KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VIESO FINLAND


Toisinaan silmiin osuu tuotteita, joiden ulkoiseen olemukseen ihastuu ensisilmäyksellä. Näin kävi ranskalaisen Vieso-hiustenhoitosarjan osalta, jonka vehreä olemus kauniisti kirjailluilla lehtikuvioilla herätti heti huomioni ja innosti tutkimaan sarjan taustoja tarkemmin. En muistanut kuulleeni sarjasta kertaakaan aiemmin, ja iskulause kemikaalikuorman vähentämisestä sai lukemaan pidemmälle siitä, kuinka tuotteiden sisällössä suositaan puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita - ilman synteettisiä hajusteita, parabeeneja, silikoneja, mineraaliöljyjä tai sulfaatteja.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun suurelta osin vegaanisten ja luomulaatuisia kasviuutteita sisältävien tuotteiden tuoksujen kuvailtiin olevan eteerisistä öljyistä, kuten laventelista, ruususta, sypressistä, marokkolaisesta arganöljystä, appelsiinista tai ylang-ylangista, pysähdyin ja tiesin: Tälle sarjalle haluan antaa mahdollisuuden.


Vieso - innostavaa hiustenhoitoa lumoavilla koostumuksilla


Kun bloggaajana on toiminut jo 7 vuotta, tuotelähetysten vastaanottaminen ei välttämättä enää herätä sitä alkuaikojen "lapsi karkkikaupassa" -tunnetilaa, kun tuotteet kuuluvat osaksi työtäni. Vieson purkkeja laatikosta nostellessani koin kuitenkin sen ilon, kun katselin tuotteita käsissäni: Purkit olivat niin kauniita ja kaikkea muuta kuin sellaisia perinteisiä, jopa hieman tylsähköjä hiustenhoitotuotteita, jotka eivät herätä mitään sen kummempia tunteita. Näiden vehreyteen sen sijaan rakastuin. Tuotteet olivat jopa kauniimpia kuin kuvissa.




Siinä missä ihonhoidossa on helppo inspiroitua erilaisista koostumuksista, hiustenhoito tuntuu monessa kohtaa noudattavan samaa kaavaa. Itse ainakin koen, että on vaikea löytää muista erottuvia tuotteita. Hiustenhoito on enemmänkin sitä, ettei edes jaksa etsiä uutta, koska mitä sitä hyvää vaihtamaan, jos on jo löytänyt toimivat tuotteet. Olen kai sitten kuitenkin lopulta sen verran elämyshakuinen, että siinä missä kaipaan ihonhoitoon ja arkeen välillä vaihtelua, on hiustenhoidossakin välillä kiva kokeilla jotain uutta ja tarttua johonkin muuhun kuin perinteiseen hiuslakkapulloon, jota on käyttänyt iät ajat.

Vieso onkin saanut minut innostumaan hiustenhoidosta aivan uudella tapaa pitkästä aikaa. En edes muista, milloin olisin viimeksi blogissa intoillut uusista hiustenhoitotuotteista näin paljon. Tietenkin minulla on omat luottotuotteeni, joita olen tuonut blogissa esille vuosien mittaan moneen kertaan, mutta uudet ihastukset ovat usein olleet samojen sarjojen uutuuksia tai uudistuneita tuotteita. Vieso on kuitenkin minulle täysin uusi sarja, joka on onnistunut lumoamaan koostumuksillaan täysin!




Ylang-Ylang Essence Smoother - mielen rauhoittava ja hiuksia ravitseva hoitosuihke


Kerroin jo postauksen alussa, että Vieso suosii koostumuksissa puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita. Tämä on asia, joka purkkien kauneuden lisäksi tietenkin miellyttää. Vaikka sarja ei ole 100% luonnonkosmetiikkaa, voin kertoa, että raaka-ainelistat näyttävät todella hyvältä. Esimerkiksi yksi ylivoimaisista suosikkituotteistani, Ylang-Ylang Essence Smoother hoitosuihke, sisältää tasan 10 raaka-ainetta: vesi, ylang-ylang-öljy, viinirypäleensiemenöljy, sheavoi, palsamipelargonin kukkaisöljy, hyaluronihappo, laventeliöljy, betaiini, appelsiiniöljy sekä phenoxyethanol.

Viimeisimpänä mainittua fenoksietanolia käytetään usein kosmetiikassa säilöntäaineena parabeenien sijaan. Ylang-ylang öljy taas tunnetaan viettelevän makeahkosta tuoksustaan, ja palsamipelargoni viehättää yhtä lailla tyynnyttävällä kukkaistuoksullaan. Tätä kosteuttavaa ja korjaavaa hiussuihketta on ollut ihana suihkia niin kuiviin kuin kosteisiin hiuksiin, sillä sen ihanan tuoksun lisäksi se edistää hiusten kasvua ja hiusvärin kestoa. Samalla se ravitsee kesäauringon kuivattamia hiuksia. 





Monesti, jos vastaavia kosteuttavia hoitosuihkeita suihkii liikaa, hiukset jäävät tahmeiksi tai lässähtävät helposti. Ylang-ylang hoitosuihkeen kanssa tätä ongelmaa ei ole ollut itselläni lainkaan, vaikka normaalisti en juurikaan jätettävistä hoitoainesuihkeista pidä juuri niiden raskaan koostumuksen vuoksi. Tämä on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi hoitoaineen lisänä, joten se on tarpeeksi kevyt. Se toimii loistavana freesaajana hiuksissa pesukertojen välillä - ja hei, kuinka moni hiussuihke sisältää hyaluronihappoa?

Tuote on ollut hiuksille niin loistava, että jää itselläni ehdottomasti pysyvään käyttöön. Tuoksuherkille myös tiedoksi, että tässä on todella mieto ja rauhoittava ylang-ylangin tuoksu. Edes migreeniherkkänä se ei mielestäni jää vaivaavasti leijumaan, vaan laskeutuu pehmeänä ja huomaamattomana huntuna hiuksiin. Tuotteen löytää verkkokaupasta täältä


Arganöljyä sisältävä shampoo ja hoitoaine hiusten hellävaraiseen puhdistukseen


Koska hiukseni ovat paksut ja kuivahkot, mutta kuitenkin helposti pörrööntyvät, kaipaan niille ensisijaisesti kosteutusta, siloisuutta, mutta kuitenkin keveyttä. Vieson Argan Oil Extreme Repair shampoo ja hoitoaine kuulostivat "extreme" sanan perusteella omiin korviini liian latistavilta, joten kun sain ne tuotepaketissa, olin alkuun epäileväinen, josko ne olisivat kuitenkaan paras valinta. Itse olisin nimittäin valinnut Vieson tuotevalikoimasta ravitsevan ja proteiinipitoisen Honey Nourishing shampoon (joka muuten ei ole vegaaninen sisältämänsä hunajauutteen vuoksi, toisin kuin suurin osa Vieson muista tuotteista).

Onneksi tässä kohtaa maahantuoja oli arvioinut Argan Oil -linjan shampoon ja hoitoaineen sopivan kuiville ja karheille hiuksilleni paremmin, kun kerroin niiden kaipaavan pehmeyttä ja sileyttä. Tämä pari on nimittäin toiminut hiuksillani aivan täydellisesti! Molemmat tuotteet ovat vegaanisia ja ravitsevat hiuksia arganöljyn lisäksi A- ja E-vitamiinein. Tuoksu on arganöljylle ominaisesti pehmeän pähkinäinen, hieman makeahko. 




Vaikka Vieson shampoot eivät sulfaatteja sisälläkään, vaahtoaa ainakin Argan -linjan shampoo hiuksissa todella kivasti. Yhtä lailla Argan Oil Extreme Repair hoitoaine tekee silikonittomuudestaan huolimatta hiuksista sileät ja pehmeät. Se korjaa kuivia ja haarottuneita latvoja ja kosteuttaa hiuksia syvältä. 

400ml pumppupulloiksi tuotteiden hinnat ovat yllättävän edulliset, koska kyseessä on ikäänkuin tuplakoko. Jos 28 eurolla saa riittoisan pumppupullollisen laadukasta tavaraa, tarkoittaa se sitä, että perinteisessä 200ml koossa tuotteen hinnaksi jäisi vaivaiset 14 euroa. Näillä pitää siis hiuksensa tyytyväisenä pitkään!


Vieson vegaaninen lämpösuojasuihke ja muut muotoilutuotteet hiuksille


Vieson valikoima on myös muotoilutuotteiden osalta ihastuttavan monipuolinen. Monesti luonnollisemmissa sarjoissa tarjolla on vain pari hassua tuotetta, jotka harvoin edes toimivat kuten pitää - näin olen ainakin itse joutunut valitettavan monesti toteamaan. Siksi en moniakaan luonnollisempia muotoilutuotteita käytä, vaikka shampoista ja hoitoaineista olen toimivia vaihtoehtoja löytänytkin. 

Ylang-ylang hoitosuihkeen lisäksi olen kuitenkin löytänyt Viesolta myös todella toimivan lämpösuojasuihkeen, jota olen ilolla käyttänyt niin suoristusraudan kuin kihartamisen alle. Vegaanisen Aurora Shiny Heat Resistant Sprayn raaka-aineista löytyy heti veden jälkeen keratiini ja hyaluronihappo, joten tuote on samalla erittäin kätevä myös hoitosuihkeena antamansa lämpösuojan lisäksi. Se antaa hiuksiin kiiltoa ja suojaa hiuksia lämpökäsittelyn aikana 240C asti. Tuoksu on mieto ja siinä erottuu raikas appelsiini. 





Muiden muotoilutuotteiden joukosta Viesolta löytyy myös keskivahvan pidon antava Kosteuttava muotoilugeeli, joka on rikastettu C-vitamiinilla ja erinomainen myös Curly Girl -metodiin (kuten moni muistakin Vieson tuotteista). Se toimii kuivissa hiuksissa loistavana pörröisyyden poistajana ja antaa föönauksen alle kevyesti volyymia ja kuohkeutta. 

Hurricane Elastic Styling Cream muotoiluvoide sopii kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti luonnonkiharille ja permanentatuille hiuksille. Muotoiluvoiteessa on mukana myös lämpösuoja ja se tuoksuu ihanan sitruksiselta! Tämäkin tuote on hiuksille tahmaamaton ja antaa paitsi elastisuutta myös kiiltoa. 

Mikäli siis etsit luonnollisempia hiustenhoitotuotteita, jotka ovat myös vegaanisia, tuoksuvat lumoavilta ja sisältävät oikeasti hiuksille hyvää tekeviä raaka-aineita (ilman synteettisiä hajusteita, parabeeneja, silikoneja, mineraaliöljyjä tai sulfaatteja), suosittelen todellakin antamaan Viesolle mahdollisuuden! Parhaassa tapauksessa ihastut yhtä lailla kuin minä ja saat uutta intoa hiustenhoitoon! 


Vieso-hiustenhoitotuotteiden saatavuus ja arvonta Instagramissa


Viesoa maahantuo Lavande Import, jonka verkkokaupasta tuotteita voi myös kätevästi tilata. Vieso-tuotteita ei testata eläinkokein ja tuotteet ovat vegaanisia lukuunottamatta Honey-linjan tuotteita.

Instagramissa voit myös osallistua arvontaan, jossa yksi onnekas seuraaja voittaa valitsemansa shampoon ja hoitoaineen Viesolta omakseen! 


Mitäs sanotte purkkien ulkonäöstä? Onko joku teistä törmännyt Viesoon aiemmin?











Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!