KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WELLAWARE SUOMI 


Ravintolisät ovat yhä useammalla pysyvä osa arkea. Ne napataan tyytyväisenä aamupalan ohessa rutiininomaisesti, jotta vitamiinivajeet eivät yllätä väsymyksenä, paikkojen kolotuksena tai hiusten harventumisena. Purkkien sisältöä on kuitenkin hyvä välillä tarkastella kriittisemmin, sillä kaikki ravintolisät eivät suinkaan toimi samoin tai sisällä samoja määriä vaikuttavia aineosia. 


Valitse ravintolisät oikein ja tarpeesi mukaisesti


Kun aikoinaan ostin ravintolisiä, käytin lähinnä multivitamiinivalmistetta, koska "se nyt vaan kuului ottaa". Valintakriteerini olivat edullinen hinta ja purkin kiva ulkonäkö. Se, että olisin kääntänyt katseeni purkin takaosaan ja lukenut pienet printit huolella, ei parikymppisenä kiinnostanut. Kulautin kapselin veden kanssa kurkkuun ja sillä selvä.

Kolmenelosena kaikuu toiset sävelet. Tiedän, mistä vitamiinivajeista kroppani kärsii ja mitä tarvitsen. Olen syynännyt jokaisen käyttämäni purkin sisällysluettelon huolella, jotta saan varmasti siitä täyden hyödyn irti enkä maksa turhasta. Mutta mitkä vitamiinit ovat erityisen hyödyllisiä ja miksi?

Wellaware Gummies - pureskeltavat viinikumivitamiinit luonnollisilla aromeilla


Yleisin muoto ravintolisille on tunnetusti tabletit tai kapselit. Myös jauheet sekä erilaiset pureskeltavat ravintolisät ovat yleistyneet ja maistuvat paremmin heille, jotka eivät tykkää nieleskellä isoja kapseleita niiden kurkkuun juuttumisen pelossa. Esimerkiksi ystäväni kuuluu tähän joukkoon ja hänelle valintakriteereistä tärkein on kapselin koko ja se, että sen pystyy nauttimaan huomaamattomasti muun ravinnon ohella. 

Wellawaren Gummies -vitamiinit on yksi helpoimmista tavoista varmistaa riittävien vitamiinien saanti. Huolella valituista, korkealaatuisista ja turvallista aineosista Ruotsissa valmistetut ravintolisät pureskellaan nimittäin hedelmäkarkkien tapaan, joten niiden käyttö on enemmänkin päivän odotettu herkkuhetki kuin kapselien nieleskelyä toisesta kolmanteen. Myönnänkin, että Wellawaren "vitamiinikarkkeja" tekisi mieli ottaa enemmän kuin kaksi päivässä, sillä maku on poikkeuksellisen mehukas ja marjaisa. Parasta onkin, että Gummiesit sisältävät vain luonnollisia aromeita eivätkä rasita kehoa minkäänlaisilla makeutusaineilla tai säilöntäaineilla. 
D3-vitamiini & Kalsium Gummies auttaa torjumaan D-vitamiinin puutoksen oireita


D-vitamiini on yksi niistä elintärkeistä vitamiineista, jonka riittävään saantiin on hyvä kiinnittää erityistä huomiota. Sitä tarvitaan erityisesti immuunipuolustukseen ja luuston terveyden ylläpitämiseen. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa osteoporoosia eli luiden haurastumista, joten sen saanti kalsiumin lisäksi on siis erityisen tärkeää siksi, että luusto pysyy vahvana. Muita yleisiä D-vitamiinin puutokseen yhdistettyjä oireita ovat heikko, unelias ja vetämätön olo, verenpaineen nousu sekä jopa liikahikoilu. Liian vähäinen D-vitamiinin saanti voi aiheuttaa myös painonnousua, vaikka puutoksen tunteekin usein ensin lihaksissa, luustossa ja nivelissä kipuna tai kolotuksena.

D-vitamiinin puutos on monelle suomalaiselle tuttua etenkin talviaikaan, sillä tärkeintä D-vitamiinia (eli D3-vitamiinia) saa parhaiten auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta. Merkittävimpiä määriä D3-vitamiinia on luonnollisten elintarvikkeiden osalta vain kalassa, ja kasvissyöjänä en itse syö ollenkaan kalaa. Pari vuotta sitten käydessäni mittauttamassa vitamiiniarvojani sainkin tietää, että omat D-vitamiinitasoni ovat selkeästi alle saantisuositusten. Vihreän palkin sijaan oma arvoni oli reippaasti punaisella - jopa niin miinuksella, että ihan havahduin. Se selitti jatkuvan väsymyksen ja vetämättömän olon. Siksi nykyään nautin D-vitamiinilisän päivittäin.

D3-vitamiini & Kalsium Gummies on pureskeltava, metsämarjan makuinen ravintolisä, joka on täysin vegaaninen ja gelatiiniton. Se auttaa ylläpitämään normaalia lihastoimintaa, luuston rakennetta ja hampaita vahvoina. Annostus on 2 Gummiesia päivässä, mutta voisin helposti syödä näitä enemmänkin. Pahimmissa karkkihimoissani olen ollut iloinen tajutessani, että päivän vitamiinit ovat vielä ottamatta ja rynnännyt Gummies-purkeille nappaamaan päivän "karkit". 


Vegaaniset Gummies-vitamiinit hiuksille, kynsille ja iholle 


D-vitamiinin lisäksi kaapistani löytyy aina laadukas ravintolisä hiusten, kynsien ja ihon hyvinvointiin. C-vitamiini, sinkki, jodi, A-vitamiini, niasiini ja biotiini ovat yleensä aineosia, joita kauneusvitamiineista on hyvä löytyä. Tämä siksi, että C-vitamiini on olennainen osa kollageenin muodostumista, mikä taas on tärkeää ihon kannalta. Sinkki, niasiini ja A-vitamiini ovat myös erityisen tärkeitä, jos mielii pitää ihon kauniina ja hyvässä kunnossa. Juuri näitä haluan löytyvän myös käyttämieni ihonhoitotuotteiden raaka-aineiden joukosta. Ravintolisissä nautin ne sisäisesti.

Sinkki ja seleeni ovat puolestaan hiusten kuntoon oleellisesti vaikuttavia hivenaineita yhdessä biotiinin eli B7-vitamiinin kanssa. Sinkki ja seleeni auttavat pitämään myös kynnet terveinä ja vahvoina. Wellawaren pureskeltavat vegaaniset "kauneus-Gummiesit" sisältävät kaikkia edellä mainittuja sekä lisäksi E-vitamiinia ja B12-vitamiinia, joista E-vitamiini tunnetaan kauneusvitamiinia sen ihoa uudistavan vaikutuksen vuoksi. 

B-ryhmän vitamiineja tarvitaan elimistön aineenvaihdunnassa sekä ihon, hiusten ja kynsien terveeseen kasvuun. B12-vitamiinin puutos saattaa näkyä juurikin ohuina hiuksina, kynsien heikkona kuntona tai hiustenlähtönä. 

Wellawaren Hiukset, Kynnet & Iho Gummies sisältääkin jopa 200% B12-vitamiinia vuorokautisen saannin vertailuarvosta, mikä on erinomainen luku. Ottaen huomioon, että B12-vitamiinia saa ainoastaan eläinperäisestä ruuasta, on B12-vitamiinin käyttö kasvissyöjille ja vegaaneille ehdoton. Sen saantia voi heikentää myös runsas alkoholinkäyttö tai tupakointi. 


Wellaware Gummies-vitamiinit ovat saatavilla Back on Trackin verkkokaupasta:Tuotteiden hinta on 16,90 euroa per purkki. Yksi purkki sisältää 60 kpl Gummies-vitamiineja.

Miksi valita juuri Wellaware Gummies?


Wellawaren Gummiesin koostumus on täysin erilainen aiempiin kokeilemiini pureskeltaviin viinikumiravintolisiin verrattuna: sen sijaan, että ne olisivat tahmaisia ja tarttuisivat hampaisiin, ovat Gummiesit juuri sopivan jämäköitä ja silti pehmeästi pureskeltavia. Ne eivät maistu esanssisilta tai liian äklömakeilta eivätkä tee vatsaa kipeäksi makeutusaineista. Wellawaren Gummies -ravintolisistä on jätetty pois juurikin makeutusaineet ja säilöntäaineet. 

Keinotekoisten makeutus- ja väriaineiden sijaan näiden laadukkaiden ja turvallisten viinikumivitamiinien maut ja värit tulevat luonnollisista aromeista ja väriaineista, kuten porkkanasta tai omenasta. Jokainen ravintolisä sisältää myös pienen määrän sokeria. Kyse on kuitenkin vain noin 2,5-3 grammasta päivittäisessä annoksessa per vitamiini. Esimerkiksi omalle vatsalleni parempi on ehdottomasti pieni määrä sokeria kuin useammat keinotekoiset makeutusaineet, joihin IBS-vatsani reagoi helposti. 

Käytettyäni Wellawaren tuotteita jo vuodesta 2017 ja syötyäni näitä ravintolisiä viime keväästä saakka, uskallan sanoa, että Wellawaren Gummiesit ovat paitsi makunsa ja koostumuksensa puolesta kärkipäätä, myös hinnaltaan verrattain edullisia ottaen huomioon sen, että sisältö on laadukas eikä tuotteissa maksa turhasta. Esimerkiksi persikan makuinen Multivitamiini Gummies on loistava tapa varmistaa tärkeimpien vitamiinien saanti, sillä päivittäinen 2 kappaleen Gummies-annos sisältää D3-vitamiinia ja B12-vitamiinia 100% päivittäisestä saantisuosituksesta. Jos taas elimistön rautavarastot ovat ehtyneet, voi Wellaware Rauta Gummies olla tarvittava apu. Jokainen Wellaware Gummies-ravintolisä on:

  • vegaaninen & gelatiiniton
  • pehmeästi pureskeltava
  • ei sula tai tartu hampaisiin
  • ei sisällä palmuöljyä
  • ei sisällä säilöntäaineita
  • ei sisällä keinotekoisia väriaineita
  • vain luonnolliset aromit


Tuote on sinulle, joka haluat turvallisen, toimivan ja tehokkaan ravintolisän ilman turhia säilöntä- ja makeutusaineita. 

Wellaware kookosvesijauheet uusilla makuyhdistelmillä 


Kookosveden suosio nesteyttäjänä ja tehokkaana treenijuomana on viime vuosina lisääntynyt huomattavasti. Wellawaren valikoimasta löytyykin perinteinen kookosvesijauhe, joka on saanut rinnalleen kaksi uutta makua: Mango & Passionhedelmä sekä Sitruuna & Lime. Jauheet sisältävät samat elimistölle tärkeät ravintoaineet kuin tavallinen valmis kookosvesikin.  

Kookosvesijauhe valmistetaan tuoreiden kookospähkinöiden vedestä, joka sumukuivataan hienoksi jauheeksi. Sen sijaan, että kaupasta raahaisi painavia pulloja valmista kookosvettä, on pussillinen kookosvesijauhetta mainio keino tehdä itse helposti kookosvettä sujauttamalla jauhetta vesilasillisen tai vesipullon sekaan. Siinä Wellawaren kookosvesijauheet toimivat loistavasti.

En ole koskaan itse pitänyt perinteisen kookosveden mausta. Olen maistanut muutamia erilaisia vaihtoehtoja, mutta jokaisella kerralla juoma on jäänyt yhteen hörppyyn. Wellawaren Mango & Passionhedelmä saa kuitenkin perinteisen kookosveden maistumaan eksoottiselta drinkiltä, joka totta vie uppoaa! Myös Sitruuna & Lime on ihanan raikas ja maistuu paljon paremmin kuin perinteinen kookosvesi.

Kookosvesijauheen hyödyt - miksi juoda kookosvettä? 


Virkistävien vaikutusten lisäksi on kookosvesi muutakin kuin janon sammuttaja ja mukavan makuinen "vesi". Treenijuomana sen sisältämä C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja palautusjuomana se toimii paremmin kuin pelkkä vesi, sillä sen sisältämät kalium, magnesium, kalsium, fosfori ja natrium auttavat korjaamaan urheilusuorituksen yhteydessä aiheutuneiden lihaskudosten repeämiä. Kookosöljyn lyhyiden rasvahappojen sanotaan myös nopeuttavan rasvan palamista. Lisäksi kookosvesi helpottaa ruuansulatusta.

Kookosvedestä on hyötyä myös keskittymiskyvyn parantamisessa, sillä se edistää keskushermoston toimintaa. On siis hurjan monta syytä nauttia veden sijasta kookosvettä ja olenkin iloinen siitä, että nyt se on mahdollista myös meille, jotka emme perinteisen makuisesta kookosvedestä ole innostuneet! 

Nappaa siis uusista mauista suosikkisi täältä tai suuntaa vaikkapa Ruohonjuureen!


Wellawaren Mango & Passionhedelmä sekä Sitruuna & Lime -kookosvesijauheet sisältävät kookosvesijauheen lisäksi vain ripauksen steviaa ja luonnollisia aromeita. Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!