KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - TERRANOVA


*mainoslinkit merkitty


Suorastaan rakastan kevätaurinkoa ja tätä lisääntyvää valon määrää, ja tiedän, etten ole ainoa. Aamuisin on aivan erilainen fiilis herätä uuteen päivään kuin niinä pimeinä pakkasaamuina, jolloin tekee mieli kaivautua syvemmälle peiton alle. On kuitenkin myönnettävä, että kärsin jokaikinen kevät parista asiasta, jotka vähän yrittävät latistaa tätä kevään rakastamisen tunnetilaa. 

Ensimmäinen on kevätväsymys; se kumma voimattomuus ja nopea väsähtäminen. Toinen on silmien vuotaminen. Siihen olen jo niin tottunut, etten oikeastaan ole edes yrittänyt keksiä vaivaan mitään ratkaisua. Olen käyttänyt jo vuosia kosteuttavia silmätippoja aamuin illoin, enkä ole ajatellut mitään muuta olevan edes tehtävissä. Silmät vuotavat silti.

Normaalisti sivuutan kaikenlaiset jutut siitepölyallergiasta, koska eihän minulla sellaista ole. Mitä nyt silmät vain vetistelevät, vähän tukkoinen olo ja nenä vuotaa aina välillä. Tukkoisuuden ja nenän vuotamisen olen yhdistänyt kevätflunssan jälkioireisiin, ja jatkuvan vetämättömyyden raudanpuutokseen tai johonkin muuhun vitamiinivajeeseen, joita en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi mittauttaa. Kieltämättä se vähän kummastuttaa, että vaikka nukun 8-9 tuntia yössä, silti tarvitsen päivän aikana toisinaan pienet päiväunet, enkä nykyään edes valvo yömyöhään. 


Allergiaa vai flunssaa?


Muutama viikko sitten satuin lukemaan jotain siitepölyallergiaa koskevaa artikkelia ja havahduin kummastelemaan, että omat oireenihan sopisivat täydellisesti siitepölyallergian kuvaukseen. Piste i:n päälle taisi olla se, kun luin, että flunssan ja allergian oireet sekoitetaan helposti keskenään, vaikka jatkuva nenän vuotaminen tai tukkoinen olo saattaa johtua flunssan sijaan siitepölyn lisääntymisestä ilmassa. 

Esimerkiksi vuotavan nenän kohdalla on hyvä huomioida se, että allerginen nuha on usein vetistä ja valuvaa, kun taas flunssassa "tavara" on yleensä paksumpaa. Kannattaa myös kiinnittää huomiota aivasteluun, jos se tapahtuu aina ulkoilun yhteydessä. Tämäkin usein viittaa siitepölyallergiaan, aivan kuten se, että omat silmäni alkavat aina vuotaa ulkosalla. Silmien vetistelyn lisäksi allergiaoireista voi kertoa silmien kirvely, punoitus tai jatkuva kutina.
Siitepölyallergialla tarkoitetaan kasvien kukkimisen aikaan niiden kukinnoista ilmaan irtoavaa siitepölyä, joka siitepölylle herkistyneellä tuntuu nenässä, silmissä ja hengityksessä. Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sivuilta selviää, että allergisen nuhan, aivastelun, nenän kutinan ja tukkoisuuden lisäksi siitepöly voi joskus aiheuttaa myös yskää ja hengityksen vinkumista. Osa siitepölyallergikoista voi saada jopa ihottumaa, ja väsymys on myös hyvin yleinen siitepölyallergian oire. 

Keväällä allergiaa aiheuttavat erityisesti koivu ja leppä. Heinäallergiselle heinäkuu on pahin aika, koska suurin osa heinistä kukkii juhannuksen alla. Oireet voivat vaihdella sen mukaan, miten ilmassa olevan siitepölyn määrä vaihtelee. (Lähde: Allergia- Iho- ja Astmaliitto)Kversetiini - luonnollinen apu siitepölyallergian oireisiin


Oman havahtumiseni myötä päätin mielenkiinnosta kokeilla hengitysteille ja siitepölyallergiaan suunnattua Terranovan Kversetiini & Nokkonen Complexia, joka on nimenomaan luotu tasapainottamaan tulehduksia ja allergisia reaktioita myös siitepölykauden aikana. Halusin nähdä, miten valmiste toimii ja auttaisiko se omiin vuotaviin silmiini ja väsymykseen. 

Luonnon omana antihistamiinina tunnetun kversetiinin lisäksi Terranovan valmiste sisältää nimensä mukaisesti myös nokkosta, jonka kylmäkuivattujen lehtien aineosilla on tutkimusten mukaan osoitettu olevan tervettä tulehdusvastetta tukevia vaikutuksia erityisesti hengitysteissä. Nokkonen sisältää myös runsaasti flavonoideja sekä histamiinia, jolla on havaittu olevan tulehduksia hillitsevä vaikutus hengitysteissä. 

Myös kurkumajuuren osalta on saatu positiivisia tutkimustuloksia hengitysteiden tulehduksien hillitsemisen suhteen. *Terranovan valmiste sisältää myös mustaseljankukkaa, jonka kerrotaan edistävän hengitysteiden terveyttä. Nämä luonnolliset aineosat yhdessä C-vitamiinin kanssa muodostavat siitepölyallergian oireita vastaan taistelevan armeijan. 
Terranovan Kversetiini & Nokkonen Complex - toimiiko se?


Täytyy sanoa, että vaikka minulla on jo pari vuotta ollut Terranovan muita valmisteita päivittäisessä käytössä (aiemmat blogijulkaisut täällä), olin silti kovin skeptinen tämän toimivuudesta. Ehkä myös siksi, että minun on edelleen vaikea uskoa, että olisin siitepölyallerginen, kun en ole kuullut tuomiota lääkärin suusta. Kuitenkin oireeni jossain määrin viittaavat siitepölyallergiaan, ja se, että tämä valmiste on ihmeellisesti vähentänyt silmien vuotamista jo parin viikon aikana, tuntuu aikamoisen hullulta. Jos oikeasti voisin alkaa nauttia tästä keväästä ja tulevasta kesästä ilman silmien jatkuvaa vuotamista, se tuntuisi todella mahtavalta! 

Kversetiinin terveysvaikutuksia on viime aikoina tutkittu muutenkin paljon, ja tähän mennessä saadut tutkimustulokset näyttäisivät viittaavan jopa siihen, että kversetiini saattaa estää syövän syntyä ja kasvua, auttaa eturauhasvaivoissa ja lievittää jopa masennuksen oireita. Itse suhtaudun kaikenlaisiin tutkimustuloksiin aina pienellä varauksella, mutta esimerkiksi *Q10-valmiste on itselläni päivittäisessä käytössä jo toista vuotta, koska lukuisat, vuosien varrella siitä tehdyt tutkimukset vahvistavat, että sillä on yhteys migreeniin (ja samalla se vaikuttaa positiivisesti myös ihoon). Tästä olen kirjoittanut blogissani jo aiemmin. 

Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että jotkut ravintolisät edesauttavat hyvinvointia ja Terranovan *Kversetiini & Nokkonen Complex on yksi niistä, joka toimii. Kannattaa kuitenkin valita ravintolisät tarkkaan, eikä popsia ihan mitä tahansa. 

Itse käytän pääasiassa *NORDIQ Nutritionin ja *Terranovan 100% luonnollisia ja puhtaita ravintolisiä, joista olen jakanut kokemuksia blogissa paljon viimeisen parin vuoden aikana. Terranovan tuotteissa olevat kasvit, marjat ja yrtit ovat joko luomulaatuisia tai eettisen ja ekologisten periaatteiden mukaan tuotettuja. Ne ovat myös täysin lisäaineettomia, gluteenittomia, sokerittomia ja valmistettu ilman vehnää, soijaa, hiivaa ja maidon aineosia. Minkäänlaisia täyte- tai sidosaineita ei Terranovan valmisteista myöskään löydy, mitä tavalliset ravintolisät lähes poikkeuksetta sisältävät. 

Terranovan tuotteisiin voi tutustua Terranovan omilla nettisivuilla, Ruohonjuuri-myymälöissä sekä Hyvinvoinnin Tavaratalossa, josta Kversetiini & Nokkonen Complex *löytyy täältä. Annostusohje on 1-2 kapselia päivässä tyhjään vatsaan aterioiden välillä. Valmistetta ei suositella raskaana oleville. 


Onko siellä ruudun toisella puolella siitepölyallergiasta kärsiviä vai saatteko nauttia keväästä ilman oireiluja?6 kommenttia:

 1. Kiintoisa tuote! Lapsena koko pohjoinen toukokuu kului sisällä niistäessä, ja vasta aikuisena opin, miten kaunis se on Koivuallergiani pysyy kurissa toisen vuosia käyttämäni tuotteen avulla, mutta kiva tietää tästäkin.

  Ja kiitos kun muistutit nokkosesta. Pian pääsee keräämään lettuaineksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vinkki oli mieleinen - ja kiitos kun jaksoit jättää kommentin ja sanoa sen! Mukava myös kuulla, että olet aikuisiällä saanut koivuallergian kuriin. Tässä tosiaan myös yksi hyvä apu, jos joskus haluat kokeilla :)

   Aurinkoista kevättä ja kesän odotusta sinne!

   Poista
 2. No joo, viime vuonna alkoi elimistö näyttämään merkkejä siitä, että olisin herkistynyt siitepölylle :| Nämä silmäoireet on tosi rasittavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älä muuta sano! Mä en ole jotenkin tajunnut yhtään yhdistää noita silmäoireita siitepölyallergiaan - oon vain luullut, että mun silmät on jotenkin herkät tai jotain... Mutta siis tää tuote on aivan ihmeellinen; olin perjantainkin melkein koko päivän aurinkoisena päivänä ulkosalla, eikä silmät vuotanu yhtään! Arvaa montako kertaa ihmettelin sitä ääneen :D

   Poista
 3. Mielenkiintoista! Nämä allergiaoireet voivat esiintyä myös niille, joilla sitä ei ole virallisesti todettu, joten en yhtään ihmettele, vaikka saisitkin oireita. Minulla alkaa nyt hiukan helpottamaan ja oma lääkitys alkaa toimimaan vähitellen. Totta tuo, ettei kannata kaikkea surutta menä popsimaan, koska varsinkin lääkärit ovat tarkkoina, että mitä tahansa ei saisi sekoitella keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti! Nyt uskon sen itsekin. Hyvä, että sielläkin alkaa oireet helpottamaan ja lääkityksestä on ollut apua! :) Tsemppiä!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!