KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SORTTER 


Elämä on tehty elettäväksi. Arjen rattaat vaativat kuitenkin pyöriäkseen rahaa. Sitä, joka jo aikapäiviä sitten tunnettiin kahisevana tai hopeakolikoina, jotka kaupantekovaiheessa vaihtoivat omistajaa tiukan kädenpuristuksen kera. 

Vaikka raha ja sen käyttö ovat läsnä jokapäiväisessä elämässä - halusi tai ei - on oma talous aiheita, joista moni vaikenee visusti. Raha-asioita pidetään arkkuun lukittuna tabuna, joiden esille ottaminen on vaivaannuttavaa, noloa tai epämukavaa. Mitä se kenellekään kuuluu, kuinka paljon minulla on lainaa ja mitä ostelen ja milloin?


Rahasuhde muodostuu jo lapsuudessa vanhempien kautta 


Jokaisella meistä on omanlaisensa suhde rahaan. Tuo suhde kehittyy jo lapsuudessa, ja sitä värittää suurelta osin omien vanhempien suhtautuminen rahaan sekä se, miten olemme kuulleet heidän rahasta puhuvan. Sisäistämme sen huomaamattamme ja otamme "totuutena", jota kannamme kyseenalaistamatta aikuisuuteen. Myöhemmin rahasuhde muovautuu lisää ystävien, kumppanien sekä elämäntapahtumien kautta. 

Raha tuo turvaa ja herättää tunteita epävarmuudesta ahdistukseen


Oli rahasuhde millainen tahansa, herättää raha aina tunteita. Osalla se kuplii pinnan alla alituisena huolenaiheena, jonka ajattelemista haluaa vältellä jo pelkästään sen luoman ahdistuksen ja epävarmuuden vuoksi. Selviänkö tämän kuun lainanlyhennyksistä ja muista pakollisista menoista? 

Jos oma elämäntilanne on epävakaa, lainaa on paljon ja ajatuksia varjostaa lisäksi lapsuudesta opittu malli rahan vähyydestä ja puutteesta, ei ole ihme, jos se näkyy unettomina öinä ja jatkuvana stressinaiheena. Siksi vakaa talous ja tietynlainen taloudellinen riippumattomuus on monen unelma. Se luo turvaa ja luottamusta siihen, ettei venettä keikauta hetkittäiset myrskyt. 


Impulssiostoista harkitumpiin hankintoihin ja kohti myönteisempää rahasuhdetta


Olen elämäni aikana joutunut - tai oikeastaan halunnut - työstää omaa suhdetta rahaan ja sen aiheuttamiin negatiivisiin tunteisiin. Suhteeni rahaan on ollut kaikkea muuta kuin rento, ja olen monesti käyttänyt rahaa keinona käsitellä vaikeita tunteita. Vuosien varrella impulssiostot ovat paikanneet milloin yksinäisyyttä ja tyhjyyttä tai olleet keino paeta hetkellistä ahdistusta. Tie on kuitenkin vienyt lopulta siihen, että tunteet on pitänyt käsitellä toisin ja todellisuus kohdata.

Nykyään pyrin tunteiden johdattamien impulssiostojen sijaan tekemään harkitumpia hankintoja aitoon tarpeeseen ja suhtautumaan rahaan myönteisemmin, vaikka yrittäjänä tuloni eivät olekaan taattuja tai selvillä kuukausiksi eteenpäin. Olen ymmärtänyt, että voin joko valita pelon ja antaa sen nakertaa sisintäni pala palalta tai yrittää katsoa elämää jatkuvasta epävarmuudesta huolimatta luottavaisin silmin. Totuus kun on joka tapauksessa se, että mikään elämässä ei ole koskaan varmaa


Lainojen yhdistäminen - miksi se kannattaa?


Lainaa voi kertyä vuosien varrella asunnosta, autosta, remontista, mökistä, yritystoiminnasta tai muista arjen hankinnoista. Kun lainoja tai luottoja on useampia, on monesti järkevää jossain kohtaa yhdistää lainat ja saada paremmat ehdot vanhoille luotoille. Kokonaisvelan määrä pysyy tällöin ennallaan, mutta lainojen yhdistäminen voi pienentää lainakustannuksia huomattavasti. Mietitkö miten ja miksi?


Kuva: Sortter.fi - yhdistä lainatSyy lainojen yhdistämisen tuomasta säästöstä on yksinkertainen: kun kulutusluottoja, luottokorttivelkaa, osamaksusopimuksia tai muita lainoja on useampaan paikkaan, maksetaan jokaisesta luonnollisesti omat korkonsa ja kuukausittaiset lainanhoitokulut. Yhdistelylainan myötä lainasumma ei kasva, mutta monen eri tahon sijasta lainaa lyhennetäänkin vain yhteen paikkaan. Käyttöön jää siis enemmän rahaa, minkä vuoksi lainojen yhdistäminen on usein kannattavaa ja samalla ensiaskel selkeämpään arkeen oman taloudenhallinnan suhteen, kun talouden budjetointi helpottuu. 

Velat on myös maksettu nopeammin pois, kun lainakustannusten pienenemisen myötä suurempi osa lyhennyksestä kohdistuu jatkossa lainapääomalle, mikä saa sen lyhenemään nopeammin. Lainojen yhdistäminen on siis järkevää myös silloin, kun haluaa veloista eroon mahdollisimman nopeasti.

Sortter - tutkitusti luotettava ja läpinäkyvä lainavertailija Suomessa


Hyvän ja luotettavan maineen ansaitseminen vaatii Suomessa yritykseltä rehtiä ja läpinäkyvää toimintaa - niin myös lainavertailun suhteen. Pikkuprintit poissa palveluistaan pitävä Sortter ansaisikin suomalaisena toimijana luottamukseni jo muutama vuosi sitten, kun kerroin blogissa lainojen kilpailutuksesta heidän kauttaan. 

Sortterin peruspilareina toimii reiluus. Suomalainen, avainlippu-merkin saanut lainavertailupalvelu toimii yhteistyössä luotettavina pidettyjen pankkien kanssa ja kelpuuttaa kumppaneikseen vain sellaisia lainanantajia, jotka haluavat tarjota lainaa reiluin ehdoin. Lainojen kilpailuttaminen tehdään asiakaslähtöisyys edellä siten, että lopputulemana on edullisin vaihtoehto, mikä tuo mukanaan säästöä. Ei siis ihme, että Taloustutkimuksen keväällä 2023 toteuttaman tutkimuksen mukaan Sortter on tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu. 

Sortter on sitoutunut reiluun lainavertailuun ja kannustaa vastuulliseen rahankäyttöön


Sortterin arvomaailma kohtaa hyvin omani kanssa. Sortter haluaa kannustaa hyvään taloudenpitoon ja vastuulliseen rahankäyttöön. Impulsiivisia, hetken mielijohteesta otettuja lainoja se neuvoo välttämään. 

Silloin kun lainalle on kuitenkin aito tarve ja se on huolella harkittu esimerkiksi häitä, remonttia, mökkiä, asuntoa tai autoa ajatellen, kilpailuttaa Sortter lainat reilusti siten, että ne on selkeästi järjestetty edullisimmasta alkaen ilman yllätyksiä ja harmaita hiuksia nostattavia pikkuprinttejä. Tästä palvelu saa monilta kiitosta, sillä lainaehdot on nähtävillä reilusti ja myös sen nostaminen käy vaivattomasti. Lainojen kilpailuttaminen on kuitenkin täysin maksutonta eikä se sido minkään lainatarjouksen hyväksymiseen.

Mikäli siis haluat selvittää kuinka paljon voisit säästää yhdistämällä lainat tai olet hakemassa lainaa suunniteltuun tarpeeseen, mutta et halua maksaa siitä enempää kuin on tarpeen, Sortterin kautta voit helposti ja luotettavasti kilpailuttaa lainat. Sortterin saama palaute palvelun selkeydestä ja läpinäkyvyyydestä "asiakas edellä" -periaatteella puhuu puolestaan!

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!