Miten paljon toiselta voikaan oppia parisuhteessa. Huomaan säännöllisesti saavani uutta tietoa asioista, joista mieheni tietää enemmän kuin minä. Muutamia mainitakseni; olen parisuhteemme aikana oppinut mieheltäni paljon esimerkiksi autoista, liikunnasta ja ruuanlaitosta. Tunnustan teille, että ennenkuin tapasin mieheni, ruuanlaitto ei todellakaan kuulunut vahvuuksiini. Suoraan sanottuna: olin surkea kokki! Ajattelin aina, että "ruuanlaittogeeni" on hypännyt meidän suvussa minun ylitseni, sillä molemmat isoäitini, äitini ja siskoni ovat erinomaisia ruuanlaittajia ja leipojia. Minulle taas tuotti vaikeuksia jo pelkkä kastikkeen tekeminen. Olen aina pitänyt leipomisesta enemmän ja se onkin sujunut huomattavasti paremmin kuin ruuanlaitto. Jos ei lasketa sitä kertaa, kun pyöräytin pullat sämpyläjauhoilla.


Vielä 5 vuotta sitten ajattelin, että minä en vain osaa laittaa ruokaa. Piste. Kunnes tapasin mieheni, joka laittaa ruokaa mielellään - ja hyvää ruokaa laittaakin! Muutaman kuukauden seurusteltuamme tajusin, että hän on aina se, joka pyörii keittiössä ja laittaa ruokaa, kun minä astun valmiille aterialle. Silloin päätin, että nyt opettelen ja teen sen kastikkeen niin monta kertaa, kunnes onnistun ja siitä tulee oikeasti hyvää. Sinä päivänä otin monta välipuhelua äidilleni. Muistan kaataneeni epäonnistuneen kastikkeen roskiin ainakin kaksi kertaa ja ajatelleeni, että ei tästä mitään tule. Kunnes kolmannella kerralla vihdoin onnistuin! Siitä saakka minäkin olen laittanut ruokaa, eikä miehen ole tarvinnut olla enää yksinään se, joka tarttuu kauhaan, vaikka ruuanlaitosta pitääkin. Joskus mietin, miksen opetellut taitoa jo aiemmin. Lukioaikoina kiikutin kaupasta valmisruokaa, koska olin juurruttanut mieleeni "faktan" etten osaa laittaa ruokaa. Kyllä niitä asioita oppii, kun opettelee ja on tarpeeksi TAHTOA. Mitään huippukokkia minusta tuskin koskaan tulee, mutta paras palkinto on se, kun huomaan mieheni aidosti pitävän kokkailuistani ja pyytävän minua laittamaan samaa ruokaa uudelleen. 


Mitä mieheni on sitten oppinut minulta? No, ainakaan ihonhoitoon liittyviltä infoiskuilta hän ei ole voinut välttyä. Työni kauneuden parissa ja blogini saavat arkeni täyttymään kauneusasioista. Purkkeja pursuaa sieltä täältä ja toisinaan hymyilen leveästi kuin aurinko uusi purkki kädessäni. Tuotteiden yksityiskohtia vuodatan hänelle vain harvoin, sillä tiedän, ettei aihe kiinnosta häntä yhtä lailla kuin minua. Mutta jos näen hänen levittävän vartalovoidetta kasvoilleen tai päivävoidetta silmänympäryksilleen, "asiantuntija" minussa hyppää kehiin ja alkaa kertoa syitä, miksi niin ei kannata tehdä. Välillä saan vastaukseksi hymähtelyä, toisinaan mies ottaa asian vakavissaan. Joskus saatan saada sen saman katseen, jonka luon häneen, kun hän kertoo niistä asioista, joista hän tietää. Se on hyvä katse.

Mieheni ei tokikaan ole alkanut hoitamaan ihoaan vasta minut tavattuaan, mutta väitän, että parannusta hänen ihonhoitorutiineissaan on tapahtunut sen jälkeen. Hän kuorii ihonsa silloin tällöin ja käyttää kosteusvoidetta joka päivä. Silmänympärysvoiteen käyttö on jäänyt satunnaiseksi, vaikka olenkin useasti maininnut hänelle voiteen hyödyistä ja siitä, kuinka silmänympärysiholla näkyvät ensimmäiset ikääntymisen merkit. En kuitenkaan yritä tuputtaa miehelleni vinkkejä sillä periaatteella, että haluaisin muovata hänestä samanlaisen ihonhoitohullun kuin itsestäni. Silti on aina mukava huomata, kun antamani purkki on tyhjentynyt tai kun mies kysyy, oliko minulla lisää sitä voidetta, jota hän viimeksi käytti. 


Ranskalaiselta Thalionilta ilmestyi hiljattain uusi pika-avun antava kosteusvoide miehille: SOS After Shave. Olin lokakuun lopulla Norris Cosmetics'in bloggaajatilaisuudessa, jossa kuulin uutuudesta ja testasin voidetta kämmenelleni. Ihastuin voiteen tuoksuun, ja sen koostumus vaikutti pikakokeilun perusteella erinomaiselta. Myöhemmin SOS-apu päätyikin blogia varten testattavaksi, ja olin iloinen saadessani ojentaa miehelleni voiteen, johon olin itse jo ennakkoon ihastunut. 

Thalion on kauneushoitolasarja, joka pohjautuu merileviin. Thalionin laboratorio valitsee huolellisesti parhaat merilevät Bretagnen edustalla sijaitsevasta Iroisen merestä. Thalionin ainutlaatuisen tekniikan ansiosta merilevät säilyttävät kaikki alkuperäiset ominaisuutensa. Merilevää kuvaillaankin todelliseksi kauneuden eliksiiriksi, sillä merilevällä on erinomaisia ihoa uudistavia, puhdistavia ja mineralisoivia ominaisuuksia. Merilevää pidetään yhtenä maapallon ravintoainerikkaimpana kasvina, sillä se sisältää kasveista eniten kivennäisaineita, kuten kalsiumia, fosforia ja magnesiumia sekä paljon eri vitamiineja (A, B1, C, E) ja runsaasti hivenaineita (mm. jodia, seleeniä ja rautaa).

Thalionin SOS After Shave lupaa kosteuttaa, tasapainottaa ja pehmentää miehen ihoa välittömästi. Lisäksi se rauhoittaa tehokkaasti pikkuhaavoja ja ihon ärsytystä parranajon jälkeen. Voiteen sisältämä Algoskin Cx Marine Complex -yhdiste hoitaa ihoa merilevän ravitsevin ominaisuuksin. 


Tuubi on tyhjentynyt ennätysvauhtia, mikä kertonee jotain. Joko mies annostelee voidetta kerralla liikaa tai sitten hän on vain tykästynyt tuotteeseen. Pari muuta hänen kosteusvoidettaan ovat havaintojeni pohjalta seisoneet koskemattomina siitä saakka, kun Thalion tuli taloon. Mies on hymyillyt, kun olen iltaisin kysynyt mikä tuoksuu niin ihanalta. "Se on se voide", vastaus on kuulunut. Voide tuoksuu todellakin merellisen raikkaalta ja kevyen miehekkäältä. Se olikin yksi niistä asioista, johon bloggaajaillassa kiinnitin huomioni. Pelkän tuoksun varassa tämä voide ei kuitenkaan seiso, sillä kommenttia pyytäessäni mies tokaisee, että voidetta voisi ostaa lisää. Tuskin kuitenkaan pelkän tuoksun vuoksi, sillä ihokin on kuulemma tuntunut miehen omien sanojen mukaan "paremmalta".  "Kiitos, tuo riittää minulle", vastaan ja naputtelen tämän loppuun.

Thalionin For Men SOS After Shave -geelivoide on saatavilla 50ml tuubissa 42,55 euron hintaan. Tuotteen löytää Thalion-hoitoloista ja -kylpylöistä sekä maahantuojan Norris Cosmetics Shopista Fabianinkatu 8, Helsingistä. Jälleenmyyjistä voi tiedustella maahantuojalta eli Norris Cosmetics'ilta.

Miten teillä mies hoitaa ihoaan vai hoitaako mitenkään? Onko teille tärkeää, että mies pitää ihonsa hyvässä kunnossa?

Arvontamuistutus! Jos et ole vielä osallistunut Jane Iredalen upean Steppes -paletin arvontaan, vielä ehdit! Osallistumaan pääset tästä.
*Tuote saatu blogia varten testiin.

4 kommenttia:

 1. Kastikkeen teko ei muuten ole ollenkaan sieltä helpoimmasta päästä, joten turhaan itseäsi soimasit. Esim. aika harva osaa nykyään enää tehdä oikeasti ruskean kastikkeen. Saa olla tarkkana, ettei jauhot pala, mutta ei jää liian vaaleaksi.

  Niin ja voide kuullostaa hyvältä, voisi oman miehenkin iho tykätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ole! Muistan tuolloin ajatelleeni, etten kyllä ikinä saa tehtyä kunnon kastiketta. Ei ollut ensimmäinen kerta kun kokeilin, ja aikasemmatkin yritykset oli menneet pieleen. Varsinkin maustaminen on haasteellista. Onneksi sitkeys palkittiin ja lopulta onnistuin, kun niin päätin :D Tuon jälkeen onkin jo tullut tehtyä monet kymmenet kastikkeet. Gourmet-kokkia musta ei kuitenkaan tule, se on ihan varma ;)

   Poista
 2. Hyvä muistutus tuo että oppia voi melkein mitä vain jos on halua & tahtoa. Mukavaa lauantaita ja terkkuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahdolla ja halulla voi saavuttaa kaukaisiltakin tuntuvia tavoitteita. Varsinkaan kun ei heti luovuta ;) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!