KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SUKKAMESTARIT 


Yhtenä päivänä aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja tarjoaa parastaan: lempeää lämpöä ja kevyen tuulenvireen, joka tekee kuumasta kesäpäivästä astetta mukavamman. Toisena päivänä taivas on tumma ja enteilee ukkosta. Hetken päästä niskaan sataa vettä täydestä saavista kaatamalla eikä suojaa anna edes sateenvarjo. Sitä on Suomen kesä - mutta sitä on myös elämä


Tunteiden kirjoa keskellä kesää 


Tiedän ihmisiä, jotka kertovat pelkäävänsä onnellisuutta. Olen ajoittain yksi heistä. Olivatpa asiat sitten näennäisesti hyvin tai huonosti, takaraivossa oleva pieni punainen piru odottaa sopivaa hetkeä ryömiä piilostaan ja on valmiina pomppimaan olkapäällä. Hyvinä hetkinä se kuiskailee korvaan epävarmuutta aiheuttavia ajatuksia, kuten "oletko varma, ettei mikään voi mennä pieleen?" tai "odotapa vain, kohta rysähtää". Huonoina hetkinä se haluaa saattaa entistä syvempään epätoivoon ja saada tilanteen näyttämään entistä toivottomammalta.
Pelko onnellisuudesta juontaa usein juurensa lapsuudesta tai niistä ajoista, kun on pitkään joutunut elämään varpaillaan. Taisteluvalmiudessa oleva keho ei vaivu lepotilaan, vaan pysyy valppaana ja viritettyneenä pitkään. Se elää olkapäällä hypähtelevän pikkupirun vallan alla, sen sisäisen lannistavan äänen, joka muistuttaa, että on mahdollisuus epäonnistua. 

Mutta mitä jos antaisi sille toisellekin sisäiselle äänelle puheenvuoron? Sille kannustavalle, joka muistuttaa, että on myös kaikki mahdollisuudet onnistua?

Hyväksy tunne, anna sen olla ja mennä menojaan


Tutkimukset kertovat, että ihmisellä on noin 60 000-70 0000 ajatusta päivässä. Yllätys on kuitenkin se, että niistä on luonnostaan jopa 80% negatiivisia. Moni kavahtaa nimenomaan mieleen tulvivia ei-toivottuja ajatuksia ja niiden synnyttämiä negatiivisia tunteita pyrkien jopa välttämään niitä. Vastustus aiheuttaa kuitenkin tunnetusti lisää vastustusta, joten taistelu saattaa tosiasiassa voimistaa ei-toivottua tunnetta ja pahentaa omaa olotilaa. 

Suurin oivallus itselleni onkin ollut se, että tunteiden voi antaa olla eikä niille välttämättä tarvitse tehdä mitään. Lintubongareiden tapaan voi olla "tunnebongari", joka tunnistaa tietyn tunteen, antaa sen olla ja mennä omia menojaan. Tunne väistyy lopulta, kun sen hyväksyy siinä hetkessä, jossa sen kokee. 

Vaikka tunteet ovat totta, ajatukset ovat vain ajatuksia, eikä niillä useinkaan ole todellisuuspohjaa. Ajatukset elävät omaa elämäänsä yhtä hallitsemattomina kuin taivaalla leijailevat pilvet. Mielentilaan voi kuitenkin aina vaikuttaa. Seuraavan kerran, kun punasarvinen piru ilmestyy olkapäälle muistuttamaan, miten monella eri tapaa kaikki voi mennä pieleen, voit tietoisesti tehdä päinvastoin: listata konkreettisesti tai mielessä, miten monella eri tapaa asia voikin onnistua ja mennä maaliinElämän ylä- ja alamäkiä Sukkamestarien sukat jalassa


Alati kiemurtelevaa ja monimaastoista elämänpolkua on mukavampi tarpoa hyvät sukat jalassa. Tälläkin hetkellä, kun taistelen kotona ilmenneen kosteusvaurion kanssa, pyrin tarttumaan pieniin hetkiin ja iloitsemaan niistä. Eilen hyppelehdin kirjavissa kotimaisissa sukissa lähellä jokivirtaa ja mietin, miten ihanaa on, kun on kesä. Toisina päivinä olen tuonut kesän kuumuudessa hikoileville jaloille helpotusta vetämällä jalkaan lämpöä tasaavat Coolmax-sukat
Coolmax-sukka on täydellinen viilentämään kuumana kesäpäivänä


Kotimaisilta Sukkamestareilta löytyy monenlaisia sukkia ympärivuotiseen käyttöön, erilaisiin sääolosuhteisiin ja vaihteleviin aktiviteetteihin. Kesän kuumuudessa asiansa ajavat parhaiten kevyet sukat, joista lämpöä tasaava Coolmax-sukka on yksi parhaista valinnoista. Polyesterikuidusta neulottu sukka on saumaton, erityisen hengittävä ja sileäpintainen. Viileällä säällä sukka lämmittää ja kuumalla kelillä se tarjoaa helpotusta hikoileville jaloille. Varsi on hieman normaalia lyhyempi, mutta ei kuitenkaan nilkkasukka. 

Coolmax-sukkaa löytyy Sukkamestarien valikoimasta mustana ja valkoisena kahdessa eri kokoluokassa. Vastuullisia valintoja ja kotimaisuutta kannattava voi huoletta valita juuri Sukkamestarien sukat, sillä jokainen sukkapari on Avainlippu-merkillä varustettu ja yhtenä Suomen suurimmista sukkavalmistajista Sukkamestarit on sitoutunut eettiseen ja ekologiseen sukkatuotantoon.

Kirjavat sukat kesän hengessä kotimaisina ja vastuullisesti valmistettuna


Mikäli yksiväristen sukkien sijaan mielii jalkaansa kirjavampia vaihtoehtoja, voi kuviollisista sukista innostunut valita vaikka veikeät lehmä-sukat, jotka löytää lyhytvartisten sukkien valikoimasta. Pehmeä ja hengittävä sukka on valmistettu bambuviskoosista ja lyhyintä sneaker-mallia, joka pysyy hyvin ylhäällä valumatta alas. Bambuviskoosi on materiaalina ihanteellinen etenkin kesäaikaan, sillä se on antibakteerinen ja kevyt päällä. Kiiltävän pintansa ansiosta bambuviskoosisukat sopivat myös juhlakäyttöön.

Luomupuuvilla on myös hyvä valinta kesään, sillä se sopii monenlaiseen aktiviteettiin. Sukkamestarien jokainen puuvillainen sukkapari on neulottu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. GOTS-sertifikaatti takaa niin luonnon kuin työntekijöiden eettisen kohtelun. Esimerkiksi kuvassa näkyvät pirteät leppäkerttusukat ovat luomupuuvillaa ja ne on saatavilla Sukkamestareilta lapsien koosta aikuisten kokoon. Kahden sukkaparin paketti sisältää sekä keltaiset että pinkit sukat. 

Yksiväristen sukkien ystäviä suosittelen kurkkaamaan oman suosikkisukkani, jota löytää mustana ja valkoisena. Valitsemalla Sukkamestarit tuet kotimaista työtä ja kannat kortesi kekoon vastuullisten valintojen puolesta!

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!