Moni tunnistaa designer-brändi Ted Bakerin muun muassa sen näyttävistä kukkakuoseista. Vaikka itse en ole koskaan omistanut yhtäkään brändin vaatetta, rakastan kukkakuoseja ja usein silmäilenkin Stockmannilla ohi kävellessäni ihastuneena niitä mallinukkeja, jotka on puettu Ted Bakerin vaatteisiin. Suurin osa asuista on mielestäni varsin ihastuttavia, tyylikkäitä ja kauniita, vaikka osa onkin persoonallisuudessaan hieman liian rönsyileviä omaan makuuni. 

Ensimmäinen vuonna 1988 avattu Ted Baker -putiikki sisälsi aikoinaan vain miesten laadukkaita paitoja, mutta nykyään brändiltä löytyy miesten ja naisten vaatteiden lisäksi laatukenkiä, kelloja, laukkuja ja tuoksuja. Tuoksuista ensimmäinen lanseerattiin "vasta" vuonna 1999 ja toinen muutama vuosi jälkeenpäin 2005. Kovin suurta valikoimaa tuoksuja ei Ted Bakerilta löydy edelleenkään, mutta meillä Suomessa Ted Bakerin Sweet Treats -tuoksukokoelma tuli saataville Stockmannille, Sokoksille ja Emotion-myymälöihin ihan hiljattain. Kolmen tuoksun kokoelmaan kuuluvat Polly (2012), Ella (2013) ja Mia, joka on 2017 ilmestyneenä tuoksuista uusin. 

*TUOKSUT PR-NÄYTTEITÄ

Tätä suloista kolmen koplaa kuvaillaan klassisen pehmeän naiselliseksi, mutta moderniin hetkeen sulautuvaksi. Tuoksut on suunnattu heille, jotka hakevat tuoksuiltaan persoonaa, hienostuneisuutta ja glamouria - vähän kuin Ted Bakerin vaatteetkin. 

Pollya kuvaillaan täydelliseksi naapurintytöksi ja toivottomaksi romantikoksi. Tuoksukuvaus osuu ja uppoaa, sillä myös omasta mielestäni Polly on selkeästi kolmikon tyttömäisin tapaus. Ensituoksussa on hedelmäisyyttä, kuten mandariinia, punaisia marjoja ja persikkaa, jotka sekoittuvat sydäntuoksun jasmiiniin, kuusamaan ja pioniin. Jasmiinin ja pionin lisäksi pidän tuoksun pohjalla olevista vaniljan, meripihkan, valkoisen myskin ja ja patsulin sävyistä, jotka antavat tuoksulle hieman sitä tyttömäisyyteen kaivattua asennetta. Pollya ei siis sovi turhaan "tytötellä", sillä kevyen kuplivassa tuoksussa on myös pohjan ansiosta särmikkyyttä.

Ella on tuoksuista mystisin, ja mystiikkaa henkii myös tumma pullo. Ellaa kuvaillaan hämmästyttävän itsevarmaksi, ilahduttavan nokkelaksi ja mieleenpainuvaksi persoonaksi. Vaikka tuoksu onkin uskalias ja pohja rakentuu myskin, santelipuun, vetiverin ja vaniljan sävelistä, ei kokonaisuus ole lainkaan raskas. Ruusu, jasmiini ja appelsiininkukka valloittavat sydäntuoksussa, ja ensituoksussakin on ripaus bergamottia, sitruunaa ja mustaherukkaa, jotka keventävät kokonaisuutta ihanasti. Oma suosikkini tuoksuista on ehdottomasti Ella, vaikka tästä kokoelmasta löytyisikin itselleni se nimikkotuoksu... Mia.


Mia on näistä ehkä se kaikkein persoonallisin tapaus. Pollyn ja Ellan kaltaisia tuoksuja tuoksunenäni löytäisi nopeasti vastaavanlaisia, mutta Mia on selkeästi erilainen. Alkutuoksussa on sitruunaa, vadelmaa ja mustaviinimarjaa, mikä on jännä yhdistelmä kevyttä kirpeyttä ja mehukasta marjaisuutta. Sydäntuoksussa tuoksutellaan romanttisia kukkia, kuten ruusua, kieloa ja freesiaa. Pohjalta löytyy odotetusti lämpöä, jota tuoksulle antavat viettelevä patsuli ja lämpöisen kotoisa meripihka. Mia on paitsi keveä, valoisa ja eloisa, samalla viehkeä ja vetovoimainen. 30ml pulloista jokainen on omalla laillaan suloisen tyttömäinen, mutta kuitenkin myös naisellisen hienostunut, mikä mukailee aika osuvasti Ted Bakerin maailmaa. Näitä kannattaa siis ehdottomasti käydä tuoksuttelemassa, jos etsiskelee kevääseen uutta tuoksua. 

Ted Bakerin Sweet Treats EdT-tuoksujen suositushinnat: 30ml 33,90€ ja 50ml 48,90€. 
Saatavilla Stockmann, Sokos sekä Emotion-myymälät.

Onko teille Ted Baker brändinä tuttu? Oletteko kenties ehtineet tuoksutella näitä tuoksuja? 14 kommenttia:

 1. Vähän oon kerennyt näitä tuoksutella, tuota Pollyä jäin vähän miettimään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että Polly on varmasti näistä se suosituin: kevyt, kuplivan kukkainen ja ihanan keväinen :)

   Poista
 2. Polly on aivan ihana<3 Juurikin sen pienen tyttömäisyyden vuoksi se olikin ehdottomasti näistä kolmesta suosikkini :) Mia ja Ellakin tuoksuivat hyvältä, mutta eivät kuitenkaan ihan siltä, mitä itse haluan iholleni suihkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Polly on varmasti monen suosikki! Mia ja Ella on tosiaan vähän perinteisistä keveämmistä kukkaistuoksuista poikkeavia :) Silti ne jotenkin vaan iskee muhun eniten! :D

   Poista
 3. Testerit olen näistä tuoksutellut ja kaikki olivat aivan ihania :). Miehelle annoinkin näiden tuoksujen nimet ja sanoin, että mikä vaan näistä on mieluisa lahja, jos joskus ei meinaa keksiä mitä hankkisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan oli ihana vinkkaus sun miehelle! :) Nuo 30ml pullot on vieläpä kivan edullisiakin, vaan reilu kolmekymppiä :)

   Poista
 4. Polly on todella ihana ja tykkään Miastakin. ^_^Ainoa joka ei ole ihan makuuni on Ella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polly on ehdottomasti näistä se "tutuimman" tuoksuinen ja varmasti monen iholle sopiva! Ella on vähän sellainen "oman tiensä kulkija" :D Ehkä just siksi mä siihen ihastuinkin :D Ja tuohon nimikkotuoksuun tykästyin myös <3

   Poista
 5. Pinkkiä tuoksuttelin ja kovasti ihastuin <3
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki on varmasti suurimman osan valinta, voisin veikata jo pelkästään näiden kommenttien perusteella :)
   Aurinkoista päivää, Outi!

   Poista
 6. Oi, nää kuulosti niin hyvältä että täytyy käydä tuoksuttamassa �� Tuoksuja en oikein osaa käyttää ja edelleen etsin sitä omaa tuoksua, joista sun kuvauksen perusteella Ella voisi olla aika ihana �� Toisaalta Polly ja Miakin ovat houkuttelevia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! <3 Ella on kyllä tosi pehmeä ja ihana tuoksu :) Nuo pienemmät pullot on kivan edullisiakin, että voi harkita kahtakin pulloa, jos valinnanvaikeus iskee :D

   Poista
 7. Mä oon itse rakastunut tohon Polly tuoksuun! Ella ja Miakin oli kyllä tosi kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän kommenttijonon perusteella Polly on selkeä voittaja :D Mä silti hivuttaudun Ella & Mia -tiimiin :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!