KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CITIZEN SUOMI 


Se tikittää tunnista toiseen tyynesti ja varmasti. Se hälventää huolet pariston loppumisesta tai vuosittaisista visiiteistä kellohuoltoon. Se on yhtä luotettava kuin paras ystävä tai puoliso, joka pysyy rinnalla myötä- ja vastamäessä, päivästä toiseen. Se on Citizen Eco-Drive. 


Citizen Eco-Drive on ympäristöystävällinen rannekello ilman paristoa


Kun 10 vuotta sitten sain syntymäpäivälahjaksi ex-puolisoltani kellon, se pysyi ranteessani pitkään. Se oli kaunis kuin koru ja helpotti huomattavasti arkea, kun puhelinta ei tarvinnut kaivaa joka hetki esille kellonaikaa katsoakseen. Kuljinpa missä vain, yksi silmäys ranteeseen kertoi kaiken oleellisen. 

Sitten sen paristot loppuivat. Tarina aktiivisen kellonkäyttäjän arjesta tuli päätökseensä. 

Kun asiat arjessa kasaantuvat, kellon vieminen liikkeeseen paristonvaihtoon on asia, joka jää pinon alimmaiseksi. Entiset tavat ottavat paikkansa, kun kännykän vilkuilu kellon katsomiseksi on taas raudanluja rutiini. Rannekello unohtuu laatikon perimmäiseksi ja jää keräämään pölykerrosta päälleen. Vain paristot puuttuvat, mutta ehtiihän sen. Nyt kello on ollut laatikon perällä vasta vuodesta 2014. 

Ehkä siksi innostuin Citizen Eco-Drive -mallista. Rannekellosta, jonka kanssa saa unohtaa säännölliset paristonvaihdot. Eco-Drive -teknologialla varustettu kello ei nimittäin sisällä lainkaan paristoa. Se ei tarvitse sitä.

Citizen Eco-Drive rannekello on huoltovapaa ja saa käyttövoimansa valosta


Ympäristöä voi tänä päivänä huomioida monella eri tapaa. Ekologisuudesta on tullut termi, jota käytetään mielellään pienimmästäkin syystä. Ekologisuus myy ja moni haluaa kantaa kortensa kekoon valitsemalla ympäristöä vähiten kuormittavan vaihtoehdon, jos sellainen on tarjolla. Kellon kohdalla sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa sitä, että valitsee puisen rannekellon. 

Paristot ovat ongelmajätettä, jota kertyy paljon esimerkiksi kelloista. Ne tikittävät aikansa, kunnes tulee paristonvaihdon aika. Citizenin kohdalla paristonvaihtoa ei tule. Ympäristö on huomioitu Eco-Drive -malleissa siten, että kellot saavat käyttövoimansa valosta. Huipputeknologinen energian varastointijärjestelmä ei kuitenkaan rajoitu pelkästään auringonvaloon, sillä Eco-Driven aurinkopaneelit lataavat kellon akun kaikenlaisessa valossa - myös keinovalossa. Tämä tarkoittaa sitä, että kello latautuu myös sisävalaisimien alla, siis lähestulkoon missä tahansa. Mutta miten käy kaamosaikana, kun valoa ei juurikaan ole?
Citizen Eco-Drive ei onneksi petä pimeinäkään syysiltoina. Malliston kellot käyvät jopa 330 päivää, vaikka valoa ei juuri olisikaan. Näin ollen Eco-Drive -rannekellon kanssa voisi periaatteessa eristäytyä pimeään mökkiin vuodeksi eikä se silti peittäisi. Kello käy siis useita kuukausia pilkkopimeässäkin. Energiaa se nappaa valosta aina kun sitä on saatavilla. Mitä kirkkaampi valo, sen nopeammin kello latautuu. Ylijäävän energian se varastoi fiksusti kellossa olevaan elohopeavapaaseen litium-akkuun. Kätevää vai mitä?
Citizen Eco-Drive-akun käyttöikä on jopa 20 vuotta 


Eco-Drive -kellomalleja löytyy useita erilaisia. Citizenin omilta sivuilta voi helposti hakea haluamaansa mallia rannekkeen värin ja materiaalin mukaan. Kuoren värin voi valita ruostumattomasta teräksestä, kullatusta ruostumattomasta teräksestä tai Super Titaniumista, joka on eksklusiivisesti Citizenin titaanisille suunniteltu ja tarjoaa maksimaalisen käyttömukavuuden. Parasta on, että Eco-Drive -akun käyttöikä on jopa 20 vuotta, joten rannekellosta todellakin saa pitkäaikaisen kumppanin - ilman paristonvaihtoa! 

Kellon rannekkeen väri ei aina tarvitse perinteistä hopeaa tai kultaa, vaikka sellaisen tämän postauksen kuviin valitsinkin. Citizen pitää Eco-Drive -rannekellojen laajalla valikoimallaan huolta siitä, että jokainen löytää upeiden ekologisten yksilöiden joukosta omansa eikä jää valinnoissaan vaille mitään. Löysinkin Eco-Drive -kellovalikoimasta mustien rannekkeiden joukosta naisten mustan rannekellon, jonka safiirilasin takana oleva kellotaulu muistuttaa revontulia. Jos siis etsit rannekellon mustalla kellotaululla, niitäkin löytyy lukuisia erilaisia Eco-Drive-malleista! 

Kuvissa oleva Citizen Eco-Drive -malli on naisten uutuusmalli FE1243-83A.


Citizenin Eco-Drive -rannekello onkin loistava vaihtoehto, mikäli etsit itsellesi tai lahjaksi laadukasta rannekelloa ilman paristoja. Eco-Drive luonnollisesti kerää pisteitä jo pelkästään pitkän käyttöikänsä ja ekologisuutensa vuoksi, mutta yhtenä maailman suurimmista ja tunnetuimmista kellovalmistajista Citizen todella taitaa myös kauniiden ja laadukkaiden kellojen valmistuksen yli 100 vuoden kokemuksella. 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!