KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KASLINK AITO


Vielä joitain vuosia sitten saatoin helposti ja huolettomasti uhrata puolet päivästä nukkumalla pitkään, kun siihen oli tilaisuus. Nykyisin nautin aamun rauhasta suurella sydämellä. Siitä hetkestä, kun aurinko ei ole vielä noussut ja valmistan aamun Matcha-teen hipsien kupin kanssa työhuoneeseeni. Vaikka työhuoneessa vallitsee tälläkin hetkellä sekasorto, kupillinen kuumaa kaikessa hiljaisuudessa saa rauhan laskeutumaan mieleen. Se aamun hetki on minun

En ole koskaan elämässäni juonut kahvia. Tunnustan, että jos joulunaikaan erehdyn ottamaan kahvinmakuisen suklaakonvehdin suuhuni, sylkäisen sen samantien ulos. Mokkapalat kyllä maistuvat, mutta muuten en kahvin makuun ole tykästynyt. Kuitenkin siitä lähtien, kun löysin Matcha-teen ja aloin valmistaa sitä Kaslinkin Aito Kaurajuoma Baristalla, olen saanut nauttia aamun kahvihetkestä omaan tapaani. Arkiaamut ovat tuntuneet paljon virkeämmiltä, eikä pelkästään sen vuoksi, että Matcha-teessä on kofeiinia, vaan myös siksi, että kotimaisella Aito Baristalla maustettu juoma muuttuu suussa niin pehmeäksi ja kermaiseksi, että sitä tekisi mieli kulauttaa useampi kuppi, kuten vannoutuneet kahvinjuojatkin tekevät. 


Kotimaisilta kaurapelloilta tuleva Kaslink Aito 

Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi ostanut maitoa kotiin. En ole "totaali-kieltäytyjä" tai vegaani, vaikka gluteenitonta ruokaa pitkälti suosinkin ja olen ollut kasvissyöjäkin jo 10 vuotta. Saan kuitenkin tavallisesta maidosta usein oireita, joten suosin kauratuotteita vatsan hyvinvointia ajatellen. Siinä missä joitain vuosia sitten ajatus maidon vaihtamisesta kaurajuomaan saattoi tuntua jopa mahdottomalta ajatukselta (ja tuntuu joistain varmasti edelleen), itse olen tänä päivänä niin rakastunut kaurajuomaan ja muihin kauratuotteisiin, etten voisi enää kuvitellakaan luopuvani niistä. 

Myönnän, että siinä meni jonkin aikaa, ennen kuin löysin ne tuotteet, joiden mausta vakuutuin. Olen viime vuosien aikana maistellut yhden jos toisenkin brändin kauratuotteita - ja kyllä, niissä on paljon eroja. Osa maistuu valjummilta kuin toiset, osa jopa vähän vetisiltä, jos suoraan sanon. Kaslinkin tuotteissa maku on kuitenkin brändin nimenkin mukaisesti niin AITO, että kun näitä ensi kertaa kaupasta kotiin kannoin, en enää muuta osannut sen jälkeen ostaa, paitsi silloin, kun tuote oli jostain hetkellisesti loppunut.  

Käytän Kaslink Aito -tuotteista aika laajaa repertuaaria: Juomista käytössäni on kermaisemman Baristan lisäksi myös perinteinen raikas Kaurajuoma, jota käytän osana smoothieita sekä murojen kanssa. Myös ruuanlaitossa suosin Kaslinkin kauratuotteita, ja kauravälipaloista nautiskelen etenkin mansikkaa ja mustikkaa sekä ihan perinteistä Kauravälipalaa, joka ei ole niin makea. Aito -tuoteperheestä löytyy myös Kaurajuoma UHT sekä luomuna että tavallisena versiona. Tuotevalikoima ilahduttaa siis laajuudellaan, mutta myös maullaan, sillä Kaslink on onnistunut purkittamaan ensiluokkaisen makuelämyksen jokaiseen tuotteeseen. Jopa Aito Kauravispi ja Kaura Vaniljakastike maistuvat niin hyviltä, että maitoa ei jää niissäkään kaipaamaan - kaura (ja Kaslink) kyllä hoitaa homman! 


Kaslink Aito Kaurajuoma Barista taipuu täydellisesti talven kuumiin juomiin

Yksi ehdottomista suosikeistani Kaslinkilta on Aito Kaurajuoma Barista, joka on Kaslinkin muiden tuotteiden tapaan saanut alkunsa kotimaisesta kaurasta ja on lisäksi maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Tätä monikäyttöistä tuotetta on saatavilla niin pienessä 250ml "kahvipöytäkoossa" kuin riittoisassa 1 litran koossa. Tämä vaahdottuu aivan täydellisesti niin kylmänä kuin kuumanakin, ja itse olen valmistanut tällä vaikka minkälaisia kuumia juomia: niin Matcha-teetä, kurkumalattea kuin kaakaotakin. Matchan valmistan kiehauttamalla ensin veden ja sekoittamalla Matcha-jauhetta yhden teelusikallisen kuuman keitetyn veden sekaan. Sekoittamisessa käytän apuna pientä, käsikäyttöistä maidonvaahdotinta. Täytän kupista noin 3/4 kuumalla vedellä ja lopuksi lorautan sekaan jääkaapista otettua Baristaa. Se vaahtoaa täydellisesti luoden pinnalle pehmeän vaahtokerroksen, ja juoma on heti sopivan lämpöinen nautittavaksi! 

Kurkumalatte on myös maukas kuuma juoma, johon Kaslinkin Aito Barista sointuu täydellisesti. Kurkumalatte-jauheita on tarjolla vaikka minkälaisia, ja Aito Barista saa nekin maistumaan ihanan kermaisilta, vaikka kurkuma sellaisenaan vähän kitkerää onkin. Kurkumalaten valmistan niin, että lämmitän Aito Baristaa sopivan määrän mikrossa ja sujautan kurkumalattejauhetta sen sekaan. Samaan tapaan valmistuu helposti maukas kaakaokin - ja minkä vaahdon pinnalle saakaan tällä kotimaisella Kaurajuomalla!

Aito Kaurajuoma Baristaan ei ole lisätty mitään eläinperäistä, joten se soveltuu myös vegaaneille sekä maitoallergisille, sillä kaikki Kaslink Aito -tuotteet ovat aina maidottomia. Suuresta osasta tuotteita voivat nauttia myös keliaakikot, sillä esimerkiksi Aito Kaurajuoma Baristakin on gluteeniton, mikä on pakkauksen etupuolella selkeästi sanottu. Myös Aito Kauraruoka -ruuanvalmistustuotteet, Aito Kauravispi ja tietyt maut Aito Kauravälipaloja ovat gluteenittomia. Pakkauksessa on aina selkeä maininta, kun tuote on gluteeniton. 


Aito Kaurajuoma Baristalla sujuu soljuvasti myös ruuanlaitto ja leivonta

Kahvin ja muiden kuumien juomien lisäksi Barista on myös loistava lisä leivontaan, sillä se antaa saman kermaisen maun ja lopputuntuman leivonnaisiin, mitä maitokin. Kun aikoinaan kokeilin ensi kertaa leipoa maidottomia herkkuja, monista niistä jäi puuttumaan se tietynlainen täyteläisyys, jonka maito makeisiin herkkuihin antaa. Aito Kaurajuoma Baristalla sen saa ilman maitoa! Juoma on siis todella kätevä paitsi leivonnassa, myös ruuanlaitossa, jos erillistä ruoka(kaura)kermaa ei satu kaapista löytymään. Kauran käyttö ruuanlaitossa ja leivonnassa tekee sen kuitupitoisuuden vuoksi hyvää myös vatsalle, ja kuten moni meistä tietää, on kaura myös erityisen ravitsevaa sen sisältämän beetaglukaanin, sinkin, raudan, magnesiumin ja hitaasti energiaa vapauttavien hiilihydraattien ansiosta. Ja jos vastuullisuuden kannalta asiaa ajattelee, kuluttaa kasvipohjaisen elintarvikkeen tuotanto myös vähemmän vettä ja energiaa. Olitpa siis vegaani, muuten vain kauratuotteista innostunut tai tavallisen maidon juoja, suosittelen ehdottomasti tutustumaan kotimaisen Kaslinkin tuotteisiin ja kokeilemaan etenkin tätä Barista Kaurajuomaa, johon itse olen koukussa jo toista vuotta! 

Kaslink Aito -tuotteista voi lukea lisää Kaslinkin nettisivuilta. Tuotannon vastuullisuuden, lähialueen laadukkaiden raaka-aineiden käytön sekä tuoteturvallisuuden ja korkean laadun ylläpitämisen lisäksi on Kaslinkille erityisen tärkeää myös ympäristöystävällisyys, mikä näkyy mm. täysin kierrätettävien kartonkipakkauksien käytössä. 


Kuinka moni teistä käyttää arjessa kauratuotteita? Onko Kaslink jo tuttu? 
2 kommenttia:

  1. Kauratuotteet on meillä jokapäiväisessä käytössä eli tuttuja ovat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Joku voi luulla, että ne on jotain, mihin pitää "tyytyä", mutta ei, ainakin mulla ne on ihan oma valinta ja maistuu jopa paremmalta kuin maito :D Niin paljon on kehittyneet tässä vuosien varrella siitä, mitä ne ehkä joskus oli.

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!