KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VELOURMET OY / ACCA KAPPA 


Niin kauan kuin saatan muistaa, olen aina rakastanut tuoksuja. Jo ala-asteikäisenä hullaannuin tuoksuvista palasaippuoista, joita keräilin koristeeksi yksi kerrallaan saatuani tarvittavat markat kasaan. Saippuat oli toki tarkoitettu käyttöön, mutta minusta ne olivat niin kauniita, että asettelin ne kirjahyllylle koristeeksi. Joka kerta niitä tuoksuttelemalla saatoin matkata mielikuvissani jonnekin toisaalle. 


Acca Kappa - ainutlaatuisia niche-tuoksuja luontoa kunnioittaen 


Siitä tulee kohta kuluneeksi 8 vuotta, kun löysin Acca Kappan, italialaisen brändin, joka kaikessa ylellisyydessään sai minut täysin pauloihinsa. Kun tuotteet tulivat muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin saataville Suomeen, olin yhteydessä maahantuojaan. Oli kuin se pikkutyttö sisälläni olisi herännyt uudelleen, kun intouduin nuuhkimaan toinen toistaan koukuttavampia tuoksuja vuosien tauon jälkeen. Muistin heti, miksi brändiin alunperin hullaannuin: vanilja, myski, jasmiini ja muut rakastamani tuoksunuotit sekoittuvat täysin uniikkeihin, viehkeisiin yhdistelmiin. Nuo tuoksut ovat syntyneet Italian Trevisossa, paikassa, jossa Acca Kappan tarina sai alkunsa jo vuonna 1869. 
Acca Kappa White Moss - sarjan suosituin tuoksu


Acca Kappa on perheyritys. Se on ollut Krüllin perheen johtama alkuajoiltaan saakka. Tänäkin päivänä Acca Kappan toimintaa ohjaavat käsityöperinteet ja rakkaus luontoa kohtaan. Näiden lisäksi Acca Kappa vaalii aitoutta ja autenttisuutta, mikä tulee ilmi paitsi tuoksuissa, myös tuotteiden puoleensavetävänä eleganssina. Kun etsii jotain uniikkia ja erilaista, Acca Kappaan on helppo rakastua.

Acca Kappan suosituin tuoksu, White Moss, lumoaa kevyiden, raikkaiden ja myskisten tuoksujen ystävät  helposti. Se oli myös ensimmäinen tuote, jonka kautta Acca Kappan löysin. Tuoksuna White Moss on sensuellilla tavalla raikas, johon puiset nuotit tuovat juuri sopivasti mystisyyttä. Tuoksussa on myös puuterisuutta: Se kuin kevyt harso, joka laskeutuu pehmeästi kantajansa ylle. Raikas mutta makea, keveä mutta pysäyttävä - sitä on White Moss.
Tällä hetkellä käytössäni on Acca Kappan White Moss -linjasta mm. nestemäinen White Moss Hand Wash -käsisaippua sekä White Moss Body Lotion -vartalovoide. E-, C- ja B5 -vitamiineilla rikastettuun vartalovoiteeseen on helppo ihastua ylellisen White Moss -tuoksun ansiosta ja sen sopivan kermaisen koostumuksen vuoksi. Näin ollen se kosteuttaa kuivan talvi-ihonkin mutta jättää ihon sileäksi ja pehmeäksi ilman tahmaisuutta. Vartalovoide ei sisällä parabeeneja, geenimuunneltuja organismeja tai vaseliinia.

Annan ääneni myös Acca Kappan riittoisille ja helppokäyttöisille pumppupulloille, jotka asettuvat kylpyhuoneeseen kauniisti. Ei ihme, että White Moss -linja on useissa luksushotelleissakin käytössä, sillä tuotteet luovat ehdottomasti spa-tunnelmaa - myös kotiin! Tuoksu on myös unisex, joten se sopii sekä miehelle että naiselle. White Moss -deodorant stick on itse asiassa yksi sarjan myydyimpiä tuotteita, sillä se on alumiiniton ja alkoholiton. 
Acca Kappa suihkugeelit ja nestesaippuat 


Suihkugeelit ja nestesaippuat ovat Acca Kappalta omia ehdottomia suosikkejani. Käsienpesu saa ihan uuden ulottuvuuden kauniin ja hyväntuoksuisen nestesaippuan myötä, jossa on myös hoitavia ominaisuuksia. Acca Kappan White Moss -nestesaippua on täysin kasvipohjainen ja sopii käyttöön useammankin kerran päivässä, sillä se rauhoittaa myös punoittavaa ja helposti halkeilevaa käsien ihoa. Lisäksi positiivista on ehdottomasti se, että saippuat ja suihkugeelit on valmistettu ilman parabeeneja, petrolaatteja, SLS:a, kemikaalisia antioksidantteja tai geenimuunneltuja organismeja. Tuotteita voi siis käyttää arjessa hyvillä mielin!

Omaan makuuni Acca Kappan autenttiset tuoksut ovat myös juuri sopivan vahvuisia. Tämä on migreeniherkälle tärkeää, sillä itse en kestä äärimmäisen vahvoja tuoksuja. Acca Kappan tuoksuissa viehättää juuri niiden vienous ja pehmeys. Siinä missä White Moss on tuoksuna pehmeän puuterinen ja raikas, Mandarin & Green Tea tuo suihkuhetkiin pirskahtelevaa raikkautta, jota mehukkaan mandariinisessa tuoksussa pehmentää vihreä tee. Jokaisessa tuoksussa on oma taikansa, mikä vetää puoleensa. 
Acca Kappa Sakura Tokyo - kirsikankukkien huumaa


Acca Kappan tuoksuvalikoima on kuin aikuisen karkkikauppa. Jokainen tuoksu on viilattu pienintäkin vivahdetta myöten ainutlaatuiseksi ja jokaiselta tuoksulta löytyy oma tarinansa. Koska tuoksut eivät ole massatuoksuja, niiden avulla on myös helppo tuntea olonsa ainutlaatuiseksi ja erottua joukosta. 

Vuosia sitten omistin White Moss -tuoksun, nyt valitsin maahantuojan valikoimasta Sakura Tokyo Edp:n 15ml käsilaukkukoossa, jota on myös helppo kuljettaa mukana. Tuoksu tulvii kirsikankukkien huumaa, jonka pyörteisiin ruusu, lumme ja freesia pehmeästi sekoittuvat. Ensituoksussa on myös nerolia, jota tuoksuna rakastan. 

Pohjatuoksu muistuttaa maahantuojan kuvauksen mukaisesti "puuteripilvihattaraa", joka koostuu heliotroopista, santelipuusta ja miedosta myskistä. Acca Kappa Sakura Tokyo on siis raikas mutta viehättävä, naisellinen ja pehmeä tuoksu, joka kaappaa mukaansa helposti! 
Niche-tuoksut ovat parfyymien aatelistoa


Acca Kappan tuoksut ovat kaikki niche-tuoksuja. Niche-tuoksut ovat eksklusiivia, uniikkeja ja omaperäisiä, eikä niitä ole saatavilla joka kadunkulmassa. Siksi niitä kuvaillaan yleensä parfyymimaailman todelliseksi aatelistoksi. 

Niche-tuoksujen valmistukseen käytetään aina vain parhaita mahdollisia luonnon raaka-aineita eikä tuoksuja koskaan valmisteta massoittain muotivirtauksia seuraten. Niiden keulakuvina ei myöskään näe julkisuuden henkilöitä, sillä niche-tuoksuissa tärkeintä on tuoksu itsessään - eikä sitä koskaan myydä keulakuva edellä. Tuoksuilla on myös aina oma tarinansa, joka syntyy parfymöörin ammentaman inspiraation kautta. Suurin osa Niche-tuoksuista tulee Ranskasta tai Italiasta. 

Acca Kappan niche-tuoksujen hinta on alkaen 28 euroa (15ml suihkepullo). 

Parfyymien, suihkugeelien, vartalovoiteiden ja nestesaippuoiden lisäksi löydät Acca Kappan lumoavasta valikoimasta muun muassa hurmaavat palasaippuat, tuoksukynttilät (myös White Moss), deodorantit, parranajoon soveltuvat tuotteet, käsivoiteet, käsidesit ja laadukkaat hiustenhoitotuotteet. 

Kurkkaa myös ihastuttavat lahjasetit joulua ajatellen!

Mainittava on myös, että Acca Kappa on jyrkästi eläinkokeita vastaan. Tuotteet eivät sisällä ympäristöä ja vesistöjä rasittavia mikromuoveja tai haitallisia ftalaatteja, ja ne on dermatologisesti testattu.

Mikäli siis kaipaat arkeesi mieleenpainuvia, lumoavia ja uniikkeja tuoksuja, tarkista lähin jälleenmyyjäsi täältä. Jos et löydä haluamaasi tuotetta jälleenmyyjiltä, onnistuu tilaaminen myös maahantuojan Velourmet Oy:n kautta suoraan.

Osallistu myös 50€ lahjakortin arvontaan Instagramissa sekä maahantuojan sivuilla täällä!


Joko Acca Kappa on sinulle tuttu? Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!