KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS 


Ensi viikolla se koittaa jälleen. Päivä, jona erityisesti muistamme isää, puolisoa tai häntä, joka on toiminut isänä. Perinteistä puhuttaessa luvassa on rakkautta, hersyvää naurua ja iloista yhdessäoloa. Silti isänpäivä saattaa olla myös jotain aivan muuta. 

Toisille meistä isänpäivä nostaa pintaan haikeuden tunteita. Ehkä oma isä ei ole täällä enää fyysisesti. Ehkä omaa isää ei koskaan tuntenutkaan. Tai ehkä suhde ei ole ollut sellainen, millainen sen olisi toivonut olevan. Tällöin rakkauden sijaan sydämen sopukoissa muistuttaa olostaan tyhjyys. Se paikka, joka oli varattu ihmiselle, joka ei koskaan täyttänyt sitä tai lähti pois liian aikaisin.


Isänpäivä herättää monenlaisia tunteita 


Itselleni isänpäivä on aina ollut jokseenkin vaikea. Se on päivä, joka muistuttaa siitä, mitä minulla ei koskaan ollut, mutta mitä olisin halunnut. Isän, joka olisi ollut läsnä. Isän, joka olisi ollut lämmin, rakastava, kiltti ja turvallinen. 

Minulla ei ole lapsuudesta tai nuoruudesta kovinkaan paljoa hyviä muistoja isästäni. Monet muistoista ovat enemmänkin olleet traumatisoivia, ja niiden muistelu herätti pitkään sisälläni tuskaa. Nykyään ne ovat osa elämän värittämiä arpia, jotka aika on haalentanut pysyväksi osaksi minua. Arvet tuskin paranevat täysin koskaan, mutta ne ovat tehneet minusta eläväisemmän, syvästi tuntevan ihmisen, joka haluaa näyttää rakkautta ja kertoa tunteistaan avoimesti, välittää ja halata. Osoittaa tunteita, mitä en koskaan lapsuudessa itse saanut kokea.

Anteeksianto vapauttaa katkeruudesta ja antaa mielenrauhaa 


Monena vuonna olen ollut se, joka olisi halunnut hypätä isänpäivän yli. Äiti saattoi viestittää isänpäivän iltana, että olin ainoa lapsista, joka ei ollut muistanut isää millään tavalla. En soittamalla, en lähettämällä korttia. Syynä oli se, etten kokenut mitään niistä tavoista luonteviksi. En kokenut kommunikaatiota isän kanssa luontevaksi. Me olimme kuin kaksi ventovierasta bussipysäkillä. 

Vaikka olisin yrittänyt kertoa isälle mitä minulle kuuluu, en pystynyt tekemään sitä ilman, että kurkkuani alkoi kuristaa. Toivoin aina, että puhelu olisi mahdollisimman nopeasti ohi. Niinpä siirryin isänpäivinä lähettämään kasvottoman tekstiviestin, jossa luki lyhyesti ja ytimekkäästi "hyvää isänpäivää". Joskus kirjoitin viestin loppuun sen lempinimen, jonka isä antoi minulle lapsena, kunnes pyyhin sen nopeasti pois. Tuntui, että huijasin itseäni. 

Viimeiset 5 vuotta ovat konkretisoineet minulle sen, miten hurjaa vauhtia elämän todellisen tiimalasin hiekka valuu. Olemme tänään nuorempia kuin tulemme koskaan olemaan. Emme voi hypätä aikakapseliin ja muuttaa mennyttä, mutta voimme vaikuttaa tulevaan. 

Yritän omalta osaltani antaa anteeksi ja vapautua katkeruudesta. En halua tuntea vihaa, vaikka surulla on sisälläni aina oma paikkansa. Saatan herkistyä menneistä muistoista, mutta samalla yritän jatkuvasti tallettaa mieleen uusia, iloisempia muistoja. 

Niitä, joissa jokin muuttaa muotoaan. Esimerkiksi suhde isääni.


Muistot isästä lukemassa lehtiä tai tekemässä ristikoita 


Kun olin lapsi, meillä oli kotona aina paljon lehtiä olohuoneen pöydällä. Posti toi joka viikko mukanaan Aku Ankan ja monet mielenkiintoiset viikkolehdet, joista pystyi tarkistamaan televisio-ohjelmien aikataulut ja televisioista tuttujen tuoreimmat ihmissuhdekäänteet. Tuolloin ei ollut nettiä puhelimissa ja faksin kautta luotu yhteys internettiin maksoi maltaita. 

Isä viihtyi usein sohvalla Valitut Palat käsissään ja teki ristikkoja. Joskus hän tarttui Alibiin tai Tekniikan Maailmaan. Niinä hetkinä hän vaikutti usein leppoisammalta. Se oli hänen omaa aikaansa. Ehkä perin isältä rakkauteni lukemiseen ja siihen, miten paljon se minua rauhoittaa. 


Lehtikuninkaan valikoimasta löytää yli 1000 erilaista lehteä - myös miehille!

Koska tämä vuosi on mullistanut ja herätellyt minua monenkin asian suhteen, päätin toimia tänä isänpäivänä toisin. En ole nähnyt isääni kasvotusten yli kolmeen vuoteen, mutta äidin mukaan isällä on edelleen tapana täyttää aktiivisesti ristikoita ja tehdä sudokuja. Laitoin postiin kortin, pussillisen suolapähkinöitä sekä ristikko- ja sudokulehdet, jotka kertoisivat siitä, että isä tulisi saamaan ajanvietettä tuleviksi kuukausiksi.  


Lukuvinkkejä isälle - Lehtikuninkaalta edulliset lehdet autoista veneilyyn ja retkeilystä kalastukseen 


Olen joka isänpäivä ja joulu tuntenut vähän jopa huonoa omaatuntoa siitä, etten ole keksinyt sopivaa tapaa, jolla muistaisin isääni. En tiedä, millaisia sukkia hän käyttää tai mikä häntä todellisuudessa ilahduttaa, koska suhteemme ei ole läheinen. Viimeksi löysin ulkomaanreissulta isälle tuhkakupin, jolle sentään tiesin olevan käyttöä. Terveyttä ja aivojen hyvinvointia ajatellen lukeminen ja ristikoiden ratkominen on kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto.

Lehtikuninkaan yli 1000 lehden valikoimasta on helppo löytää lukemista myös miehille. Rakentaja, remontoija ja nikkaroija nauttii Tee Itse -lehdestä tai Tekniikan maailman kanssa samaan lehtiperheeseen kuuluvasta TM Rakennusmaailmasta, jotka tarjoavat hyödyllistä tietoja ja uusia ideoita tuleviin projekteihin. Tieteestä innostuva tarttuu Tiede-lehteen tai Tieteen Kuvalehteen, joka on Pohjoismaiden suurin ja suosituin tiedettä käsittelevä aikakausilehti. Molemmat pureutuvat tavallaan tieteen uusimpiin edistysaskeliin, kehityskulkuun ja läpimurtoihin. 

Autoilijoita, moottoriurheilun ystäviä tai veneilijöitä ei ole myöskään unohdettu. Lehtikuninkaan miestenlehtien valikoimasta löytyy kotimaisten suosikkien, kuten Vene- ja Kippari -lehtien lisäksi runsas valikoima myös ulkomaisia vene- ja purjehduslehtiä. Erämiestä ilahduttaa Metsästys ja Kalastus- sekä Riista- tai ERÄ-lehti. Retki-lehdessä puolestaan riittää mielenkiintoa monenlaisille luonnossa liikkujille, kuten patikoijille, hiihtäjille, pyöräilijöille, melojille ja muille seikkailijoille. Lukemista siis varmasti löytää - harrastuksesta ja mielenkiinnon kohteista riippumatta!

Etsipä sitten edullisia ristikkolehtiä vapaa-aikaan tai muuta spesifimpää lukemista, Lehtikuningas tarjoaa lukemista jokaiselle miehelle Suomen laajimmalla valikoimalla ja parhaalla tilaajahinnoilla. Lehtikuningas ei tee lainkaan puhelinmyyntiä, joten tilaaminen tapahtuu puhtaasti netin kautta ja hinnat ovat aina edullisia kampanjahintoja. Siksi olen itsekin tilannut kaikki lehteni Lehtikuninkaalta jo yli 5 vuoden ajan.


Katso Lehtikuninkaan laaja valikoima täältä ja tartu isänpäivän tarjouksiin! 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!