KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - J. A. TENHUNEN OY 


Kenkien hoito voi olla yllättävän terapeuttista puuhaa. Se on vähän kuin siivoaminen: tuntuu ajatuksen tasolla uuvuttavalta, mutta toimeen tarttuessa sujuu mukavan rattoisasti. Varsinkin, kun käytössä on tuotteet, jotka tekevät hommasta huolettoman helppoa ja lähes naurettavan nopeaa.


Ekologiset kenkien hoitoaineet - Pedag Eco-Friendly 


Ekologisuus on tänä päivänä kaikkea muuta kuin ohimenevä trendi. Yhä useampi meistä haluaa ottaa ympäristön huomioon arjen valinnoissa aina kun mahdollista. Olenkin tuonut tähän mennessä esille ekologisia siivoustuotteita, ympäristön huomioivia kuukautissiteita, vastuullista vaatetta ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja - unohtamatta luonnonkosmetiikkaa, joka on kulkenut mukana lähestulkoon blogin alkutaipaleelta saakka. Nyt on aika keskittyä kenkien hoitoon, joka tulee ajankohtaiseksi vuodenajan vaihtuessa toiseen.
Puhdista kengät ja suojaa nahkatuotteet ympäristöystävällisesti ilman liuotinaineita


Moni meistä tietää, että uusien kenkien kohdalla on hyvä käsitellä ne jonkinlaisella kenkien suoja-aineella ennen ensimmäistä käyttökertaa. Yksi käsittelykerta ei kuitenkaan suojaa ikuisesti, joten jos kenkien toivoo säilyvän hyväkuntoisina pidempään, kannattaa ottaa tavaksi toistaa kenkien puhdistus- ja suojausrutiinit säännöllisesti. Se on pieni vaiva siitä, että mieleisiään kenkiä voi käyttää vuodesta toiseen.

Itse olen ottanut tavaksi puhdistaa kengät säännöllisesti jo pelkästään siksi, että vuosia vanhat nilkkurit näyttävät paljon paremmilta jalassa, kun kengät ovat puhtaat. Joissain tapauksissa kengistä saa melkeinpä uuden näköiset, kun puhdistamisen hoitaa huolella! Se ei toki poista kengistä kaikkia naarmuja tai kulumia, mutta toisaalta nahan pinnan kuuluu olla eläväinen ja kengät on tehty käyttöön eikä koristeeksi kenkähyllylle.

Pedag Eco Pure Cleanser puhdistaa kengät ja poistaa irtolian


Pedag on minulle tuttu brändi jo vuosien takaa. Olen muun muassa käyttänyt Pedagin pohjallisia jo vuosia, ja nyt talven tullen otan käyttöön lämpöiset ja mukavat Pedag Viva Winter tukipohjalliset, jotka suojaavat jalkoja kylmältä. 

Onkin ollut ilahduttavaa huomata, että Pedag on yksi niistä brändeistä, joka ottaa ympäristöseikat huomioon. Heiltä löytyy tänä päivänä Pedag Eco-Friendy -tuoteperhe, joissa käytetään luonnollisia, ympäristöystävällisiä aineosia kenkien hoitoon. Näillä tuotteilla lempikengätkin saa helposti puhtaiksi ja suojattua syksyn ja talven sääolosuhteilta!

Eco-tuoteperheeseen kuuluu Pure Cleanser syväpuhdistaja, joka on suihke kenkien puhdistamiseen. Tuote on paitsi ympäristöystävällinen ja 100% biohajoava, sillä kenkien puhdistaminen hoituu ilman liuottimia ja PFC-yhdisteitä. Normaalisti kiikutan kengät usein parvekkeelle, kun alan niitä putsailemaan, mutta tämän tuotteen kanssa puhdistus sujuu näppärästi myös eteisen lattialla kodin lämmössä, sillä suihketta voi käyttää huoletta myös sisätiloissa.

Pulloa ravistetaan hyvin ja suihkautetaan muutama suihkaus joko puhdistettavaan kenkään (tai vaikka laukkuun), minkä jälkeen kenkä joko harjataan kevyesti tai pyyhitään puhtaalla liinalla. Pedagilta löytyy tähänkin tarkoitukseen näppärä Cleansing Kit, joka sisältää laadukkaan harjan ja mikrokuituliinan edulliseen hintaan. 
Kenkien hoitovoide ja hajuton suojasuihke kengille likaa ja kosteutta vastaan


Siinä missä Pure Cleanser sopii nahan lisäksi myös TEX-materiaaleille, Pedagin Eco-Friendly -linjan Deep Conditioner hoitovoide on tarkoitettu suojaamaan nahkatuotteet. Se hoitaa ja ravitsee kengät ilman PFC-yhdisteitä. 

PFC-yhdisteitä (=perfluoratut yhdisteet) käytetään usein kun ulkoiluvaatteet halutaan saada vedenpitäviksi ja likaa hylkiviksi. Erityisen huonoa niissä on kuitenkin se, että PFC-yhdisteet kertyvät luontoon ja sitä kautta ihmisiin häiriten mahdollisesti mm. kilpirauhasen toimintaa ja kasvattaen syöpäriskiä. Pedagin Eco-Friendly -tuotteissa PFC-yhdisteitä ei ole käytetty, joten kenkien puhdistamisen ja suojaamisen voi hoitaa turvallisin mielin.

Deep Conditioner hoitovoide on väritön ja lisätään kenkiin liinan kautta pehmeästi hankaamalla. Tuote vaatii kuivuakseen vain 10 minuuttia, minkä jälkeen kengät ovat valmiit käyttöön! Koostumus sisältää mm. Aloe veraa.

Natural Protector suojasuihke on yksi suosikeistani. Se on täysin väritön ja hajuton sekä 98% biohajoava. Tätäkin voi siis hyvillä mielin suihkautella kenkiin sisätiloissa! Suihke on riittoisa 220ml pullo eikä sisällä aiemmin mainittuja PFC-yhdisteitä. Huomion arvoista on se, että suojasuihke tulee suihkauttaa puhtaisiin kenkiin. Suihke sopii käytettäväksi mokkanahkaan ja nahalle.


Pedag Eco-Friendy Active Fresh kenkädeodorantti raikastaa kengät ja laukut hetkessä


Active Fresh kenkädeodorantti on tuote, jota en tiennyt tarvitsevani, mutta joka osoittautui varsin käyttökelpoiseksi ja näppäräksi tuotteeksi. Tajusin nimittäin kenkien puhdistuspuuhieni keskellä, että myös juoksukengät ja lenkkarit kaipaisivat jonkinlaista puhdistusta ja raikastusta. Se hoituikin helposti suihkauttamalla Eco-Friendly Active Fresh -kenkädeoa suoraan kengän sisälle!

Tuoksu on juuri sopivan mieto, sellainen pehmeän raikas, joka ei onneksi käy kaltaiseni migreeniherkän nenään liian vahvana. 99% biohajoava ja myrkytön kenkädeo sopii tosiaan myös TEX-materiaaleille, ja itse suihkauttelinkin tätä kankaisiin juoksukenkiin varsin tyytyväisenä, sillä koostumus imee hajumolekyylejä ja neutraloi hajuja. Tämäkin suihke kannattaa muistaa ravistaa hyvin ennen käyttöä.

Hyödynnä alennuskoodi - kenkien hoitotuotteet ja koko Feetletin valikoima -20%


Nyt saat Feetletin verkkokaupasta kaikki kenkien hoitoaineet, pohjalliset, geelipehmusteet ja kengännauhat sekä muut jalkojen hyvinvointituotteet -20% alennuskoodilla: beautyhighlights

Koodi on voimassa Feetletin verkkokaupassa vain 24.10.2021 saakka.

Blogissa esitellyt tuotteet:


Tuotteet ovat omiaan sinulle, joka välität ympäristöstä, mutta haluat silti puhdistaa ja suojata kenkäsi tehokkaasti, mutta turvallisesti.Joko siellä on hoidettu kengät kuntoon syksyä ja talvea varten?


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!