KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MARI SYRÉN DESIGN 


Kun valitset elokuvaa, todennäköisesti luet kuvauksen sen juonesta ensin. Jos se vaikuttaa yksitoikkoiselta ja etenee tasaisesti vailla sen suurempia käännekohtia, se ei luultavasti päädy listallesi tai ainakaan jää mieleen tarinana, joka herätti suuria tunteita. Sisälsipä elokuva sitten toimintaa, draamaa tai rakkaustarinan, siihen kuuluu jännitys tulevasta ja tietämättömyys siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Emme voi tietää, emmekä haluakaan tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, koska se veisi pohjan koko elokuvan katsomiselta. 


Elämä on kuin elokuva - täynnä odottamattomia juonenkäänteitä


Elämä on monella tapaa kuin elokuva: täynnä odottamattomia juonenkäänteitä. Se on mysteeri, johon pätee tietämättömyys tulevasta. Toivo tulevasta. Jännitys tulevasta. Ja odotus tulevasta.

Emme tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta toivomme tahoillamme tiettyjä asioita. Jännitämme, milloin nuo asiat tapahtuvat, miten ne tapahtuvat vai tapahtuvatko ne ollenkaan. Odotamme käänteitä jännittyneinä, toivoen parasta. Niin elokuvassa kuin omassa elämässä.
Elämän juoneen kuuluvat vastoinkäymiset ja takaiskut 


Yhtä lailla kuin elokuvissa, myös elämään kuuluvat vastoinkäymiset ja takaiskut. Harva tarina etenee odotetusti ilman, että välissä tapahtuisi mitään odottamatonta. 

Ei autokaan kulje 10 000 kilometriä ilman yhtäkään kiveniskua. Vaikka tuulilasi säilyisi ehjänä ilman suurempia säröjä, renkaat kuluvat matkan aikana. Etupuskuriin lentää hyönteisiä ja irtokiviä sinkoilee auton kylkeen. Porottava aurinko saattaa haalistaa maalipintaa, kun toisena hetkenä sade huuhtoo kaiken irtolian tiehensä. Autokaan ei selviä pitkästä matkasta uudenveroisena ja täysin kolhuitta. Miten mekään selviäisimme? Vastoinkäymisillä on usein ikävä kaiku - ja syystä. Ne ovat niitä hetkiä, kun asiat eivät mene toivomallasi tavalla. Harmittaa, surettaa, itkettää tai ahdistaa. Takaiskut turhauttavat, koska toivomasi tapa oli toinen. Et odottanut tätä ja nyt se kuitenkin tapahtui. Joudut suunnittelemaan uuden reitin, etkä voi olla varma senkään pitävyydestä. Silti pidät toivosta kiinni ja odotat parasta, tietämättömänä siitä, mitä tulevaisuus todella tuo tullessaan.


Vastoinkäymiset opettavat jotain arvokasta 


Luultavasti vastoinkäymisten hetkellä monia meistä turhauttaa kuulla ne kliseiset sanat: tälläkin on tarkoitus. Kaikki järjestyy. Tämän jälkeen asiat ovat entistä paremmin. 

Koska elämä ei anna varmuutta mistään, emme voi tietää sanojen todenperäisyyttä, vaikka haluamme uskoa niihin. Kokemus on kuitenkin monella osoittanut, että vastoinkäymisten myötä elämä löytää uuden reitin, joka on usein moninverroin entistä parempi

Vastoinkäymisten voima on nimittäin se, että ne muuttavat aina jotain. Takaiskut liikauttavat sisimpääsi opettamalla jotain arvokasta, mikä muuttaa sinussa ja elämässäsi jotain perustavanlaatuista. Suhtautumisesi tiettyjä asioita kohtaan muuttuu, minkä myötä mikään ei ole kuin ennen, mutta monesti lopulta paljon paremmin
Vaikka vastoinkäymisten hetkellä monen hartain toive on se, ettei takaiskuja enää koskaan tulisi, ilman niitä emme saisi elämästä parasta mahdollista irti. Onnistuminen tuntuu monin verroin paremmalta epäonnistumisen jälkeen. Todellisen rakkauden löytäminen herättää syvempää onnellisuutta sydänsurujen jälkeen. Jonkin asian saaminen saa kiitollisemmaksi, kun sen on ensin jossain muodossa menettänyt tai luullut menettäneensä. Vastoinkäymiset antavat voimaa ja muistuttavat siitä, mitä elämä on sinulle jo antanut.

Kuten Elastinen suositussa kappaleessaan laulaa:

"Kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan, hanskat ei tipahda, periksi ei anneta

--- Katse eteen ja suupielet ylöspäin! Teen vastoinkäymisistä voimaa."
Mari Syrén Design - kotimaista korumuotoilua persoonallisella otteella 


Selvää on, että elämän arvokkaat tunnit kannattaa käyttää siihen, mikä tuntuu omalta ja saa sydämen tuntemaan vahvaa paloa. Sen tekee myös Mari Syrén, joka erottuu kotimaisen korumuotoilun saralla persoonallisilla hopeakoruillaan, jotka ovat syntyneet rakkaudesta käsillätekemiseen. Mari Syrén Designin korut poikkeavat perinteiseltä reitiltä - aivan kuten elämä yleensäkin - ja antavat kotimaisen korumuotoilun joukkoon rohkeutta, leikkimielisyyttä ja asennetta. Tätä kaikkea tarvitaan myös elämässä.


Näyttävät hopeakorut säväyttävät arjessa ja viimeistelevät juhlalookin


Mieleenpainuvimmat korut ovat syntyneet luovuuden huipentumissa. Mari Syrén Designin koruissa luovuus yhdistyy leikkimielisyyteen, mikä näkyy esimerkiksi omaperäisessä Catwoman-sormuksessa, joka uhkuu asennetta. Marin rohkeus muotoilla koruja ripauksella leikkimielisyyttä tekeekin koruista erottuvia. Ne sopivat säväyttämään arjen yksinkertaisempaa pukeutumista tai antamaan vaikuttavan wau-efektin juhla-asuun. Lisäksi Mari kiinnittää kaikkien korujen muotoilun kohdalla huomiota myös käyttömukavuuteen, joten isokokoisetkin korut yllättävät keveydellään.

Vuoden koru 2022 -finalisteihin yltänyt Polkuja-korusarja on eittämättä yksi kauneimmista Mari Syrénin luomista korusarjoista. Polkuja-korujen muotokieli on samanaikaisesti eleetön ja yksinkertainen, mutta silti huomiota herättävän upea. Korusarjan erityisyys on myös sen muunneltavuus: 2-osaisia korvakoruja voi käyttää myös yksittäisinä ja kolmiosainen sormus makeanveden helmellä toimii myös yhtenä pelkistetympänä sormuksena. 


Polkuja-korusarja vetoaa myös kauniilla tarinallaan: hopeiset toisiinsa kiinnittyvät ympyrät kuvaavat pienistä kivistä muodostuvia elämän polkuja, joita me askellamme löytäen lopulta oman reittimme. Tämä korusarja tuntuukin minulle erittäin "omalta". 


Kuvissa ylläni olevat Polkuja-korusarjan korut ovat tilattavissa Mari Syrén Designin verkkokaupasta:

  • Polkuja-korvakorut, hopea, makeanveden helmet
  • Polkuja-sormus, 1-3 osainen, hopea, makeanveden helmi


Polkuja-sormukset voi hankkia yksittäin á 30€ ilman helmeä, yhdellä helmellä 57€ tai kolmen kokonaisuutena (joista yhdessä on helmi) 117€. 
Hopeinen korusarja vihreillä akaateilla on Mari Syrén Designin viimeisin uutuus


Uniikkikorujen lisäksi Mari Syrén suunnittelee omia piensarjoja, joista uusin on kuvissa ylläni oleva vihreällä akaatilla koristeltu Vihree-korusarja. Leikkimielisyys näkyy jälleen paitsi korusarjan nimessä myös muotoilussa, joka mahdollistaa sen, että esimerkiksi vihreällä akaatilla varustettuja hopeisia korvakoruja voi käyttää myös nappikorvakoruina ilman ketjuja. Näin ollen korun hankkiva saa ikään kuin kahdet korvakorut, joita vaihdella mielensä mukaan. Vihreä akaatti on todella kaunis myös nappikorvakoruina! 


Vihree-korusarjan hopeakorut vihreällä akaatilla:


Mikäli vihreän sijaan sininen tuntuu enemmän omalta, löytää korvakorut myös sinisillä akaateilla.

Linnan juhlista Porin kävelykadulle - vieraile Mari Syrénin korustudiossa Porin Yrjönkadulla


Kun katselee Mari Syrénin korumuotoilun taidonnäytteitä, ei lainkaan yllätä, että koruja on nähty myös Linnan juhlien punaisella matolla. Itsenäisyyspäivän vastaanoton lisäksi korut ovat herättäneet huomiota kansainvälisissä näyttelyissä ja kilpailuissa, joissa muun muassa hopeasta ja meripihkasta muotoiltu Freijan kyyneleet -korusarja on kerännyt tunnustuksen kolmannella sijallaan. 

Taisin myös löytää yhdet yksinkertaisimmista, mutta kauneimmista nappikorviksista ikinä: Texture-neliökorvikset ovat nimittäin moninkertaisesti upeammat luonnossa kuin kuvissa! Rakastuin näihin välittömästi kun laitoin ne korviini. Persoonallisen tekstuuripinnan ansiosta jokainen korvakoruista on uniikki eikä kahta samanlaista löydy. Se pätee myös muihin Mari Syrénin muotoilemiin koruihin: käsityönä valmistetut korut ovat aina uniikkeja, puhumattakaan niitä täydentävistä helmistä tai korukivistä, joista jokainen on ainutlaatuinen.

Kaikki korut syntyvät Porissa Mari Syrén Designin omalla korustudiolla, missä koruja voi ihastella ja hankkia omaan käyttöönsä tai lahjaksi. Suunnittelijana Maria kuvaillaan luovaksi, vaihtelunhaluiseksi ja rohkeaksi, joten jos haluat teettää oman uniikin korusi mielikuvitusta kaihtamatta, ota Mariin yhteyttä unelmiesi korun tiimoilta.

Ja mikäli satut suuntamaan Pori Jazzeihin, piipahda ihmeessä myös Mari Syrén Designin korustudio Linnassa osoitteessa Yrjönkatu 11.

Verkkokaupasta kaikki tilaukset ilman postikuluja heinäkuun loppuun saakka!


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!