KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – MEDISHOP / KYBUN 


Moni huomaa iän myötä kokevansa todellista ravistelua arvomaailmansa osalta. Tähän yhtyy allekirjoittanut, joka antaa peräkkäisten messuviikonloppujen jälkeen ansaitut aplodit huolella valitulle kenkäparille, joka pelasti jalat turhilta rakoilta ja pakottavalta kivulta. Mullistavinta lienee kuitenkin se, että kengät saivat tuntikausien seisomisen ja messuhallin läpi ravaamisen tuntumaan lähestulkoon lastenleikiltä – mistä kummasta on kyse?


Kybun-kengät – arjen lottovoitto, joka tekee kävelystä kivutonta


Kun arvomaailma muuttuu, tarkoittaa se omalla kohdallani neljääkymmentä ikävuotta kohti kulkiessa sitä, että elämän peruspilarit saavat entistä suuremman arvon. Oma hyvinvointi ja mukavuus nousee monessa suhteessa korkeammalle, mikä näkyy siinä, että niinkin yksinkertaiselta vaikuttava asia kuin hyvin nukuttu yö tai hyvät kengät voivat osoittautua arjen lottovoitoksi. Tällä kertaa puhutaan jälkimmäisestä, sillä sveitsiläinen Kybun on todella mullistanut maailmani.

Kun Tuhkimo löysi lasikenkänsä ja minä Kybun-kengät, muuttui molempien elämä kertaheitolla. Tuhkimolle se tarkoitti prinssiä, mutta tämän postauksen rakkaustarina liittyy sveitsiläiseen Karl Mülleriin, joka vuonna 1996 MBT-kengät keksittyään keikautti kenkäteollisuuden uuteen suuntaan. Müllerin kenkämenestys ei kuitenkaan jäänyt MBT-kenkiin: Vuonna 2006 hän kehitti elastisesti jousitetun trampoliinipohjan, sen, jota nykyään hyödynnetään kuuluisissa Kybun-kengissä ja joista minäkin jaan innostukseni julkisesti jo toistamiseen (lue aiempi blogipostaus täältä).


Kybun-kenkien ilmatyynypohja antaa ainutlaatuisen kävelykokemuksen 


Kybun on yksi niistä asioista elämässä, joita on vaikea selittää sanoin. Kenkä pitää itse kokea, sillä sen ainutlaatuisuutta on pelkkien puheiden perusteella vaikea ymmärtää.

Jos nimittäin puhuttaisiin perinteisestä terveyskengästä, mitä luultavimmin monella tulisi mieleen tylsä sekä kaikkea muuta kuin tyylikäs kenkä, jossa mukavuus on karisuttanut loputkin tyylipisteet. Kybun ravisuttaa tätäkin uskomusta, sillä nämä maihareita muistuttavat Arosa-nilkkurit näyttävät kaikkea muuta kuin perinteiseltä terveyskengiltä, vaikka niiden mukavuus onkin aivan omaa luokkaansa. 


Kybun-kenkien ilmatyynypohja stimuloi jalkapohjaa ja auttaa tuntemaan maaston muodot. 
Kybunin ainutlaatuinen, trampoliinia muistuttava ilmatyynypohja näkyy ulospäin paksumpana pohjana. Innovaatio ilmatyynypohjan toiminnasta avautuu kuitenkin käyttäjälle kunnolla vasta, kun kengän laittaa jalkaan ja sillä lähtee kävelemään. Siinä hetkessä tuntuu kuin kävelystä avautuisi aivan uusi maailma: kivuton ja kevyt sellainen.

Ilmakennorakenteen ansiosta jokainen askel tuntuu joustavalta ja pehmeältä. Kimmoisa pohjarakenne tekee askeleesta ikään kuin rullaavaa ja keventää sitä huomattavasti. Samalla kehon koko paino tasaantuu ainutlaatuisen pohjan ansiosta jalkapohjalle ja nivelille vahingolliset tärähdykset jäävät pois. Kengät ovat loistovalinta myös plantaarifaskiitin hoitoon, sillä kantapäähän ei kohdistu paineiskua. 


Millaisiin vaivoihin ja kipuihin Kybun-kenkistä voi olla apua?


Kybun-kenkien käytön vaikutusta on tutkittu jopa yli 50 erilaisen oireen, vamman ja sairauden hoidon tukena. Näihin kuuluvat muun muassa erilaiset polvi-, nilkka- ja lonkkavaivat sekä selkäkipu. Lisäksi sivuilla on käsitelty fibromyalgiaa, reumaa, osteoporoosia, diabetesta ja monia muita sairauksia sekä oireyhtymiä. Tutkimuksista voi lukea lisää englanniksi täältä

Vaikka kävelyllä on tutkitusti kokonaisvaltainen vaikutus terveydelle ja se parantaa myös hengitys-  ja verenkiertoelimistön kuntoa, on tosiasia, että erilaiset sairaudet, oireet, vammat ja vaivat tekevät monelle kävelystä tuskaista ja kivuliasta. Siksi Kybun on ottanut tavoitteekseen tehdä kävelystä kivuttomampaa ja onnistunut siinä jo yli 27 maassa.


Olen itse kärsinyt läpi elämän todella pahoista niska-, hartia- ja selkäkivuista sekä rajusta migreenistä, johon sain useiden sairaalareissujen jälkeen lopulta estolääkityksen 15 vuotta sitten. Huolimatta siitä, että migreeni on estolääkityksen myötä nykyään hallinnassa, niska-, hartia- ja selkäkivut ovat kuitenkin edelleen ikävä osa arkeani. 

Kybun onneksi edistää parempaa ryhtiä ja ohjaa jalan asentoa kävellessä juuri sellaiseksi kuin sen kuuluisi olla. Tämä auttaa myös vasemman jalkani lievään ylipronaatioon (=nilkka taittuu kävellessä sisäänpäin). Vastaavaa patentoitua ilmatyynypohjaa ei löydy muista kengistä, sillä jo pelkästään materiaalin takaisinjousto suuri ja nopea. Lisäksi se kestää hyvin teräviä kiviä ja kulumaa.

Maailman mukavimmat kengät saat Medishopista


Se osa minusta, joka 15 vuotta sitten arvosti sitä, että omistan parikymmentä kaunista kenkäparia silmäniloksi, valitsee todellakin kengät tänä päivänä oma hyvinvointi ja mukavuus edellä. Kybun Arosa Black nilkkuri onkin ollut täydellinen valinta syksyyn ja alkutalven pikkupakkasiin!

Kävely jousitetun ilmatyynyn päällä tuntuu paitsi äärimmäisen mukavalta, rentouttaa samalla selkää, vahvistaa lihaksia ja keventää nivelten rasitusta. Ja mikä parasta: kävellessä ei tunnu kipua tai jalkojen väsymistä samalla lailla kuin perinteisissä kengissä – sen osoittivat jo pitkät messupäivät.


Kybun-kenkiä pääset sovittamaan Medishopissa:

  • Topeliuksenkatu 3, Helsinki
  • Kauppakeskus Länsi1, Turku


Mikäli tilaat kengät suoraan verkkokaupasta, suosittelen valitsemaan yhtä kokoa isomman kuin normaalisti. Itse käytän näistä kokoa 40, vaikka normaalisti talvikengissä kokoni on 39 ja kesäsandaaleissa 38.

Naisten kenkävalikoiman löydät täältä, miesten täältä

Kybun-kenkien todellakin muuttavat arkesi ikihyviksi!


LISÄHUOMIO! 


Kybun-kenkien suosion vuoksi netistä löytyy myös huijaussivustoja, joissa kenkiä yritetään kaupata ovh-hintaa huomattavasti edullisemmin (esim. 100 eurolla). Ethän erehdy antamaan luottokorttitietojasi näille sivuille, vaan tilaa kenkät turvallisesti Medishopista, joka on virallinen suomalainen maahantuoja. 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!