KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VIESO FINLAND 


Usein painotetaan, että kauniin meikin salaisuus on hyvinvoiva iho. Ei siis liene yllätys, että hiustenhoidossa kaikki lähtee hiuspohjasta. Päänahkaa tulisi yhtä lailla kohdella lempeydellä ja oikeanlaisilla tuotteilla, sillä kun hiuspohja voi hyvin, myös hiukset kasvavat terveinä ja kauniina. Hiuspohjassa siis sijaitsee kirjaimellisesti kaiken juuret.

Kuinka moni kuitenkaan uskaltaa myöntää hiuspohjan hoidon unohtuvan siihen saakka, kunnes se alkaa jollain tapaa oireilla? Tässä kohtaa nostan oman käteni nolostuneena ylös. Olen se, joka puhuu jatkuvasti siitä, miten tärkeät omat hiukseni minulle ovat ja kuinka panostan laadukkaisiin hiustenhoitotuotteisiin. Silti hiuspohja oli vuosia se, joka jäi surullisen vähälle huomiolle, ollen jopa itsestäänselvyys - mutta ei enää.Hiuspohja reagoi stressiin, ruokavalioon ja vuodenaikojen vaihteluihin


Siinä missä silmänalusille heijastuu raadollisen rehellisesti valvotut yöt ja liian suolaiset syömiset, hiustenhoidossa se on hiuspohja, joka kertoo, mitä todella kuuluu. Kun reilu 5 vuotta sitten erosin vaikeasta parisuhteesta, hiuspohjani oireili järkyttävän paljon. En olisi itse sitä edes ymmärtänyt, ellei kampaajani olisi sitä tuonut esille. Päänahkani oli kuiva, kutiseva ja se hilseili. Raavin sitä jatkuvasti. Kampaajalla hiuspohja sai värjäämisen yhteydessä kevyen kuorinnan, mutta muuten en juuri hoitanut sitä kotioloissa millään tavalla. Shampoot ja hoitoaineet valitsin sen mukaan, mitä hiuksilleni halusin (kiiltoa, silotusta ja kosteutta). Päänahkaa en kuitenkaan huomioinut, se vain oli. 

Todellisuudessa hiuspohjaa tulisi hoitaa siinä missä vartalon ja kasvojenkin ihoa. Vaikka moni, itseni mukaanlukien, valitsee usein shampoon ja hoitoaineen hiusten kunnon mukaan, hiusalan ammattilaiset neuvovat, että shampoo tulisi valita aina päänahkaa kuunnellen ja hoitoaine hiusten mukaan. Jos siis päänahka on kuiva ja kutiseva, shampoon olisi hyvä olla rauhoittava. Hoitoaineen voi puolestaan valita väriä ylläpitäväksi, silottavaksi tai mitä muuta hiuksilleen kaipaakaan. Shampoon valinnassa tulisi kuitenkin aina ottaa ensisijaisesti hiuspohja huomioon.
Apu kuivaan ja kutisevaan päänahkaan - kuoritko hiuspohjaa?


Säännöllistä kuorintaa ei suotta pidetä avaimena kauniiseen ihoon. Kasvojen ja vartalon suhteen ihoa suositellaan kuorimaan noin kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa ihotyypistä riippuen. Tämä siksi, että iholta saadaan siivottua sille kertynyt kuollut ihosolukko. Jos ihoa ei koskaan kuori, se alkaa muuttua sameaksi, harmaaksi ja elottomaksi. Vartalon iholla kuorinnan unohtaminen näkyy hyvin monesti hilseilevänä ihona, johon ei imeydy mikään vartalovoide. Mutta kuinka moni kuorii hiuspohjansa säännöllisesti? Voisin väittää, että liian harva.

Hiuspohjan kuorinta on yksi oleellisimmista asioista hiustenhoidossa. Jos päänahkaa ei koskaan kuori, voi hiuspohjaan kertynyt kuollut ihosolukko ja tali aiheuttaa paitsi kutinaa ja hilseilyä, myös tulehduksia ja tukkeutuneita hiustuppia, mikä taas saattaa johtaa hiustenlähtöön. Tästä syystä hiuspohja olisi syytä kuoria säännöllisesti.
Hiuspohjan kuorinta voi helpottaa päänahan kutinaa ja tuoda ilmavuutta hiuksiin


Kun hiuspohja on lievästi ärtynyt, kuiva ja kutiseva, voi oireisiin saada nopeastikin helpotusta hiuspohjan kuorimisella. Kuorinnan voi tehdä parin kolmen viikon välein tai kerran kuussa. Kuitenkin jo yhden kerran jälkeen voi huomata kutinan rauhoittuvan ja hiuspohjan tuntuvan selkeästi raikkaammalta. Ero näkyy usein myös hiuksissa, jotka saavat kuohkeutta. 
Näillä kolmella tuotteella saat hiuspohjasta hyvinvoivan ja raikkaan


Kun viime kesänä löysin ranskalaisen Vieso-hiustenhoitosarjan, toi sarja uutta intoa hiustenhoitorutiineihin. Se ihastutti paitsi vehreillä purkeillaan, myös puhtailla ja luonnonmukaisemmilla raaka-aineillaan, joista on karsittu synteettiset hajusteet, parabeenit, silikonit, mineraaliöljyt ja sulfaatit. Vaikka bloggaajapiireissä on tuttua se, että innostus tuotteista saattaa hiipua ja muita tuotteita tulee tilalle, tällä kertaa on käynyt päinvastoin: Vieso on edelleen käytössäni viikosta toiseen ja jos minun pitäisi nimetä kaikkien aikojen suosikki shampoo ja hoitoaine, valintani olisi Vieso! Argan Oil Extreme Repair shampoolla  ja hoitoaineella saan omista hiuksistani oikeat unelmahiukset: pehmeät, kiiltävät ja helposti käsiteltävät. Sellaiset, kun haluankin niiden olevan!

Hiljattain olen ottanut käyttöön myös hiuspohjan hoitoon soveltuvat tuotteet. Viesolta niihin kuuluvat hiuspohjan kuorintavoidehiuspohjaa kosteuttava seerumi ja hiuspohjaa tasapainottava suihke. Tällä kolmikolla saa hiuspohjan tuntumaan hyvinvoivalta ja raikkaalta!
Vieso Perilla Frutescens Cuticle Removing Lotion - hiuspohjaa kuoriva ja hoitava voide


Vieson tuotteet ovat suurelta osin vegaanisia ja niissä suositaan luomulaatuisia kasviuutteita. Luonnonkosmetiikan sertifikaattia brändiltä ei löydy (GMP- ja FDA-sertifioinnit kylläkin), mutta INCI-listat osoittavat, että brändin tuotteet ovat hyvin pitkälti luonnonmukaisia sekä hellävaraisia niin hiuksille kuin hiuspohjalle.

Hiuspohjan hoitoon sarjasta löytyy Perilla Frutescens -kuorintavoide, joka pohjautuu veripeippi-uutteeseen. Veripeippi on muun muassa hiusten kasvua aktivoiva. Kuorintavoide hellii hiuspohjaa myös sitrushedelmäuutteen rentouttavalla vaikutuksella, syväkosteuttavalla hyaluronihapolla sekä viinirypäleensiemenuutteella. Raikkautta kokonaisuuteen tuo rantaminttu (Mentha Arvensis Leaf Oil), joka jättää ihanan tunteen hiuspohjaan! 

Kuorintavoide on helppo levittää shampoopesun jälkeen hiuspohjaan sen kapean levityskärjen ansiosta. Kun voide on levitetty jakauksittain, voi hiuspohjaa hieroa muutaman minuutin, mikä tehostaa tuotteen vaikutusta. Sen jälkeen voi levittää normaalisti hoitoaineen ja huuhdella sen samaan aikaan pois hiuksista yhdessä kuorintavoiteen kanssa. Vieson kuorinta ei sisällä rakeita, joten se on lempeä hiuspohjalle.
Vieso Honey Nourishing Serum - kosteuttava seerumi hiuksille ja hiuspohjalle


Viesolta löytyy hiuspohjan hoitoon neljä erilaista uutetta, jotka ovat kaikki saatavilla kauniissa pakkauksissa. (Jaksan edelleen ihastella sitä, miten Vieson tuotteet voivatkaan näyttää niin kauniilta!) Kuivan ja kutisevan hiuspohjan hoitoon Vieso suosittelee Honey Nourishing Essence -uutetta, joka sisältää vain viittä eri aineosaa: Pääraaka-aineina toimivat hunaja, bulgarialainen ruusuöljy, sheavoin öljy sekä appelsiininkuoriöljy. Tuote ei sisällä säilöntäaineita.

Pidän siitä, että Vieson tuotteissa on kaikissa ihanan lempeät ja luonnolliset tuoksut, sillä tuotteet eivät sisällä synteettisiä hajusteita. Oma migreeniherkkä pääni ei oikeastaan enää edes siedä kovin vahvoja tuoksuja, varsinkaan, jos ne ovat synteettisiä. Luonnollisista tuoksuista kuitenkin nautin, sillä en myöskään voi sanoa metsästäväni täysin hajusteettomia tuotteita.

Vieson Honey Nourishing Essence -uutteessa on mieto hunajaisen ruusuinen tuoksu. Hiuspohjaan jätettävä uute on helppo levittää hiuspohjaan, sillä mukana tuleva kuminen levityspää on helppo kiinnittää aina uuden uutepullon päähän. Tämänkin tuotteen kanssa hiuspohjalle voi antaa kevyen hieronnan. Se korjaa, ravitsee ja hoivaa huonokuntoista hiuspohjaa, antaen sille aimo annoksen kosteutusta. Juuri sitä oma hiuspohjani on tähän aikaan vuodesta kaivannutkin kaiken koronastressin keskellä!
Vieso Perilla Frutescens Scalp Relaxing Essence - tasapainottava ja raikastava suihke hiuspohjalle


Viimeisimpänä hiuspohjaan lisätään Vieso Perilla Frutescens Scalp Relaxing Essence, ihanan raikastava suihke, joka suihkautetaan suoraan hiuspohjaan. Tästä suihkeesta on tullut tämän kolmikon suosikkini, sillä suihke tuo mieleen kylpylöissä olevan turkkilaisen saunan rentouttavan tuoksun! Sen vuoksi se onkin täydellinen sinetti Vieson tuotteilla toteutettavalle hiuspohjan hoitohetkelle. 

Tämä tasapainottava suihke sopii herkälle, kutisevalle ja kuivalle hiuspohjalle ja sitä voi hyödyntää myös kuorintojen välissä. Itse olenkin välillä suihkautellut tätä hiuspohjaan iltaisin, kun olen kaivannut hiuspohjaan virkistystä ja kutinan lievitystä. Tuntuu, että se lievittää myös kireästä päänahasta johtuvaa päänsärkyä, mikä johtunee raikkaan minttuisesta ja viilentävästä tuoksusta. 

Kuten Vieson kuorintavoide, suihke on rikastettu veripeippi-uutteella ja rantamintulla, sisältäen myös hyaluronihappoa ja appelsiininkuoriöljyä. Rauhoittavaa vaikutusta lisää myös allantoiini, jota käytetään hyvin usein ihonhoidossakin rauhoittavissa kuivan ja herkän ihon tuotteissa. Ehdottomasti siis tutustumisen arvoinen tuote, jos kärsit päänahan kutinasta ja kuivuudesta!

Kaikki kolme tuotetta löydät Vieson omasta verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä kampaamoista.


Onko muita, joilla hiuspohjan kuorinta on jäänyt unohduksiin? Oireileeko sinun päänahkasi esimerkiksi stressistä?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!