KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - OSLO SKIN LAB


Kaksi vuotta sitten tutustuin kollageenilisään, jota pidin samanlaisena kuin mitä tahansa muita kollageenilisiä. Olin toki lukenut valmisteen käyttäjiltä paljon positiivisia käyttäjäkokemuksia, mutta pysyn monesti skeptisenä, jos en näe tuloksia omin silmin. Niinpä otin tuotteen osaksi arkeani kuin minkä tahansa muun tuotteen testaamisen: rennosti ja sen suurempia odottamatta. Yksi pieni pussillinen päivittäin juoman seassa nautittuna ei tulisi paljoakaan arkeani muuttamaan - vai tulisiko sittenkin? 
Olen kokeillut bloggaajataipaleeni aikana hurjasti erilaisia valmisteita. Mitä tahansa en toki suuhuni pistä, mutta paljon on tullut testattua myös sellaista, jonka olisi voinut jättää väliin. Osa valmisteista ei ole edes koskaan nähnyt päivänvaloa blogissani, osa taas useamman kerran. Jälkimmäiseen kastiin kuuluu Oslo Skin Labin The Solution -kollageenivalmiste, josta viimeksi kirjoitin vuoden 2018 alussa Käänteentekevänä kollageenikuurina. Voisi sanoa, että vaikutukset olivat jopa radikaalit: kynnet vahvistuivat silmissä ja alkoivat kasvaa vahvempina ja pidemmiksi. Iho puolestaan koki jonkinlaisen "valaistumisen", mikä reilun kolmekymppisen hyvin hoidetussa ihossa tarkoitti silmin havaittavaa elinvoimaisuutta ja pienten juonteenalkujen katoamistemppua. Iho muuttui kuulaammaksi, mutta myös kimmoisammaksi - se, mitä kollageeni ensisijaisesti ihossa tekeekin.


Miksi kollageenilisän käyttö kannattaa?


Markkinat pursuavat niin paljon erilaisia ravintolisiä ja valmisteita, että ei varmasti menetä mitään, vaikka jättäisikin suurimman osan hyllyyn. Kollageenin kohdalla on kuitenkin toisin. Sen tuotantoon ei juurikaan vaikuta se, miten elämänsä elää tai mitä syö - ellei sitten litki ahkerasti luulientä, joka sisältää enemmän kollageenia kuin pelkkä liha.

Vaikka eläisi kuinka terveellisesti, on fakta, että kehon oma kollageenin tuotanto alkaa hidastua 25-vuotiaana ja tyssää lopulta noin 40-vuotiaana. Kollageenin ollessa ihon tärkein rakennusaine ja sen muodostaessa jopa yli 70% ihon kokonaismassasta, lopputulos on se, että sen tuotannon hiipuessa iho alkaa väistämättä veltostua, roikkua ja rypistyä - jos asian oikein suoraan ilmaisee. Ja koska kollageeni on proteiini, jota on elimistössä lähes kaikkialla (mm. hampaissa, luustossa, nivelissä, jänteissä, rustossa ja hiuksissa) tuo sen tuotannon hiipuminen mukanaan myös hiusten ohenemisen ja harventumisen, nivelkipuja, mustelmaherkkyyttä, kynsien pehmenemisen ja haurastumisen sekä monia muita epämieluisia yllätyksiä. 

Jos siis yhteen lauseeseen haluaisi tiivistää kollageenin merkityksen, helpointa olisi sanoa, että kollageenilisällä on mahdollisuus pitää kroppa koossa pidempään. Sen kertoo jo kreikan kielestä peräisin oleva kollageeni-sanakin, joka tarkoittaa liimaa muodostavaa.
Miksi valita juuri Oslo Skin Labin The Solution -valmiste?


Kaikki kollageenivalmisteet eivät ole samanlaisia, vaikka niiden nimessä kollageeni esiintyisikin. Ravintolisissä kollageeni on yleensä joko kalan ihosta saatavaa kalakollageenia tai naudan nahasta peräisin olevaa. Kalakollageenin väitetään olevan raaka-aineista halvempaa, ja usea tutkimus väittää myös, että sika- ja nautapohjaiset kollageenivalmisteet imeytyvät kehoon paremmin. Tutkimukset voi jokainen halutessaan kyseenalaistaa itse, mutta oli kollageeni peräisin mistä tahansa, täytyy sen joka tapauksessa olla hydrolysoitu eli valmiiksi peptideiksi pilkottua. Muuten siitä ei ole mitään hyötyä elimistölle.

Oslo Skin Labin The Solution -valmiste sisältää vain yhden aineosan: tyypin 1 hydrolisoitua kollageenia, joka on peräisin terveen nautaeläimen nahasta ja joka saadaan karjateollisuuden sivutuotteena. Mitään muuta jauheessa ei ole: ei siis lisäaineita, rasvoja tai hiilihydraatteja, pelkästään kollageenia - sitä, mitä kuluttaja odottaakin saavansa, kun valmisteeseen satsaa. Tässä valmisteessa ei siis tarvitse maksaa mistään ylimääräisistä täyteaineista. The Solutionissa käytetään nimenomaan tyypin 1 kollageenia, joka vaikuttaa ihon kimmoistuuteen, juonteisiin ja ryppyihin.

The Solutionin käyttämästä Verisol-kollageenista on myös tehty useita tutkimuksia, jotka puhuvat myönteisten vaikutusten puolesta: Saksalaisen Gelitan vuonna 2014 tekemän tutkimuksen mukaan suun kautta nautittujen kollageenipeptidien käytön myötä ryppyjen syvyyden todettiin vähentyneen jopa 20%. Vuotta aiemmin tehty tutkimus myös osoitti ihon kimmoisuuden lisääntyneen jopa 15% vain neljän viikon aikana. Vuonna 2015 julkaistut tulokset myös osoittivat, että kun Verisol-kollageenia käytettiin yli 6 kuukautta, vaikutti se myös selluliitin määrän vähenemiseen. Kaikki tutkimukset ovat olleet kaksoissokkoutettuja, jossa sekä koehenkilöt, että testin tutkimushenkilökunta ovat molemmat täysin tietämättömiä siitä, kuka saa vaikuttavaa ainetta ja kuka lumevalmistetta. Samankaltaisia tutkimuksia käytetään myös silloin, kun tutkitaan lääkevalmisteita. Nämä tutkimukset eivät siis ole perustuneet koehenkilöiden itsearviointiin.

Proteiinipitoisesta ruuasta saa toki myös kollageenia. Ero hydrolysoituun kollageeniin on kuitenkin siinä, että iho pystyy hyödyntämään kollageenia vain siinä tapauksessa, kun se on rakenteeltaan pilkottu peptideiksi eli juurikin hydrolysoitu. Tästä syystä ruuan sisältämillä proteiineilla ei ole ryppyjä tasoittavaa vaikutusta iholle, vaan kollageenille käy kuten muullekin proteiinille: se pilkkoontuu elimistössä. Jos taas kollageeni on pilkottu valmiiksi di- ja tripeptideiksi, pystyy se imeytymään elimistöön. The Solutionin käyttämä Verisol-kollageeni on pilkottu peptideiksi eli aminohappoketjuiksi, jotka ovat pituudeltaan juuri oikean mittaisia ihon hyödynnettäviksi.
Tämä täysin mauton valmiste on siis helppo lisä omaan arkeen, mikäli haluaa vaikuttaa ihon ikääntymisen mukanaan tuomiin vaikutuksiin kehon oman kollageenituotannon hidastuessa. Vaikka valmisteen käyttö suositellaankin aloittamaan jo 30 vuoden iässä, on se mainio lisä aktivoimaan kehon omaa kollageenituotantoa missä iässä tahansa. Yksi pieni pussillinen päivässä sekoitettuna kylmään tai kuumaan juomaan (tai ruokaan) ja se on siinä. Itse sekoitan kollageenipussillisen luomu appelsiinimehuun joka päivä, mutta mauttomuutensa vuoksi se menee loistavasti myös kahvin, teen, jogurtin, puuron tai vaikka vain kylmän veden sekaan sujautettunakin.
Vaikka kollageenilisän käytön aloitettua huomaa usein tuloksia jo 4 tai 8 viikonkin ajassa, parhaat tulokset tuo ehdottomasti pitkäaikainen käyttö, varsinkin, jos haluaa vaikuttaa esimerkiksi sitkeään selluliittiin (joka itselläni tuntuu istuvan tiukassa). Kannattaa myös muistaa, että kollageenituotannon loppumista nopeuttavat liika sokerin syönti, tupakointi ja C-vitamiinin puute, jonka saantiin on kehon kollageenin tuotannon boostaamisen osalta myös syytä kiinnittää huomiota.


Kokeile The Solution -kollageenivalmistetta -60% tarjoushintaan


Jos haluat nähdä kollageenin vaikutukset omassa käytössäsi, pääset tilaamaan ensimmäisen pakkauksen

-60% tarjoushintaan täältä. (Bloggaajana en hyödy linkin kautta tehdyistä tilauksista)

Toimitus on aina ilmainen ja alennus koskee ensimmäistä pakkausta. Uusi pakkaus lähetetään joka 4. viikko eikä sitoutumis- tai irtisanomisaikaa ole. Voit siis lopettaa tilauksesi milloin tahansa, jos siltä tuntuu. Pakkauksella on täysi 14 päivän palautusoikeus.

Saman 60% alennuksen saa myös käyttämällä koodia BEAUTY60.


Oletteko te kokeilleet The Solutionia tai jotain muuta kollageenilisää?

7 kommenttia:

 1. Itsekin syön kollageenilisää ja kyllä se tosiaan auttaa! Iho on mielestäni kimmoisampi kuin ennen.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämän käytössä vaan huomaa eron, ei voi muuta sanoa! Kiva kun taas kommentoit ja mukavaa uutta viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 2. Itselläni loppui juuri kahden kuukauden kokeilu Oslo Skin Labin kollageenivalmistetta, ja tykästyin tuotteeseen kyllä tosi paljon! :) Iho oli paljon kosteutetumpi ja pienet juonteet sen myötä tasoittuneempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tää on vakuuttanut sielläkin! <3 Just tuon saman olen omassa ihossanikin huomannut, että iho vaikuttaa kosteutetummalta ja pienet juonteet sitä myötä hävinneet. Uskon vakaasti, että pidempiaikaisella käytöllä voi tällä saada syvempiäkin ryppyjä madallettua, kun vaan jaksaa sitoutua käyttöön joka päivä. Eli kyllä mä tätä aion vedellä jatkossakin välttääkseni ryppyjen syvenemisen tai ainakin hidastaakseni niiden ilmaantumista :D

   Poista
 3. Minäkin olen käyttänyt säännöllisesti suosittelemaasi kollageeniä nyt pari vuotta. Huomaan eron ainakin ihon kimmoisuudessa ja kynsissä, jotka ovat vahvemmat. Kampaaja on maininnut että hiukset ovat paremmassa kunnossa eikä lähde niin paljon hiuksiakaan kammatessa, olisiko siis kollageenin ansiota myös se. :) Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla kokemuksiasi ja että olet ollut tyytyväinen :) Varmasti on kollageenilla osansa myös hiuksien vahvistumisessa.

   Mukavaa syksyn jatkoa sinne!

   Poista
 4. Kiitos informoivasta postauksesta! Opin tästä paljon kollageeniin liittyen, kuten sen ettei ruuasta saatu kollageeni auta ihon hoidossa, vaan se pitää saada pilkotussa muodossa. Olen juuri harkitsemassa kollageenivalmisteen ostamista, sillä olen kuullut paljon hyvää niiden käyttäjiltä.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!