KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS 


Kesä tarjoaa monia iloitsemisen aiheita. Helteet ovat kai niitä kiistellyimpiä, ja myönnän, etten itsekään innostu yli +25°C lämpötiloista, kun hiki virtaa solkenaan tekipä mitä tahansa. On kuitenkin muutamia asioita, joita erityisesti kesässä rakastan, jos paahtavan tukalaa hellettä ei lasketa: tuoreita, kotimaisia marjoja on ihana napata mukaan kauppareissulla ja ripotella niitä osaksi aamu- ja välipaloja. Syön muutenkin paljon marjoja ympäri vuoden, mutta kesällä vieläkin enemmän. Nyt intouduin pitkästä aikaa leipomaan terveellisempiä mustikkamuffinsseja ja istahdin tuoreiden muffinssien kera parvekkeelle lempilukemisen pariin. 


Rentouttavaa lukemista ja helpot mustikkamuffinssit (keto, VHH, viljaton)


Yksi mieluisimmista ajanvietteistä on itselleni aina ollut lukeminen, jo lapsuudesta ja teini-iästä saakka. Aikuisiällä arjen oravanpyörä on kuitenkin välillä kaapannut liiaksi mukaansa ja lukeminen on jäänyt vähemmälle. Ironista onkin, että juuri niinä stressaavina tai kiireisinä kausina, jolloin sitä tulee nipistäneeksi kaikesta kivasta, olisi syytä raivata enemmän aikaa kaikelle sille, joka auttaa palautumaan, rentoutumaan ja täyttää energiavarastoja. Me Naiset, Voi Hyvin sekä Kauneus & Terveys tarjoavat lukuelämyksiä kesälläkin


Omat lempilehteni ovat jo vuosia olleet Me Naiset sekä Kauneus & Terveys, jotka kuuluvat naistenlehtien osalta pidetyimpiin varmasti monella muullakin. Me Naiset -lehden parasta antia ovat henkilöhaastattelut, jotka ovat usein syvällisempiä myös julkisuuden henkilöistä. Samalla ne muistuttavat, että julkisuuden henkilöt ovat aivan tavallisia ihmisiä siinä missä me kaikki muutkin. Sosiaalisen median luomista kiiltokuvista ja kulisseista kirjoitin vastikään myös blogiin syväluotaavamman postauksen, jonka voit lukaista täältä.

Voi Hyvin -lehti on yksi uusimmista suosikeistani, jota olen lukenut säännöllisemmin noin vuoden verran. Jo nimensä osalta se resonoi arkeeni täydellisesti. Kukapa ei haluaisi voida hyvin?
Voi Hyvin -lehdessä pidän siitä, että se pureutuu niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiin ja tarjoaa muun muassa vinkkejä mielen- ja stressinhallintaan. Kun tartun lehteen ja alan lukea sitä, huomaan hetkeksi päästäväni irti omasta arjesta ja asioista, jotka sillä hetkellä pyörivät mielessä. 

Lempeästi luonnonmukaisen Voi Hyvin -lehden artikkeleista saa myös aina uusia näkökulmia ihmissuhteisiin, ravitsemukseen, liikuntaan ja kauneuteen. Toisinaan lehti tarjoaa myös rohkaisua ja toivoa omaan tilanteeseen, kun aihe osuu tarpeeksi lähelle. Huomaankin usein lehden kanssa virittäytyväni sille levolliselle ja rauhalliselle taajuudelle, jolla haluaisin pysyä aina kun mahdollista. Siksi pidän Voi Hyvin -lehteä myös täydellisenä iltalukemisena, sillä sen parissa mieli rauhoittuu kummasti.

Kun aikoinaan etsin netin syövereistä tarjouksia lehdistä, törmäsin Lehtikuningas-sivustoon, joka tarjoaa kaikki lehdet edullisimpaan kampanjahintaan. Olenkin tilannut Lehtikuninkaan kautta omat lehteni jo usean vuoden ajan. Aloitimme myös yhteistyön neljä vuotta sitten ja sivustoa on ollut ilo tuoda blogissani esille, sillä kukapa ei haluaisi saada lempilehteään kotiin parhaalla mahdollisella tarjouksella, ilman puhelinmyynnin pelkoa. Lehtikuningas toimii juuri näin: antaa sinun valita lehden ja mieluisimman tilaajalahjan heidän sivustoltaan, mutta ei soittele perään, kun tilausjakso päättyy. Siten voit aina suunnata sivustolle uudestaan, silloin kun sinulle sopii ja napata parhaan tarjouksen.

Kurkkaa Lehtikuninkaan kesätarjoukset alkaen 1 eurolla täältä monipuolisten tilaajalahjojen kera. Valikoimasta löytyy yli 1000 erilaista lehteä, myös ulkomaisia. Voit itse päättää haluatko tilata lehden määräaikaisena vai kestotilauksena. Monesti kestotilauksena tarjoushinta on entistä edullisempi, eikä lehden kanssa joudu "naimisiin", kuten usein vitsaillaan. Kestotilauksen voi aina helposti lopettaa, kun uusi lasku tulee postitse. Itsekin tilaan monesti lehdet juuri kestotilauksena ja kun uusi tilausjakso pyörähtää käyntiin normaalihinnalla, saatan lopettaa tilauksen ja tarttua taas uuteen tarjoukseen Lehtikuninkaan kautta.


Omat suosikkini ovat:

Terveelliset mustikkamuffinssit - ilman sokeria! 


Olen Instagramin puolella kertonut "ruokaremontista", jonka aloitin maaliskuussa. Tuolloin onnistuin olemaan 1,5 kuukautta ilman sokeria ja viljoja, minkä kyllä huomasi olossa. En myöskään juonut tuolloin tippaakaan alkoholia, mikä osaltaan varmasti vaikutti kehon puhdistumiseen ja turvotuksen laskemiseen. Syynä ruokavaliokokeiluun oli vuosia jatkuneet vatsaongelmat, joista olen täällä blogissakin puhunut avoimesti. 

Irtokarkit ja sokerit ovat aina olleet heikkouteni. Voisin syödä karkkia joka ainut päivä, minkä vuoksi onkin tehnyt hyvää vieroittautua runsaasta sokerin käytöstä ja leipoa myös herkkuja, joissa ei ole lainkaan sokeria, mutta jotka silti maistuvat hyvältä! Voin vannoa, että kun sokerin käyttöä vähentää tai kun sen jättää hetkeksi kokonaan pois, alkavat sokerittomat herkutkin maistua paljon paremmilta. Näissä mustikkamuffinsseista makeutus tulee erytritolista, joka on täysin kaloriton ja luontainen makeuttaja. Sitä käytetään usein sokerin korvikkeena ja toisin kuin monella muulla makeutusaineella, erytritolilla ei ole samankaltaisia laksatiivisia vaikutuksia.

Nämä helpot ja mehevät mustikkamuffinssit sopivat siis myös VHH- ja KETO-ruokavalioon! MUSTIKKAMUFFINSSIT (VHH, KETO, VILJATON, GLUTEENITON)


Aineosat: 


100g mustikoita 

50g voita

3 munaa

1 dl erytritolia

2 dl luonnonjogurttia 

5 dl mantelijauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl psylliumia

ripaus kardemummaa

ripaus suolaa


Ohje:

Sulata voi ja vatkaa se keskenään erytritolin kanssa. Riko joukkoon munat ja lisää luonnonjogurtti. Itse käytän tässä vaiheessa vielä sähkövatkainta, mutta sitä ei välttämättä munien ja jogurtin lisäämisen kohdalla enää tarvita, kunhan seoksesta tulee tasainen. 

Lopuksi lisää joukkoon kaikki kuivat ainekset, eli leivinjauhe, psyllium, suola, kardemumma ja mantelijauhot. Nämä voi sekoittaa ensin keskenään erillisessä astiassa tai lisätä joukkoon yksitellen aina väliin sekoittaen, kuten itse teen. 

Viimeisenä taikinan joukkoon kipataan mustikat. Varo sekoittamasta tässä vaiheessa liian rajulla kädellä, jotta koko taikina ei värjäydy tasaisen violetiksi mustikoiden myötä, kuten itse epähuomiossa tein ensimmäisellä kerralla. Tässä taikinassa käytin jäisiä kotimaisia mustikoita, muut mustikat ovat vain kuvausrekvisiittaa. 

Paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia, anna hetki jäähtyä ja nauti!


Tällä kertaa tein taikinasta noin 12 muffinssia, sillä edellisellä kerralla muffinssit turposivat yli vuoistaan. Ensi kerralla taidan kuitenkin annostella taikinan noin 10 muffinssivuokaan, jotta muffinsseista tulee vielä hieman isompia.

Jos siis havittelet meheviä ja kosteita mustikkamuffinsseja, testaapa reseptiä ja kerro, mitä tykkäsit! 


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!