KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - FIINI NATURALLY Kuulun niihin ihmisiin, joilla on viha-rakkaussuhde siivoamiseen. Rakastan sitä, kun kotona on puhdasta. Siivoaminen myös kummasti helpottaa stressiä, kun alkaa jynssäilemään pintoja kuulokkeet korvilla. Sitten on niitä päiviä, kun pelkkä ajatus pyykkien viikkaamisesta uuvuttaa ja tyydyn innottomana siirtelemään puhdasta pyykkivuorta paikasta toiseen. Tai kun päätän jättää imurin paikoilleen, pysytellä sohvalla ja ruokita itseäni jollain vähemmän terveellisellä. Niin, elämä on valintoja.


Fiini Naturallyn luonnolliset siivoustuotteet ja pyykkietikat 


Kun kesällä vihdoin tutustuin minua jo pitkään kiinnostaneeseen pohjanmaalaiseen luonnonkosmetiikkabrändiin nimeltä Fiini Naturally (postaus täällä), olin varsin tohkeissani. En ainoastaan pohjanmaalaisten juurieni vuoksi, vaan siksi, että löysin sarjasta aivan järjettömän hyviä tuotteita. 

Lumouduin unelmanpehmeästä Mustaherukka Puhdistusbalmista, joka poistaa vaivatta vedenkestävänkin ripsivärin jättäen ihon sileäksi ja tahmattomaksi. Jäin myös lopulta koukkuun Kaura-kamomilla hoitoveteen, jota päädyin ostamaan uuden pullollisen heti edellisen loputtua. Fiinillä on loistavat kasvovedet, joissa on ihastuttavan lyhyet INCI-listat täynnä ehtaa tavaraa. Jos kyseenalaistat hinnan, ota huomioon, että näissä kotimaisissa ja täysin luonnonmukaisissa kasvovesissä ei ole käytetty lainkaan vettä. Toinen kasvovesistä pohjautuu ruusuveteen ja toinen kamomillaveteen. Kolmannen kasvoveden pohja rakentuu rosmariinivedelle. Näissä ei siis maksa turhasta. 
Hyvältä tuoksuva pyykkietikka korvaa huuhteluaineen ja tekee pyykinpesusta ekologisempaa


Viime aikoina olen innolla testaillut Fiinin kodinsiivoustuotteita, mikä on kieltämättä antanut sopivaa kipinää siivoamiseen. Vaikka markkinoilta löytyy tätä nykyä jos jonkinmoista pyykkietikkaa, Fiini on onnistunut siinäkin kehittämään jotain erilaista. Valikoimasta löytyy nimittäin niinkin ihanat pyykkietikat kuin Hedelmäinen pyykkietikka, Puuvilla ja Salainen puutarha! Jos olet tähän saakka karttanut pyykkietikan käyttöä peläten etikkamaista jälkituoksua, nyt viimeistään voit heittää sen huolen roskakoriin - nämä nimittäin saavat pyykin tuoksumaan entistä paremmalta ja mikä parasta, täysin luonnollisesti! 

Pyykkietikka on ekologisempi vaihtoehto perinteiselle huuhteluaineelle. Sitä annostellaan huuhteluainelokeroon samaan tapaan kuin huuhteluainetta. Jos on tottunut lorauttamaan huuhteluainetta reippaammin, Fiinin pyykkietikan kanssa vähempikin riittää. Mitat ovat ruokalusikallisia, mutta itse käytän annosteluun usein korkkia. Kun pyykki tulee koneesta, se on pehmeää eikä etikkamaista vivahdetta tarvitse pelätä. Pyykkietikka poistaa pesuainejäämät niin tekstiileistä kuin koneesta.
Puuvilla pyykkietikka, Salainen Puutarha pyykkietikka ja Hedelmäinen pyykkietikka


Olen käyttänyt Fiinin Puuvilla pyykkietikkaa lakanoita ja pyyhkeitä pestäessä. Tiedän, että huuhteluainetta ei välttämättä tarvitsisi pyyhkeiden kanssa, mutta itse tykkään siitä, että pyykkiin jää lempeä jälkituoksu, mutta kuitenkin todella mieto sellainen. Fiinin Pyykkietikoissa tuoksu on juuri sopiva eikä altista migreenille pahoinakaan päivinä. Suoraan pullosta haistaessa tuoksu on tietenkin tymäkämpi, mutta pyykkiin se jättää ainoastaan lempeän vivahteen.

Siinä missä Puuvilla pyykkietikka tuoksuu pumpulimaisen puhtaalta, omaa Salainen puutarha pyykkietikka mystisen kukkaisen vivahteen. Jos omistaa useamman pyykkietikkapullollisen, voi Salainen puutarha pyykkietikkaa käyttää esimerkiksi yövaatteiden ja alusvaatteiden pesun yhteydessä. Yhtä lailla se sopii lakanoidenkin pesun kanssa tai minkä tahansa vaatteiden, sillä se auttaa säilyttämään värit kirkkaina ja poistaa tekstiileistä epämiellyttävät hajut. Samalla se vähentää vaatteiden nukkaantumista ja sähköisyyttä.

Hedelmäinen pyykkietikka on kuin pirskahtelevan raikas tuoremehu, josta löytyy useampaa hedelmää. Pyykkietikka koostuu Fiinin kaikkien pyykkietikoiden tapaan suomalaisesta käymismenetelmällä valmistetusta väkiviinaetikasta sekä tuoksuöljystä. Pyykkietikat ovat biohajoavia ja ekologisia. Siksi niitä on ilo käyttää huuhteluaineen sijaan. Lempeisiin tuoksuihin jää myös oikeasti koukkuun, kun löytää omansa! 

Huomion arvoista on myös se, että pyykkietikka sopii mainiosti myös herkille materiaaleille, kuten villalle ja pellavalle tai urheiluvaatteille ja elastaania sisältäville trikootekstiileille, joille tavallinen huuhteluaine ei usein sovi. Kaikki Fiini Naturally pyykkietikat valmistetaan Pohjanmaalla Fiinin omassa tehtaassa. 
Luonnollinen siivoussuihke ja ekologinen siivoussaippua 


Fiinin valikoima luonnollisista raaka-aineista valmistettujen siivoustuotteiden suhteen on ihastuttavan monipuolinen. Keittiösuihkeista voi valita mieluisan tuoksun perusteella, tykkääpä sitten enemmän sitruksisesta tuoksusta tai rosmariinin vivahteesta keittiötasoillaan. Itse päädyin sitruunaan sen raikkauden ansiosta. Tällä lähtee tehokkaasti tahrat keittiön tasoilta ja puhdasta tulee! 

Siivoussuihkeissa päästin piparminttu-hullaantumiseni valloilleen. Rakastan piparmintun raikasta tuoksua ja olen sitä hehkuttanut myös esimerkiksi kasvovesissä. Nyt pääsen suihkauttelemaan piparmintun tuoksua sinne tänne kodin siivouksen yhteydessä, sillä Fiiniltä löytyy Piparminttu siivoussuihke, joka vastaa täydellisesti odotuksia! 100% luonnollinen ja vegaaninen tuote jättää jälkeensä juuri sellaisen raikkaan tuoksun, miltä haluankin kotini tuoksuvan siivouksen jälkeen. Taidanpa jossain vaiheessa innostua hankkimaan myös Piparminttu imurointipuuterin.

En ole myöskään lainkaan yllättynyt siitä, että Piparminttu siivoussaippua on ehtinyt kahmia tänä vuonna jo kaksi Beauty Awards Shortlist -palkintoa. Tuote on nimittäin luonnollisena ja biohajoavana aivan älyttömän kätevä kaikkeen kodin puhdistukseen! Saippuaa voi hieroa suoraan kosteaan rättiin tai vuolla esimerkiksi kuorimaveitsellä muutaman lastun suihkepulloon ja antaa liota lämpimään veteen. Näin pystyt valmistamaan itsellesi oman siivoussuihkeen helposti!

Fiinin siivoussaippuat sopivat muun muassa kaakeleille, teräkselle, lasille, muoville, wc-kalusteille, lieden ja uunin puhdistukseen sekä myös puupintojen pyyhkimiseen ja jopa tiskaamiseen! Käyttökohteiden lista on siis varsin monipuolinen, minkä vuoksi siivoussaippua onkin hankinta, joka taatusti tulee käytettyä. Se myös irrottaa pinttynyttäkin likaa, mikä tuli todistettua hankaamalla kylpyhuoneen laattoja puhtaaksi. 

Mikäli siis vaalit kodinsiivouksessa luonnonmukaisia, biohajoavia ja ekologisia tuotteita, suosittelen lämpimästi tutustumaan Fiiniin ja aloittamaan vaikka mieleisen tuoksuisesta monipuolisesta siivoussaippuasta! Pyykkietikat varastivat myös sydämeni ja luulenpa, etten ole ainoa, jolle niin on käynyt. 


Käytätkö sinä siivoukseen luonnonmukaisia ja ekologisia tuotteita?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!