KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – JOCO BJÖRNEBORG 


Viime päivinä syksy on ihastuttanut väriloistollaan. Kirpeä syysilma on häätänyt mielen tukkoisuuden ja virkistänyt pitkän työpäivän päätteeksi. Olen nauttinut siitä, kun saan vihdoin kietoa kaulahuivin kaulalle, laittaa lämpimät hanskat käsiin ja lähteä tepastelemaan syyssävyjen keskelle luontoon. Vaikka luonto muistuttaa, että ympärillämme oleva maailma muuttuu jatkuvasti, voi kauneutta löytää joka puolelta. Se vaatii ainoastaan sen, että pitää silmät auki ja katseen avoimena uudelle.


Joco Björneborg – lämpimät hanskat käsityönä ylijäämämateriaalista


Kun viime vuonna kiersin Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella, löysin kotimaisen käsityön joukosta jotain mieleenpainuvan poikkeuksellista. Toinen toistaan uniikimpia hanskoja, käsineitä, lapasia, tumppuja, vanttuita, kintaita – miksikä niitä nyt haluaakaan kutsua – oli houkuttelevasti esillä eräällä pisteellä pipojen ja korujen kera. Riensin silmät innostuksesta suurina katselemaan valikoimaa sovitellen lapasia, joista jokainen pari tuntui niin lämpimältä ja pehmeältä käsissä. Mistä ihmeestä Joco Björneborg ja nämä hanskat tulla tupsahtivat? 
Tänä päivänä kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on varsin "in" ja suositumpaa kuin koskaan. Etenkin kotimaisia koruja ja laukkuja tehdään paljon kierrätys- ja ylijäämämateriaalista. Korut ja asusteet antavat hylätyille, ylijääneille materiaalipalasille uuden elämän ja ehkäisevät turhaa roskaa. Niitä ostamalla tekee hyvää itsekin.


Kestävät kotimaiset hanskat pitävät lämpimänä talvipakkasillakin


Porilainen Joco Björneborg on yksi niistä brändeistä, joka osoittaa kauniilla kintaillaan, että kierrätysmateriaalista voi todellakin saada aikaan jotain kaunista, kestävää ja erilaista. Suomalaisena käsityönä valmistetut hanskat nimittäin erottuvat perinteisten neulottujen lapasten ja käsineiden joukosta uniikilla ja persoonallisella tyylillään. Syksyn lisäksi ne ovat täydellinen valinta myös talven tuiskuihin: näillä hanskoilla onnistuu talvipakkasilla lumipallojenkin pyöräytys ja sormet pysyvät lämpiminä myös hiihtoladuilla ja rinteessä. Sen osoitti jo viime talvena messuilta ostamani Joco Björneborgin hanskapari, joka ei antanut sormien jäätyä kertaakaan!

Koska ylijäämämateriaalia on aina rajatusti, myös Jocon hanskavalikoima on usein "Limited Edition". Esimerkiksi viime talvena ostamaani kaunista mustaa hanskaparia kimaltavalla ranneosalla ei enää löydy valikoimasta, mutta sen sijaan unisex-hanskoista löytyy monen monta uutta innostavaa kuosia, jotka sopivat moneen makuun ja tyyliin. Olen todellakin aivan ihastunut Jocon hanskojen ainutlaatuisiin kuoseihin ja hanskojen pehmeyteen! Toivonkin, että innostukseni välittyy ruudun toiselle puolelle, sillä tässä on myös täydellinen lahjaidea jouluun, mikäli haluaa tukea suomalaista yrittäjyyttä ja arvostaa kotimaista käsityötä.


Kamelinväriset hanskat kashmirvillasekoitteella ja kimaltavalla resorilla – uusi suosikki Jocolta!


Kun kävin läpi Joco Björneborgin syksyn uutuusvalikoimaa, törmäsin samaan ongelmaan kuin viime vuonna messupisteellä: liian moni hanskapareista huusi nimeäni ja valinta tuntui mahdottomalta. Vaikka omistankin Jocon kintaita jo useammat, tiedän, että tulen toivomaan yhdet joululahjaksi ja varmasti intoutumaan taas Tampereen käsityömessuilla, kun pääsen Jocon pisteelle. Talvi on tunnetusti pitkä ja kylmä, joten voiko näitä muka olla liikaa?

Siinä missä tiesin tummanruskean hanskaparin olevan arjessa monikäyttöinen ja varma valinta, todellisen ihastuksen tunteen sai aikaan kamelinväriset Mr & Miss Joco-hanskat, jotka on valmistettu kashmirvillasekoitekankaasta. Kuten kaikki Joco Björneborgin ihanat hanskat, on sisusta lämmintä fleece-vuorta, joka varmasti pitää lämpimänä läpi talven! Kämmenessä on myös pintanahkapaikka, joten nämä hanskat eivät päästä samalla lailla kosteutta ja vettä läpi, kuten perinteiset lapaset. Vuori on ihanan lämmittävä ja sopivan paksu. Kullanhohtoinen logo-yksityiskohta tuo kauniin lisän, ja resorin musta kimallekangas tekee tästäkin parista ainutlaatuisen!

Kaikki Joco Björneborgin hanskat on valmistettu 99% kierrätys- ja ylijäämämateriaalista. 

Joco Björneborgin kotimaiset käsineet tehdään alusta loppuun Suomessa käsityönä 


Siinä missä yllättävän moni suomalainen brändi on suunnittelultaan suomalaista, mutta valmistus tapahtuu Suomen ulkopuolella, on Joco Björneborg alusta loppuun suomalainen. Kaikki työvaiheet tehdään Suomessa materiaalin hankinnasta lähtien suunnitteluun, leikkuuseen ja ompeluun asti. Suomalaisen työn vahvistaa myös Avainlippu-merkki, joka Jocolle myönnettiin hiljattain. Jokainen hanskapari valmistuu siis Porissa aidosti käsityönä.

Joco Björneborg painottaa myös tuotannossaan vastuullisuutta ja pyrkii mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen. Tämän vuoksi myös tuotteiden ylijäämämateriaali on hankittu mahdollisimman läheltä. Postituksessa puolestaan käytetään hyödyksi kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. Kun siis saat uuden hanskaparin käyttöösi, on se todella syntynyt rakkaudesta luontoon ja tulevaisuuteen.


Mikäli Joco herättää sinussakin innostusta ja haluat sormesi pysyvän lämpiminä läpi talven, suuntaa Jocon verkkokauppaan tai piipahda jälleenmyyjien liikkeissä! Esimerkiksi Taito Shopin valikoimasta Porissa, Jyväskylässä, Tampereella, Seinäjoella ja Kuopiossa löydät Joco Björneborgin. 

Brändin suunnittelijana ja perustajana toimii vaatturi ja vestonomi Katri Marmela, joka haluaa yhdistää kauneuden, käyttömukavuuden ja ekologisuuden Joco Björneborgin kautta. Siinä Katri on todellakin onnistunut, sillä näitä hanskoja on helppo kuvata kaikilla kolmella sanalla!Kaikki kuvissa näkyvät hanskat löydät Jocon verkkokaupasta:
Tuotteita on aina rajattu erä. Katso kaikki kauniit kuosit ja värit täältä
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!