Tämä kuva on otettu noin 10 vuotta sitten. Olen siinä 21-vuotias ja ensimmäinen parisuhteeni on juuri tuonut minut Pohjanmaalta Helsinkiin. Halusin tarttua tunnetun psykoterapeutin ja tietokirjailija Maaret Kallion haasteeseen siitä, mitä haluaisin sanoa nuorelle itselleni... Mitä olisin toivonut kaksikymppisen Mian tietävän? 


Olisinpa tiennyt...


...että elämä kantaa. Että sanonta "vaikeuksien kautta voittoon" on oikeasti totta ja riippumatta siitä, mistä olet lähtöisin, sinusta voi tulla ihan mitä vain.

...että säilyttämällä uskon itseensä ja unelmiinsa, mikä tahansa on mahdollista elämässä. Jopa ne hurjimmat jutut, mistä on haaveillut ja unelmoinut. 

...että elämä voi olla myös ihanaa, eikä pelkästään pelon ja epävarmuuden ohjaamaa. Että elämä voi olla arvaamaton myös hyvällä tavalla.

Olisinpa tiennyt... 
kuinka vahva oikeasti olen. 
Että olen arvokas ja hyvä juuri sellainena kuin olen. 
Että elämä on elämisen arvoinen. 

~~~~

Tämän haasteen löytää myös instagramin puolelta

Heräsikö ajatuksia? Mitä sinä olisit halunnut nuoren itsesi tietävän? 
10 kommenttia:

 1. Hyviä ja ajatuksia herättäviä mietteitä <3

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Pitääpä munki instagrammissa ottaa osaa haasteeseen. Tuntuu, että ois niin paljon sanottavaa nuoremmalle ittelleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut kiva lueskella haasteisiin osallistuneiden sanoja nuoremmalle itselleen :) Musta tää oli niin hyvä ja tärkeä haaste, että oli pakko ottaa osaa. Pisti miettimään!

   Poista
 3. Sä et muuten ole pahemmin 10 vuodessa ikääntynyt ;)

  Itse olisin aikalailla noita samoja juttuja nuorelle itselleni sanonut ja ihan kokonaisuudessaan sen, että relaa vähän äläkä stresaa turhaan tulevaisuudesta, se kun tulee sieltä sitten aikanaan joka tapauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mira! :D En tiedä onko toi totta, mutta sait kyllä mut hymyilemään :D Kiitos nyt vaan! <3

   Ja joo, turhaa on tullut kyllä vuosien varrella stressattua ja murehdittua monista asioista! Yksi asia, jonka olisin tohon voinut vielä lisätä on se, että vaikka olo tuntuisi kuinka toivottomalta, toivoa on aina <3

   Poista
 4. Ihanan syvällisiä pohdintoja. Lisäksi mielenkiintoista miten ihmiset asiat kokevat.
  Hyvä itsekin pohtia näitä asioita.
  Hienoa on, kun on kolmekymppisenä oivaltanut näitä asioita. :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että nämä pohdinnat herättivät jotain ajatuksia. Ihmeen paljon sitä oppii 10 vuoden aikana ja miten paljon ajatusmaailma voikaan muuttua :)

   Aurinkoista sunnuntaita sinulle! :)

   Poista
 5. Uskomatonta et oot vieläkin aivan yhtä kauniskasvonen♡ Hyviä pohdintoja,nuorempana maailma näyttää vaan niin erilaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Nanna! Kylläpä oli ihana kommentti... <3 Sitä näkee itsensä niin eri silmin kuin muut... Mutta pakko myöntää, että kyllä musta tuntuu paljon paremmalta olla 30 kuin 20, vaikka naama ei ihan yhtä siloinen olekaan :D

   Mutta kiitos kun piristit päivää ihanalla kommentillasi! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!