KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ADELIINA 


"Tämähän tuoksuu hyvältä!", totesi äitini muutama viikko sitten, kun oli käymässä luonani. Olin juuri laittanut pesukoneen pyörimään ja lorauttanut huuhteluainelokeroon pyykkietikkaa. Äiti oli pyytänyt saada haistaa pyykkietikkaa pullon suulta, sillä vaikka siinä kuinka luki Valkolumme, ei hän uskonut sen voivan tuoksua hyvältä. Sehän on etikkaa. Eihän se voi tuoksua hyvältä!


Adeliina - kotimaiset pyykkietikat, jotka tuoksuvat oikeasti hyvältä


Pari vuotta sitten olin kuin äitini. Suhtautumiseni pyykkietikkaan oli epäilevää, jopa kalseaa. Minähän en tavallisesta huuhteluaineesta luopuisi vain "ekologisuuden vuoksi". En halunnut puhtaan pyykin tuoksuvan - tai rehellisesti sanottuna haisevan - etikalta. En myöskään uskonut sen pystyvän toimimaan samoin kuin perinteiset huuhteluaineet, jotka tekevät pyykistä pehmeämpää ja raikasta. Siksi pitäydyin vuosia tavallisissa pyykinpesuaineissa ja huuhteluaineissa. Senkin uhalla, että valintani ei ollut niin ekologinen. 

Jokaisen meidän elämässä tulee kuitenkin aika, jona on syytä katsoa peiliin ja ehkä joustaa hieman. Kokeilla jotain uutta ja katsoa, pitääkö oma suhtautuminen paikkaansa vai onko se vain luulo, joka on pinttynyt mieleen ja pitäytyy siellä niin pitkään ennen kuin toiseksi todistetaan. Niinpä pari vuotta sitten tartuin pyykkietikkaan - ja suhtautumiseni muuttui. 

En ensimmäisellä kerralla löytänyt parasta mahdollista vaihtoehtoa. Tuote oli ulkomainen, ja mahdollisuuksien mukaan pyrin suosimaan kotimaista. Aloin kuitenkin tutkailla tarjontaa ja lopulta kuukausien kalastelu kotimaisilla vesillä toi tulosta. Nykyään käytän vain aidosti hyvältä tuoksuvaa pyykkietikkaa, joka valmistetaan Suomessa. Sellainen on esimerkiksi Kalajoelta tuleva Adeliina


Valkolumme on Adeliinan kotimaisista pyykkietikoista suosituin.Adeliinan pyykkietikat ovat lempeitä iholle ja ympäristölle 


Adeliinan kodinpuhdistukseen keskittynyt tuoteperhe syntyy Suomessa. Pyykkietikat, pyykinpesuaineet, nestesaippuat sekä muut kodinpuhdistustuotteet valmistetaan isoissa erissä, mikä takaa tuotteiden puhtauden, tasalaatuisuuden ja saatavuuden. 

Kotimaisuuden ja korkealaatuisuuden lisäksi Adeliinan tuotteita voi käyttää hyvillä mielin, sillä jokainen on 100% biohajoava, ekologinen ja ympäristöystävällinen. Purkit ovat kaikkea muuta kuin tylsän tyylittömiä kodintuotteita, sillä ne on luotu lämmöllä ja tekevät tehtävänsä rakkaudella. Ne ovat turvallisia paitsi meille ihmisille, myös luonnolle. Valtaosasta tuotteita löytyy myös Vegan-merkki, joka takaa sen, ettei tuotteissa ole eläinperäisiä aineosia.


Adeliinan hajusteeton Valkopyykkijauhe poistaa vaikeimmatkin tahrat.Allergiaystävälliset tuotteet sopivat myös tuoksuherkän pyykinpesuun


En ole itse koskaan aiemmin ajatellut olevani sen erityisemmin tuoksuherkkä. Minähän rakastan tuoksuja! Vuosien varrella olen kuitenkin huomannut, että siedän yhä vähemmän vahvoja tuoksuja, sillä ne ovat täydellinen tilaisuus migreenille yllättää takavasemmalta ja tehdä toimintakyvyttömäksi. 

Siirryinkin jo vuosia sitten pyykinpesun puolella hajusteettomiin vaihtoehtoihin, vaikka en vielä tuolloin käyttänyt ekologisia pyykinpesuaineita. Puhtaat vaihtoehdot pyykinpesussa ovat kuitenkin antaneet minulle mahdollisuuden palata menneeseen siten, että nykyään voin nauttia tuoksuista myös pyykkiä pestessä. Se on mahdollista siksi, että tuotteiden tuoksut eivät ole synteettisiä ja pistäviä, vaan lumoavat lempeästi luonnollisuudellaan. 


Hajusteeton Pyykinpesuneste sopii loistavasti kirjo- ja hienopyykille sekä aroille tekstiileille kuten villalle tai jopa silkille!
Kotimainen Adeliina on halunnut huomioida tuoksuyliherkät ja oman arvioni mukaan on tehnyt sen varsin hyvin. Tuotteiden tuoksut syntyvät turvallisista tuoksuöljyistä ja tuotteet on suunniteltu allergiaystävällisesti. Juuri siten, että 100% biohajoaviin tuotteisiin tarttuu mielellään.  

Valkolumme Pyykkietikka on Adeliinan suosituimpia tuotteita. Se on helppo ymmärtää, kun tuotteeseen tarttuu itse ja pyöräyttää ensimmäisen koneellisen. Lempeä lumpeenkukkien vivahde vetoaa ja jopa migreeniherkkänä ihastuin sen mietouteen, sillä tuoksu on ohimenevä häivähdys puhtaassa pyykissä. Ei sellainen, joka jää vaatteisiin asumaan ja tuoksuu vahvasti pesuaineelta. Ne päivät ovat luonnollisen pyykkietikan kanssa takanapäin!

Pyykkietikka sopii myös urheiluvaatteille ja toimii lemmikkieläintalouksissa


Normaalisti urheiluvaatteille ei suositella käytettäväksi huuhteluainetta. Pyykkietikka pelastaa kuitenkin tässäkin tilanteen, sillä se ei riko vaatteen teknisiä ominaisuuksia, mutta häätää silti pinttyneetkin tuoksut treenivaatteista. Pyykkietikalla on siis monia hyviä ominaisuuksia - sellaisia, joiden vuoksi siihen on helppo ihastua ja jäädä käyttäjäksi!

Varsinaisena monitaiturina pyykkietikka sopii myös lemmikkieläintalouksien käyttöön. Perinteisten värejä kirkastavien ja pyykkiä pehmentävien ominaisuuksiensa lisäksi se vähentää vaatteiden sähköisyyttä, mikä saa eläimistä irronneet karvat irtoamaan vaatteista paremmin.

Ekologisuutta on myös se, että pyykkietikka tuntuu pienempänäkin pullona kestävän loputtomiin. Äitini ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän näki minun lorauttavan pullosta olemattomalta vaikuttavan "tilkan" huuhteluainelokeroon. En pihistellyt, sillä todellisuudessa pyykkietikka tekee oikeasti tehtävänsä pienissä määrin eli 1-3 ruokalusikallisella, joka riittää koko koneelliseen. Pullon koon voi Adeliinalta valita riittoisassa 500ml koossa tai 1000ml jättipullossa, joka kestää entistä pidempään. 

Oman suosikkini eli Valkolumme Pyykkietikan lisäksi Adeliinan valikoimassa löydät mm. Puhdas Pyykki-, Puuvilla- ja Mausteinen Kaneli -pyykkietikat. Jo pelkästään tuoksujen avulla Adeliina vie perinteiden äärelle. Suomalainen Avainlippu-merkki muistuttaa myös siitä, että valitsemalla Adeliinan tuet samalla kotimaista työtä. Näin ollen myös pyykkiä pestessä voi tehdä hyvää - luonnolle, itselle ja muille!Alennuskoodilla KESÄ20 saat 31.5.2022 saakka kaikista Adeliinan tuotteista -20%!

Hyödynnä etu Adeliinan verkkokaupassa täällä ja tutustu lumoaviin vaihtoehtoihin. 


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!