KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - WAKU ORGANICS
*POSTAUS SIS. MAINOSLINKKEJÄ

Usein sanotaan, että ihonhoitohetki vie parhaimmillaan toiseen maailmaan. Se ei ole pelkästään sanahelinää, sillä itsekin pyrin nautiskelemaan ihonhoidosta niin paljon kuin mahdollista ja uppoutumaan hommaan niin, että mielikin saisi hetkestä jotain irti. Suljen välillä silmäni taputellessani kasvovettä kasvoille tai levittäessäni ihanalta tuoksuvia tuotteita iholle. Aina rentoutuminen ei tokikaan onnistu, jos aamulla kiire yllättää tai satun illalla olemaan aivan rättiväsynyt, mutta yleensä ihonhoito virkistää ihanasti myös mieltä.


Viime aikoina olen matkustellut mielessäni marjametsään latvialaisen Kivvin uusien Skin Renewals -tuotteiden parissa. Skin Renewals on luonnonkosmetiikkaa ja luomua, kuten Kivvin muutkin tuotteet. Tämä linja on kuitenkin suunnattu erityisesti kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle, joka kaipaa ihoon lisää joustavuutta ja kiinteytystä. Tuotteiden raaka-aineista löytyy luonnonmukaisia sahrami-, lumikello- ja narsissiuutteita, jotka uudistavat ihoa puhtaalla pohjoismaisella energialla. Pakkauksetkin ovat kauniita kuin mitkä! 


Kivvin Ecocert -sertifioidut tuotteet ovat kaikki niin vegaanisia, eläinkokeettomia, dermatologisesti testattuja kuin ekologisia ja ympäristöystävällisiäkin. Tuotteet jopa valmistetaan käsityönä pienissä erissä Latviassa. Inspiraationsa ne ovat saaneet pohjoisten metsien ja puutarhojen puhtaista marjoista, minkä vuoksi tuotteissa hyödynnetään esimerkiksi ruusunmarjan, mustikan, karpalon, tyrnin, pihlajan sekä monien muiden marjojen siemenöljyjä ja uutteita. Tämä johdatteleekin mielen helposti juuri marjaisille apajille tuotteita käytettäessä. Marjaiset tuoksut ovat kuitenkin hillittyjä, lempeitä, luonnollisia ja raikkaita - juuri sellaisia, joista itse luonnonkosmetiikassa pidän. 


Ikääntyvän, kuivan ja normaalin ihon Skin Renewals -linjaan* kuuluu vain 5 erilaista tuotetta: kaksi erilaista seerumia, silmänympärysvoide, päivävoide sekä PHA-happokuorinta, joka pääsee ensimmäisenä esittelykierrokselle. 

Erilaiset happokuorinnat ovat nykyään suuressa suosiossa, ja moni on varmasti aiemmin kuullutkin AHA-, BHA ja PHA-happokuorinnoista. Lyhykäisyydessään näiden kohderyhmän voisi eritellä siten, että AHA-happokuorinnat sopivat parhaiten etenkin ikääntyvälle, samealle ja väsyneelle iholle, joka kaipaa kirkastusta. BHA-happokuorinta taas on mainio esimerkiksi minun kaltaiselleni pintakuivalle sekaiholle, joka kärsii toisinaan pienistä tukkeumista. BHA-kuorinta nimittäin auttaa salisyylihapon ansiosta avaamaan ihon pieniä tukkeumia ja on hyvä poistamaan epäpuhtauksia. Siksi BHA-happokuorinta on paras vaihtoehto myös rasvaiselle ja aknesta kärsivälle iholle.

PHA-hapot ovat puolestaan happokuorinnoista se lempein valinta, ja siitä on erityisen hyvä lähteä liikkeelle, jos happokuorinnat kiinnostavat, mutta haluaa aloittaa lempeämmin. PHA-happokuorintaa uskaltaa suositella myös herkälle iholle ja se toimii hyvin myös todella kuivalla iholla. Happokuorinnat eivät siis sisällä mekaanisia rakeita, kuten ei myöskään Kivvin Facial Peeling Mask*, joka on iholle aivan tavattoman hellävarainen. Esimerkiksi AHA-hapot aiheuttavat lähes poikkeuksetta ihollani pientä kipristelyä (mikä kuuluu asiaan), mutta tämä Kivvin kuorinta ei tunnu ollenkaan ikävältä; ei nipistele eikä aiheuta punoitusta. Iho saa kuitenkin tästä heti energiaboostin ja näyttää kuulaammalta naamion poispesun jälkeen. Vaikutusajaksi riittää vaivaiset 5 minuuttia, joten tämä toimii mainiona pikakaunistajana ja saa myös tukkeumat tulemaan paremmin pintaan, jolloin ne voi halutessaan varovasti lempeästi puristella (paino sanalla lempeästi). Naamio tuoksuu ihastuttavan marjaiselta.


Seerumeita linjasta löytyy kahta erilaista: Uudistava Rejuvenating Facial Serum* sekä pigmenttiläiskiä vastaan toimiva Pigmentation Spot Reducing -seerumi*. Molemmat ovat koostumukseltaan keveän geelimäisiä, mutta silti kosteuttavan tuntuisia iholla. Seerumia yhdistäviä raaka-aineita ovat muun muassa C-vitamiini, skvalaani, hyaluronihappo sekä Skin Renewals -linjalle ominaiset lumikellon ja narsissin uutteet. Narsissiuutteella on muuten erityisen tehokas kirkastava vaikutus iholle ja samalla se kiinteyttää ja rauhoittaa ihoa. Käytin joskus vuosia sitten erään toisen brändin narsissiin pohjautuvaa hoitovettä, joka kirkasti ihoa aivan älyttömän hyvin. Ihmettelen edelleen, miksi narsissia ei hyödynnetä kosmetiikkamarkkinoilla enemmän, varsinkin luonnonkosmetiikassa, koska se todellakin kirkastaa ihoa näkyvästi. Kivvin Pigmentation Spot Reducing -seerumissa* on vieläpä aimo annos C-vitamiinia, joka tunnetaan kosmetiikassa "kirkastaja-vitamiinina". Pigmentation Spot Reducing -seerumissa on siis paljon potentiaalia, ja suosittelisin jo pelkästään raaka-ainelistan perusteella kokeilemaan sitä, jos etsii keinoja vaalentaa omia pigmenttiläiskiään. Tuote on 100% luonnonkosmetiikkaa.


INCI: Aqua (Water), Glycerin, Squalane, Ascorbyl Glucoside (Vitamin C), Sodium Phytate, Aroma, Sodium Levulinate, Sclerotium Gum, Lysolecithin, Sodium Anisate, Carrageenan, Pullulan, Xanthan gum, Sodium Hyaluronate, Leucojum Aestivum (Snowdrop) bulb extract, Narcissus Tazzeta (Daffodil) bulb extract, Alcohol, Morus Albus (Mulberry) fruit extract. 


Uudistava Rejuvenating Facial Serum* sisältää myös C-vitamiinia, mutta vähemmän kuin pigmenttimuutoksien vaalentamiseen suunnattu Pigmentation Spot Reducing -seerumi. Oleellisimmat erot lienevät uudistavan seerumin raaka-ainelistan alkupäässä oleva ruusuvesi, jota ei pigmenttiseerumista löydy. Uudistavasta seerumista löytyy hieman enemmän aineosia, kuten esimerikiksi krookusuute, jolla on myös ihonsävyä kirkastavia ja "vaalentavia" vaikutuksia. Molemmissa tuoksu on miedon marjainen, ja pigmenttiseerumissa tuoksu on mietoakin miedompi. Kumpaakin seerumia uskaltaisin suositella lisäkosteutusta, kiinteytystä ja ihonsävyn tasoitusta kaipaavalle iholle.


Sitten mennäänkin viisikon todelliseen jalokiveen! Tämä silmänympärysvoide kohosi nimittäin aivan ehdottomaksi suosikikseni. Silmänympärysseutu on ehkä yksi haastavimmista ihonhoidossa - ainakin itselläni. Ykköstoive monella on nimenomaan kosteuttavuus, koska jos sy-voide ei kosteuta tarpeeksi, se korostaa helposti juonteita ja ryppyjä, varsinkin, jos käyttää silmänalusilla peitevoidetta. Toinen juttu on sitten joko turvotusta tai tummuutta vähentävä vaikutus, jota melkeinpä jokainen meistä toivoo. Minulle ykköstoive on kosteutuksen lisäksi kirkastavuus, koska silmänaluseni näyttävät jo valmiiksi hieman tummahkoilta ohuen ihon läpi kuultavien verisuonien vuoksi. Tummuus vaivaa sy-aluettani muutenkin herkästi enemmän kuin turvotus. 

Kivvin Rejuvenating Eye Cream* -silmänympärysvoiteeseen on ujutettu samoja kirkastavia, uudistavia ja kosteuttavia raaka-aineita, mitä muihinkin Skin Renewals -linjan tuotteisiin. C-vitamiinin, lumikellon ja narsissiuutteen lisäksi huomioni kiinnittyy myös E-vitamiiniin, hyaluronihappoon sekä heti listan alkupäässä oleviin Damascena ruusun kukkaisveteen, jojobaöljyyn, glyseriiniin ja Macadamian siemenöljyyn. Ja voi että, mitä tämä tekeekään iholle! Vaikka koostumus on voidemaista, on se samanaikaisesti saatu todella ohueksi ja nopeasti imeytyväksi, mutta silti oi, niin kosteuttavaksi. Silmänympärysiho tuntuu heti napakammalta, ja silmänaluset näyttävät välittömästi siltä kuin takana olisi täydellisesti nukuttu yö. Välitön tummuutta häivyttävä vaikutus johtunee osaksi titaanioksidista, joka on väriltään valkoista, peittävää mineraalipigmenttiä. Sitä käytetään usein luonnonkosmetiikassa fysikaalisena aurinkosuojana.

Jos yllä mainitut vaikutukset eivät vielä vakuuttaneet tarpeeksi, Rejuvenating Eye Cream* myös viilentää ihoa kivasti. Se varmasti vaikuttaa myös aamun turvotukseen, jos se sattuu olemaan silmänalusilla ongelmana. Siispä terveiset voiteen kehittäjälle: Olet todellakin onnistunut tehtävässäsi! 


Viimeisenä vielä katsaus Anti-Age Facial Day Cream -päivävoiteeseen*, jossa ensimmäisenä huomio kiinnittyy varmasti jännään annostelumekanismiin. Välikantta ei nimittäin irroteta voidepurkista pois, vaan sen sijaan sormea liu'utetaan kohouman päällä, jolloin voidetta tulee näppärästi sormenpäihin. Ensimmäisellä kerralla taisin painaa pikkuisen liian kovalla voimalla, koska voidetta pulpahti suihkulähteen lailla ilmaan. Suosittelen siis siis lempeää painallusta, vaikka "press & slide" -ohjeen myötä voikin tehdä mieli tarttua rivakammin toimeen.  


Mitä tulee voiteen koostumukseen, tässä on hyvän anti-age-voiteen tuntu. Voide nimittäin napakoittaa ihoa heti ja jättää hyvän kimmoisan pohjan meikin levitykselle. Koostumus on selkeästi voidemainen, mutta silti sulavaa ja ohuehkoa. Se on haastava kombo toteuttaa, mutta Kivvi on onnistunut siinä. Ihan kuivimmista kuivimmalle iholle tämä ei välttämättä riitä, mutta oma pintakuiva sekaihoni ei jää kiristeleväksi, vaan vaikuttaa heti levityksen jälkeen varsin tyytyväiseltä. Meikkivoidekin levittyy päälle mainiosti. Lupauksia tällä voiteella on edistää ihon kollageenin tuotantoa sekä saada kasvojen iho nuorekkaammaksi, sileämmäksi ja pehmeämmäksi. Kaikista kolmesta ensivaikutelma on ainakin hyvä, sillä iho tuntuu todella sileältä ja kuten jo totesinkin; napakoittavan vaikutuksen huomaa myös heti. 

Kivvin sertifioituihin luonnonkosmetiikkatuotteisiin voi tutustua maahantuojan verkkokaupassa*. Kivvin tuotteita löytää myös kauneushoitoloista ympäri Suomen. Kaikki jälleenmyyntipaikat on listattu täällä*.

Skin Renewals -tuotteiden hinnat löydät tuotelinkkien takaa (38-42 euroa).  

Onko teillä kokemuksia latvialaisesta Kivvistä vai onko tämä ensi kerta, kun kuulette sarjasta? 
Entä alkoiko joku näistä tuotteista erityisesti kiinnostamaan? 
7 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen tuon voiteen annostelu, luulisi siis voiteen säilyvän paremmin kun se ei ole suorassa ihokosketuksessa ja ilman kanssa täysin tekemisissä. Olen joskus kokeillut Kivvin vartalomarmeladia, joka oli ihanan hoitava, mutta muuten tämä Latvian helmi on jäänyt tuntemattomaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti voide säilyy paremmin juuri tuon annostelumekanismin ansiosta :) Monella kuitenkin on tapana napata voidetta suoraan sormin purkista. Mä yritän käyttää aina spaattelia, mutta myönnän, että välillä tulee sipaistua purkin reunasta, tosin aina puhtain sormin :)

   Poista
  2. Ja hei, kuvailitpa hyvin Kivviä "Latvian helmeksi". Sitä tää sarja kyllä on. Jäänyt vaan Suomessa harmillisen vähän tunnetuksi, vaikka potentiaalia löytyy runsaasti :)

   Poista
 2. Olen kuullut Kivvistä, mutta en ole testannut tuotteita. Todella kauniita pakkaukset näissä tuotteissa. Ihanaa viikonloppua sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet kuitenkin kuullut sarjasta! Tuossa yllä harmittelinkin Maijalle, että Kivvissä on kyllä runsaasti potentiaalia, vaikka ei hirveän tunnettu Suomessa olekaan. Ansaitsisi ehdottomasti enemmän huomiota!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa, Outi! <3

   Poista
 3. Olen kyllä kuullut Kivvistä, mutta en ole koskaan testannut :). Kauniit kuvat olet näpsinyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, Laura! <3 Yritin taas vähän taiteilla :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!