KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS


Kesä - joka vuosi se on yhtä odotettu. Mielikuvat rentouttavista hetkistä auringonpaisteessa vilisevät mielessä jo hyvän aikaa ennen touko-kesäkuuta. Oli suunnitelmien lista kuinka lyhyt tai pitkä hyvänsä, siihen kuuluu oleellisena osana lämpö ja aurinko. Ja tähän mennessä, kun eletään jo heinäkuuta, luulisi kesän olevan parhaimmillaan. Mutta onko se?

Olen kuullut usealta valitusta tästä harmaasta säästä. Vesisadetta, ukkoskuuroja, ankeaa harmautta päivästä toiseen - moni meistä kutsuu sitä irvistellen "Suomen kesäksi" ja kokee, ettei syytä hymyyn juuri ole. Koska on kylmä eikä tunnu kesältä. Mutta mitä jos kesä ei olisikaan jatkuvaa odotusta helteestä ja auringosta? 


Hitaampaa elämää ja rentouttavia lukuhetkiä


Minulle kesä on ensisijaisesti hitaampaa elämää. Toki rakastan aurinkoa ja kesän lämpö tuntuu ihanalta pitkän talven ja kolean kevään jälkeen, mutta en vaivu epätoivoon, vaikka kesään kuuluisi pidempi sadekausi. Myönnän, että aiempina kesinä olen siitä varmasti vähän ahdistunutkin. Valittanut sateesta ja miettinyt, onko tässä mitään järkeä. Mutta nykyään ajattelen toisin. 

Joku voi luulla, että kesäni on varmaankin sitten tähän mennessä ollut yhtä sisäistä auringonpaistetta, kun en tunnu olevan sadepäivistä moksiskaan. Ei se ole. Kesäkuu oli itse asiassa yksi raskaimmista kuukausista pitkään aikaan. Siihen vaikutti moni yksityiselämässä tapahtunut asia, joista osasta olen jollain tasolla hieman avautunutkin

Elämän yllättävienkin käänteiden myötä olen kuitenkin ehkä lopulta oppinut ymmärtämään elämän arvon. Sen, ettei kesänkään tarvitse olla todellisuudessa niin hirveän ihmeellistä päivästä päivään. Sen, että ainaista auringonpaistetta tärkeämpää on se, että voin elää edes hieman hitaampaa elämää, rentoutua ja olla. Toki tätä voin tehdä syksyllä ja talvellakin, mutta kesä antaa siihen eri tavalla "luvan". Etenkin heinäkuu, jolloin suurin osa suomalaisista lomailee. 

Olenkin monena päivänä kaapannut iltojen ilona tai viikonlopun vietteenä syliini kirjan tai yhden lempilehdistäni ja antanut mielenkiintoisten tarinoiden ja juttujen viedä mennessään. Uppoutunut johonkin muuhun kuin elämän vakaviin asioihin, työhön tai pohdintaan siitä, mitä tulevaisuus pitää sisällään. Koska sitä ei tarvitse tietää sillä hetkellä kuin tartun lehteen ja käännän sivuja. Silloin on lupa keskittyä siihen ja vain olla. 


Lehdet olen jo parin vuoden ajan tilannut Lehtikuninkaan valikoimasta, jossa on Suomen laajin lehtivalikoima ja lehdet alkaen vaivaisen 1 euron. Perinteisten naistenlehtien lisäksi edullisimmat hinnat löytää luontoon, hyvinvointiin, ruokaan, tieteeseen, muotiin ja matkailuun liittyvistä lehdistä - myös sarjakuvista, perhelehdistä ja ristikoista

Itse arvostan Lehtikuninkaassa eniten sitä, että he eivät tee puhelinmyyntiä missään vaiheessa, vaikka sivustolta tilaisi minkä lehden. Kun tilauspätkä loppuu tai sen lopettaa, se on siinä. Kukaan ei soittele jälkikäteen ja kysele haluatko uusia tilauksen. Vaikka joku sitä ehkä arvostaakin, minä uusin mielelläni lehtitilaukset itse silloin kun siltä tuntuu. Sivustolta saa myös aina valita itse haluamansa tilauslahjan. 


Marjainen mysliherkku kreikkalaisella jogurtilla


Tykkään myös lehtiä selatessa napostella jotain - ja ehken siinä ole ainut. Tänä kesänä olenkin puolivahingossa onnistunut loihtimaan herkun, joka muistuttaa aivan sellaista kahviloiden vitriinissä olevaa marja-jogurttiherkkua, mutta maistuu vieläkin paremmalta! 

Marjaisen mysliherkun kokoaminen onnistuu helposti: 

1) Laita kupin pohjalle tuoreita mustikoita.

2) Laita seuraavaan kerrokseen pari lusikallista kreikkalaista jogurttia (itse käytän kaurapohjaista Greek Style -jogurttia).

3) Lisää pari lusikallista mysliä. Oma luottomyslini koostuu granolan lisäksi kuivatuista mustikoista, taatelinpalasista ja kanelista, eikä kokonaisuudessa ole lisättyä sokeria. 

4) Lusikoi päälle jälleen kerros haluamaasi jogurttia, ripottele päälle mysliä ja muutama mustikka tai mansikka.

5) Nauti herkusta, avaa lehti ja rentoudu!


PS. Instagramissa tulossa arvonta, jossa voit voittaa 50 euron lahjakortin Lehtikuninkaalle!

Mitä teille kesä merkitsee? Odotatteko jatkuvaa hellettä ja aurinkoa, vai tekeekö joku muu kesästä kesän? 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!