KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - NUNNUKKA DESIGN


Vielä muutama vuosi sitten sanapari "harkitumpi kuluttaja" olisi kuvaillut aivan jotakuta toista kuin itseäni. En voi vieläkään täysin sataprosenttisesti asettua sen taakse, mutta sen tiedän, että haluan olla harkitseva ostaja. Se, joka miettii ostoksensa kohdalla kahdesti, onko tälle oikeasti käyttöä ja tekeekö tämä ostos pidemmällä aikavälillä minut onnelliseksi. Totuus kun on, että moni ostamani asia on ollut sellainen, jota ilmankin olisin pärjännyt. En silti halua puhua täydellisen ostolakon puolesta, koska kuluttamista tarvitaan talouskasvuun ja yritysten pystyssä pysymiseen. Materiastakin on lupa iloita, vaikka todellinen onnellisuus ei materiaan pohjaudukaan. Ratkaisevaa on kuitenkin se, millaisia valintoja tekee. Mitä ostat ja miksi? 
En voi käsi sydämellä sanoa, että tekisin aina 100% vastuullisia valintoja. Pyrin tekemään parempia valintoja, mutta koska olen ihminen, minäkin sorrun joskus. Halpamuodista olen pysytellyt kauempana jo pidempään ja pyrkinyt panostamaan laatuun ihan jo siksikin, että haluan vaatteen olevan kestävä. Silti myönnän, että kyllä kaapistani edullisempia vaatteitakin löytyy. Joskus olen tullut ostaneeksi edullisen akryylineuleen vain siksi, että malli ja väri on ollut poikkeuksellisen ihana, enkä ole vastaavaa muualta löytänyt. Tästä esimerkkinä Insta Storiesin puolella ylläni nähty hennon vaaleanpunainen neule, jonka dekolteeosa on kaunista pitsiä. Sain siitä monelta teistäkin kyselyitä, että mistä olen neuleen ostanut. Se oli ihan vain H&M:n neule. En siis ole täydellinen kuluttaja, en lähimainkaan, mutta kukapa meistä olisi? Uskon siihen, että se merkitsee, millaisia valintoja enimmäkseen teet. Kaikilla meillä on lupa sortua. Täydellisyys on mahdotonta - ja tylsääkin. En itse voisi kuvitellakaan viettäväni aikaa sellaisen ihmisen kanssa, joka toimisi aina täydellisen sataprosenttisesti oikein, eikä koskaan - siis ikinä - tekisi virheitä. En, koska se peilaisi minuun vain sitä, kuinka epätäydellinen itse olen. 

"Kaikilla meillä on lupa sortua. Täydellisyys on mahdotonta - ja tylsääkin."
En siis aio alkaa paasaamaan siitä, miten kenenkin meistä tulisi elää, koska kuten olen aiemminkin sanonut: minun elämäni on minun elämäni ja sinun elämäsi sinun elämäsi. Jokainen meistä tekee omat päätöksensä. Kannustan silti vastuullisempiin valintoihin - ihan jo maapallon säilymisenkin kannalta. Esimerkiksi yltiömäistä halpamuodin shoppailua en kannata. Tavallaan ymmärrän silti sen, että esimerkiksi nuorilla teini-ikäisillä ei ole monestikaan varaa panostaa laatuun. En silti näe järkeä siinä, että uusia vaatteita ostetaan kasapäin viikottain. Kuka kaikkea ehtii edes käyttää? Itsestäni tuntuu monesti, että pärjäisin aivan minimalistisella vaatekaapilla. Olisi ihanaa, kun vaatekaappi olisi väljä ja asukokonaisuuksia olisi helppo yhdistellä toisiinsa, kuten tässäkin postauksessa tuli ilmi. Ja olen aiemminkin blogissa todennut, että asuihin saa helposti erilaisen loppusilauksen vaikka vain korvakoruja vaihtamalla! 

Olen saanut tänä vuonna tehdä yhteistyötä monien suomalaisten korusuunnittelijoiden kanssa. Suurin osa heistä on ollut pienyrittäjiä, jotka ovat tehneet omasta intohimostaan ammatin. Jokaisesta upeasta korubrändistä on huokunut omanlaisensa uniikkius. Kaikki heistä tekevät työtä täydestä sydämestään, toimien vastuullisesti ympäristön huomioiden ja sitä kunnioittaen - moni jopa kierrätys edellä. Yksi sellainen on myös Nunnukka Design
Ihastuin Nunnukka Designin koruissa niiden näyttävyyteen niin persoonallisten kuvioiden kuin väriyhdistelmienkin osalta. Niinä päivinä, kun paidaksi valikoituu kaapista yksivärinen poolopaita ja hiukset tulee laitettua nopealle ponihännälle, saa särmikkyyttä asuun helposti korvakoruista. Nunnukka Designin korvakoruista ei särmää puutu, sillä kuten suunnittelijana toimiva Marjokin toteaa, hän rakastaa suunnitella nimenomaan suuria, näyttäviä koruja, joissa on aistikkuuden lisäksi ripaus asennetta mukana!
Vaikka korujen päämateriaali onkin kierrätettyä nahkaa, on koruihin yhdistelty muitakin laadukkaita kierrätysmateriaaleja. Tämä on yksi seikka, jossa brändin uniikkius tulee hyvin esille. Lisäksi spesiaalisimpia malleja on saatavilla vain rajoitettu erä, joten nämä korut eivät todella ole sitä tusinatavaraa, johon törmää joka kadunkulmassa (vaikkakin Nunnukka Designia on jo nähty muun muassa Mira Luodin ja Anna Puun korvissa). Kahta identtistä korvakoruparia ei kuitenkaan löydy, sillä jokainen valmistetaan alusta loppuun käsin. Korujen metallina on monien koruvalmistajien suosima kirurginteräs (eli ruostumaton teräs), jota Allergia- ja Astmaliitto suosittelee myös allergisille. Vaikka kirurginteräs sisältää nikkeliä, sitä ei kuitenkaan vapaudu siitä.

Siispä jos arvostat keveyttä, näyttävyyttä ja kotimaista käsityötä, kannattaa käydä kurkkailemassa Nunnukka Designin valikoimaa Facebook-sivuilta ja Instagramista! Molempien kautta koruja pystyy suoraan myös tilaamaan. Nunnukka Design valmistaa yksilöllisiä koruja myös asuun sopivaksi, mikä on hyvä pitää mielessä, jos etsinnässä on jo pitkään ollut jokin tiettyyn asuun sopiva koru.

Mitäs sanotte näistä korvakoruista? Pidättekö itse näyttävistä vai hillitymmistä koruista?


3 kommenttia:

 1. Onpa aivan valtavan kauniit ja suloiset korvikset! En yleensä käytä tuon tyylisiä koruja, mutta noi ruskeat on esim niin nätit että voisin aivan hyvin ottaa omaankiin valikoimaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Nunnukka Designin puolesta! :D Mä tykkään itse tosi paljon nimenomaan noista ruskeista myös! Ne kun ei ole niin isot ja värimaailma sopii loistavasti syksyn sävyihin :)

   Poista
 2. Kirjoitit todella hyvin kuluttamisesta. Myönnän, että sorrun itsekin ostamaan tuotteita joita en välttämättä tarvitsisi aina, mutta joku niissä viehättää niin, että kannan ne kassalle kuienkin. Yritän olla nykyään hieman vastuullisempi kuluttaja ja mietin nimenomaan mikä sopisi minkäkin kanssa, etten osta vain kaapintäytettä. Lisäksi kierrätän kaikki vaatteeni-alusvatteita lukuunottamatta.

  Nuo korvakorut ovat todella kauniita, siis niin monta upeaa väriyhdistelmää, jotka sopsivat kyllä niin moneen menoon.
  Hienoa, että nekin on tehty kierrätysmateriaaleista, arvostan kovasti. Tuo punainen väri sopii sinulle muuten hurjan hyvin.

  Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa Mia!

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!