KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - ONNENPUSSI 


Kun vielä joitain vuosia sitten työskentelin tiiviisti kauneusalalla, törmäsin usein ihmisiin, jotka kertoivat käyttävänsä kasvojen ja vartalon pesuun ainoastaan saippuaa. Sisäinen opastajani minussa olisi joka ainoa kerta halunnut pelastaa heidät tarttumalla lempeästi olkapäistä ja ohjata jonkin hellävaraisemman tuotteen pariin. Sydämeni särkyi siitä, mitä he tekivät iholleen, sillä eihän palasaippua tee hyvää kenenkään iholle - vai tekisikö sittenkin?

Nykyään pelkästään Suomessa saippuabuumi on suuri. Markkinoille tulvii palasaippuaa toinen toisensa perään, kun kotimaiset toimijat innostuvat kehittelemään omia saippuareseptejään. Ekologisuus ohjaa kuluttajien valintoja yhä enemmän, ja palasaippua onkin yksi tunnetuimpia zero waste-tuotteita, joka ei kerrytä jätettä ympäristöön. Hyvä uutinen on, että valitsemalla palasaippuan oikein, nauttii sen käytöstä oikeasti myös iho. 


Suolasaippuan vaikutukset ihonhoidossa 


Perinteiset saippuat sisältävät usein liian peseviä aineosia, jotka eivät tee hyvää iholle, vaan kuluttavat ihon omaa luontaista suojaa, mikä puolestaan aiheuttaa ihon kuivumista, punoitusta ja herkkyyksiä. Puhtaista ja korkealaatuisista luonnon kasviöljyistä ja -rasvoista valmistetut suolasaippuat ovat sen sijaan kaukana perinteisistä kuivattavista palasaippuoista, kun raaka-aineet on valittu huolella.


Onnenpussin raikas Rantasauna suolasaippua vei ajatuksesi Suomen suveen ja rantasaunan lauteille.


Suolasaippua sopii myös herkälle iholle ja voi auttaa atooppisen ja akneihon hoidossa


Suolasaippuan pääraaka-aineena toimii usein puhdistamaton merisuola (sodium chloride). Merisuolan meriitteihin ihonhoidossa kuuluu muun muassa sen tulehduksia ehkäisevä ja hoitava vaikutus, sillä se on antibakteerinen. Siksi siitä on monelle ollut apua myös atooppisen ihon tai aknen hoidossa. Kun suola on puhdistamatonta, se pursuaa rutkasti kivennäisaineita ja mineraaleja, kuten magnesiumia, kaliumia, mangaania, sinkkiä, rautaa ja jodia. 

Merisuola myös poistaa kuollutta ihosolukkoa ja on siten ihoa uudistava ja kirkastava. Vaikka suola saattaa kuulostaa ihonhoidossa kitkerältä tai jopa ronskilta raaka-aineelta, on se todellisuudessa lempeä iholle. Niin lempeä, että suolasaippuat sopivat usein myös herkälle iholle. Toisin kuin voisi luulla, suolasaippua ei suinkaan kuivata ihoa, vaan sitoo hyvin kosteutta. Siksi se helpottaa monella myös kuivan ihon karheutta. Kutinasta, tulehduksesta tai hilseilystä kärsivän kannattaa siis ehdottomasti antaa suolasaippualle mahdollisuus ja katsoa, lievittääkö se oireita. 


Onnenpussin Vaniljakahvi suolasaippua kietoo pehmeästi yhteen vaniljan, toffeen ja vastajauhetun kahvin aromit. 


Onnenpussin suolasaippuat valmistetaan käsin Pohjois-Karjalan Ylämyllyssä


Puhdistamattoman merisuolan lisäksi laadukas suolasaippua sisältää usein myös muita hoitavia kasviöljyjä, joista on ihonhoidossa hyötyä. Pohjois-Karjalan Ylämyllyssä käsinvalmistetut Onnenpussin suolasaippuat ovat siitä loistava esimerkki. Jo kunnioitettavat 10 vuotta nämä suloiset sydämenmuotoiset saippuat ovat hurmanneet ympäri Suomea käyttäjiensä ihon ja mielen - myös minun. 

Vilkaisu Onnenpussin kauniiden saippuoiden raaka-ainelistaan paljastaa, että "moni kakku kaunis päältä" ulottuu myös sisältöön. Saippuat hellivät ihoa huolella valituilla, puhtailla ja laadukkailla luonnon kasviöljyillä ja -rasvoilla, jotka Onnenpussin perustaja Marjo on valinnut tarkasti. Saippuat syntyvät suurella sydämellä raaka-aineketjun ollessa alusta loppuun saakka palmuöljytön, vegaaninen ja eläinkokeeton. Hunajakenno on Onnenpussin saippuoista ainoa, jossa on käytetty paikallista Viinijärven hunajaa. 

Onnenpussin saippuat hellivät ihoa muun muassa kotimaisen rypsiöljyn sekä oliiviöljyn voimin. Rypsiöljy sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, kun taas oliiviöljy on antibakteerisuutensa ansiosta omiaan myös tulehtuneen ihon ja aknen hoidossa. Psoriasiksesta, ihottumasta tai kuivasta ja atooppisesta ihosta kärsivänkään ei siis tarvitse kaikota kauas, sillä E-vitamiinipitoinen oliiviöljy vahvistaa suolasaippuoiden lempeää linjaa. 

Oliiviöljyn lisäksi Onnenpussin suolasaippuoissa hyödynnetään muun muassa risiiniöljyä, kaakaovoita, kookosöljyä ja sheavoita. Koivunmahla on kotimaamme ylpeys, joka muistuttaa ulkonäöltään ja tuoksultaan lähes vettä, mutta merisuolan lailla tarjoaa huiman annoksen hivenaineita: kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja mangaania. Se on myös C-vitamiinipitoinen ja loistava ihonhoidossa sen uudistavien ja kosteuttavien vaikutustensa vuoksi. Koivunmahlaa löydät esimerkiksi Onnenpussin Rantasauna-narusaippuasta.


Kaikille ihotyypeille vartalon, kasvojen ja käsien pesuun sopiva Joulusauna suola-narusaippua on ihastuttava lahjaidea.


Kotimainen käsintehty suolasaippua on ilahduttava zero waste-joululahja 


Jos etsit kotimaista käsintehtyä joululahjaa, josta on lahjansaajalle iloa päivittäisissä pesuhetkissä, on Onnenpussin näppärä narusaippua loistovalinta! Pumpulipilvi, Aamukaste, Järvenranta, Lumous ja Marjaretki ovat vain osa niistä lumoavista vaihtoehdoista, mitä Onnenpussin ihanasta valikoimasta löytää. 

Joulun uutuutena ihastuttaa Joulusauna suola-narusaippua, joka on valmiiksi kauniissa läpinäkyvässä lahjapussissa. Naruun on pujotettu Hyvää joulua -kortti ja pussi on kiedottu kiinni jouluisella satiininauhalla. Tuoksu on mieto sekoitus tuoreen männyn ja laventelin vivahteita, jotka sulautuvat pehmeästi myskin ja meripihkan lämpimään syleilyyn. Raikkaan silauksen tuoksuun tuovat eukalyptus, piparminttu ja viherminttu. Korostan, että tuoksu ei ole missään nimessä vahva eikä sitä esimerkiksi lahjapussukan läpi juurikaan haista. Migreeniherkkänä uskaltaisin hankkia tällaisen myös toiselle migreeniherkälle.

Narusaippuat ovat myös käytössä hurjan riittoisia ja ne on helppo ripustaa myös suihkuun! Yhtä kauniita nämä ovat myös käsisaippuoina. Omat suosikkini ovat vadelman ja mansikan makeasta sekoituksesta syntyvä Marjaretki (ei ole suolasaippua), raikkaan pehmeä Pumpulipilvi sekä kuplivan hedelmäinen Lumous Suolasaippua. Unisex-tuoksuna Järvenranta suolasaippua on täydellinen myös miehelle, ja tämä mintun ja myskin raikas vedellinen tuoksu on sellainen, josta itsekin pidän kovasti. 

Suosittelen tutustumaan myös Onnenpussin suloiseen Sydänsaippua-kokoelmaan, josta löytyy toinen toistaan ihastuttavampia tuoksuja ja vaihtoehtoja! Valikoimasta löytyy myös tuoksuttomat saippuat sekä kauniisti kootut lahjasetit. Nämä kotimaiset suolasaippuat hoivaavat kuivaakin talvi-ihoa!


Oletko sinä jo tutustunut Onnenpussin ihanaan valikoimaan?


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!