Ne teistä, jotka ovat joskus käyneet värianalyysissä tai ehkä kuulleet siitä, tiedätte, että värianalyysin mukaan ihmiset jaetaan neljään eri vuodenaikaan: kevät, kesä, syksy ja talvi. Vuodenajoilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa milloin on syntynyt ja mistä vuodenajasta itse tykkää eniten, vaan värianalyysin tulos muodostuu ihonsävystä, hiusten luonnollisesta väristä ja silmien väristä. Kun analyysiä tehdään, kasvojen tulee olla täysin meikittömät eikä niillä myöskään saa olla mitään itseruskettavia, jotka voivat johtaa tulosta harhaan. Koska moni värjää hiuksiaan, analyysissä laitetaan yleensä suojamyssy päähän ja katsotaan nimenomaan hiusten tyveä, josta näkyy oma väri. Silmien väri tietenkin on se mikä on.


Kävin joskus aikoinaan itse koulutuksen värianalyyseistä, ja tein niitä jopa jonkin aikaa työkseni. Minulle on myös tehty värianalyysi, jonka mukaan kuulun siihen harvaan 15% suomalaisista, joka on talvi. Sinänsä hassu sattuma, että olen myös syntynyt helmikuussa, vaikka sillä ei tosiaan merkitystä olekaan. Talvi on sävyiltään kylmä, ja talvi-ihmistä kuvaillaan monesti lumikiksi. Hiukset ovat tummat, jopa mustat, silmien väri kylmä ja kirkas, jopa jäänsininen. Ihonväri on vaalea tai jopa kalpea. Kaikki nuo kuvaukset täsmäävät omalta osaltani, paitsi että silmien värini poikkeaa perinteisistä talvi-ihmisistä. Vihreät, jopa kellertävät silmäni antavat osviittaa lämpimästä, eli kevään ja syksyn ihmisistä. Tämän vuoksi jos värianalyysi oltaisiin tehty minulle esimerkiksi kesäaikaan ollessani ruskettunut tai jos hiustenvärini olisi lämpimämpi, minua voisi erehtyä luulemaan talvi-ihmisen sijasta kevääksi tai syksyksi. Tässä on kuitenkin myös hyviä puolia: jos sinussa on pala sekä kylmään että lämpimään ryhmään kuuluvia piirteitä, voit myös meikkisävyissä joskus "poiketa reitiltä". Vaikka minä rakastan kylmiä sävyjä, kuten pinkkiä poskipunaa ja kylmiä huulipunasävyjä, kesällä innostun myös kirkkaista koralleista huulilla ja persikkaisista poskipunista. Ne myös sopivat minulle paremmin silloin, kun olen saanut vähän väriä pintaan (vaikka sitten itseruskettavista).


Sain jokin aika sitten postitse pr-malleina Artdecon kesämeikistä muutamia näytteitä. Minulle sattumalta valikoituneet sävyt olivatkin lämpimiä, juuri sellaisia, joihin kesäisin helposti ihastun. Savanna Spirit -kesämeikkiin kuuluu esimerkiksi kaunis koristeprässätty Bronzing Blush -poskipuna, jonka keskustasta voi sipaista heleää raikasta hehkua poskille ja ulkoreunan bronzing -sävyjä voi käyttää aurinkopuuterin tapaan. Kuten kuvista näette, rasiat ovat Artdecolla aina poikkeuksellisen kauniita, vaikka kyseessä ei olekaan kallis sarja. Ammattilaisten suosima sarja on laadukas, mutta tuotteet ovat erittäin järkevän hintaisia - jopa edullisia. Itse olen löytänyt Artdecolta muun muassa yhden parhaimmista ripsiväreistä ja ihastuttavan glow-stickin. (Linkit vievät suoraan postauksiin.)  

Kesän meikkiuutuuksista olen ollut erityisen tykästynyt mansikkaiseen Lip Brilliance -huulikiiltoon sävyssä 02 Strawberry Glaze. Korallinen, raikas mansikkasävy on kuin tehty kuumaan kesämeikkiin antamaan mehukas loppusilaus huulille. Olen ollut nykypäivänä enemmän huulipunien ystävä, mutta pakko myöntää, että tämä huulikiilto menee jopa kesämeikin mukana ilmestyneen kosteuttavan, hyaluronihappoa sisältävän huulipunan edelle. Saamani sävy 30 Apricot Oasis on kaunis ja ihanan kesäinen sekin, mutta tuo huulikiilto... Jos pystyisitte juuri nyt näkemään ilmeeni, innostukseni välittyisi paremmin. Olen käyttänyt huulikiiltoa melkein päivittäin! Vaniljaiselta tuoksuva kiilto tulee varmasti olemaan yksi kesän suosikeistani ja päätymään vielä meikkikuviin joko blogissa tai Instan puolella

Artdecon Savanna Spirit -kesälook saatavilla jälleenmyyjiltä, joista lähimmän voit tarkistaa täältä

Savanna Spirit -kesälookkiin kuuluvien tuotteiden hinnat:

- Bronzing Blush -poskipuna 26,00€
- Hydra Care Lipstick -kosteuttava huulipuna, neljä eri sävyä, 19,50€
- Lip Brilliance -huulikiilto, sävy 02 Strawberry Glaze, 16,00€

Maahantuojan sivuilla voi tutustua brändiin paremmin.

Pidättekö te lämpimistä vai kylmistä sävyistä? Oletteko joskus käyneet värianalyysissä, entä onko Artdeco tuttu?
*Tuotteet pr-malleja.

10 kommenttia:

 1. Voi nam miten ihanan näköiset pakkaukset ja tuotteet! Minulle ihan uusi sarja, mutta pakko ehkä testata, niin suloisia kesäsävyjä! En ole käynyt värianalyysissä, mutta olisi kyllä tosi mielenkiintoista päästä käymään. Mua vetää niin vahvasti puoleensa kaikki lämpimät ja murretut sävyt, että uskoisin itse olevani syksy. Mutta olisipa hauska kuulla ammattilaiselta osunko yhtään oikeaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis varsinkin noi erilaiset puuterirasiat on Artdecolla aina yhtä ihastuttavia! :) Ja hei, mitä tohon värianalyysiin tulee, niin syksyyn mäkin sut äkkiseltään lokeroisin ;)

   Poista
 2. Olen käynyt värianalyysissä joskus.En niin noudata niitä ohjeita väreihin liittyen,joita sieltä sain.Joitakin kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niitä ei tarvitse orjallisesti noudattaakaan! :) Pääasia, että käyttää sellaisia värejä, joissa tuntee olonsa itsevarmaksi ja kotoisaksi!

   Poista
 3. Juuri mietimme työkavereideni kanssa, että pitäisimme tyttöjenillan, johon sisältyisi tämmöinen värianalyysi. En ole itse ikinä ollut värianalyysissä, joten se kiinnostaisi kovasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen joskus naistenilloissa käynyt tekemässä värianalyysejä :) Nuo analyysithän ei sinänsä poissulje mitään värejä, koska kaikkiin vuodenaikoihin kuuluu kaikki värit, mutta sävyt on vaan erilaisia. Talvi on tosin ainoa, johon kuuluu musta :) Mä laittaisin sut äkkiseltään talveen :D

   Poista
 4. Pidän lämpimistä väreistä. En ole koskaan käynyt värianalyysissa, mutta olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitkä sävyt oikeasti sopisivat minulle. Aivan ihana tuo poskipuna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värianalyysissä saa kyllä aina kivasti uusia ideoita värien käytön suhteen niin meikissä kuin pukeutumisessakin :) Mä laittaisin sut pika-analyysin perusteella kevääseen, joka on lämmin. Mutta ajan kanssa tehdyssä analyysissä saisi varmuuden :)

   Ja joo, tuo Bronzing Blush -poskipuna on kaunis! Kuuluu just niihin tuotteisiin, joita ei melkein edes raaskisi käyttää :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!