KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WELLAWARE

Jos vertaa aikaan kymmenen vuotta sitten, nykypäivän terveelliset välipalatarjonnat nauttivat varmasti tällä hetkellä omaa kukoistuskauttaan ja suunta tulee varmasti jatkumaan ylöspäin. Muistan itsekin ne ajat, kun parikymppisenä tai vielä muutamia vuosia sitten tuli nälän iskiessä turvauduttua työpäivän aikana tai sen jälkeen suklaapatukkaan tai muuhun herkkuun, joka nosti nopeasti verensokerin ylös, jotta jaksoi paahtaa työpäivän loppuun ja selvisi kotiin saakka. Nykyään mietin kuitenkin aika tarkkaan, mihin välipaloihin turvaudun ja mitä muutenkin syön. En siksi, että olisin yltiöpäinen terveysintoilija tai millään dieetillä, vaan yksinkertaisesti siksi, että aikaisemmin mainitsemani IBS eli Ärtyvän suolen oireyhtymä rajoittaa ruokavaliotani aika paljon. Lisäksi olen ollut kasvissyöjä jo kymmenisen vuotta, mutta vegaani en kuitenkaan ole. Toki tänä päivänä kumpikaan noista ei suuri rajoite edes olekaan, sillä valikoima kasvisruokien ja vegaanistenkin tuotteiden osalta on laajentunut vuosien saatossa äärimmäisen paljon. 





Nykypäivän välipalavalintojani ohjaa helppous ja terveellisyys. Onhan se kiva, kun välipala on hyvää, mutta sisältää samalla ravitsevia aineosia, kuten esimerkiksi proteiinia, kuituja tai vitamiineja. Kotona ollessani teen monesti smoothien, mutta liikkeellä ollessa ei paljon omia smoothieita mukana kanniskella. Silloin laukkuun on helppo heittää jokin missä on kääre tai korkki päällä. Sellaisia tuotteita vilisi paljon myös viime vuoden I love me-messuilla. Yksi terveellisten välipalojen tarjoajista oli Wellaware, jonka kaksi uutta tuotetta palkittiin sittemmin Natural & Organic Awards Scandinavian puolesta vuoden 2017 parhaina tuotteina kategoriassa "Best New Health & Nutrition Product". 





Yksi palkinnon napanneista on Chia Humara Mansikka Granaattiomena -juoma. Chian siemenet ovat jo pitkään olleet suosittuja erilaisissa terveystuotteissa ja ruotsalainen Wellaware tarjoilee ne nyt juomassa, jossa chiat on yhdistetty mansikan ja granaattiomenan makuiseen hedelmämehuun. Raikkaan hyytelömäinen juoma on täysin luonnollinen, vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon. Pohjana on täysmehutiiviste (omena, granaattiomena, aronia) ja mansikkaa on käytetty luontaisena aromina. Juoma on Suomen ensimmäinen chia-juoma ja sisältää jopa 50% chian siemeniä päivittäisestä saantisuosituksesta (7,5g). Chian siemenet ovat myös hyvä omega-3 ja omega-6-rasvahappojen lähde ja erittäin proteiinipitoisia. Itse olen käyttänyt chia-siemeniä aiemmin lähinnä tuorepuuron tai jogurtin joukossa, joten juoma on mukavaa vaihtelua. Keveydestään huolimatta Chia-juoma on yllättävän täyttävä ja sopii loistavasti välipalajuomaksi. 



Enemmän innoissani olen kuitenkin ollut tästä palkitusta patukasta nimeltä Beet Up Workout. Ruotsalaisvalmisteinen energiapatukka on täysin vegaaninen, gluteeniton ja laktoositon ja sopii syötäväksi välipalana, treenin jälkeen tai herkkuna hyvällä omallatunnolla. Gluteenittomien kaurahiutaleiden, chia-siementen, punajuuren ja inkiväärin sekoitus muutamilla rusinoilla maistuu oikeasti jopa hieman karkkimaiselta! Inkivääri tuo makuyhdistelmään kivan kirpeähköt vivahteet ja punajuuri sopii kokonaisuuteen yllättävän hyvin, kun mukaan on sujautettu myös vähärasvaista kaakaota ja kaakaovoita. Herneproteiini ja soijalesitiini ovat sellaisia, jotka yleensä suurina määrinä aiheuttavat itselleni vatsaoireita IBS:n vuoksi, mutta tästä patukasta olen voinut nauttia hyvällä ololla aina silloin tällöin. Varoituksen sana kuitenkin, että nälkäisenä näihin iskee helposti himo! Koostumus on niin ihanan pehmeää, että näitä söisi mielellään parikin kerrallaan. 

Beet Up Workout -patukka 2,50€, Chia Humara -juoma 2,35€. Molemmat tuotteet ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia. Wellawaren tuotteet saatavilla esim. Ruohonjuurissa, terveyskaupoissa ja eläintarvikekaupoissa ympäri Suomen. Lähimmän jälleenmyyjän voi tarkistaa täältä. Wellawaren löytää myös facebookista

Tuotteet saatavilla myös Wellawaren omasta verkkokaupasta.

Millaisia välipaloja te suositte? Onko niiden terveellisyys tärkeää? Entä onko Wellaware jo tuttu? 
















4 kommenttia:

  1. Mä rakastan kaikenlaisia välipalapatukoita ja syön niitä kieltämättä ehkä vähän liian usein. Mä olen ihan koukuttunut Delightin Pure patukoihin<3
    Beet up Workout -patukat kuulostaisi ihan mun suuhun sopivilta, koska varmaan niissäkin makeus ja herkullisuus tulevat luontaisista aineista, ei lisätystä sokerista tms., oletan näin:) Niitä pitää maistaa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patukat on niin helppoja välipaloja! Mun on ollut aika vaikea löytää oikeasti hyvänmakuisia patukoita, koska usein joku niissä jää maun puolesta tökkimään. Esim. raakapatukat ei helposti iske. Nämä on kuitenkin maultaan just sellaisia, joihin tykästyin :) Herneproteiini kuitenkin "onneksi" rajoittaa, etten voi ihan mielin määrin syödä näitä samalla kertaa :D Makeutus näissä tulee ilmeisesti suurimmaksi osaksi hunajasta, mutta kuorrutteen osana näyttää olevan myös sokeria.

      AINESOSAT: Gluteeniton kaurahiutale, hunaja, kuorrute (sokeri, kasviöljy ja -rasva (palmu, Shea), vähärasvainen kaakao, emulgointiaine (soijalesitiini, sorbitaanitristearaatti), aromi), glukoosisiirappi, fruktoosisiirappi, dekstroosi, herneproteiini, rusinat, rypsiöljy, kaakaovoi, maltodekstriini, punajuuri, Chia siemen, isomaltuloosi, inkivääri, suola, aromi.

      Poista
  2. Usein tulee töissä napsittua vihannestikkuja tai hedelmiä välipalaksi. Tänään tosin kyllä söin pannaria ja mansikkasurvosta :)
    Kuulostaa hyvältä tuo juoma, varmasti antaa kivasti energiaa.
    Mukavaa torstai-iltaa sinulle Mia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän sitä pitää välillä herkutella! :) Joo, tuo juoma on kivan erilainen, vähän sellainen hyytelömäinen noiden chian siementen ansiosta. Mutta tuo patukka vasta hyvää onkin. Jännän makuinen yhdistelmä!

      Kivaa viikkoa, Outi! <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!