KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MINSKA Kuiva, kiristelevä, kutiseva, punoittava iho? Kun lukemat lämpömittarissa laskevat miinuksen puolelle, kasvoilla ilme kiristyy. Vaikka syksyn tunnelmasta ja talvisesta lumimaisemasta nauttisi muuten, ulkona jylläävät paukkupakkaset ja kylmä viima asettavat ihonhoitoon omat haasteensa. Ihon oma suoja heikkenee, kun se joutuu jatkuvasti kohtaamaan nopeita lämpötilamuutoksia astuessamme kuivasta, lämmitetystä sisäilmasta ulos kylmään viimaan. Tällöin myös ihon oma kyky säilyttää kosteustasapaino alkaa horjua. Tuloksena on iho, joka alkaa tuntua kiristävältä, kutisevalta ja kuivalta.Miten hoitaa kuivaa ja kiristelevää ihoa talvella?


Avainsana kuivan ihon hoitoon on arvatenkin kosteutus. Talvi-ihon hoito ei kuitenkaan ratkea pelkästään kosteutusvoidetta ihoon hieromalla. Vaikka tärkeintä onkin ymmärtää kasvanut kosteututuksen tarve, on ihonhoitorutiinissa syytä ottaa huomioon muutama muukin tärkeä seikka. 


Kosteusköyhän ja kuivan ihon ero


Kosteusköyhä, janoinen iho kaipaa eri asioita kuin kuiva iho. Kosteusköyhän ihon ensisijainen toive on saada lisää vesikosteutta, kuiva iho taas kaipaa öljyjä, joita siltä uupuu omasta takaa. Oleellista on kuitenkin ymmärtää, onko ihosi kuiva läpi vuoden vai ainoastaan talvi-aikaan. Jos olet kärsinyt kuivasta ihosta aina (ihon hilseily, ihottumat), öljyjen lisääminen ihonhoitoon voi tuoda maagisen muutoksen. Mikäli taas kiristelevä iho on ongelmasi ainoastaan talvisin, tällöin avainasemassa on lisätä ihoon vesikosteutta. Sitä saat hyvällä, riittävästi kosteuttavalla voiteella ja käyttämällä runsaasti kasvovettä.
Kuivan ihon puhdistus - ota käyttöön puhdistusöljy tai puhdistusmaito


Vaikka kokisit todellista rakkautta puhdistusvaahtoihin ja erilaisiin vaahtoaviin geeleihin, ensimmäinen askel talvi-aikaan on vaihtaa puhdistustuote sopivampaan. Liian pesevät tuotteet eivät ole iholle hyväksi muutenkaan, mutta etenkin talvi-aikaan ihon jynssääminen pelkällä puhdistusvaahdolla kääntyy helposti ihoa vastaan ja kuivattaa sitä entisestään. 

Paras valinta kuivuudesta kärsivälle talvi-iholle on tarttua puhdistusöljyyn tai puhdistusmaitoon, jotka ovat iholle riittävän hellävaraisia, mutta puhdistavat silti ihon huolella. Mikäli et ole koskaan kokeillut puhdistusöljyjä tai -maitoja, tulet mitä todennäköisemmin huomaamaan ihossa suuren muutoksen jo pelkästään puhdistustuotetta vaihtamalla!


Kokeile näitä:

  • Mádara Melting Cleansing Oil sulaa iholle kuin unelma ja poistaa meikin ja epäpuhtaudet. Se hellii kuivaa, herkkää ja stressaantunuttakin ihoa sopien myös silmämeikin poistoon! Tuote on riittoisa ja talvi-ihon rakastama. Testaa ja ihastu! 

  • Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil on puhdistusöljyjen aatelistoa! Tämä useampaan kertaan parhaaksi palkitsemani puhdistusöljy poistaa vaivatta myös silmämeikin ja kestää käytössä pidempään kuin uskalsit toivoa. Luomulaatuiset raaka-aineet ovat fermentaation ansiosta entistä tehokkaampia ja ravitsevampia. Tästä ei voi olla pitämättä!

  • Mádara Cleansing Milk on varsin toimiva ja ihastuttava puhdistusmaito, joka ilahduttaa myös edullisella hinnallaan. Kauraa sisältävä lempeä maito jättää ihon pehmeäksi ilman pienintäkään tahmaisuutta! Kehäkukka rauhoittaa kuivaa ja pintakuivaa ihoa vieden kiristävän tunteen mennessään. Kokeile ja tykästy!

  • SkinMood Konjac Sponge Rose on helppo ja hellävarainen tapa hoitaa ihon puhdistaminen ilman minkäänlaisia puhdistustuotteita. Ruusu -kasvosieni on täysin luonnollinen, konjac-kasvin juuresta ja jauhetuista ruusun terälehdistä valmistettu kasvojenpesusieni, joka on tarpeeksi pehmeä iholle ja taatusti ihoystävällinen! Tätä voit käyttää aamuisin, mutta se puhdistaa myös meikit iholta iltaisin. Sieni sopii käyttöön sellaisenaan tai yhdessä puhdistustuotteen kanssa. 


Kurkista kaikki Minskan valikoimasta löytyvät luonnolliset puhdistustuotteet täältä.
Kuivan ihon kasvovesi - kerrosta kasvovettä useita kertoja


Olipa ihosi sitten kuiva, rasvoittuva tai sekaiho, kasvovesi on tuote, josta jokainen iho hyötyy satavarmasti. Tärkeintä on kuitenkin löytää tuote, joka talviaikaan antaa juuri sitä, mitä kiristelevä iho kaipaa: kosteutta, kosteutta ja kosteutta.


Testaa näitä:

  • Novexpert Magnesium Mist sisältää korkean pitoisuuden Kuolleenmeren vedestä eristettyä magnesiumia ultra-puhdistetussa vesipohjassa. Koska suihkeen vesi on isotonista, on se optimaalinen kosteuttaja - myös kuivuuttaan kiristelevälle talvi-iholle! Tätä edullista ja ihoa hellivää suihketta voit käyttää myös meikin päällä ja se suojaa ihoa saasteilta myös kaupunkiolosuhteissa. Helppo, edullinen ja toimiva tuote!

  • Pure=Beauty Rose Mist on kaikessa kotimaisuudessaan erinomainen valinta iholle, joka kaipaa kosteutta, rauhoitusta ja vahvistusta talviaikaan. Lasipullo sisältää luomu ruusuvettä sekä ihoa vahvistavia prebiootteja, jotka hellivät myös herkkää ihoa. Tässä on varma valinta, joka toimii vuoden ympäri!

  • Neal's Yards Rejuvenating Frankincense Toner on uudistava kasvovesi, joka tarjoaa iholle myös kollageenin tuotantoa stimuloivia tri-peptideitä. Sen sisältämä frankincensen eteerinen öljy rauhoittaa hermostoa ja lisää ihon kimmoisuutta. Tämä erityisen hoitava kasvovesi on omiaan sinulle, joka haluat kasvovedeltä myös anti-age-ominaisuuksia! 


Pintakuiva (ja tukkeutumistakin kärsivä) iho nauttii siitä, kun kasvovettä kerrostetaan useampia kertoja. Taputtele kasvovettä ihoon ensin yksi kerros ja odota muutama sekunti. Taputtele toinen kerros, ehkä kolmas ja neljäskin ja huomaa ero kokeiltuasi tätä muutaman päivän ajan. Kasvoveden kerrostaminen auttaa monella vähentämään myös mustapäitä, ja tämän olen huomannut myös itse!
Muista ihon riittävä kosteutus ja säännöllinen syväpuhdistaminen


Ihon kosteuttaminen alkaa kasvoveden käytöstä, mutta kosteusvoiteen tärkeää roolia ei ole syytä unohtaa. Kun käytät riittävästi kasvovettä puhtaalle iholle ja viimeistelet ihonhoidon kosteusvoiteella, ihon kiristely helpottaa parhaimmillaan jo parissa päivässä. Muistathan kuitenkin, että ihon hilseily ei katoa kerrostamalla kosteusvoidetta, sillä kuolleet ihosolut on myös siivottava iholta säännöllisesti. Kuivakin iho kaipaa kevyttä kuorintaa ja syväpuhdistusta säännöllisesti, jotta se pystyy vastaanottamaan kaiken kosteutuksen. 


Kokeile näitä:

  • Lavera Re-Energizing Sleeping Cream on kaikessa edullisuudessaan mainio yövoide ihon uudistamiseen ja syväkosteuttamiseen! Se yhdistää yövoiteen ja naamion ominaisuudet elvyttämällä ja uudistamalla ihoa yöaikaan niin, että aamulla heräät pehmeämmällä iholla. Hyaluronihappo ja luomu viinirypäle kosteuttavat ja silottavat ihoa tehokkaasti!

  • Mádara SOS Recharge Cream on monivuotinen suosikkini, joka toimii täydellisesti myös meikin alla! Kuivan ihon unelmavoiteeksi ristitty SOS-voide uudistaa, suojaa ja korjaa kuivuudesta oireilevaa ihoa muun muassa kehäkukan, pihlajanmarjan ja tyrnin voimin. Tämä on taattu valinta, joka ihastuttaa vuodesta toiseen!

  • BYBI Night Nutrition on kuivan, herkän ja ärtyneen ihon supersmoothie, joka kosteuttaa intensiivisesti kuivaa ihoa. A-, C- ja E-vitamiineja, antioksidantteja, keramideja ja tärkeitä rasvahappoja pursuava voide tarjoaa iholle juuri sen, mitä se tarvitsee pysyäkseen pehmeänä ja hyvinvoivana haastavan talvi-ajan yli. Lehtikaali, sitruuna, porkkana ja parsakaali ovat vain silaus siitä, mitä tämä ihana proteiiniyövoide sisältää! Totea teho ja tykästy!

Vinkki: Kokeile sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon pari tippaa öljyä tai taputtele öljyä pari tippaa iholle kasvovoiteen jälkeen - tämä lukitsee kosteuden iholle ja auttaa ihoasi pysymään pehmeämpänä pidempään. Halutessasi voit myös ottaa käyttöön kosteuttavan seerumin, joka taputellaan kasvovedestä kostealle iholle, ennen kosteusvoidetta.

Ihon säännöllisen syväpuhdistamiseen soveltuu kuivalla iholla myös savipohjainen naamio, joka ei raasta ihoa ronskein rakein. Novexpertin kermainen Detox Pink Clay -naamio on hyvä valinta myös kuivalle ja kiristelevälle iholle, sillä se ei kuivata ihoa, vaan jättää ihon pehmeäksi ja syväpuhdistetuksi, jolloin se on valmiina vastaanottamaan uuden annoksen kosteutta! 

Hyödynnä Minskan Luonnonkosmetiikan viikon tarjoukset ja päivitä ihonhoitorutiinisi talveen!


Kärsitkö sinä kuivasta ihosta talviaikaan?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!