhuoneen ohitse, jo pelkästään vilkaisu huoneeseen saa minut hyvälle mielelle. Tuonne saan taas illalla mennä nukkumaan ja rauhoittumaan

Mitä muutoksia olen sitten tehnyt? Aiemmin syksyllä ostin JYSKistä uuden maton ja pimennysverhot. Niiden kanssa elelin muutaman kuukauden, kunnes loppuvuodesta JYSKin kanssa tekemäni yhteistyön myötä tulin hankkineeksi vihdoinkin yöpöydän, jota minulla ei ole tässä kodissa ollut lainkaan. Valkoinen ILBRO yöpöytä 1 laatikolla on edullinen ja hyvin simppeli, mutta toimiva. Tarkoitus olisi hankkia siihen vielä pöytälamppu, jotta voin rentoutua iltaisin lukemalla jotain hyvää kirjaa myös makuuhuoneen puolella. Edellinen pöytälamppuni tippui ja hajosi imuroidessani, enkä ole vieläkään saanut hankituksi uutta sen tilalle. 
Yhteistyön myötä sain myös vihdoin haaveilemani valkoisen lipaston. Aiemmin makuuhuoneessani oli mustanruskea lipasto, koska kotini muut kalusteet ovat pääasiassa tummaa puuta. Uuden maton ja verhojen myötä halusin kuitenkin luoda makuuhuoneen sisustuksesta vaaleamman. Pimennysverhot halusin ehdottomasti, koska pimeässä huoneessa tulee nukuttua parhaiten. JYSKistä löysinkin täydelliset harmaat, jotka sopivat hyvin syksyllä ostamaani mattoon (joka on myös JYSKistä). Varsinkin pimennysverhot olivat todella edulliset, mutta silti laadukkaan oloiset! Molemmat tuotteet löytyvät edelleen JYSKin valikoimasta, ja verhot taitavat olla tällä hetkellä tarjouksessa. 


(Kuvissa näkyvän sisustustaulun ja roosan sisustustyynyn olen saanut aiemmin mukaani JYSKin PR-tilaisuudesta.)


Valkoinen NIELSTRUP lipasto sisältää kolme laatikkoa. Vaikka tämäkin lipasto on hinnaltaan suhteellisen edullinen, tekevät vetimet siitä mielestäni arvokkaamman oloisen. Tiesin heti JYSKin valikoimaa selatessani, että haluan juuri tämän lipaston. Se on kooltaankin kivan kapea, eikä siksi vie pienessäkään makuuhuoneessa hirveästi tilaa. Haluan pitää makuuhuoneen mahdollisimman väljänä tavaroista, jotta siellä on mahdollisimman hyvä nukkua ja "hengittää". Minulla on kotona erillinen työhuone juuri siitä syystä, että aiemmissa asunnoissa työpöytäni oli sängyn vieressä ja saatoin monesti nukkua mappien ja papereiden kanssa, jotka olin levittänyt toiselle puolelle sänkyä. Ei ihme, että unettomuus vaivasi ja tunsin sängyssä oloni entistä stressaantuneemmaksi. Nykyään olen erityisen tarkka siitä, että makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma ja se on pyhitetty rentoutumiselle ja levolle. Valkoisen lipaston ja yöpöydän lisäksi olen piristänyt makuuhuoneen ilmettä myös uusilla pussilakanoilla, jotka sain tämän JYSKin kanssa toteuttamani yhteistyön myötä. JYSKin pussilakanat ovat ilahduttavan edullisia, mutta mielestäni niissä on silti hyvä laatu ja ne tuntuvat ihoa vasten pehmeältä. Tämä IBEN Puuvillasatiini pussilakanasetti ei suinkaan ollut ensikosketukseni JYSKin pussilakanoihin, sillä ostin vuosi sitten itselleni JYSKistä jo yhden pussilakanasetin, joka oli myös puuvillasatiinia. Se pehmeni ihanan tuntuiseksi jo parissa pesussa, vaikka osa pussilakanoista saattaa tuntua liian jämäköiltä vielä useammankin pesun jälkeen. Jos materiaali tuntuu liian kovalta tai jämäkältä, itseäni se saattaa häiritä jopa niin paljon, että saatan alkaa vaihtamaan lakanoita vaikka keskellä yötä - en edes kehtaa kertoa, kuinka monesti olen tehnyt niin. Sama juttu, jos lakanat ovat liian nihkeät, eikä niitä ole hetkeen vaihdettu. 

Sisustusta voi siis piristää helposti ihan pienelläkin panostuksella: juurikin hankkimalla ne omaa silmää miellyttävät, pehmeät pussilakanat, jotka menevät välillä ihan sellaisenaankin koristetyynyjen kanssa ilman päiväpeittoa. Omistan entuudestaan päiväpeiton, mutta olen nyt viime päivinä pedannut sängyn ja heittänyt päälle vain muutaman koristetyynyn, koska mielestäni kauniit pussilakanat eivät aina välttämättä edes vaadi päiväpeittoa. Oma musta päiväpeittoni imisi vain valoa kokonaisuudesta. Myös koristetyynyt olen aikaisemmin ostanut JYSKistä, ja tyynyt löytyvät tälläkin hetkellä valikoimasta 5 euron tarjoushintaan. 

Aiemmin luulin, että JYSKistä saa ainoastaan vuodevaatteita ja sänkyjä, mutta tanskalaiselta ketjulta löytää paljon muutakin. JYSKiltä löytyy yli 2700 myymälää ympäri maailmaa 51 maassa, ja ketju mainostaa tuotteitaan loistavilla tarjouksilla. Tanskan kielessä sana JYSK liitetään usein maltillisuuteen, perusteellisuuteen ja rehellisyyteen. Sitä JYSK on osoittautunut olevan myös Suomessa. Kuten jo aiemmin totesin, sisustamisen ja kauniin kodin ei tarvitse olla kalliita design-hankintoja - toimivia tuotteita voi saada pienemmälläkin panostuksella.


Yhteistyössä saadut ja kuvissa näkyvät tuotteet:Tuotelinkit johtavat suoraan JYSKin verkkosivuille, mutta bloggaajana en hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista. 


Millaisia sisustajia te olette? Kuinka usein päivitätte kodin sisustusta? 


9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis makuuhuone! :) Minä tykkään sisustamisesta, mutta liian harvoin tulee suuremmin sisustusta muutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Laura! :) En ajatellut, että pientä, vaatimatonta makkaria ketään kehuisi, vaikka tilaan ja edullisiin kalusteisiin nähden se on mustakin ihan kiva ja viihtyisä :) Vaikkei tosiaan ole mitään sisustusbloggaaja-tasoa! ;)

   Poista
 2. Mä olen aina tykännyt puhtaan valkoisista seinistä. Ne tekee selkeän ja ilmavan miljöön. Tykkään valkoisesta muutenkin sisustuksessa. Harmaa on toinen suosikkisisustusväri. Olen hirveän laiska sisustaja, koska en jaksa hifistellä mitään sisustusyksityiskohtia, enkä kovin usein vaihda sisutusta, en ainakaan huonekaluja. ILBRO-yöpöytä on tosi kiva. Taidan tuollaista katsella, kun rupean ainakin makuuhuonetta freesaamaan jossain vaiheessa...
  Kivaa viikonloppua Mia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös harmaasta sisustuksessa, kuten kuvistakin näkyy :D Ja joo, valkoinen tuo ihanasti valoa ja avartaa. Muu kalustus mulla on kotona tummempaa, mutta seinät silti valkoiset. Olen aina asunut vuokralla, joten seinät on yleensä aina olleet valkoiset.

   ILBRO yöpöytä on kyllä kiva - eikä kalliskaan :) Ihanaa uutta viikkoa, Sari!

   Poista
 3. Muutin vuoden vaihteessa uuteen asuntoon, tosin silloin toin vasta välttämättömimmät kamat, ja nyt viime viikonloppuna sain kaikki loputkin tavarat uuteen osoitteeseen. Tässä onkin pari viimeistä päivää mennyt "sisutaessa", kun kaikki kamat ovat hakeneet paikkaansa. Nyt alkaa näyttään jo hyvältä, kunhan vaan saan vielä pahviroskat pois ja parvekkeen järjesteltyä. Yhden uuden maton hain Jyskistä ja nyt olisi vielä sohvapöydälle tarvetta, joten ehkä sitäkin voisi sieltä etsiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen kotiin! <3 Sulla on siinä mielessä hyvä tilanne, että kaikki järjestely alkaa täysin puhtaalta pöydältä. Se on mun mielestä ollut aina muutossa parasta, kun samalla tulee luovuttua turhasta ja mieleisensä sisustuksen saa rakentaa aivan alusta, vaikka vanhoja kalusteita mukana olisikin. Tsemppiä loppujärjestelyyn ja onnea vielä uuteen kotiin! :)

   Poista
 4. Hah, mä en ole päivittänyt sisustusta kymmeneen vuoteen. Nyt alkaa olemaan keittiön tuolit siinä jamassa, et pitäis ostaa uudet. :D Tästä voi varmaan päätellä, et ostan kerran jotain, käytän loppuun ja sitten uutta. Mulla on kyllä aika varma maku ja tiedän mistä tykkään, mutta että muuttelisin sisustusta usein ei ole mun juttu ollenkaan.

  Yöpöydässä muuten pitää ehdottomasti olla vähintään yksi laatikko, en voisi kuvitellakaan yöpöytiä, joissa ei olisi lokeroa mihin laittaa tavaroita piiloon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäpä sitä sisustusta päivittämään, jos kerran kalusteet ja kokonaisuus toimii, ja itse viihtyy :) Niin mä ainakin ajattelen. Jotain pientä piristystä ja muutosta huomaan joinain vuosina/aikoina kaipaavani, mutta en ole sellainen, että lähtisin yhtäkkiä muuttamaan koko kodin uuteen uskoon - ei sillä, että siihen välttämättä olisi varaakaan :D Laittaisin nekin lantit johonkin muuhun kuin pelkästään sisustukseen :)

   Ja joo, eihän yöpöytä ole mitään ilman laatikkoa :D

   Poista
 5. Aiemmin ei sisustaminen kiinnostunut. Nyt on alkanut kiinnostamaan. 👍

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!