KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - CARITA COSMETIIKKA


Elämä on yllätyksellistä. Välillä sitä tulee lähdettyä mukaan sellaisiin projekteihin, joiden lopputulosta odottaa jännityksellä itsekin. Yksi sellainen oli yhteistyö kotimaisen Carita Cosmetiikan kanssa, jonka käsintehtyihin, 100% luonnon raaka-aineista valmistettuihin palasaippuoihin tutustuin jo viime vuoden puolella. Vaikka en koskaan kuvitellut, että palasaippuoilla peseminen voisi jättää vartalon ihon pehmeäksi, niin kuitenkin pääsi käymään rustiikkisten rouheiden suolasaippuoiden kanssa ja saippuapalat jäivät käyttööni yhteistyön jälkeenkin. Se projekti päättyi siis iloisesti, vaikka lopputulos sumun peitossa alkuun olikin. Positiivisen suolasaippuaepisodin jälkeen, uskalsin tarttua toiseenkin haasteeseen, joka vasta jännittikin. En nimittäin ikinä ajatellut, että minua saisi koskaan hankaamaan hiuksia palasaippualla - tai no, shampoopalalla. Olen kertonut avoimesti täällä blogin puolella useampaan otteeseen, kuinka haastavat hiukseni ovat: pitkät, paksut, helposti pörrööntyvät, taipuisat, kuivahkot ja aiemmista hiusprojekteista rasittuneet. Voisin jopa heittää villin veikkauksen, että vain 5% maailman kaikista shampoista ja hoitoaineista onnistuvat saamaan hiuksistani helposti käsiteltävät, kauniit ja kiiltävät. Juuri tuo 5% pieni osuus on niitä tuotteita, jotka saavat minut rakastumaan omiin hiuksiini, vaikka hiusteni hoito normaalisti paljon työtä teettääkin. Ilosta epätoivoon ja eteenpäin - kuinkas sitten kävikään?

Epäluuloista (ja pienistä prosenttiluvuista) huolimatta aloitin tammikuun alussa testijakson, jossa pesin hiukseni ainoastaan palashampoilla. Ei hoitoainetta, ei selvityssuihkeita, vain ja ainoastaan palasaippualla hiusten vaahdotus ja pesu, minkä jälkeen annoin hiusten kuivua luonnostaan. Tuolla samaisella matkalla olen edelleen, joten minulle voisi hyvin esittää klassisen kysymyksen: Miltä nyt tuntuu?
Yhdellä sanalla vastaisin: odottamattomalta. Testitaipaleen varrelle mahtui nimittäin kaikenlaisia tunteita. Ensimmäisen pesukerran muistan vieläkin: olin ihmeissäni siitä, miten hyvin Carita Cosmetiikan shampoopala vaahdottui hiuksissa. Peseminen oli paljon miellyttävämpää mitä olin kuvitellut. Palat eivät sisällä sulfaatteja, mutta ne sisältävät olutta, jotka tuovat hiuksiin ilmavaa tuuheutta ja taipuisuutta. Ensimmäiset pesukerrat jättivät paksut hiukseni hieman latteiksi, mutta kokonaisuus oli yllättävän hyvä ottaen huomioon sen, että olin oikeasti pessyt hiukseni vain shampoopalalla ja jättänyt vieläpä hoitoaineet ja loppuöljyt väliin. Hiusten selvittäminenkin sujui yllättävän kivuttomasti ja sulavasti, kerta toisensa jälkeen. 

Parin viikon jälkeen mieleen alkoi kuitenkin hiipiä epätoivo. Latistunut fiilis lisääntyi - niin hiuksissa kuin mielessä - ja tuntui, etten pääse tahmeudesta millään eroon. Vaihtelin paloja aktiivisesti, tein vaahdotuksen pariin kertaan ja välillä yhdistelin jopa kahta eri shampoopalaa, kuten alkuun suositellaan. Ensimmäisinä kertoina hankasin saippuaa kunnolla päänahkaan, sitten hellitin sen suhteen ja hankasin vähemmän. Alkoi kuitenkin tuntua siltä, että hiukset eivät millään totu. Kymmenen pesun jälkeen mieleen oli kypsynyt vahva ajatus siitä, ettei tämä vain kohdallani toimi. Palasaippuat eivät tuntuneet pesevän hiuksia tarpeeksi puhtaaksi, vaikka ne pesuhetkenä vaahdottuivatkin varsin mukavasti. 


Koska hiukseni ovat kuivat ja hiuspohjani on ollut viime aikoina herkkä ja kutiava, keskityin alusta saakka shampoopaloihin, jotka oli suunnattu kuiville & normaaleille hiuksille. Nämä olivat Turve, Valkosavi ja Merilevä. Kaksi muuta palashampoota, Vihreä Savi ja Nokkonen, ovat enemmänkin normaaleille & rasvoittuville hiuksille. Ne jätin heti huomioitta, sillä vaikka jokainen paloista lupaa hoitavuutta myös hiuspohjalle, ajattelin kuitenkin Turve Shampoopalan olevan parhaimpia valintoja. Sen kuvaus tuntui vastaavan hiusteni ja hiuspohjan tilannetta täydellisesti. Olin toiveikas, että se parantaisi stressistä oikkuilevan päänahkani ja saisin siinä samassa tarpeeksi hoitavuutta hiuksiin. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että hoitavuutta tuntui olevan liikaa. Paksuista hiuksistani hiipui hiljalleen kaikki se luonnollinen ilmavuus, mitä normaalisti niissä rakastan."Nyt se vihdoin löytyi, se sopiva!"

Epätoivon vallassa tein kuitenkin äkillisen suunnanmuutoksen, joka osoittautui lähes viiden viikon testijakson jälkeen pelastavaksi oljenkorreksi. Tartuin tuoksuttomaan Nokkoseen, joka ei kuvauksen perusteella vaikuttanut mitenkään täysosumalta. Yllätys olikin suuri, sillä tästä viisikosta se osoittautui lopulta omille hiuksilleni kaikkein parhaaksi! Juuri sinä päivänä lähetinkin Carita Cosmetiikalle iloa pursuavan viestin: "Nyt se vihdoin löytyi, se sopiva!".Lähes kuuden viikon testijakson jälkeen olisi mahtavaa kirjoittaa tähän loppuun, että jään tälle tielle, enkä palaa enää nestemäisiin shampoisiin tai hoitoaineisiin. Mutta vaikka tällä projektilla olikin tavallaan onnellinen loppu, myönnän silti, että hiukseni kaipaavat näiden viikkojen jälkeen kunnon puhdistusta. Hiuslakan jäämiä on varmasti jonkin verran tänä aikana kertynyt, vaikka juuri muita tuotteita en olekaan käyttänyt. Hieman muotoiluainetta ja öljyä olen laittanut satunnaisesti silloin, kun hiukset ovat olleet todella kuivaa, kiillotonta hamppua. Omenaviinietikalla huuhteluakin kokeilin, mutta sekään ei tuonut haluttua lopputulosta. 
Se, mistä olen kuitenkin äärettömän iloinen, on hiuspohjani paraneminen! Oikkuileva päänahkani on nimittäin näiden viikkojen aikana huomattavasti terveempi palashampoon käytön ansiosta. Olen päässyt eroon kutinasta, kuivuudesta ja päänahan ärtyilystä, mistä olen todella onnellinen! Siksipä en aiokaan päästää näitä saippuoita kokonaan käsistäni. Ainakin Nokkonen Shampoopala tulee ehdottomasti pysymään satunnaisessa käytössäni, ja tulen varmasti pitämään vastaavanlaisia testiviikkoja jatkossakin, jotta hiuspohjani pysyisi tyytyväisenä. Ja onhan myös fakta, että nämä kotimaiset, luonnon raaka-aineista valmistetut shampoopalat ovat helppokäyttöisyyden lisäksi ekologinen valinta.

Joskus siis tekee hyvää kokeilla jotain poikkeuksellista ja uutta. Lähteä mukaan projekteihin, joihin ei ehkä ensimmäisenä itseään kuvittelisi, mutta jotka jollain tapaa vähän kutkuttavat. Minä sain tällä projektilla hiuspohjani kuntoon ja mielenkiintoisen kokeilun shampoopalojen parissa.


Tässä vielä kiteytettynä Carita Cosmetiikan valikoimasta löytyvät shampoopalat:


Jokaisen shampoopalan pohja muodostuu oliiviöljystä, kookosöljystä, risiiniöljystä, hamppuöljystä sekä oluesta, jolla on hiuksiin tuuheuttava ja taipuisuutta lisäävä vaikutus. Shampoopalojen hinta 9,90€ / kpl. Kaikki jälleenmyyjät löydät täältäTuotteet ovat 100% kotimaista, käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa ja vegaanisia ilman palmuöljyä.Vihreä Savi Shampoopala - Normaalit & rasvoittuvat hiukset 

Vihreä Argiletz-savi puhdistaa tehokkaasti hiuksia epäpuhtauksista ja kemikaaleista. 

- Nokkonen Shampoopala - Normaalit & rasvoittuvat hiukset (tuoksuton)
Nokkosella on hiusten kasvua edistävä ja tuuheuttava vaikutus. Lisäksi se tasapainottaa talin eritystä ja elvyttää hiuspohjan verenkiertoa sekä parantaa hiuspohjan luonnollista kiiltoa. Ei sisällä lisättyjä tuoksuja.

- Merilevä Shampoopala - Normaalit ja hennot hiukset & herkkä hiuspohja (tuoksuton)
Sisältää hoitavaa Nilotica sheavoita sekä merilevää, joka edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiusten harvenemista. Soveltuu herkälle hiuspohjalle. Ei lisättyjä tuoksuja.

- Valkosavi Shampoopala - Normaalit, kuivat & paksut hiukset

Valkosavi sopii herkälle hiuspohjalle ja tasapainottaa talin muodostusta hoitaen sekä hiuspohjaa että hiuksia. Palassa on myös kosteuttavaa Nilotica sheavoita.

- Turve Shampoopala - Kuivat, luonnonkiharat, käsitellyt hiukset & herkkä hiuspohja (tuoksuton)
Hoitaa hiuksia kauraöljyllä, Nilotica sheavoilla sekä lehtoturpeella, joka vahvistaa lisäksi hiusten omaa väriä, tasapainottaa hiuspohjaa sekä ehkäisee hilseen muodostumista. Ei sisällä lisättyä tuoksua.


Millaisia kokemuksia teillä on palashampoista? Oletteko kokeilleet ja mikä on ollut lopputulos? 8 kommenttia:

 1. Mulla on kovat traumat eräistä shampoopaloista 9 vuoden takaa kun hiukset muuttuivat niin superlähmäisiksi että apua D:

  Mutta kaapissa odottaa uudet Caritan shampoopalat joita yritän muistaa testailla ja saada paremmat kokemukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No traumathan näistä helposti tuleekin, jos homma ei ala nopeasti toimimaan! :D Kyllä mullakin oli suuret ennakkoluulot ja kauhukuvat mielessä ennen näiden testailua, vaikka Carita Cosmetiikan vartalosaippuoihin olin jo ehtinyt ihastuakin :D Pari kertaa testijakson aikana meinasi tosiaan usko täysin loppua, mutta Nokkonen onneksi tuli lopussa parantamaan tilanteen. Mä niin haluaisin olla ihminen, joka voisi käyttää näitä aina, mutta pakko myöntää, että kyllä mun hiukset tarvitsee vielä nestemäisiä shampoita ja hoitoainetta. Silloin ne on eniten edukseen ja tuntuu parhaimmalta :D Mutta kaiken kaikkiaan tosi mielenkiintoinen testijakso ja päänahka tykkäsi!

   Tsemppiä sulle testailuihin! ;)

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja rohkealta kokeilulta! Itselläni ei ole kokemusta shampoopaloista, en jotenkaan ole uskaltanut kokeilla. Mutta kesällä ehkä mökillä voisi...Upeat kuvat ja stoori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kaima! :) Oli kyllä vähän erilaisempi kokeilu! Välillä käytiin pohjalla ja sitten noustiin taas ylös sitä mukaa kuin saippuapalat vaihtui testatessa :D Paksujen ja pitkien hiuksien pesemiseen tuntuu kyllä olevan haastavampaa löytää sitä täydellistä palashampoota, mutta Nokkonen oli näistä jo aika lähellä. Ja muista palashampoista mulla ei tosiaan ole minkäänlaista kokemusta, mutta ehkä niidenkin pariin uskallan jossain vaiheessa laajentaa tätä kokeilua :)

   Poista
 3. Shampoopalat on parhaita!
  Uusia tuoksuja niihin on plussaa..
  tiina.ei.keksi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ovat toimineet sinulla! Jos haluat osallistua arvontaan, käythän jättämässä kommentin Instagramin puolella :) Täällä tosiaan vain perinteinen kommentointi, mutta arvonta suoritetaan Instan puolella :)

   Poista
 4. Minä olen testannut varmaan kaikki markkinoilla olevat ekoshampoopalat (lukuunottamatta näitä) ja kaikissa toistui sama tahma-efekti, josta pääsin eroon vain palaamalla tavalliseen shampooseen. Ja kokeiluni kesti parhaillaan 3kk tilanteen mennessä vain huonompaan. Itse olen siis luovuttanut näiden ekopalojen suhteen, mutta onneksi on Lush - pääsinpä ainakin muovipulloista eroon ja tukkakin tykkää! T.Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin taistelin tuon tahma- ja lähmä-efektin kanssa, joka vaivasi joka pesun jälkeen. Välillä sitä oli enemmän, välillä vähemmän. Välillä tuntui, että oli omasta pesutekniikastakin kiinni ja kuinka paljon shampoota tuli hangattua. Nokkosen kanssa alkoi jo vähän tahmeus helpottaa, mutta lopulta kaipuu siihen sileyteen ja luonnolliseen ilmavuuteen oli niin kova, että testijakson päätyttyä palasin perinteisiin suosikkeihin :) Kiva tämä oli kuitenkin vähän erilaisempana kokeiluna, ja aion kyllä pitää tuon Nokkosen lähettyvillä päänahkaa ajatellen, kun se rauhoitti sen tosi hyvin.

   Tosi kiva kun kommentoit! Aurinkoista viikkoa sulle! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!