KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PESUMESTA 


Kun hankin vuosi sitten kotiini ison valkoisen puuvillamaton, tiesin sen olevan riski. Aamujogurtin seassa lusikoiduista mustikoista tai ystävän kanssa nautitusta punaviinilasillisesta saattaisi milloin tahansa tipahtaa matolle värikäs (ja pysyvä) muisto eletystä elämästä. Pelko maton tahraamisesta unohtui kuitenkin nopeasti, kun näin, miten kauniisti valkoinen matto sopi täydentämään valoisaa ja avaraa olohuonetta, kotini lempipaikkaa. 


Valkoisen maton tahrat - ammattitaitoinen pesulapalvelu apuun


Ensimmäisen kerran se tapahtui viime syksynä. Nautiskelin rauhallisesta sunnuntaiaamusta kirja kädessä sohvalla ja kurottauduin laskemaan teekupin sohvan viereen lattialle, aivan maton viereen. Se oli aina ennen sujunut ongelmitta, mutta jostain syystä otteeni herpaantui ja kuppi kolahti lattialle siihen malliin, että vihreä matcha-tee läiskäytti puhtaan valkealle matolleni upeat tahrat. Sillä hetkellä myös sydämessäni läikähti.

Optimisti minussa ei kuitenkaan tuona nimenomaisena hetkenä vaipunut välittömästi epätoivoon, vaan yritin tyynen rauhallisena poistaa tuoreita tahroja matosta ensin itse. Lopputulos oli kuitenkin se, että levitin tahroja entisestään ja läiskät kasvoivat yhteen isoksi vihertävän kellertäväksi tahraksi. Pari päivää myöhemmin kokeiltuani kaikki Googlen kautta löytämäni niksit ja kuivatettuani tahrat useampaan kertaan, turhauduin lopullisesti. Tiesin tarvitsevani ammattitaitoista mattopesulaa pelastaakseni valkoisen maton kohtalon. 


Toisella kerralla valkoinen puuvillamattoni joutui Pepsi Maxin uhriksi. Mattopesula Vantaa, Helsinki, Espoo - ilmainen nouto ja palautus


Kun aloin etsimään mattopesulaa, käännyin tietenkin jälleen Googlen puoleen. Naputtelin kenttään vuoronperään "edullinen mattopesula Vantaa" ja "mattopesula noutopalvelu Helsinki". Selvää oli, etten lähtisi autottomana ja yksin asuvana kuljettamaan valtavaa valkoista mattoa julkisilla itse, vaan toivoin, että mattopesula hoitaisi kuljetuksen eikä se tulisi liian kalliiksi. Vantaalla asuvana otin huomioon myös Espoossa ja Helsingissä sijaitsevat mattopesulat, joilla oli kuljetuspalvelu käytössä. Koska arvelin ison valkoisen villamaton pesun tulevan jo itsessään kalliiksi, vertailuni kärkeen ylsivät pesulat, jotka mainostivat ilmaista nouto- ja palautuspalvelua. 

Voisi luulla, että mattopesulan löytäminen pääkaupunkiseudulta on suhteellisen helppoa. Hinnoissa on kuitenkin yllättävän suuriakin eroja. Asiakaspalvelun ollessa itselleni merkittävä tekijä, huomasin myös pullauttavani listalta pois paikat, joissa puhelimen päähän vastattiin tympeänä tai liian kiireisen ja välinpitämättömän oloisena. Viides puhelu tuotti kuitenkin tulosta, sillä se sai minut järjettömän hyvälle ja luottavaiselle mielelle. Tuolloin langanpäähän osui Pesumestan Tiina. 


Ystävällinen palvelu, hyvät hinnat ja ilmainen kuljetuspalvelu


Kun soitin Pesumestaan, huomasin heti puhelussa valtavan eron verrattuna aiempiin mattopesuloihin, joihin olin sitä ennen soittanut. Pesumestan Tiinasta välittyi iloisuus ja se, että jokainen asiakas on heille yhtä arvokas. Kun tiedustelin hintoja mattojen pesulle, yllätyin myös kohtuullisesta, jopa edullisesta hinnoittelusta:

  • Puuvilla- ja räsymatot, yleisimmin konepestävät 10,50€/neliö
  • Laaka- ja tasopestävät matot 13,50€/neliö (lähes kaikki muut matot)
  • Käsinpesua vaativat matot 20€/neliö (aidot matot, silkkimatot)

Mattopesun hinnan saa helposti laskettua pituus x leveys x neliöhinta. Oma laakapesua vaativa puuvillamattoni kustansi hieman yli 80 euroa maton ollessa niinkin iso kuin 300 cm x 200 cm. Perinteisen 140 cm x 200 cm maton laakapesuhinta tekee siis 37,80€, kun taas 160 cm x 230 cm ison maton laakapesuhinta on 49,70€. 

Parasta on kuitenkin se, että Pesumestalla on ilmainen kuljetuspalvelu! Matto siis noudetaan ilmaiseksi ja se myös tuodaan pestynä takaisin kotiovelle. Kuljetuspalvelu toimii alueilla Espoo, Helsinki, Klaukkala, Kauniainen ja Vantaa.Puhdas puuvillamatto ilahduttaa jälleen olohuoneessa Pesumestan ammattitaitoisen ja nopean pesun jälkeen.Pesumesta on perheyritys, joka hoitaa mattojen pesun taidolla ja vuosien kokemuksella


Olen hyödyntänyt Pesumestan palveluita viime vuodesta saakka. Ensimmäisellä kerralla teetahrat saatiin onnistuneesti pois ja sain puhtaan maton kotiovelleni muutamassa päivässä. Toimitusaika Pesumestalla on asiakkaiden toiveiden mukaan ja konepestävät voi saada jopa seuraavaksi päiväksi

Pesumesta on perheyritys, jolla on vuosien kokemus alalta. Se näkyy ja huokuu heistä. Tiina ei nimittäin ole ainoa, jonka hymy tarttuu langan päästä, sillä Pesumestan kuljetuspalvelussa ollaan myös niin hyväntuulisia ja mukavia, että yritykselle soisi melkein auringon logonsa perään! 

Pesumestan tavoitteena on tehdä pesulapalveluista helpompaa. Onkin selvää, että arki helpottuu, kun mattojen, vuodevaatteiden, makuupussien, ulkoilu- ja untuvatakkien tai vaikka vain kilopyykin pesu onnistuu ilmaisen kuljetuspalvelun avulla vaivattomasti ja nopeasti. Plussaa on myös se, että Pesumestan kaikki pesuaineet ovat hajusteettomia eivätkä sisällä allergisoivia aineita. Pesumesta käyttää Virtasen Maalitehtaan valmistamaa Hyvä Pyykki -pyykinpesuaineita, joka sopii erityisen hyvin allergikko- ja lapsiperheille. Siihen ei siis ole lisätty hajusteita tai muita lisäaineita, eikä se sisällä zeoliittia. 

Kuinka usein matot kannattaa pestä?


Moni miettii kuinka usein matot kannattaa pestä. Pesumesta neuvoo sivuillaan, että matot kannattaa pesettää ainakin kerran vuodessa. Näin ne ovat pitkäikäisemmät ja toimivat kuten maton kuuluukin. 

Imuroin viikottain ja pesen lattiat, mutta mattojen pesu on jäänyt vaivalloisuutensa vuoksi hävettävän harvinaiseksi. Pesumestan löydettyäni olen kuitenkin muuttanut ajatustapaani. Miten helppoa onkaan kääriä matot kokoon kerran keväässä ja tilata ilmainen nouto kotiovelle. Pari päivää ja matot tuodaan puhtaina takaisin ovelle - eikä mattojen pesu edes maksa maltaita! 

Myös untuvatakkien, peittojen, petauspatjan päällisen ja tyynyjen pesusta olen laistanut, koska en omista kuivausrumpua eikä muhkuraiset tyynyt itse pestynä houkuttele. Tässäkin kohtaa olen helpottunut, että voin turvautua Pesumestaan. Yhden henkilön peiton pesu on 20€ ja petauspatjan päällinen (2 hlön) 33€. Tyynyt voi sujauttaa samaan kertaan mukaan, jolloin niiden hinnaksi tulee 5€/kpl. Lakanapyykin ja pöytäliinat saa myös halutessaan mankeloituna.

Pesumesta on pelastanut valkoisen mattoni jo kahdesti, joista viimeisimmällä kerralla matosta lähti laakapesun myötä Pepsi Max -tahrat. Yhteistyötä ehdotin heille vasta, kun olin jo heidän maksava asiakkaansa ja tyytyväinen aiemmin saamaani palveluun. Uskallan siis lämpimästi suositella Pesumestaa - he osaavat hommansa ja hoitavat pesulapalvelut hymyssä suin! 

Pesumestan ilmainen kuljetuspalvelu toimii Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Klaukkala -alueilla. 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!