KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PANDHY'SHyaluronihappo on noussut yhdeksi suosituimmista aineosista ihonhoidossa. Vaikka kimmoisuutta ja joustavuutta ihoon tuova kollageeni ja anti-age-ihonhoidon kuningattaren kruunua pitävä retinoli pystyvät myös aikamoisiin ihmeisiin, on hyaluronihapolla on erityiskyky: se pystyy sitomaan itseensä jopa 1000-kertaisen määrän kosteutta. Ei siis ihme, että sen avulla ihon juonteita ja syviäkin uurteita saa täytettyä välittömästi.


Miksi hyaluronihappoa kannattaa hyödyntää ihonhoidossa?


Hyaluronihappo on kuivan, kosteusköyhän ja täyteläisyyttä kaipaavan ihon unelmaraaka-aine. Sen kosteutustehot ovat aivan omaa luokkaansa, ja siksi sillä saakin usein näkyviä ja jopa hämmästyttäviä tuloksia ihonhoidossa. Kuiva ja kiristelevä iho elpyy nopeasti uuteen kukoistukseensa, kun sille levittää runsaasti hyaluronihappoa sisältävää tuotetta. Yhtä lailla atooppinen iho tai pintakuiva sekaiho nauttii hyaluronihapon tuomasta rauhoittavasta kosteusboostista. Hyaluronihapon käyttö ei myöskään katso ikää, sillä sitä löytyy ihon soluväliaineesta jo omasta takaa. Mutta aivan kuten kollageeni, myös ihon oma hyaluronihapon tuotanto hidastuu ikääntymisen myötä (ja se alkaa jo 20-30-vuotiaana). Siksi iho kuivuu, veltostuu ja rypistyy. 

Miksi toiset hyaluronihappoa sisältävät tuotteet maksavat enemmän?


Koska hyaluronihappo nauttii jatkuvasta suosiostaan, on sitä sisältäviä tuotteita tarjolla paljon - melkein liikaakin. Värikästä pallomerta katsellessa saattaa jopa turhautua. Mistä tietää, mikä tuote tuo tuloksia? Ja miksi osa hyaluronihappoa sisältävistä tuotteista maksaa enemmän ja toisia saa lähes pilkkahintaan? 

Tuotteen hinnan määrittelee toki loppukädessä brändi itse, mutta hintaan vaikuttaa paljon myös se, kuinka paljon hyaluronihappoa tuote sisältää ja mitä molekyylikokoa. Hyaluronihappo ei siis ole yksiselitteisesti ole "yhtä ja samaa" kaikissa tuotteissa, jos näin voisi sanoa, vaan osa tuotteista saattaa sisältää hyaluronihappoa useassa eri muodossa. Tällöin vaikutuksetkin ovat monimuotoisemmat ja tuotteen tuomat tulokset usein parempia, varsinkin, jos yritetään vaikuttaa esimerkiksi syvempiin ryppyihin ja juonteisiin.


Mitä eroa on hyaluronihapon suurella ja pienellä molekyylikoolla?


Suurimolekyylinen hyaluronihappo on oiva valinta, jos hakee tehokosteutusta ihon pintaan. Tuotteet, jotka sisältävät paljon suurimolekyylistä hyaluronihappoa antavat välittömästi tehokkaan kosteusboostin, mutta eivät kuitenkaan kosteuta ihoa syvemmältä. Tämä johtuu siitä, että suurimolekyylinen hyaluronihappo ei imeydy ihon pintakerroksia syvemmälle. Siksi se saattaa helposti myös alkaa rullaantumaan meikkivoiteen alla, jos sitä laittaa iholle liikaa.

Mitä pienempi molekyylikooltaan hyaluronihappo on, sitä paremmin se pääsee vaikuttamaan myös ihon syvempiin kerroksiin. Tämä taas saa aikaan sen, että se täyttää tehokkaammin ihon juonteita ja syvempiäkin uurteita. Pienimolekyylistä hyaluronihappoa sisältävät tuotteet imeytyvät usein iholle nopeammin ja ovat parempia vaihtoehtoja anti-age-ihonhoitoon, kun halutaan muutakin kuin kosteusboostia ihon pintaan. Pienimolekyyliseen hyaluronihappoon törmää monesti esimerkiksi huulituotteissa, jotka antavat pulleutta ja täyteläisyyttä huuliin - siis jos niissä on käytetty juuri hyaluronihappoa eikä jotain muuta "pullistavaa" aineosaa.Pandhy's Multi Mol Hya Gel sisältää neljää eri hyaluronihapon muotoa


Vuosien varrella lukuisia eri tuotteita testattuani olen huomannut, että laadukkaimmat hyaluronihappotuotteet sisältävät monesti hyaluronihappoa useammassa eri molekyylikoossa. Ja koska seerumit ovat tehokkaimpia tuotteita ihonhoidossa, kannattaa hyaluronihappoa hyödyntävän etsiä itselleen seerumi, joka sisältää paitsi runsaasti hyaluronihappoa, mielellään myös useammassa eri molekyylikoossa, jos haluaa tuotteesta parhaat mahdolliset vaikutukset. 

Seerumeissa paras tapa tarkistaa hyaluronihapon määrä on vilkaista purkin takana olevaa INCI-listaa, jossa tuotteen raaka-aineet on lueteltu siinä järjestyksessä, mitä tuote sisältää eniten. Jos siis etsit hyvää hyaluronihapposeerumia ja teet valinnan vaikkapa edullisimman hinnan perusteella, et välttämättä maksa hyaluronihaposta, vaikka tuote olisi nimetty sen mukaan. Saattaa nimittäin olla, että veden ja muiden raaka-aineiden jälkeen hyaluronihappo on aineosien häntäpäässä ja sitä on mukana vain nimeksi. Kannattaa siis olla tarkkana sen suhteen, mistä maksaa. 

Unkarilainen luonnonkosmetiikkasarja Pandhy's tuli minulle tutuksi alkusyksystä, kun hehkutin sarjan ihmeitä tekevää omenaviinietikkavoidetta. Tuo tuote jätti jopa tällaisen sanavalmiin ihmisen hetkeksi hiljaiseksi ja miettimään, mitä sanoa. Lopulta onnistuin tiivistämään ajatukseni postaukseen, jossa omenaviinietikasta tuli "mykistävä aineosa".


Pandhy's on luonnonkosmetiikan sarjoista kuin piilossa ollut jalokivi. Tuotteista huokuu innovatiivisuus ja omaperäisyys. Tähän mennessä jokainen kokeilemani tuote on osoittautunut tehokkaaksi. Pandhy's tuntuu sarjana sellaisena oman polkunsa kulkijalta, joka valtavirran sijaan on päättänyt kokeilla jotain, mitä muut brändit eivät välttämättä ihonhoitotuotteisiin pistä - kuten vaikka sitä omenaviinietikkaa, joka ei ole tuoksuelämyksistä paras.

Jos rehellisiä ollaan, Pandhy'sin Multi Mol Hya Gel ei välttämättä sykäytä pakkauksellaan. Valkoinen pieni laatikko on yksinkertainen ja avautuu sinisestä nauhasta vetämällä helposti. Sisältä löytyy 30 yksittäispakattua ampullia. Pakkaus ei siis huuda "olen huipputehokas hieno hyaluronihapposeerumi, osta minut". Enemmänkin se rohkaisee kiltisti kokeilemaan kuin kuiskaten hiljaisella äänellä "Olen ulkoa vähän tällainen vaatimaton. Mutta jos annat minulle mahdollisuuden, saatan yllättää sisältä". Ja niinhän siinä sitten kävi, että hetken vietettyämme aikaa, ymmärsin, että tässä on jotain enemmän. 

Pandhy's Multi Mol Hya Gel sisältää jopa neljää eri hyaluronihapon muotoa. Se ei pohjaudu veteen, vaan persikkaveteen. Ja koska kyseessä on Pandhy's, on persikkavesikin tuotteessa spesialisoitu. Se on nimittäin valmistettu hedelmälihasta alipainehöyrystämällä, minkä ansiosta hedelmän arvokkaat ominaisuudet ovat tallella. Persikkavesi siis pehmentää ja uudistaa ihoa A-, B3,- C-, E- ja K-vitamiinipitoisuuksillaan.


Melkein kuin pistoshoito?


Setin 30 yksittäistä ampullia on tarkoitettu käytettäväksi kuukauden kuurina niin, että yhden ampullin sisältö jaetaan aamuun ja iltaan. Itse olen kuitenkin käyttänyt pipetin sisällön aina kerralla. Annostelen muutenkin ihonhoitotuotteita aika reippaasti ja koen, että jos ampulin sisällön yrittäisi jakaa puoleksi, olisi määrä aika mitätön. Tässä kohtaa muistutan kuitenkin myös itseäni, että seerumit ovat nimenomaan tiivistetyssä muodossa olevia tehotuotteita, eli oikeasti yksi tippa sisältää jo runsaasti tehoaineita. Minä kuitenkin levitän kaikki kolme tippaa kerralla ja yritän siltikin pusertaa ampullista enemmän ainetta ulos.

Sanottava kuitenkin on, että tuotteesta todella huomaa jo kertaheitolla, että se sisältää useampaa eri hyaluronihapon muotoa. En ole koskaan ottanut pistoshoitoja iholle, mutta jo ensimmäisen ampullin kohdalla pysähdyin tarkastelemaan ihoani tarkemmin ja mietin, että näin täyteläiseltä iho varmasti näyttäisi pistoshoitojen jälkeen. Esimerkiksi nenän pielistä alas huulten reunoihin johtavat ns. nasolabiaalijuonteet katoavat itselläni tyystin, kun levitän ampullin sisällön iholle. Niitä ei näy siis yhtään! Ihan kuin pistoshoidon jälkeen voisi kuvitella olevan. Ja muistutettakoon, etten kuitenkaan ole enää ihan parikymppinen, vaikka ikää onkin hieman alle 35 vuotta. 

Pienemmän molekyylikoon hyaluronihappo on toki arvokkaampaa, mutta se tuo myös parempia tuloksia ryppyjen ja juonteiden silotuksessa ja "täyttämisessä". Mikäli tämä kuulostaa siltä, mitä itse haluaisit hyaluronihapon ihollesi antavan, uskallan suositella Pandhy'sin Hya Gel -kuuria. Ja alla olevaa alennuskoodia käyttämällä, säästät tuotteen hinnasta jopa 15 euroa! 

KOODILLA MIA20 SAAT SIIS 20% ALENNUSTA TUOTTEEN HINNASTA Kauneutta luonnosta-verkkokaupassa täälläAlennuskoodi on voimassa 30.11.2020 saakka. Koodi koskee kaikkia Pandhy's tuotteita, myös aiemmissa postauksissa mainittuja. (En hyödy linkkien kautta tehdyistä ostoista.)


Täältä löydät aiemmat postaukseni Pandhy's-tuotteista:


Pandhy's-sarjasta voit lukea lisää tietoa sarjan omilta sivuilta sekä Kauneutta luonnosta-verkkokaupasta täältä. Koko tuotevalikoiman löydät täältä ja Hyaluronihapposetin täältä.Oletteko te kokeilleet hyaluronihappoa ihonhoidossa? Oletteko tarkkoja tuotteen sisällöstä?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!