Kun aikoinaan aloin käyttämään luonnonkosmetiikkaa, mielessäni oli muutama tuote, joista ajattelin, etten voisi koskaan löytää tarpeeksi hyvää vastinetta luonnollisempana. Nuo tuotteet olivat ripsiväri, deodorantti, hammastahna ja hajuvesi. Jos nyt aivan totta puhutaan, olin aikoinaan myös varma, ettei luonnonkosmetiikasta olisi ollenkaan kunnon kilpailijaa tavalliselle kosmetiikalle. Että se tulisi aina jäämään tavallisen kosmetiikan varjoon ja olemaan niin sanottu kakkosvaihtoehto monen muunkin tuotteen suhteen.


Mitä syvemmälle luonnonkosmetiikkaan kuitenkin uppouduin, sain huomata epäluulojeni karisevan yksi kerrallaan. Ensin vei mennessään ihonhoito, ja sittemmin värikosmetiikkakin alkoi hiljalleen tiukentaa otettaan minusta ja vaihtua luonnollisempaan, yksi kerrallaan. Ensimmäisistä kokeiluistani on nyt kulunut jo lähemmäs kuusi vuotta ja enää en todellakaan ajattele niin, etteikö luonnonkosmetiikka pärjäisi tavalliselle kosmetiikalle. Sehän kiilaa usein jopa ohitse, mikä huokuu varmasti blogistakin. Yhä suurempi osa kirjoituksistani on luonnonkosmetiikasta ja puhtaammista tuotteista, vaikka toki mukaan mahtuu poikkeuksiakin.

Luonnollisempien tuoksujen kokeilemista olen hieman jopa jännittänyt. Johtuu siitä, että tuoksut ovat olleet minulle aina niin tärkeitä. Olen keräillyt hajuvesiä nuoresta tytöstä asti ja vaihdellut tuoksuja päivien ja mielialojen mukaan. Tuoksu on kuin pullotettu hetki. Se saattaa muistuttaa jostain tietystä päivästä tai ajanjaksosta elämässä. Ilosta, surusta, rakkaudesta tai kauniista hetkestä. Monelle on tärkeää valita esimerkiksi hääpäivän tuoksu huolella, mutta minulla tulee valittua tuoksu tarkoin myös muunlaisiin hetkiin: Tärkeään tapaamiseen, jossa haluan tuntea oloni rohkeaksi ja itsevarmaksi. Iltaan, josta tiedän tulevan erityinen tai vaikka matkalle, jonka haluan muistaa tietystä tuoksusta. Jopa kotona olon voi saada rennommaksi ja mukavammaksi, jos valitsee pehmeän ja kotoisan tuoksun. 


Omat ensiaskeleeni luonnollisten tuoksujen parissa olen ottanut Rimita Greenin valikoimasta löytyvillä Fleurs de Bach -tuoksuilla, joissa aromaterapeuttiset tuoksut yhdistyvät hoitaviin Bachin kukkauutteisiin. Tuoksusarjaan kuuluu kuusi erilaista tuoksua, joista neljä on luomusertifioitua EdT:tä ja kaksi luonnollista parfyymiä. Minulla on ollut tuoksuista käytössäni kaksi parfyymiä ja yksi Eau de Toilette, pehmeän makea Audace, joka koukutti minut ensimmäisenä.

Audacesta on vaikea uskoa sen olevan täysin luonnollinen tuoksu, sillä se on niin pehmeä. Ei lainkaan yrttinen, kitkerä, pistävä tai aromaterapeuttisen tuoksun oloinen, kuten täysin luonnolliselta tuoksulta voisi odottaa. Frangipania ja ylang-ylangia sisältävää tuoksua voisi kuvailla jopa rauhoittavaksi. Ehkä siksi sen sanotaankin olevan itseluottamusta vahvistava tuoksu. Kun tuntee olonsa luottavaiseksi, voi olla rauhallinen. 


Audace on ollut minulla kaikkein aktiivisimmin käytössä, sillä pullo on jo lähes puolillaan. Kaksi muuta Fleurs de Bach -tuoksua ovat parfyymejä, jotka pohjautuvat luomulaatuiseen alkoholiin, Bachin kukkauutteisiin ja luonnollisiin tuoksuihin. Valkoisella tarralla varustettu Présence kannustaa tarttumaan hetkeen. Se on hyvin puhdas tuoksu, melkein jopa hieman saippumainen, jossa on puisia sävyjä pohjalla. Sydäntuoksuina toimivat villiruusu ja kuusama. Tätäkin tuoksua kuvaillaan itseluottamusta vahvistavaksi. Tätä suihkauttaessa tulee automaattisesti kevyt ja suihkunraikas olo. 

Vivacite parfyymi on joukon ainoa unisex-tuoksu. Se on mausteisen maskuliininen, mutta pehmenee iholla kivasti. Pohjatuoksusta löytyy lehtikuusta ja sinappia. Sydäntuoksussa voi erottaa valkopyökin, valkokastanjan tai oliivin vivahteita. Vivaciten aromaterapeuttista vaikutusta kuvaillaan tulevaisuuden uskoa ja positiivisuutta lisääväksi. Tuoksussa onkin jotain todella rauhoittavaa ja lempeää - jopa toiveikasta. Tuoksu, johon käpertyy mielellään. 

Vaikka tutkimusmatkani luonnollisten tuoksujen parissa onkin vasta aluillaan, näiden myötä toivo heräsi. En pysty kuvittelemaan, että luopuisin täysin tavallisista hajuvesistä, koska olen rakastanut niitä koko elämäni, mutta voisin hyvin kuvitella käyttäväni välillä luonnollisempiakin vaihtoehtoja. Joka tapauksessa luonnollisten tuoksujen maailma on nyt auennut minullekin.

Tuoksujen hinnat: EdT 29,90 euroa, parfyymit 39,90 euroa.

Luonnolliset Fleurs de Bach -tuoksut löydät Rimita Greenin valikoimasta, josta löytyy lisäksi myös kasvojen ja vartalonhoitoon tarkoitettuja tuotteita sekä terapeuttisia eläintuotteita.

Onko teillä kokemuksia näistä tai muista luonnollisista tuoksuista?
*Tuoksut pr-malleja.

8 kommenttia:

 1. Parikymmentä vuotta sitten olin kovasti kiinnostunut eteerisistä öljyistä ja aromaterapiasta. Tuli ne ajat mieleen, kun luin tätä postausta, vaikkei silloin kyse ollutkaan suoranaisesti tuoksuista parfyymimielessä, mutta jotain samantapaista kuitenkin. Kiva, että on erilaisia vaihtoehtoja myös tuoksujen suhteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi kiva, että myös luonnollisten tuoksujen valikoima on alkanut laajentua ja siihenkin puoleen on alettu panostaa! :)

   Poista
 2. Audace kuulostaa tuoksulta, josta minäkin tykkäisin. Ihanan tuoksuvaa torstai-iltaa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Audace on kyllä aika ihana! <3 Aurinkoista viikonloppua, Outi!

   Poista
 3. Ei ole kyllä kokemusta luonnollista tuoksuista, mutta ne kyllä alkoivat tämän myötä kiinnostamaan enemmän :). Tuoksut kuulostavat oikein hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postaus sai kiinnostuksen heräämään :) Kieltämättä mullekin nousi pieni innostus tutkia lisää tätä luonnollisten tuoksujen maailmaa!

   Poista
 4. Noissa purkeissa on ihanaa vanhanajan hohdetta!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!