KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KIPUKAUPPA 


Monesti sanotaan, että iän karttumisen myötä sitä alkaa näkemään asiat toisin. Tällä ei ole mitään tekemistä näön huonontumisen kanssa, vaan näkökulman muutoksen. Viikonlopun illanistujaiset voivat vaihtua rauhallisiin kotiltoihin, kun valintoja tarkastellaan levon ja unen näkökulmasta. Myös ruokapuolen osalta saatetaan kiinnittää enemmän huomiota terveellisyyteen sen sijaan, että kahmittaisiin kaupasta mitä sattuu mielihalut edellä. Väsymys ja kilot kertyvät herkemmin, paikkoja kolottaa useammin. Ah, tätä ikääntymisen iloa! 


Valitsetko kengät terveys vai ulkonäkö edellä?


Olen lähestulkoon koko ikäni rakastanut kenkiä. Ilman iän tuomaa viisautta ostelisin varmaan vieläkin kenkiä kauneus edellä. Aikoinaan valitsin nimittäin kenkäni puhtaasti sen perusteella, miltä ne näyttävät. Pitkänä naisena kartoin kaikkein korkeimpia korkoja, mutta en juurikaan kiinnittänyt huomiota siihen, miltä kengät muuten tuntuisivat jalassa pidemmän päälle. Jos ensivaikutelma hullaannutti, kengät pääsivät pienen vaatehuoneeni hyllylle, jossa ne tuottivat iloa enemmän koristeena kuin käytössä. 
Kipukaupan Paljasjalkakengät löysivät käyttöön ja vakuuttivat


Sittemmin olen viisastunut myös kenkien hankinnassa. Kun 35 kolkuttaa ovella (ei kengännumero, vaan vuosilukemat) huomaan tekeväni monia valintoja terveys ja mukavuus edellä. Kenkien ostotilanteessa huomaan pohtivani, ovatko haluamani kengät sellaiset, joita tulen oikeasti käyttämään. Tuntuvatko ne hyvältä jalassa, kun kävelen pidempiä matkoja? Onko varpailla tarpeeksi tilaa vai altistavatko kengät vaivaisenluun syntymiselle tai pahenemiselle?

Otin kotimaisen Kipukaupan Vapauta Varpaat Paljasjalkakengät käyttööni kesällä. Kirjoitin kokemuksista blogissa heinäkuussa, jolloin kerroin paljasjalkakenkien myötä innostuneeni juoksemista aivan uudella tapaa, sillä kengät saivat juoksemisen tuntumaan uskomattoman helpolta ja kevyeltä. Normaalisti koen ripeän kävelyn enemmän omakseni, mutta paljasjalkakenkien kanssa en malttanut enää pysähtyä päästyäni vauhtiin. 


Paljasjalkakengät vapauttavat varpaat ja ohjaavat luonnollisempaan askeleeseen.
Syksyn mutaisten kelien myötä laitoin paljasjalkakengät haikein mielin odottamaan tulevaa kevättä. Kauaa en kuitenkaan jäänyt niitä ikävöimään, sillä Kipukaupan Vapauta Varpaat™ Vaelluskengät pääsivät paikkaamaan perinteisten paljasjalkakenkien luomaa vajetta. Paksusta, kestävästä ja hengittävästä PU-nahkasta (=polyuretaanikäsitelty keinonahka) valmistetut Kipukaupan Vaelluskengät ovat nimittäin täydellisesti suunnitellut paljasjalkakengät retkeily- ja talvikäyttöön!


Kipukaupan Vaelluskengät ovat vedenpitävät paljasjalkakengät haastavaan maastoon


Yhtä lailla kuin Kipukaupan perinteiset Paljasjalkakengät, myös Vapauta Varpaat™ Vaelluskengät tuntuvat todella mukavilta jalassa, sillä varpailla on taatusti tarpeeksi tilaa. Suurin osa kapeista kengistä puristaa varpaat luonnottomaan asentoon, jolloin ne eivät pääse avautumaan tai mukautumaan alustan mukaan. Tällöin myös tasapaino heikkenee. 

Perinteisten kenkien vahvat tuet myös passivoivat jalkojen lihaksia, joiden tarkoitus olisi toimia jalkapohjien asentojen tukena. Näin ollen jalkapohjan lihakset alkavat toimettomina surkastua siinä missä kehon muutkin lihakset, joita emme käytä tarpeeksi. Ja kun jalkapohjan luonnollinen toiminta passivoituu, se ei vaikuta pelkästään sinne, missä muutos tapahtuu: mukana tulee usein koko kehoon ulottuvat virheasennot.

Tässä kohtaa mukavuus edellä tehty valinta on siis myös terveyttä myötäilevä: Paljain jaloin liikkuminen voi auttaa kireisiin jalkapohjiin, varpaiden virheasentoihin, alaselän kipuihin, tasapainoon ja muutenkin kehon virheasentoihin. Paljasjalkakengät ohjaavat luonnollisempaan askeleeseen. 


Kipukaupan Vapauta Varpaat™ Vaelluskengät on valmistettu paksusta, kestävästä ja hengittävästä keinonahkasta. Paljasjalkakengät toivat apua alaselän kipuihin


Netti on pullollaan positiivisia kokemuksia paljasjalkakengistä. Itselläni paljasjalkakenkien suurin hyöty on ollut se, että niiden käyttö on tuonut helpotusta alaselän kipuihin, joista olen kärsinyt jo parikymppisestä saakka. Kun kävelen paljasjalkakengillä, tunnen selvän eron alaselässä. Jopa hiekkatiellä mäkien ylös kipuaminen tuntuu miellyttävältä selässä. Melkein kuin kävely antaisi hierontaa selälle siinä samalla! 

Osalla saattaa hieman kestää tottua siihen, että paljasjalkakengät jalassa maanpinnan aistii jalkapohjissa aivan eri tavalla kuin perinteisin kengin. Itse kuitenkin totuin kenkiin yllättävän nopeasti, ja paljasjalkakenkien käyttö on ollut paitsi mielenkiintoinen, myös miellyttävä kokemus. Olenkin iloinen siitä, että kotimaisen Kipukaupan ansiosta jokaisella paljasjalkakengistä kiinnostuneella on mahdollisuus kokeilla laadukkaita paljasjalkakenkiä edullisempaan hintaan. Kipukaupan missiona on nimittäin helpottaa kipua ilman, että se on vain osan oikeus, sillä kivuttomuus kuuluu kaikille!


Tutustu Kipukaupan valikoimaan ja hyödynnä huikea Black Friday-tarjouskampanjaEi kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!