KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LEHTIKUNINGAS

Tiedättehän sen, kun joskus sanotaan, että ennen kaikki oli paremmin? Sanonnan paikkaansapitävyys taitaa olla enemmänkin mielipidekysymys, mutta en voi silti väittää, etteikö itselläni tulisi heti muutama asia mieleen, joiden toivoisin vielä olevan "kuin silloin ennen". Yksi asia, josta en haluaisi tulevaisuudessa luopua, on lukeminen. Siis kirjat ja lehdet, ihan käsin kosketeltavina. Ne voi nykyään lukea netistäkin, mutta aidon kirjan tai lehden käsissä pitäminen tuntuu aivan eriltä kuin sivujen selailu sinistä valoa huokuvalta näytöltä. Se tuntuu oikeammalta. Siltä, kuin ennen. 

Rakastin nuorena tyttönä sitä, kun sain lukea kirjojen lisäksi lehtiä. Etenkin junamatkoille  valitsin aina innolla yhden lehden, johon uppouduin vanhan junan puksuttaessa maaseudun maisemissa kirskuvia kiskoja pitkin. Lehtien takia odotin pidempiä juna- tai automatkoja. Ne toivat matkaamiseen toisenlaista tunnelmaa.

Tiedän, että tänäkin päivänä moni rentoutuu lukiessa. Ottaa kahvi- tai teekupposen käteen ja tekee niin kuin ennen vanhaan: kääntää lehden sivua kiinnostuneena ja odottavaisena sen suhteen, mitä sivuilta vielä paljastuu. Olivat ne sitten käsityövinkkejä, leivontareseptejä, kevään uutta muotia, kosmetiikkaa tai vaikka vain juoruja, jokainen meistä rentoutuu omalla tavallaan, omassa maailmassaan. 

Koska lukemisen ilo on itselleni ollut aina yhtä suuri ilo ja yksi parhaimmista keinoista rentoutua, jaan säännöllisesti blogissa myös kirjavinkkejä. Nyt halusin Lehtikuninkaan kanssa yhteistyössä muistuttaa siitä, miten oiva lahja lehtikin on. Muutaman kuukauden lehtitilaus ilahduttaa merkkipäivän jälkeenkin vielä monen monta kertaa kilahtaessaan postiluukusta. Muistan vieläkin oman edesmenneen Fammoni suosikkilehden ja kuinka hän joka kerta ilmoitti aina erikseen uusittuaan tilausjakson. Vaikka se tuntui eläkeläiselle arvokkaalta, lehti oli hänen omaa aikaansa. Hän sai siitä paljon iloa. Sitä iloa, mitä moni meistä saa lukemisesta tänäkin päivänä. Voisinkin hyvin kuvitella tilaavani Fammolle hänen lempilehtensä nyt, jos hän olisi vielä sitä vastaanottamassa. Harmittaa, etten sitä aikanaan ehtinyt tehdä. 

Jos sinä ajattelet lukukokemuksia arvokkaina ja haluat antaa tärkeälle ihmiselle lahjaksi rentouttavia hetkiä lukemisen parissa, kokosin lähestyvän Äitienpäivän kunniaksi muutaman vinkin aikakausilehtien joukosta. Linkit johtavat suoraan Lehtikuninkaan sivuille, mutta en itse hyödy tilauksista taloudellisesti. Pidän itse Lehtikuningasta loistavana sivustona, sillä sieltä löytää Suomen suurimman lehtivalikoiman eli yli 1000 eri lehteä. Tilauspätkät ovat myös edullisia, sillä suurimmassa osassa pätkissä säästää vähintään -50% normaalihintoihin verrattuna - osassa jopa -90%! Tilauslahjan  saa myös valita itse. Mainitsemisen arvoista on ehdottomasti myös se, että Lehtikuningas ei koskaan tee minkäänlaista puhelinmyyntiä tai soittele perään, kun tilauspätkä loppuu. 

Ruuanlaittoa rakastava voi napata uusia vinkkejä esimerkiksi Leivotaan -lehdestä, jonka rakkaudella mietittyjä reseptejä suositellaan kaikille jauhopeukaloille. Reseptit ovat monipuolisia ja ottavat huomioon myös erityisruokavaliot. Lehden sisältö mukautuu kausivaihteluihin ja vuodenaikoihin. Maku taas sisältää Suomen suurimpana ruokalehtenä vähintään 50 ammattitaitoisten ruokatoimittajien suunnittelemaa ja kokeilemaa ohjetta. Reseptejä löytyy laidasta laitaan; niin juhlaan kuin arjen hemmotteluhetkiin. Maku kertoo myös erilaisista ruokamaailman tapahtumista, poimii innostavia ideoita maailmalta ja antaa kattausideoita. Lehtikuninkaan valikoimasta löytyy jopa 42 erilaista Ruoka & Viini - lehteä, joita pääsee selailemaan täällä

Sisustamisesta innostuneelle valikoimasta löytää kasapäin tunnettuja ja vähemmän tunnettuja sisustuslehtiä. Näistä yhtenä esimerkkinä Koti ja keittiö, joka esittelee kausittain vaihtuvia sisustustrendejä, iätöntä klassista tyyliä ja käytännöllisiä kodinratkaisuja. Lehden tarkoituksena on innostaa ja inspiroida kokenuttakin sisustajaa. Jokaisessa numerossa kurkistetaan useampiin suomalaiskoteihin, joista voi poimia vinkkejä myös omaan sisustamiseen. Lehdestä löytyy myös reseptejä, viinivinkkejä ja matkailuosio.

Mökkeilystä nautiskelevaa ilahduttaa varmasti kiireettömään mökkielämään keskittyvä lämminhenkinen Meidän Mökki, joka on mukava kokonaisuus vapaa-aikaa, remontointia, taloutta, pihan hoitoa ja harrastuksia. Lehti esittelee vuoden aikana vähintään 36 mökkiä ympäri Suomen, joiden mukana nähdään laitureita, terasseja, saunaa, kesäkeittiöitä ja myös vapaa-ajanasuntoja. Lehti onkin todellinen mökkeilystä nautiskelevan unelma. 


Matkailusta haaveileva voi taas löytää uusia kohteita ja vinkkejä Suomen suosituimpiin matkailulehtiin kuuluvan Matkaopas -lehden tai Mondon parista. Molemmat lehdet keskittyvät monipuolisesti matkailuun ja vievät lukijansa mielenkiintoisiin kohteisiin ympäri maailmaa suoraan kotisohvalta. Kaikki matkusteluun liittyvät lehdet on esitelty täällä.

Askartelua ja käsitöitä harrastava innostunee Lehtikuninkaan valtavasta käsityölehtien valikoimasta, joita löytyy muillakin kuin Suomen kielellä. Kauneimmat Käsityöt on käsillä mielellään näpertelevän ja uutta luovan ideapaketti niin aloitteilijalle kuin taiturille. Lehdestä saa inspiraatiota erilaisten lahjojenkin tekoon! Kaikkien työvaiheiden läpi ohjeistetaan selkein ohjein, joten lehti ei ole pelkästään käsitöiden ammattilaisille. Lehtikuninkaan kautta on mahdollisuus tilata edullisemmin myös käsityölehtien klassikko eli Suuri Käsityö -lehti

Muodin ystäville on ilahduttavan monipuolinen Me Naiset, joka kuuluu omiin suosikkilehtiini. Myös kerran viikossa ilmestyvän hyväntuulisen Anna-lehden pääteemoihin kuuluu muoti - siis kauneuden, hyvinvoinnin ja ihmissuhdejuttujen ohella. Enemmän pukeutumiseen, muotiin ja shoppailuvinkkeihin keskittyvät sitten taas Elle, juhlavampi Gloria sekä tyylitietoiselle naiselle suunnattu Trendi. Muotilehtien laaja kirjo kokonaisuudessaan tämän linkin takaa


Kosmetiikan kuluttajalle lähes varma valinta on syksyllä 2018 uudistunut Kauneus & Terveys -lehti. Jokainen numero on kattava paketti kauneuden uutuustuotteiden arviointia, testejä ja muodonmuutosjuttuja - unohtamatta ravitsemusta ja liikuntaa. Myös Me Naiset -lehti tarjoaa todella mukavasti kosmetiikkaa, ja kauneusvinkkejä löytää myös Eevasta. Kaikki kauneutta ja terveyttä käsittelevät lehdet löytää täältä.

Terveydestään huolehtivalle on myös monia mielenkiintoisia lehtiä, kuten aikuisille naisille suunnattu Kotilääkäri, jonka keskiössä ovat terveelliset elämäntavat ja itsestä huolehtiminen. Kunto Plus tarttuu terveellisten elämäntapojen lisäksi myös painonhallintaan, sillä lehdessä on myös paljon herkullisia reseptejä ja totuudenmukaista tietoa eri ruoka-aineiden vaikutuksista. Lempeästi luonnonmukainen Voi Hyvin on myös hyvä vaihtoehto itsestään ja terveydestään huolehtivalle naiselle, sillä se tukee lukijansa henkistä kehitystä ja rohkaisee tavoittelevaan pysyvää mielenrauhaa. Ei myöskään kannata unohtaa Suomen suosituinta ja suurinta terveyslehteä: Hyvä Terveys

Ja jos sitten kaipailee kevyempää viihdettä, juorulehtien osioon voi tutustua täällä.


Kuinka moni muu teistä rentoutuu lukemisen parissa? Tilaatteko/ostatteko säännöllisesti jotain lehteä? 8 kommenttia:

 1. Ihanan nostalginen aihe, sillä minulla oli tapana lukea paljon lehtiä. Ostin myös lehden junamatkaa varten. Nykyään kuuntelen tai luen kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on samanlaisia muistoja :) Kiitos kommentistasi ja rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kommentti, kiitos! :) Mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 3. Tosi vähän tulee muuten nykyään luettua lehtiä. Töissä välillä ruokatauon yhteydessä ja sitten jossain odotusauloissa ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien lukeminen kyllä helposti jää, samoin kirjat, jos niille ei erikseen "raivaa" aikaa :) Itse olen pyrkinyt tekemään niin, että otan sen ajan jostain, vaikka alkuun voi tuntua hölmöltä istahtaa puoliväkisellä lehti kädessä sohvalle. Mutta kyllä se lehti tai kirja sitten helposti tempaisee mukaansa, kun hetken siinä malttaa olla :)

   Kivaa viikkoa, Katja - ja kiitos kommentista!

   Poista
 4. Luen aikakauslehtiä sillä en ehdi lukea kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin lueskellaan lehtiä :) Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikkoa!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!