Tuote pr-malli / postaus sis. *mainoslinkin

Sanotaan, että kaikista asioista koituu jotain hyvää. En ole montaakaan hyvää asiaa aikuisiän hormonaalisen aknen suhteen löytänyt, paitsi yhden: olen joutunut oikeasti tutkimaan ja perehtymään tarkemmin siihen, mitkä tuotteet ja raaka-aineet tekevät hyvää aknesta kärsivälle iholle ja mitä olisi syytä välttää. Nyt voinkin jälleen lisätä hyvää tekevien raaka-aineiden listaan yhden, nimittäin B3-vitamiinin. 

B3-vitamiinin eli niasiinin vaikutukset ihonhoidossa


Paljon puhutaan siitä, miten C-vitamiini kirkastaa aknearpia ja epätasaista ihonsävyä. A-vitamiiniakaan ei unohdeta, onhan retinoli tutkitusti yksi tehokkaimmista raaka-aineista ihonhoidossa - ellei jopa tehokkain. Retinolia löytyy vähintäänkin kaikista anti-age-maailman kuningatartuotteista, jotka uudistavat ihoa ja silottavat ryppyjä. A-vitamiini on huikean hyvä myös akneihon hoidossa, mistä tulen kirjoittamaan postauksen vielä erikseen.

Nyt on kuitenkin aika kohdistaa katseet niasiiniin eli tuttavallisemmin B3-vitamiiniin. Se on nimittäin vitamiini, joka on ehkä saattanut jossain määrin jäädä A:n ja C:n rinnalla vähän varjoon, mutta on myös anti-age-ihonhoidossa ja etenkin aknen ja rosacean hoidossa ehdoton valtti. 

B3-vitamiini tunnetaan etenkin ihoa vahvistavista ja vaalentavista vaikutuksistaan. Siksi se on erinomainen herkälle rosacea-iholle ja akneiholle, joka kärsii myös punaisista arpipilkuista. Se tasapainottaa myös talintuotantoa, joten rasvoittuvan ihon kannattaa ehdottomasti harkita edes yhden B3-vitamiinia sisältävän tuotteen sisällyttämistä ihonhoitorutiiniinsa.

Vaikka niasiinia sisältävä tuote on huippuvalinta aknen, rosacean tai ikääntyvän ihon hoitoon, ei se silti suinkaan ole pelkästään ongelmaiholle suositeltava: B3-vitamiinista hyötyvät kaikki, jotka tavoittelevat tasaisempaa ihonsävyä - oli kyse sitten maksaläiskistä, arvista tai punakasta ihosta. Yksi suosituimmista niasiinia sisältävistä tuotteista onkin ollut *The Ordinaryn 6,90 euroa maksava seerumi, joka sisältää niasiinin lisäksi myös sinkkiä. En ole itse tuotetta testannut, mutta tuote oli Ruotsin Beauty Awards 2019 -voittaja ja sitä on hehkutettu paljon myös blogeissa.


pHformula VITA B3 Mask - sinkkiä ja niasiiniamidia sisältävä rauhoittava naamio


Olen tullut hormonaalista aknea parannellessani siihen tulokseen, että B3-vitamiini on tullut ihonhoitorutiineihini jäädäkseen. Vaikka ihohuokoseni eivät koskaan ole olleet erityisen suuret, ovat ne B3-vitamiinituotteiden käytön myötä pienentyneet entisestään. Niasiinin onkin todettu kliinisesti vähentävän laajentuneita huokosia ja juonteita. Tämän väitteen taakse uskallan silmin havaittavin tuloksin asettua itsekin.

Tuote, joka on ollut mukana edesauttamassa tavoitteessa kohti tasaisempaa ihonsävyä, on pHformulan VITA B3 Mask. Sain naamion alkukeväästä pr-tilaisuudesta mukaani, kun saimme valita yhden pHformulan vitamiininaamioista. Minulle suositeltiin hormonaalisen aknen hoitoon B3 Vita Maskia, koska sen sanottiin auttavan ihoa parantumaan ja häivyttävän aknearpia. Voinkin todeta, että naamio toiminut omalla ihollani lupaustensa mukaisesti, vaikka toki käytössäni on ollut muitakin tuotteita (joita tulen edelleen blogissa tuomaan esille pala palalta). 

pHformulan ollessa farmakosmeettinen ihonhoitosarja, hyödyntävät sitä kosmetologien lisäksi myös monet ihotautilääkärit ja sairaanhoitajat. Sarja on todella suosittu kotimaassaan Espanjassa, ja sen tarjoamilla monipuolisilla hoitokokonaisuuksilla on saatu äärimmäisen hyviä tuloksia ihonhoidossa. Rauhoittavaa kosteutusta lupaavan Vita B3 Maskin kuningataraineosana toimiikin juuri niasimiiniamidi. Sen lisäksi raaka-aineista löytyy sinkkiä. Yhdessä ne tasoittavat epätasaista ihonväriä, pieniä juonteita ja vievät sameuden mennessään.

Jo 10-15 minuutin vaikutusaika riittää rauhoittamaan näppylöistä punoittavaa ihoa ja jättää jälkeensä silminnähden tasaisemman ihonsävyn. Tuote sopii myös tulehtuneelle aknelle, minkä vuoksi olenkin käyttänyt sitä aktiivisesti kerran tai kaksi viikossa. Kaiken kaikkiaan B3-vitamiini on ehdottomasti aineosa, jonka sisällyttäminen ihonhoitoon kannattaa - ainakin rosacean, aknen, ikääntyvän tai epätasaisen ihonsävyn hoidossa!


Lähimmän pHformulan tuotteita hyödyntävän kauneushoitolan löydät pHformulan sivuilta täältä

PS. Jos kärsit aknesta tai epäpuhtauksista, kurkkaa myös postaus edullisesta, huipputoimivasta täsmätuotteesta:Onko teillä kokemusta B3-vitamiinia sisältävistä tuotteista tai pHformulasta muuten?


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!