KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - USVA COSMETICS 


Suomalainen luonnonkosmetiikka jatkaa voitonkulkuaan. Saattue sen takana ei lyhene, päinvastoin: se kerää kuukausi toisensa jälkeen enemmän innokkaita kannattajia, jotka vakuuttuvat luonnollisten raaka-aineiden voimasta ylläpitää ihon luontaista kauneutta ja kosteustasapainoa. Mutta miten löytää luonnonkosmetiikan valtavasta viidakosta ja loputtomiin paisuvasta tarjonnasta itselleen sopivat tuotteet? 


Luonnonkosmetiikassa kaikkein tärkeintä on tuotteiden raaka-aineet


Haluan tuotteen, joka näyttää kauniilta peilikaapin hyllyllä ja joka tuoksuu hyvältä, ajattelin vielä 10 vuotta sitten. Minulle tärkeintä oli se, että tuote näytti luksukselta ja tuoksui luksukselta. Nämä asiat saattoi helposti löytää marssimalla Stockmannille. Hintalappu oli monesti sen mukainen, mutta oliko sillä mitään tekemistä tuotteen toimivuuden tai raaka-aineiden kanssa? Valitettavasti ei.

Se, miten hyvältä tuote tuoksuu tai kuinka kauniilta purkki näyttää on vain pintaa. Purkin ulkoinen olemus tai tuoksu eivät anna mitään viitteitä siitä toimiiko tuote todella, tekeekö se lupaamansa asiat - tai onko se edes hyväksi iholle. Vain yksi asia ratkaisee: raaka-aineet
Tuotteen aineosat määrittävät sen tehon ja toimivuuden


Ravinnon suhteen sanotaan, että olet mitä syöt. Sama pätee myös ihoon. Kun halutaan ihon voivan hyvin, on tärkeää tietää, mitä sille syötetään - myös ulkoisesti. Siksi tuotteiden raaka-aineilla on tärkein merkitys. Ne määrittävät tuotteen todellisen toimivuuden ja tehon. 

Jotta tietäisit mitä tuote sisältää, on sinun osattava lukea tuotteen INCI-listaa. INCI on lyhenne sanasta ingredients. Sillä viitataan tuotteen sisältöön ja aineosiin, jotka on lueteltu siinä järjestyksessä, mitä raaka-ainetta tuotteessa on eniten. Esimerkiksi kasvovesissä ensimmäisenä koreilee usein Aqua eli vesi. Itse tarkkailenkin tuotteissa usein sitä, missä kohtaa vesi listassa tulee. Kasvovesissä on aina positiivista, jos tuoteseloste alkaa vaikkapa ruusuvedellä ja vesi on vasta jonon hännillä - jos ollenkaan. Mitä vähemmän vettä tuote sisältää, sitä hoitavampi se on usein iholle.

Usva Cosmetics - suomalaista luonnonkosmetiikkaa erityisillä raaka-aineilla


Kun huomaan luonnonkosmetiikkamarkkinoille tulleen jonkin uuden suomalaisen sarjan, tutkin aina ensimmäisenä tuotteiden raaka-ainelistat. Ne antavat kaikkein parhaimman kuvan siitä, onko sarjassa potentiaalia. Tällä tarkoitan sitä, että mitä enemmän raaka-aineisiin on panostettu ja mitä erityisempiä ne ovat, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sarja menestyy - tai ainakin toivoisin sen menestyvän. Liian moni "tavallinen luonnonkosmetiikkasarja" menestyy hyvällä markkinoinnilla, kun taas valitettavan moni aidosti laadukas, pienempi luonnonkosmetiikkabrändi jää isojen nimien jalkoihin. 

Suomalainen Usva Cosmetics on yksi tuoreimmista luonnonkosmetiikan pienyrityksistä. Tuotteet valmistuvat käsityönä Espoossa omassa pajassa. Ne on pakattu helposti kierrätettäviin lasipurkkeihin, joita pukevat lempeän väriset tuoteselosteet. Puhtaat ja aidosti luonnolliset aineosat ovat kaikki Ecocert / COSMOS hyväksyttyjä aineosia, ja Usva Cosmetics noudattaakin sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä koko tuotannossaan, vaikka pienyritykseltä ei vielä näin alkuvaiheessa kallista sertifikaattia löydykään. Raaka-aineet on kuitenkin valittu huolella ja jokainen tuote on lisäksi vegaaninen, vastuullinen ja täysin eläinkokeeton ilman hajusteita, väriaineita tai säilöntaineita. 

Passionhedelmäöljyä, kukuipähkinäöljyä, kokumvoita ja valkohilpan siemenöljyä


Usva Cosmeticsin kohdalla vakuutuin ensimmäisenä juurikin raaka-aineista. Testattuani 10 vuoden aikana satoja erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita, törmään kotimaisen luonnonkosmetiikan kohdalla usein samoihin aineosiin. Joukossa saattaa olla yksi erityisempi aineosa, mutta yllättävän moni luonnonkosmetiikkasarja sisältää samoja aineosia eri järjestyksessä. Tuotteet ovat toki toimivia, mutta vaihtelunhaluisena ja ikuisena "kullan" metsästäjänä innostun itse kaikkein eniten, kun löydän jotain erilaista, joka erottuu muusta massasta.

Usva Cosmeticsin tuotevalikoima koostuu tällä hetkellä ainoastaan kuudesta tuotteesta, joihin sisältyy kaksi kasvoöljyä, kaksi monitoimibalmia sekä puhdistusbalmi ja kasvokuorinta. Valikoima saattaa alkuun kuulostaa liiankin tavanomaiselta, mutta katsaus INCI-listoihin osoittaa toisin: Usva Cosmeticsin raaka-aineet ovat nimittäin jotain muuta kuin luonnonkosmetiikan peruskauraa. Tämän lisäksi raaka-aineet on kaikki avattu suomeksi Usva Cosmeticsin omilla nettisivuilla, josta selviää jokaisen aineosan käyttötarkoitus ja se, miten se iholla toimii. Samaa voisi toivoa kaikilta kotimaisilta luonnonkosmetiikkasarjoilta! 

Marjaiselta tuoksuva Usva Cosmetics Wild Fruit Oil Serum ihastuttaa silkkisyydellään 


Usva on jakanut tuotteensa tuoteperheisiin, kuten Wild Fruit ja Rainforest. Wild Fruit -tuoteperheessä pääroolia näyttelevät villinä kasvaneet hedelmät ja kasvit, jotka ravitsevat ihoa ylivoimaisilla antioksidanteilla ja vitamiineillaan. Elinvoimaa iholle tuovat koukuttavalta tuoksuva passionhedelmäöljy sekä elämän puuksi nimetyn buritipuun öljy, joka on maailman rikkain luonnollisen beetakaroteenin lähde. 

Rakastan öljyjä, mutta olen hyvin tarkka siitä, mitkä öljyistä kelpuutan iholleni. Usva Cosmetics Wild Fruit Oil Serum -kasvoöljy ilahduttaa lyhyellä INCI-listallaan, jonka kärkisijaa pitää herkullinen passionhedelmäöljy. Minua tuoksu muistuttaa jostain syystä lapsuudenkodin punaisista viinimarjapensaista, joita kävimme poimimassa vuosikymmeniä sitten, kun pensaat vielä olivat siellä. Koska Usva Cosmetics ei käytä tuotteissaan hajusteita tai eteerisiä öljyjä, on tuotteen tuoksu täysin luonnollinen ja lempeä, sopien myös tuoksuherkille. 

Wild Fruit Oil Serum -kasvoöljy voitti minut puolelleen myös silkkisellä koostumuksellaan. Kevyen koostumuksensa ansiosta se sopii mainiosti myös meikin alle, vaikka kuumimpina kesäpäivinä olenkin jättänyt öljyn käytön pelkästään iltaan. INCI-listasta selviää, että tuotteessa on käytetty juuri niitä kahta öljyä, joiden kehutaan usein olevan ideaalisimpia iholle: Jojobaöljy muistuttaa ihon omaa talia ja skvalaania taas löytyy ihon rasvasta luonnostaan. Siksi ne sulautuvat niin silkkisesti iholle. Kumpikin sopii ihanteellisesti myös rasvoittuvalle akneiholle. 

Wild Fruit Oil Serum on kevyt, kirkastava ja suojaava. Buritiöljyn ansiosta se myös auttaa suojaamaan ihoa vanhentavilta vapailta radikaaleilta ja muilta ihoa ikäännyttäviltä ympäristön stressitekijöiltä, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä. Wild Fruit Oil Serum on parempi valinta esimerkiksi sekaiholle, kun taas kukui- ja makadamiapähkinäöljyllä rikastettu Rainforest Oil Serum on omiaan kuivalle, herkälle ja aikuiselle iholle ravitsemalla ihoa tehokkaasti.


Meadow Flower Cleansing Balm - kotimainen puhdistusbalmi, joka sulattaa meikin ja sydämen


Puhdistusbalmit ovat nousseet puhdistustuotteiden joukossa aivan uudenlaiseen suosioon. Vaikka öljymäisten puhdistustuotteiden sanotaan olevan parhaimpia iholle juuri niiden puhdistustehon ansiosta, joka onnistuu irrottamaan iholta vedenpitävänkin meikin (sekä pitävimmätkin aurinkovoiteet), kaipaa osa silti tuotteita, jotka eivät olisi niin tuhteja. Tällä tarkoitan sitä, että öljymäiset tuotteet ovat tykätyimpiä nimenomaan silloin, kun ne tuntuvat iholla kevyiltä ja silkkisiltä eivätkä jätä ihoa lähmäiseksi ja tahmaiseksi.

Meadow Flower Cleansing Balm on ehdottomasti Usva Cosmeticsin parhaimpia tuotteita, ellei jopa paras. Se nimittäin onnistuu viemään öljymäisten balmien silkkisyyden aivan uudelle tasolle! Ihanteellisesti iholle sulava kullankeltainen balmi poistaa lempeästi jopa vedenkestävän ripsivärin ilman minkäänlaisia mustia rantuja tai silmämeikin jäämiä. Tuoksuttomana se sopii myös tuoksuherkille ja koko perheen käyttöön.

Aiemmin mainituista erityisistä raaka-aineista puhdistusbalmi nojaa buritiöljyn lisäksi valkohilpan siemenöljyyn, joka sopii mainiosti herkänkin ihon hoitoon. E-vitamiinipitoinen öljy muistuttaa jojobaöljyä siinä, että se imeytyy ihoon erinomaisesti. Sen erityisyys on kuitenkin rasvahappojen laatu, sillä suurin osa sen sisältämistä rasvahapoista on pitkäketjuisia, mikä tekee siitä tehokkaan haljenneen ja kuivan ihon hoitoon. Valkohilpan siemenöljy saa balmin samettiseksi ja ihon pehmeäksi - ilman rasvaisuuden tunnetta. 


Kullankeltainen puhdistusbalmi muuttuu veden vaikutuksesta maitomaiseksi liuottaen iholta lempeästi lian ja meikin.
Samettisuus kuvaa hyvin myös Usva Cosmeticsin Soft Glow Face Scrub -kuorintavoidetta. Tässä on nimittäin kasvojenkuorinta, joka on erittäin tervetullut perinteisten raekuorintojen rinnalle! Olen jo pitkään vältellyt raekuorintoja siksi, etten halua raastaa ihoani liian raastavilla kuorinnoilla, jotka pahimmassa tapauksessa vahingoittavat ihon omaa luonnollista suojaa. Siksi käytän usein entsymaattisia kuorintavoiteita, savinaamioita tai happokuorintoja, jotka poistavat iholta kuolleet ihosolut ilman mekaanista hankausta.

Soft Glow Face Scrub on kuitenkin kaikessa lempeydessään niin loistokas, että sen voi nostaa aivan erityiselle jalustalle. Tuotteen kuoriva ominaisuus perustuu nimittäin risiinihelmiin, jotka ovat pieniä pyöreitä vahahelmiä ja tuntuvat mukavalta iholla! Risiinihelmet on valmistettu risiinikasvin papumaisista siemenistä saatavasta öljystä, joten ne ovat biohajoavia, 100% uusiutuvasta lähteestä ja luonnollinen vaihtoehto rankasti arvosteltujen mikromuovikuulien sijaan. Pakko myös korostaa, että risiinihelmet tuntuvat täysin erilaiselta iholla kuin esimerkiksi hiekka, sokeri, suola tai murskatut pähkinänkuoret, joissa on usein teräviä reunoja.

Raaka-aineiden osalta kuorintavoide luottaa puhdistusbalmissakin olevaan valkohilpan siemenöljyyn. Sen lisäksi INCI-listaa täydentää ihossa luonnostaan esiintyvä skvalaani sekä gourmet-pähkinänä tunnettu makadamia, jonka öljyssä on runsaasti ainutlaatuista, kasviperäistä palmitoleiinihappoa (omega-7-rasvahappo), joka alkaa hävitä iholta iän myötä. Makadamiaöljy on iholle hyvin uudistava, ravitseva ja rauhoittava. Kokeile Usva Cosmeticsin tuotteita ja hyödynnä alennuskoodi!


Mikäli innostut minun tapaani kotimaisista luonnonkosmetiikkatuotteista, joissa on jotain perinteisistä raaka-aineista poikkeavaa ja jotain erilaista, suosittelen lämmöllä testaamaan Usvan tuotteita! 

Jokainen tuotteista on vegaaninen ja sopii kaiken ikäisille, myös herkälle iholle. Tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä tai minkäänlaisia hajusteita, joten ne eivät poissulje herkkäihoisia, raskaana olevia, imettäviä tai lemmikkitalouksia. 


Omat Usva-suosikkini:Koodilla MIAUSVA saat nyt tuntuvat -30% kaikista Usva Cosmeticsin tuotteista 15.8.2022 saakka. 

Alennus koskee yksittäisiä tuotteita, ei siis tuotepaketteja. 


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!