KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CRAZY COCO


Kun ensi kertaa maistoin kombuchaa, maku tuntui jännältä: tavallaan se toi mieleen Vapun ilman serpentiinejä, sillä juoma muistutti maultaan vähän simaa. En ole koskaan ollut mikään innokkain simanjuoja, joten en voi sanoa, että ensikulaus olisi ollut mieleenpainuva makuelämys. Kombuchan lukuisat terveysvaikutukset kuitenkin saivat minut niin kiinnostuneeksi, että minusta tuli lopulta kombuchan fani. Mutta mihin kaikkeen kombucha vaikuttaakaan?
Voisi sanoa, että mieli ja vatsa ovat lupailtujen terveysvaikutusten kärjessä. Minä kiinnostuin juomasta erityisesti vatsaa hellivien lupausten vuoksi, sillä IBS (ärtyvän suolen oireyhtymä) ja jatkuva turvotus ovat saaneet kokeilemaan lähes kaikkea. Kombucha nimittäin sisältää probiootteja, jotka auttavat pitämään suoliston terveenä ja hyvinvoivana. Paljon on puhuttu myös kehon hiljaisesta tulehduksesta, jota probioottien sanotaan vähentävän - tai masennuksesta, johon probioottien puutteen on sanottu vaikuttavan. 

Omasta kokemuksestani voin kertoa, että kombuchan vatsaa hellivää vaikutusta ei tarvitse odotella pitkään. Se, että juoma tunnetaan Aasiassa elämän eliksiirinä ja varsinaisena ihmeteenä, ei yllätä minua enää ollenkaan, sillä vuoden verran juomaa litkineenä väitän, että jotain ihmeellistä tässä juomassa on. Vatsa on nimittäin tykännyt kombuchasta todella paljon! Enkä ole ainoa, joka kombuchan vatsaa hellivistä vaikutuksista intoilee, sillä moni kombuchaa säännöllisesti juova kertoo huomaavansa vatsassa heti eron, jos ei ole hetkeen nauttinut kombuchaa. Juomaa voi ajatella myös päivittäisenä annoksena maitohappobakteereita, joita kombuchaan syntyy hapattamisen aikana.
Kun sanotaan, että suoliston kunto heijastuu vahvasti myös mielen hyvinvointiin, kombuchan kohdalla se on muutakin kuin pelkästään vatsan hyvinvoinnin edestauttamista. Hiilihapotettuun luomuteehen pohjautuvana kombucha myös piristää luontaisesti, mikä on itselleni ollut yksi hyvä syy lisää kulauttaa kombuchaa - varsinkin näin pimeän syksyn aikaan, kun väsymys tuntuu yllättävän paljon helpommin. 

Mitä taas tulee makuun, kaikki kombuchajuomat eivät suinkaan maistu samalta. Itse olen vuoden aikana kokeillut monenlaista kombuchaa ja niissä on maun suhteen yllättävän paljon eroa. Haluan tuoda tämän esille myös siksi, että moni, joka on kerran kombuchaa maistanut, on saattanut hylätä ajatuksen kombuchasta kokonaan, jos juoma on sattunut olemaan "väärän" makuinen. Jos sinä olet yksi heistä, suosittelen antamaan juomalle vielä uuden mahdollisuuden! 
Aidon kombuchan tunnistaa tuoteselostetta vilkaisemalla siitä, että se ei sisällä muuta kuin teetä (vihreää tai mustaa teetä), vettä, sokeria ja kombucha-viljelmää. Pullon pohjalla on usein "sakkaa", joka kuuluu aidossa kombucha-juomassa asiaan. 

Aitoa kombuchaa saa myös maustettuna. Tällöin tuoteselosteessa on aiemmin mainittujen aineosien lisäksi myös maku, esimerkiksi inkivääriä tai jotain hedelmää. Näistä maustetuista kombucha-juomista olen itse pitänyt erityisen paljon, koska tällöin maku ei ole niin "simamainen", vaikka juoma toki hiilihapotettu onkin. Aiemmin join pääasiassa portugalilaista Captain Kombuchaa, koska koin sen maultaan kaikkein raikkaimmaksi ja itseäni eniten miellyttävimmäksi, mutta nyt olen voinut hyvällä omallatunnolla siirtyä suosimaan kotimaista brändiä, sillä Crazy Coco on juuri tuonut valikoimaansa uudet luomu kombuchat!
Jopa neljän eri maun uutuusvalikoima oli todella iloinen yllätys, sillä tietenkin mitä enemmän makuja, sitä suurempi todennäköisyys jokaisella on löytää oma suosikkinsa. Crazy Cocon luomu kombucha-valikoimaan kuuluvat Ruusu, Inkivääri, Seljankukka sekä Persikka - näitä makuja ei siis inkivääriä lukuunottamatta ihan jokaisella brändillä tulekaan vastaan!
Omat suosikkini Crazy Cocon mauista ovat olleet Persikka ja Ruusu, joista jälkimmäisen näkisin aivan täydellisenä vaihtoehtona myös monen Day Spa:n tai tasokkaan kauneushoitolan valikoimaan hoidon jälkeiseksi virkistysjuomaksi. Ruusu siksi, että siinä on käytetty aitoa bulgarialaista ruusuöljyä (luomua, tottakai) ja sen maku on ihanan rauhoittava ja niin erilainen verrattuna muihin kombucha-juomiin - puhumattakaan kauniista roosasta pullosta, jossa teksti on kultaisella painettu. 

Persikassa taas valloittaa hedelmäisyys, vaikka se ei olekaan maultaan makea, vaan lempeällä tavalla kirpeä ja yhtä lailla raikas kuin Seljankukka. Inkiväärissä taas on lempeästi "potkua". Kombuchat eivät muutenkaan yleensä ole kovin makeita, vaan pääosassa on raikkaus, jossa saattaa olla mieto makea vivahde. Ja jos jotakuta kiinnostaa kalorimäärät, kombuchassa myös ne ovat todella alhaiset (100ml/19kcal). Valmis kombucha ei myöskään sisällä sokeria täysin verrannollisesti valmistusvaiheessa lisättyyn määrään, sillä hiiva syö sokerin lopullista määrää.

Crazy Cocon luomu kombuchat ovat nyt kaupoissa (K-ryhmän kaupoissa ensimmäisenä) ja maistettavana myös ensi viikolla I love me -messuilla, josta Crazy Cocon löytää osastolta 7m131

Crazy Cocon löydät myös Facebookista ja Instagramista.


Kuinka moni teistä juo kombuchaa? Oletteko huomanneet sillä olevan positiivisia vaikutuksia?
1 kommentti:

  1. En nyt oikein ensimmäisellä lukemalla saanut selvää että missä nämä juomat valmistetaan ja mistä raaka-aineet?

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!