Tuote pr-malli / *mainoslinkki

Joiltain sarjoilta odotan automaattisesti enemmän kuin toisilta. Yksi sellainen on Esse, probioottinen, Ecocert-sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka nimesin vuoden 2016 parhaaksi ihonhoitosarjaksi. Tuolloin itseäni lainatakseni kerroin, että "ihoni on voinut melkeinpä paremmin kuin koskaan". Nuo sanat tulivat parin kuukauden Esse-testijakson tuloksena, jona iho kirkastui epäpuhtauksista ja itseaiheutetuista puristeluarvista niin tasaiseksi, etten olisi voinut uskoa sitä päivää näkeväni. Mutta niin vain senkin koin - ja nyt olen lähestulkoon kokenut sen uudelleen pelkästään yhdellä Essen tuotteella.

Kesällä kirjoitin Essen uudesta probioottisesta meikkivoiteesta. Tuolloin Esseltä ilmestyi myös herkimmällekin ongelmaiholle sopiva *uusi aurinkosuojavoide, joka on ilmavan kevyellä ja tahmaamattomalla koostumuksellaan kohonnut *Jolien bestsellereiden joukkoon. Aivan uusimmista uusin tulokas on kuitenkin tehokosteuttava ja tasapainottava Esse Hyaluronic Serum, jonka luokittelen tämän postauksen myötä omiin "bestsellereihini". 


Jos et ole vielä kuullut Essestä, suosittelen lukaisemaan aiemman postaukseni, jossa perehdyn sarjan taustoihin enemmän. Lyhyesti kuitenkin kerrottakoon, että sarja pohjautuu luonnollisten aktiiviaineiden lisäksi uusimpaan tieteen läpimurtoon, siis ihmisen mikrobiomiin.

"Jotta iho toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikropopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen oikeaa pH-tasapainoa". -Esse Skincare

Tähän pohjautuen Esse-tuotteissa käytetään prebiootteja, joilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä mikrobeja. Myös tuotteiden pH on tasapainotettu iholle optimaaliseksi, koska se on olennainen asia ihanteellisen mikrobiomiympäristön luomisessa iholle ja täten myös ihon hyvinvoinnin kannalta. Jos ihon pH-arvo on jatkuvasti vinksallaan, saattaa se aiheuttaa hyvin todennäköisesti iholle epäpuhtauksia, tulehduksia ja ennenaikaista vanhenemista. Terveen ihon pH on noin 4,5-5 ja Esse-tuotteiden pH on juuri tuossa välissä. Esse pyrkii tuotteissaan imitoimaan myös ihon luontaisia öljyjä ja käyttää lisäksi osassa tuotteita eläviä mikrobeja eli probiootteja. Ihoa hoidetaan siis kuten ekosysteemiä, sillä Essen mukaan ihon mikrobit ovat yhtä tärkeitä kuin suoliston mikrobit. Probioottien käytöstä ihonhoidossa voi lukea lisää Essen omilta sivuilta täältä.

Kaiken kaikkiaan Esse on yksi niistä sarjoista markkinoilla, joka on todellakin aivan oman veroisensa. Siksi sarja onkin hoitolasarja, vaikka se on saatavilla onneksi myös verkkokaupoista. Ihan ominpäin ei kuitenkaan välttämättä kannata lähteä koko sarjaa tilaamaan käyttöönsä, vaan itse suosittelisin ensin visiittiä Esse-kosmetologin luona (Helsingissä esim. *Jolie Spa). Vaihtoehtoisesti sarjaa voi myös lähteä kokeilemaan niin, että ottaa ensin käyttöönsä yksi tai kaksi tuotetta. Esimerkiksi *uusi hyaluronihapposeerumi on tuonut tuloksia ihan sellaisenaan ja on varmasti monen iholle ainoanakin Esse-tuotteena ihmeitä tekevä. Itselläni ei siis ollut tämän testijakson aikana muita Esse-tuotteita käytössä, mutta kaikki muut tuotteet olivat kyllä luonnonkosmetiikkaa.


Esse Hyaluronic Serum - nopeita tuloksia tuova seerumi 

Aloe veraan pohjautuva intensiivisesti kosteuttava tehoseerumi on siitä loistava, että se sopii kaikille ihotyypeille; niin kuivalle, normaalille, rasvaiselle kuin sekaihollekin. Oma ihoni on tätä nykyä pintakuiva sekaiho, joka kärsii hormonaalisista epäpuhtauksista enemmän tai vähemmän. Aiheesta on tulossa laajempaa juttua myös blogiin, siis tuotteista, joilla olen saanut hormonaalisessa epätasapainossa olevan ihon balanssiin.

*Essen Hyaluronihapposeerumi on koostumukseltaan hyvin kevyt ja öljytön. Silti sen kosteutustehot eivät jää iholla näkemättä ja tuntematta. Raaka-aineet ovat parasta, mitä luonnonkosmetiikassa voi toivoa: runsaasti ihon toimintoja tasapainottavia prebiootteja sekä tulehduksia vähentäviä tehokkaita ja ravitsevia kasviuutteita. Esimerkiksi kigeliauutetta saadaan afrikkalaisen makkarapuun hedelmistä, jotka ovat muodoiltaan makkaraa muistuttavia ja voivat painaa jopa 12 kiloa! Kigelia on todella voimakkaasti antibakteerinen: se parantaa infektioita, kutinaa ja ihoärsytyksiä. Samalla se vahvistaa kollageenintuotantoa sekä vähentää juonteita ja ryppyjä. Ihan nuorimmalle iholle en siis seerumia suosittelisi, vaan ehkä juuri kolmenkympin tuntumasta ylöspäin.

Essen ollessa eteläafrikkalainen sarja, hyödynnetään raaka-aineissa paljon eteläafrikkalaisia aktiiviaineita, kuten esimerkiksi rooibosta, joka kasvaa vain pienellä alueella Etelä-Afrikan länsirannikolla.  Lähes kaikissa Essen tuotteissa vesi onkin korvattu rooibosuutteella, vihreällä yrttikasvilla, jonka sato korjataan pääosin käsin. Rooibosuute on todella antioksidanttipitoinen ja rauhoittaa tulehduksia, mutta korkean flavonoidipitoisuutensa ansiosta se on myös tehokas anti-age-vaikutuksiltaan.

Oma kosteusköyhä ja epäpuhdas ihoni nautti suuresti tämän seerumin tasapainottavista, tehokosteuttavista ja kirkastavista vaikutuksista, jotka alkoivat näkyä iholla jo muutamassa päivässä. Seerumi oli iholle silminnähden rauhoittava, kevyen, geelimäisen koostumuksen imeytyessä ihoon välittömästi. Jopa tuoksu miellytti paljon, sillä se on jännä yhdistelmä makeaa yrttisyyttä, josta haistaa rooiboksen, ylang ylangin ja häivähdyksen vaniljaa. Käytin pullon ilolla loppuun asti, ja uskallan sanoa, että seerumi kipuaa TOP5 parhaan seerumin joukkoon omassa arvosteluasteikossani. Tulen siis ehdottomasti ostamaan tätä lisää ja käyttämään kuuriluontoisesti jatkossakin. Suosittelen lämmöllä myös teille, jotka kaipaatte näkyvää ja toimivaa tehokuuria!


Esse Hyaluronic Serum on raaka-aineiltaan 100% luonnollista alkuperää ja jopa 92% luomua. Esse-tuotteet ovat Ecocertin luomusertifioimia ja Vegan Societyn hyväksymiä. Eläinkokeettomuus tuotannon kaikissa vaiheissa on Essen perusarvoja ja Esse on myös PETA:n sekä Beauty Without Cruelty:n jäsen. Lisäksi Esse toimii tiiviissä yhteistyössä PhytoTrade Africa -järjestön kanssa, joka valvoo kestävää kehitystä ja takaa eettisen ja reilun kaupan mukaisen kohtelun maaseutuyhteisölle kasvien keräämisestä. Sarjaa voi siis hyvällä omallatunnolla suosia!

Seerumin löydät Jolien verkkokaupasta *täältä.

~~~

Kuinka moni teistä on kokeillut Esseä? 


2 kommenttia:

  1. Tietenkin olen, Essehän on yksi lempisarjoista. Oikeastaan aina edes yksi Essen tuote käytössä. Silti varmaan probiotic serum on se ykköslempparini kaikista tuotteista. Ootko muuten ajatellut, että koittaisit rauhoittaa ihoasi Esse-kuurilla? (luin noita muita postauksiasi :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voin sanoa, että niin mullakin! :) Esse on kyllä varma valinta, jos haluaa saada ihonhoidossa tuloksia. Ja joo, itse asiassa mulla on Esse-jakso taas pitkästä aikaa suunnitteilla. Kävin just kasvohoidossa ja mietittiin siinäkin, mistä tuotteista olisi juuri nyt apua ihon ollessa epätasapainotilassa e-pillereiden lopetuksen jälkeen. Tämä seerumi kyllä helpotti hetkellisesti tilannetta, mutta muuten suositeltiin myös tuota Probiotic Serumia, jota oon halunnut jo pitkään testata. Sensitive -sarjan tuotteista olisi myös varmasti apua. Eli Esseä varmasti tulossa vielä kevään aikana blogissa esille, kunhan pääsen aloittamaan testijakson! :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!