KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LAURA BRUUN DESIGN 


Kun kolme vuotta sitten sukelsin ensi kertaa kotimaisten korusuunnittelijoiden pariin, olin kuin pieni lapsi maailman kauneimmassa karkkikaupassa. Katsellessani ympärille olin samaan aikaan innostunut ja ihmeissäni. Tunteet voimistuivat, mitä syvemmälle uppouduin kotimaisten korujen maailmaan ja tutustuessani toinen toistaan välkehtivämpiin vaihtoehtoihin. Tänä päivänä innostuksen ja hämmästyksen lisäksi läsnä on myös häkeltyneisyys. Sen tunteen herättää myös Laura Bruun Design.


Laura Bruun Design - suomalaista korumuotoilua 


On selvää, että kotimaisen korumuotoilun osalta tarjonta on tänä päivänä runsas. Suomalaisen käsityön arvo on kasvanut entisestään ja käsityöt elävät kultakauttaan. Se nostaa myös kotimaiset, käsintehdyt korut erityiselle korokkeelle. Etsitään yhä uniikimpia ja erottuvampia vaihtoehtoja, joilla viimeistellä asu niin arkeen kuin juhlaan. Koruja, jotka kääntävät katseita ja herättävät häkeltyneisyyttä. 


Illuusio on Laura Bruunin uusin taidonnäyte ja todentaa mielikuvaa sulatetun kierrätysmuovin muodosta.
Minulle on alusta asti ollut selvää, että haluan blogin koruosiossa nostaa esille suomalaisia korusuunnittelijoita ja korubrändejä, jotka erottuvat joukosta joko materiaalin, muotoilun tai muun seikan vuoksi. Ekologisuus ja eettisyys ovat arvoja, jotka asettuvat siihen rinnalle. Loistokkain koruluomus on kotimainen, uniikki ja katseen kiinnittävä taideteos, joka saa kysymään sen suunnittelijaa ja on syntynyt muotoilijan käsissä ympäristöä kunnioittaen. Nämä tavoitteet täyttyvät korumuotoilija Laura Bruunin hätkähdyttävän upeassa Illuusio-korusarjassa sekä muissa luomuksissa, jotka syntyvät hopeasta ja jalometallista työstämällä. 


Kotimaisten korujen abstraktit ja modernit muodot saavat inspiraationsa luonnosta


Korumuotoilussa omaa tietään voi kulkea valitsemalla erottuvia värejä, pintoja tai muotoja. Laura Bruun inspiroituu luonnosta, jota korumuotoilija kuvaa "ehtymättömäksi ja ikuiseksi ideoiden lähteeksi". Totta onkin, että luonto tarjoaa paljon. Se on myös itselleni paikka ladata luovuutta ja herätellä uusia ideoita. 


Luonnosta inspiroituminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita perinteistä muotokieltä, kuten lehtiä, puita tai kasveja. Kun pysähtyy ehtymättömänä idealähteenä toimivan luonnon kauneuden äärelle, voi mieleen nousta jopa aaltoilevia abstrakteja muotoja. 

Laura Bruun Design osoittaa upealla tavalla, miten luonnon ikiaikaiset ilmiöt saavat koruissa modernin muodon. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Wild Nature Collection, jossa esimerkiksi Hunaja Korvakorut on luotu tribuuttina mehiläisille. Hopeasta valmistetut korvakorut ovat samanaikaiset sirot, uniikit ja näyttävät. Korvakoruja täydentää samaa sarjaa oleva kaunis kaulakoru, jossa on sopivasti särmää. Kaulakoru on yhtä lailla saanut inspiraationsa luonnon pienistä pölyttäjistä, joita saamme kiittää hunajasta.

Mikäli Hunaja korut vetoavat myös sinuun, koodilla KESÄ22 saat -10% näistä uniikeista koruista. 

Round About - rohkeita muotoja korujen kielellä


Laura on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut muotoilija. Sitä ennen hän on opiskellut metalliartesaanin opintoja sekä valmistunut diplomigemmologiksi, minkä myötä Lauran työt ovat saaneet uudenlaisia vivahteita erilaisista jalo- ja korukivistä. 

Round About korvakorut ja sormus ovatkin vaikuttava esimerkki siitä, miten suorat ja kaarevat elementit voi yhdistää toisiinsa ja viimeistellä kivellä. Tässä tapauksessa kivi on akaatti, joka tunnetaan maadoittavana, suojaavana ja rauhoittavana kivenä. Sen sanotaan tuovan vakautta päätöksentekoon ja avaamaan oman sisäisen ajattelun solmukohtia. Mustan akaatin kuvaillaan olevan hyvä kivi levottomalle ja herkästi stressaavalle ihmiselle. 

Uskoipa kivienergiaan tai ei, Round About korvakorut ja sormus vangitsevat varmasti vastaantulijan huomion ja yllättivät myös minut modernilla kauneudellaan. 

Koodilla KESÄ22 saat myös Round About koruista -10%. Koodi on voimassa 26.6.2022 asti.


Laura Bruun Designin Petal korvakorut ovat kuin pieni taideteos vesivärimäisillä kuvioillaan. Värejä saatavilla useita.
Petal korvakorut hurmaavat vesivärimäisellä kuviolla ja raikkailla väreillään


Jos rakastaa värejä ja näyttäviä, keveitä korvakoruja, on terälehdistä inspiroituneista Petal korvakoruista helppo hullaantua. Korvakorut ovat kuin pieni taideteos, joista jokainen pari on täysin uniikki. Valitseepa värinsä sitten punaisena, luumuna, sini-liilana, keltaisena, oranssina tai sinisenä, ei yksikään pari ole samanlainen. Voit siis tilata oman parisi huoletta, sillä toista samanlaista ei varmasti tule vastaan! 

Pääsin ihastelemaan koko väriskaalaa livenä Laura Bruunin työhuoneella, ja voin kertoa, että näistä minikokoisista taideteoksista lumoutuu taatusti. Korvakorut ovat ihanan kevyet korvissa, ja eloksointi takaa vesivärimäisen kuvion kestävyyden. 

Koodilla KESÄ22 saat myös Petal korvakoruista -10%, kun hyödynnät alennuksen 26.6.2022 mennessä. 


Postauksen kuvissa ylläni olevat korut:Alennuskoodi KESÄ22 käy kaikkiin Laura Bruun Designin koruihin, myös uusimpaan Illuusio-mallistoon (poislukien Illuusio-uniikkikorut eli suuri uniikkisormus ja suuri uniikki kaulakoru). 

Mikäli siis etsit korukokoelmaasi täydennystä ja vaalit kotimaista korumuotoilua ja yllätyksellisiä yksityiskohtia, suosittelen lämpimästi tutustumaan Laura Bruunin upeisiin koruihin

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!