KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WELLAWARE

Nykypäivänä kun joku sanoo olevansa vegaani, kasvissyöjä tai gluteenittomalla ruokavaliolla, ei se luultavasti herätä vastapuolessa sen isompaa ihmetystä. Toista oli kuitenkin 10 tai 15 vuotta sitten. Itse olen ollut kasvissyöjä lähemmäs kymmenisen vuotta ja muistan aina, miten 1920-luvulla syntynyt Fammoni luuli minun elävän pelkällä salaatilla. Tuohon aikaan kasvissyöjänä oleminen olikin haastavampaa, sillä tarjonta oli paljon suppeampaa mitä tänä päivänä. Ei ollut nyhtökauroja, soijanakkeja, härkistä tai muita tämän päivän hienouksia. Välillä mietin, mitä ihmettä tuohon aikaan edes söin. Olisipa jännä kurkistaa jostain aikaikkunasta menneeseen hetkeen edes ruokalautasellisen verran.







Terveellisen ruokavalion merkitys on muutenkin viime vuosina korostunut, ja sen myötä suureen kysyntään on vastattu monipuolisella tarjonnalla. Enää ei tarvitse napata kauppareissun ohessa välipalaksi Mars-patukkaa, vaan tarttua voi halutessaan proteiinipitoisempaan ja vähän terveellisempään vaihtoehtoon, jos haluaa vähentää turhaa herkuttelua ja tehdä "parempia" valintoja. Itse olen sitä mieltä, että herkuttelukin kuuluu elämään, mutta jokainen tekee sen tavallaan. Vielä parikymppisenä olin se, joka haki pussillisen irtokarkkia melkein päivittäin ja joka vähät välitti ravintosuosituksista. Karkit ja pullat olivat hyviä, enkä rajoittanut niiden syömistä millään tavalla. Nykyään osaan nauttia myös terveellisemmistä herkuista, vaikka en mikään totaalikieltäytyjä sokerista olekaan. Enemmänkin pyrin välttämään keinotekoisia makeutusaineita, jotka aiheuttavat itselläni usein tukalamman olon kuin sokeri. 




Vaikka toisilla valintojen takana ovat aatteet tai sairaudet, gluteenittomuus ja vegaanius ovat nousseet myös jonkinlaisiksi trendeiksi. Osa saattaa lähteä kokeilemaan uutta ruokavaliota siksi, että ne ovat nyt kovassa suosiossa. Samalla halutaan katsoa, millaisia vaikutuksia ruokavalion muutoksella on omaan oloon ja kehon hyvinvointiin. Itse jouduin tekemään täydellisen ruokaremontin toissavuonna aika lailla pakon edessä, kun jatkuvia vatsakipuja ja järkyttävää turvotusta ei meinattu saada millään hallintaan. Kävin lääkärillä, testeissä ja lopulta ravitsemusterapeutilla, jonka kanssa päädyimme tarkastelemaan IBS:n (Ärtyvän suolen oireyhtymän) huomioivaa ruokavaliota tarkemmin, jotta pääsisin jatkuvista kivuista ja tukalasta olosta eroon. Päädyin suosituksesta jättämään kaikki viljat paitsi kauran, ja siirryin gluteenittoman ruokavalion pariin. Muutos kannatti, vaikka vieläkin välillä testailen rajoja ja tiettyjen ruoka-aineiden sopivuutta.




En ole koskaan ollut mikään suuri proteiinipatukoiden fani, koska yhteen aikaan testaillessani niitä oikein urakalla, suurin osa maistui suoraan sanoen aivan pahvilta eikä niitä meinannut millään saada alas. Sittemmin olen törmännyt maukkaampiinkin patukoihin, kuten Wellawareen, josta kirjoittelin jo alkuvuodesta (postaus täällä). Silloin tykästyin karkkimaisen makuiseen Wellawaren Beet Up Workout -energiapatukkaan, joka hurmasi gluteenittomien kaurahiutaileiden, chia-siementen, punajuuren ja inkiväärin jännällä sekoituksella. Nyt olen tutustunut yhteistyön merkeissä Wellawaren uusiin proteiinipatukoihin, joita löytyy kolmea eri makua: Mint Chocolate Crisp, Orange Chocolate Crisp sekä perinteisempi Chocolate Crisp

Patukat maistuvat ihanan pehmeiltä ja meheviltä eivätkä ollenkaan sellaisilta pahvimaisilta, mitä itse kartan viimeiseen asti. Tuntuu jopa ettei paljosta luovukaan, vaikka normaalin suklaapatukan vaihtaisi tällaiseen. Patukoiden proteiini on peräisin herneestä ja perunaproteiinista. Makeutus tulee hunajasta ja kuorrute sisältää myös sokeria. Eli mitään laihduttajan terveyspatukoita nämä eivät ole, mutta kuitenkin parempi valinta kuin moni muu tavallinen suklaapatukka. 50g patukka sisältää noin reilu 180 kcal, josta proteiinia on 13g. Oma suosikkini mauista on appelsiini, joka antaa suklaisuuteen kivan raikkaan vivahteen. Patukat ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja vegaani-ystävällisiä (hunajaa patukat siis sisältävät). 





Uusien proteiinipatukoiden ohella Wellaware on tuonut valikoimaansa myös uuden maun Chia Humara -juomaa. Aiempi maku Mansikka-Granaattiomena palkittiin Natural & Organic Awards Scandinavian toimesta toissavuonna Best New Health & Nutrition Product -maininnalla. Nyt palkitun tuotteen rinnalle on ilmestynyt uusi raikkaampi maku, joka sopii täydellisesti kesään! 







Tämäkin juoma on niin ikään gluteeniton ja laktoositon. Uudessa maussa chia-siemenet on mahdollista nauttia mangon ja passionhedelmän makuisessa hedelmämehussa, joka on täysin luonnollinen ja vegaaninen välipala energianlähteeksi tai janojuomaksi. Chian siemenet sisältävät tunnetusti luonnostaan paljon proteiinia, omega-3:a sekä kuituja.

Itse rakastan mangoa, mutta IBS:n myötä meni sekin vältettävien listalle. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta ja kulautin tätä vähän kurkusta alas saadakseni vaikutelman mausta, joka oli juuri niin raikas kuin kuvittelinkin. Juomien koostumus on muutenkin kivan hyytelömäinen ja siksi se toimii varmasti myös täyttävänä välipalajuomana. Jos siis raikkaat ja terveelliset välipalajuomat ovat mieleesi, suosittelen maistamaan tätä uutuutta! 


Wellaware -proteiinipatukat 2,50€ /kpl, Chia Humara -juomat 2,35€ /kpl. 

Wellaware -tuotteet saatavilla Ruohonjuurista ja terveyskaupoista ympäri Suomen. Chia Humara -juomat nyt myös Hämeenmaan S-ryhmän kaupoista. Tuotteisiin voi tutustua myös Wellawaren suomalaisessa nettikaupassa, josta Chia-Humara -juomat löytää täältä ja patukat täältä



Haluatko satsin Wellawaren uutuuspatukoita omaksesi?

Jos et vielä tykkää Beauty Highlightsin Facebook-sivuista tai seuraa minua Instassa, nyt kannattaa pistää molemmat seurantaan. Tänään nimittäin starttaa arvonta, jossa yksi onnekas seuraaja voittaa 10 kpl satsin Wellawaren uusia herkullisia proteiinipatukoita - valitsemassaan maussa tottakai! Arvonta vain Instagramissa ja FB:n puolella.

Onko siellä ruudun toisella puolella vegaaneja, kasvissyöjiä, gluteenitonta ruokavaliota noudattavia tai muita ruokaremontin tehneitä? Oletteko kokeneet muutokset hyödyllisiksi?
















4 kommenttia:

  1. Minä olen alkanut vältellä työpaikkaruokaa. Kuulin, että siihen lisätään hiivauutetta antamaan enemmän makua. Arvaa mitä se antaa myös??? Ilmavaivoja :) Sitä vältellään nyt ja lautaselle menee usein vain salaattia ja ruoan syön vasta kotona.
    Herkullisen näköinen ja kuuloinen tuo juoma <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä kiva, kun koko työpaikassa kärsii sitten kaikki samasta ongelmasta :D Kesällä tuntuu muutenkin, että kovin raskas ruoka ei helteillä maistu, vaan haluaa jotain kevyempää. Juomaa tulee sen sijaan kyllä litkittyä :D Mutta ehkä se on hyväkin, jos suurin osa siitä on vettä ;)

      Ja joo, tuo juoma on ihanan kesäinen! Ihan harmittaa, etten mangoa rakastavana voi sitä itse litkiä. Menisi varmaan pullotolkulla :D

      Ihanaa viikonloppua, Outi! <3

      Poista
  2. Oi, että mä rakastan kaikenlaisia proteiinipatukoita<3 Olen aika koukussa niihin;) Kävin tässä yksi päivä Helsingissä käydessä ihan ohi kulkiessani asematunnelissa sijaitsevassa K-kaupassa ja siellä oli valtava hyllyrivistö erilaisia proteiinipatukoita, joten kysyntää näyttää olevan;) Yritän nykyisin katsoa ravintosisältölistaa ja ainesosia tarkemmin,koska patukoitakin on niin monenlaisia. Wellaware-patukoita en muista nähneeni, mutta täytyypä tsekata, kun kohdalle osuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välipalapatukat on käteviä, mutta hyvän makuisia on oikeasti niin vaikea löytää! :D Tuo Orange Chocolate Crisp on kuitenkin ihan hullun hyvän makuinen! Mint Chocolate myös :) Mä voisin syödä näitä vaikka kuinka paljon, mutta herneproteiini ja soija pistää vähän onneksi rajoittamaan, ettei tuu IBS:n takia liikoja jälkioireita.

      Ja ihan hyvä varmasti, että katsoo myös ravintosisältöä, koska patukoita on niin paljon erilaisia ja osa on varmasti ihan "höttöä" ravintosisällöltäänkin, eikä paljoakaan terveellisempiä kuin tavallinen suklaapatukka. Nääkin on enemmän herkkupatukaksi kallistuvia, mutta hyviä ja edes vähän terveellisempi valinta :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!