Olen viime aikoina kamppaillut iho-ongelmieni kanssa oikein kunnolla. Muutamina iltoina on iskenyt lähes epätoivo, kun olen katsellut itseäni peilistä. Vaikka olen tehnyt jo vuosia paljon töitä terveen itsetunnon saavuttamiseksi, kieltämättä joinain iltoina peiliin katsoessa ensimmäinen ajatus on ollut, miten hirveältä näytän ja on tehnyt mieli kääntää katse pois peilistä. Samalla omat julmat ajatukset ihostani ja itsestäni ovat jollain tapaa havahduttaneet. En haluaisi enää ajatella itsestäni niin negatiivisesti, oli kasvoilla sitten puristeluarpia, näppylöitä tai ei. Iho-ongelmien ei pitäisi antaa vaikuttaa niin vahvasti itsetuntoon, mutta silti ne vetävät mielen helposti matalaksi.

*Tuote saatu pr-näytteenä.


Olen tuskaillut purkkien parissa ja miettinyt, mitä kasvoille laittaisin. Pahimpina hetkinä ihoni tuntuu ärtyilevän kaikesta, mitä sille syötän. Vähän kuin pikkuvauva, jolle ei kelpaa mikään ruoka. Toissapäivänä koin kuitenkin jonkinlaisen ahaa-elämyksen: Ymmärsin, että ehkei ihon oikkuilu olekaan se varsinainen ongelma. Se on seurausta jostain muusta ongelmasta. Iho on vain viestinvälittäjänä. Se muistuttaa, jos on tullut nukuttua huonommin. Se näyttää, jos stressitasot kohoavat yli oman sietokyvyn. Se kertoo, kun ruoka on liian yksipuolista. Se osoittaa, kun iho kaipaa enemmän happea ja puhdasta ulkoilmaa. Panikoiminen ei auta - oli peiliin katsomisen aika. 


Koska tiedän, etten ole ainoa joka kärsii ihon yhtäkkisistä oikkuiluista, päätin koota yksinkertaisen muistilistan, miten selvitä ihon SOS-tilanteesta, joka vetää mielen mustaksi ja pistää panikoimaan. Tämä on siis enemmänkin hyvinvoinnin näkökulmasta koottu "panikoijan muistilista", eikä pelkkiä musta-valkoisia ihonhoito-ohjeita ja tuotesuosituksia. Näillä pääsee hyvään alkuun ihon - ja itsensä - rauhoittamisessa. 


Panikoijan muistilista ihon SOS-tilanteessa


1. Hyväksy ja hengitä syvään

Ensi töikseen kannattaa aloittaa hyväksymällä tilanne. Iho ei ehkä ole tällä hetkellä parhaimmillaan, mutta tilanne ei ole ikuinen. Iho varmasti paranee, kun hylkää paniikin ja ja hengittää syvään, ottaen tässäkin prosessissa askeleen kerrallaan. Mitään ei saavuteta yhdessä yössä tai koko kakkua kerralla ahmimalla.

2. Mieti arjen rutiinejasi

Onko viime päivinä tullut nukuttua tarpeeksi? Entä miten on ruokapuolen laita? Monesti arjen rutiinien tarkempi tarkastelu voi jo kertoa vastauksen ihon ongelmiin. Esimerkiksi pelkästään liika oleskelu sisäilmassa voi puskea ihonalaisia patteja kasvoille, koska ihokin tarvitsee happea ja raikasta ilmaa. Kannattaa myös miettiä mitä suuhunsa pistää ja keskittyä ottamaan stressi hallintaan, koska ylikierroksilla käyminen näkyy varmasti myös iholla.

3. Hoida ihoa lempeällä ja yksinkertaisella ihonhoitorutiinilla 

Kun iho on sekaisin, ei kannata ainakaan sotkea rutiineihin ylimääräisiä tuotteita - päinvastoin. Mitä yksinkertaisempi ihonhoitorutiini "hätätilanteen" keskellä, sen parempi. Jos iho on pintakuiva, mutta puskee samalla epäpuhtauksia, kannattaa ehdottomasti heivata käytöstä liian voimakkaat ja pesevät putsarit, jotka kuivattavat ihon pintaa entisestään ja näin ollen aiheuttavat iholle lisää tukkeumia. Kosteuttamista kannattaa boostata entisestään esimerkiksi kasvovettä kerrostamalla. Savipohjaiset naamiot ovat myös hyvä, mutta lempeä keino syväpuhdistaa ihoa. 

4. Rakasta ihoasi, sellaisena kuin se sillä hetkellä on


Tämä on vinkeistä ehkä jopa tärkein, mutta kuitenkin se vaikein, etenkin iho-ongelmien keskellä. Sekasorrossakin on kuitenkin tärkeää muistaa katsoa omaa ihoaan ja itseään lempeästi ja hyväksyvästi, oli tilanne kuinka paha tahansa. Iho saattaa rauhoittua paljon nopeammin, kun sitä ei silmäillä arvostellen päivästä päivään, vaan hyväksyvästi ja rakkaudella. Kyseessä on kuitenkin sinun ihosi. 


Loppuun vielä tuotevinkki:

Olen nimittäin tehnyt luonnonkosmetiikkasarja Aster & Bay:lta jo toisen kullanarvoisen tuotelöydön! Edellisen esittelin blogissa täällä, ja olen käyttänyt tuotakin tuotetta aktiivisesti tämän taistelun aikana. Nyt olen ihastunut sarjan superfoodeja pursuavaan kasvonaamioon, joka koostuu ranskalaisesta vihreästä savesta, antioksidanttisesta matcha-teestä, spirulinasta sekä skotlantilaisesta villikukkien hunajasta. Tämä sekoitus on iholle järjettömän puhdistava ja tasapainottava, mutta samalla lempeä ja ravitseva! Raakahunaja toimii naamiossa antibakteerisena aineosana, ja vihreä savi taas puhdistaa ihohuokosia kuitenkaan kuivattamatta ihoa. 

Koostumus on iholle levitettäessä hieman jähmeää, mutta vartin vaikutusaikana naamio muuttuu iholla sulavammaksi - ei kuitenkaan iholta valuvaksi. Tuoksu on selkeästi vihreä, mutta mintun lehdet tuovat siihen ihanaa raikkautta. Naamion poispesu on kuin pulahtaisi järveen kuumana kesäpäivänä: virkistävää! Tämä superfood-seos on todellakin testaamisen arvoinen ja sopii kaikille ihotyypeille, mutta on etenkin epäpuhtaan ihon tehokas rauhoittaja ja kirkastaja.

Aster & Bay:n Nutritive Greens Mask saatavilla yksinoikeudella Suomesta vain Beautiikin verkkokaupasta. Riittoisassa 120ml lasipurkissa oleva naamio kustantaa 33,90 euroa. 

Miten sinun ihosi voi tällä hetkellä? Kelpaisiko sille superfood-seos?2 kommenttia:

 1. No kyllä kelpaisi superfood iholle juuri nyt! Ihan samoissa fiiliksissä olen ollut viime aikoina oman naaman suhteen,ja miettinyt että mitä tähän nyt laittaisi että iho näyttäisi edes vähän fressimmältä. Hyvä muistutus tämä, että elintapoja on myös syytä tarkistella eikä turvautua heti pelkästään siihen purkkiarsenaaliin. Taitaa kroppa ja iho kaivata nyt vaan enemmän nesteytystä ja happirikasta ilmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä on kyllä järkyttävän suuri merkitys, miten paljon nukkuu, mitä suuhunsa pistelee jne. Pelkkä purkkien vaihto ei auta, mutta kyllä niistäkin onneksi jotain hyötyä on siinä ohessa, kun alkaa miettiä noita muitakin juttuja :) Tää on oikeasti tosi toimiva ja ihana superfood-naamio!

   Happirikasta viikkoa sinne ja tsemppiä ihon kanssa! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!