KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SABORA PHARMA


Syksyllä on tapana tuoda tullessaan muutamia tuttuja vaivoja. Yksi niistä on nenän kuivuminen, josta itse saan "nauttia" joka ikinen syksy, kun sisätilojen lämmitykset pamahtavat päälle ja flunssakausi jyllää taustalla. Juuri kun vaivasta luulee päässeensä eroon, iskevät pakkaset vielä edesauttamaan nenän limakalvojen kuivumista entisestään. Ärsytys on taattu, kun yrittää illalla saada unta ja nenä on niin tukossa, että sen kautta hengittäminen on mahdotonta. 

Olen kärsinyt nenän tukkoisuudesta ajoittain jo vuosia, mutta nenäsuihkeiden käyttäjä en ole koskaan ollut, vaikka esimerkiksi kosteuttavia silmätippoja käytänkin päivittäin, enkä niistä enää luopuisi. Nenäsuihkeista en ole innostunut, koska ne eivät ole tuntuneet mitenkään erityisen mukavilta käytössä. Nenässä on käytön jälkeen tuntunut kitkerältä, ja neste on alkanut valua nenästä ulos lähes heti suihkautuksen jälkeen - hyöty on siis tuntunut mitättömältä. Pahimpina tukkoisuuskausina olenkin yksinkertaisesti kostuttanut nenäni muutamalla tipalla puhdasta vettä, jotta olen saanut nenän auki ja unen päästä kiinni.
Kaikki nenäsuihkeet eivät ole kuitenkaan samanlaisia. Perinteiset allergiseen nuhaan tai flunssaan suositellut nenäsuihkeet avaavat kyllä onnistuneesti tukkoisen nenän, mutta kuivattavat samalla nenän limakalvoja entisestään. Tästä syystä ne eivät yleensä ole paras valinta juuri nenän kuivuudesta kärsivälle, vaan nimenomaan flunssan tai allergisen nuhan yhteydessä kuuriluontoisesti käytettäviksi. Kun ongelmana taas on juurikin nenän kuivuus ja tukkoisuus, on tärkeää saada nenä puhdistettua ja keskittyä nenän kosteuttamiseen. Tästä syystä myös flunssan yhteydessä suositellaan yleensä kahta erilaista nenäsuihketta, joista toinen on avaava ja toinen kosteuttava. Mutta mitä jos nämä kaksi ominaisuutta löytyisivätkin yhdestä ja samasta suihkeesta ja tuote olisi vieläpä säilöntäaineeton ja luonnollinen?
Nezantol on ainoa kokeilemani nenäsuihke, joka sekä puhdistaa että kosteuttaa kuivan nenän. Vain neljä aineosaa sisältävän luonnolliseen koostumuksen lisäksi suihkeen hyviä puolia on se, että se sopii huoletta pitkäaikaiseen käyttöön - myös lapsille! Suihketta voi käyttää kuivan nenän oireisiin tai nuhan ja poskiontelotulehduksen aikana. Tavanomaisen merisuolan ja veden lisäksi Nezantol sisältää myös nenää kostuttavia ja voitelevia aineosia, kuten kasviglyseriiniä ja Yerba Santa -rohdosta. Tästä syystä Nezantol ei ole perinteinen, nenää kuivattava merisuolasuihke, vaan oikeasti myös hoitava eikä sen käyttö lopulta käänny käyttäjäänsä vastaan kuivattamalla nenää entisestään. 
Kun kuiva ilma, ilmastointi, pakkanen, pöly tai sisätilojen lämmitys aiheuttavat nenän kuivumista, Nezantol on  nopeasti tukalaa tukkoisuutta helpottava arjen pika-apu. Isotoninen merisuolavesiliuos hoitaa nenän huuhtomisen, puhdistamisen ja desinfioimisen. Kasviglyseriini taas voitelee limakalvoja, ja Yerba Santa -rohdosta on kiittäminen siitä, että tämä suihke ei valu nenästä ulos heti seuraavissa sekunneissa. Yerba Santa -rohdos nimittäin kiinnittää liuoksen aineosat limakalvoille, jolloin suihkeen hoitavasta vaikutuksesta on oikeasti hyötyä pidempään. Myös tämä ominaisuus tekee Nezantolista suosittelun arvoisen, sillä kaikki aiemmin kokeilemani suihkeet ovat valuneet jossain määrin nenästä ulos heti suihkautuksen jälkeen - tämä ei! 

Nezantolia voi käyttää myös nenän puhdistamiseen nenäoperaation jälkeen, krooniseen nuhan oireiden helpottamiseen tai flunssan aikana vähentämään nielun limaisuutta, nenän karstoittumista ja tukkoisuutta. Suihke tulee tarpeeseen myös lento- tai laivamatkoilla, kun ilma on erityisen kuivaa. Itse olen hyödyntänyt suihketta etenkin aamuisin ja iltaisin, kun nenä on yleensä tukossa. Suihkeen säännöllinen käyttö ehkäisee kuivan ilman aiheuttamaa nenän kuivumista ja toimii siksi myös mainiona ennaltaehkäisynä tulevia talvipakkasia ajatellen. Se vähentää paitsi tukkoisuutta, myös nenän vuotamista. Suihkeen käyttö on superhelppoa, ja nukahtaminenkin helpottuu, kun hengitys nenän kautta luonnostuu normaalisti! 

Säilöntäaineeton Nezantol -suihke kuivalle nenälle on saatavilla apteekeista kautta maan. Hinta noin 10-11 euroa. 
Tuotteesta löydät lisää tietoa Hyvävointi.fi -sivustolta sekä käyttökokemuksia täältä


Onko ruudun toisella puolella hengenheimolaisia kuivan nenän suhteen? 
Entä oletteko kokeilleet nenäsuihkeita? 


2 kommenttia:

 1. NIIN tiedän tuon tunteen! Ehdin jo syyskuun alussa kokeilla semmoista uutta dekspantenolipohjaista suihketta, joka oli vielä tuplasti kalliimpi kuin normaalisti käyttämäni suihke. Ja tietenkin se osoittautui täydelliseksi flopiksi... Tuo aiemmin suosimani suihke on seesamiöljypohjainen, joka kyllä saattaa valua nieluun, jos sitä laittaa tosi paljon, mutta nenästä se ei onneksi tule pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen muutamaa nenäsuihketta kokeillut, mutta tämä on ollut ainoa, joka on edes hipomalla yltänyt miellyttävän tasolle. Sama silmätipoissa, sielläkin tuli kokeiltua muutamaa, ennen kuin löysin ne parhaat, joiden käyttäjäksi sitten lopulta jäin. Tää on siitäkin hyvä, ettei pitkäaikainen käyttö aiheuta mitään sivuoireita. Siitä olen tarkka myös silmätipoissa, koska joudun niitä käyttämään päivittäin aamuin illoin.

   Testaa ihmeessä tätä, kun seuraavalla kerralla tulee tarve! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!