Ruusua pidetään usein onnellisuuden kukkana sen positiivisten mielialavaikutusten vuoksi. Ihonhoidossa ruusulla on elvyttäviä ja uudistavia ominaisuuksia. Kun syksyllä huomasin kaappiini ujuttautuneen useamman "onnellisuusvoiteen", päätin pistää pystyyn leikkimielisen kisailun Ruusuvoiteiden Kuningattaren tittelistä. Kisan ainoana tuomarina toimii normaali-sekaihoni, joka kaipaa talvisin apua myös pintakuivuuteen. Kosteutustehojen lisäksi huomio kiinnittyy myös tuoksuun ja voiteen tuntuun iholla. Koukuttava tuoksu voi parantaa loppusijoitusta, vaikkei se hoitotehojen edelle menekään. Voiteen täytyy tuntua kosteuttavalta, mutta se ei saa jättää liian rasvaista pintaa iholle. Jos voide toimii meikin alla, saa se arvatenkin lisäpisteitä. Haluatteko jo tietää kirkkaimmasta kruunusta kilpailevat osanottajat?


Numerolla 1 kilpailee Frantsilan Ravitseva Kasvovoide, joka on luomu juhannusruusuilla rikastettu kotimaan ylpeys. Ravitseva Kasvovoide kertoo pitävänsä erityisesti normaalista ja herkästä couperosaihosta. Sen harrastuksiin kuuluu ihon suojaaminen ulkoisilta epäpuhtauksilta ja sisäisen stressin aiheuttamalta väsymykseltä. Se elvyttää, uudistaa ja kosteuttaa ihoa sekä lupaa pitää ihon kimmoisana, ehkäistä pintaryppyjä ja edesauttaa laajentuneiden pintaverisuonien (couperosaihon) korjaantumista. Voiteen sisältämän 34 luomuraaka-aineen joukkoon kuuluvat muun muassa auringonkukka-, avokado- ja manteliöljy sekä karitevoi, puna-apila, neroli, patsuli, siankärsämö ja metsäorvokki. Voide tuoksuu yrttiseltä, mutta ei kuitenkaan kitkerältä. Koostumukseltaan se on keskitäyteläistä, levittyy ihoon kuin unelma ja jättää tuomariston ihmettelemään napakoittavaa vaikutustaan. Ravitseva Kasvovoide antaa iholle kosteutusta ja kiinteyttää samalla tuntuvasti. Voide on havaittu erinomaiseksi meikin alla. Tuomaristo tykkää tästä kotimaisesta osanottajasta kovasti!

Ravitseva Kasvovoide on saatavilla 40ml koossa noin 20 euron hintaan. Frantsilan tuotteita saa Sokokselta ja netissä tuotteeseen voi tutustua Hyvinvoinnin Tavaratalossa täällä. Frantsilasta lisää tietoa löydät heidän verkkosivuiltaan.


Kandidaatti numero 2 tulee Saksasta. Laveran Wild Rose Moisturizing Cream on 24h voide, joka kertoo erityistaidoikseen kuivan ihon tyynnyttämisen ja elvyttämisen. Se hälventää kuivuuden aiheuttamat rypyt ja kätkee koostumukseensa muun muassa jojobaöljyä, auringonkukkaöljyä, karitevoita sekä luomutuotettua macadamiansiemenöljyä, jotka tukevat ihon uudistumisprosessia ja pehmittävät tehokkaasti ihon pintaa. Wild Rose Moisturizing Cream tuoksuu houkuttelevan "laveramaiselta" eli pehmeän makealta. Voide on koostumukseltaan melko täyteläinen, mutta yllätykseksi se jättää ihoni mataksi eikä lainkaan rasvaiseksi. Tuomaristo on hyvin vakuuttunut, että tämä ehdokas pystyy pitämään lupauksensa ja hoitamaan tehtävänsä kunnialla. Wild Rose Moisturizing Cream on ihana yövoiteena, mutta toimii talviaikaan hyvin myös meikinalusvoiteena. Kesällä voide olisi luultavasti iholleni liian tymäkkää. 

Laveran Wild Rose Moisturizing Cream on saatavilla 30ml koossa noin 20 euron hintaan. Laveran tuotteita löytää Sokokselta ja netissä Biodellyn verkkokaupasta ja Hyvinvoinnin Tavaratalosta.


Seuraavana lavalle astelee ehdokas numero 3, joka kertoo olevansa kuivaihoisen ja kosteutta kaipaavan ihon ystävä. Dr. Hauschkan Kevyt Ruusuvoide tuuraa kisakollegaansa klassikko Ruusuvoidetta varsinkin keväisin ja kesäisin, jolloin iholle riittää kevyempi voide. Parhaiksi ominaisuuksikseen Kevyt Ruusuvoide kuvailee herkän ja ärtyneen ihon lepyttämisen sekä ihon suojaamisen ja rauhoittamisen. Voide sisältää kosteuttavaa avokado- ja manteliöljyä sekä ruusuvettä ja ruusun terälehden pinnasta saatavaa ruusuvahaa, jotka elvyttävät ja uudistavat ihoa luonnollisesti. Kevyt Ruusuvoide imeytyy ihoon nopeasti, tekee siitä siloisen ja jättää jälkeensä raikkaan ruusuisen tuoksun. Arvelin tämän kirivän joukon johtoon, mutta vuodenajasta johtuen Kevyt Ruusuvoide osoittautuu iholleni liian kevyeksi. Keväällä se on varmasti normaali-sekaiholleni loistava vaihtoehto, kunhan pääsen talven tuomasta pintakuivuudesta eroon. Tämä ehdokas jää siis odottelemaan valoisampaa aikaa ja näyttää todelliset taitonsa vasta silloin. 

Kevyt Ruusuvoide on saatavilla 30ml koossa noin 30 euron hintaan. Netistä voiteen löytää Biodellystä


Viimeisin ehdokas on kisan konkari ja "lehdistön ihannesuosikki", sillä se on saanut paljon positiivista huomiota mediassa. Voide hurmaa erityisesti normaali-, kuiva- ja herkkäihoiset, mutta myös ennenaikaisesti ikääntyvän ihon. Se tukee ihon luonnollista uusiutumista ja muodostaa suojaavan vaipan ihon pinnalle. Apuna toimii ravitseva karitevoi ja voiteen koostumusta on myös rikastettu ruusuvahalla, avokadouutteella sekä villiruusunmarjauutteellä. Ruusuvoide lupaa ehkäistä ihoa kuivumasta ja rauhoittaa punoittavaa ihoa. Täyteläisen koostumuksen odottaisi soveltuvan parhaiten kuivaihoiselle, mutta kappas, tämä on täydellinen pintakuivuudesta kärsivälle talvi-iholleni! Superkosteutustehoistaan huolimatta voide ei ole jämäkkää ja paksua, vaan notkean kermaista ja levittyy kasvoille vaivatta. Ruusuvoide on ehdottomasti tämän nelikon kosteuttavin voide ja meikinalusvoiteena huippu, sillä iho jää todella kauniiksi ja hehkeäksi. Tämä ehdokas ei jää varjoon!

Dr. Hauschkan Rose Day Cream on saatavilla 30ml koossa noin 27 euron hintaan. Voide saatavilla Biodellyssä täällä.


Voittajan valitseminen oli vaikeaa, sillä kaikissa näissä on hyvät puolensa. Päätin, että kruunun saa tyhjimmillään oleva tuubi, sillä se on selvästi ollut tykätyin. Siispä onneksi olkoon ehdokas numero 4: Dr. Hauschkan Ruusuvoide! Klassikko hurmasi minutkin.

Onko teillä kokemuksia näistä ruusuvoiteista? Pidättekö ruusun tuoksusta ihonhoitotuotteissa?








*Tuotteet saatu blogia varten testiin. 
Postaus sis. mainoslinkkejä.

10 kommenttia:

  1. Kumpikin Hauschkan ruusuvoide on minusta ihanaa! Kevyempi versio riitti vanhenevalle iholleni viime talvena yövoiteenakin, mutta nyt kokeilen paksumpaa versiota. Ihana tunne siitäkin on iholla vielä aamulla. Frantsilan tuotteet ovat kokonaan kokeilematta, joten tuo ruusuvoide kuulostaa erittäin lupaavalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, Virpi! :) Hauschkan Ruusuvoide on kyllä ollut yksi tämän talven suosikeistani. Olen käyttänyt sitä välillä yövoiteenakin, vaikka se ei Dr. Hauschkan filosofiaan sovikaan ;) Uusi tuubi tulee varmasti ostettua ensi talveksi. Kevyemmän Ruusuvoiteen otan taas käyttöön keväämmällä. Minullekin riitti viime talvena kevyemmät voiteet, mutta tänä talvena iho on kärsinyt pintakuivuudesta enemmän ja siksi olen käyttänyt tymäkämpiä voiteita jopa päivävoiteena. En olisi ikinä uskonut, että Hauschkan täyteläinen ruusuvoide toimii minulla meikin alla niin hyvin, kuin nyt on toiminut. Se on ollut ihan loisto!

      PS. Frantsilan ruusuvoide on toinen suosikeistani :) Se tuntuu näistä voiteista kaikista kiinteyttävimmältä.

      Poista
  2. Todella hyvä postaus! Sopii kuin nakutettu minunlaiselle ruusufanille. Tykkään kaikista ruusuntuoksuisista jutuista ihan hirveästi. Mun ikisuosikki-statuksesta nauttiva yövoide on Trilogyn Rosapene Night Cream, jolla ainakin mun ihosta tulee ihan uskomattoman pehmeä ja ravittu. Suosittelen kokeilemaan, mikäli et ole vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Henna! :) Kiva kun kommentoit. Mä en ole koskaan ollut mikään erityinen ruusufani, mutta Hauschkan Ruusuvoiteeseen olen kyllä koukuttunut ;) Kiitos yövoidevinkistä! Googlasin sen ja kokeiluun menee :) Ihan uusi sarja mulle tuo Trilogy.

      Poista
  3. Minäkään en ole mikään ruusufani, mutta pidin kovasti tuosta Laveran ja myös dr.Hauschkan ruusuvoiteesta. Sellainen aito ruusuntuoksu passaa, mutta ei sellainen äklö ja epäaito. Frantsilan ruusuvoidetta en olekaan testannut,muutoin kyllä heidän tuotteisiin tykästynyt. Ihanat tuubit myös vetoaa.

    Iloista alkanutta viikkoa.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laveran ruusuvoiteessa on kaikista koukuttavin tuoksu :) Jokaisesta voiteesta pidin, mutta kyllä Hauschkan klassikko kiilasi kärkeen. Tuubi on jo melkein rutistettu loppuun :D Kiitos ja mukavaa viikkoa sinullekin, Tiia!

      Poista
  4. Kaikkia muita olen kokeillut paitsi Frantsilaa. Ruusuvoide on ehdoton suosikkini talvella, kesällä taas kevytversio. Lavera on kiva ja tykkään varsinkin sen tuoksusta, mutta omaa ihoani se ei kosteuttanut tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauschkan Ruusuvoide on kyllä yksi parhaista voiteista mun talvi-iholle :) Laveran tuotteistakin tykkään paljon, mutta tässä kisassa Hauschka veti pidemmän korren. Hauschkan Ruusuvoide toimii mulla paremmin meikin alla ja myös kosteuttaa tehokkaammin kuin Laveran ruusuvoide. Suosittelen kyllä testaamaan myös tuota Frantsilaa!

      Poista
  5. Heippa! Ruusuvoiteista ei ole kokemusta, joskin olen ajatellut että Hauschkan ruusuvoidetta on kokeiltava, sillä se on niin tunnettu ja kehuttu tuote. Oli kiva postaus kun oli monta tuotetta kerralla :) Juuri niin kuin toivoinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauschkan Ruusuvoide on huippu! Kiva kuulla, että pidit postauksesta :) Lisää tämäntyyppisiä vertailuja on varmasti blogissa jatkossakin :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!